• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. bir göz olarak sizin yprumlarını merak ediyorum..

tutkuluk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
15
3
1
Sevgilimle ilgili kafamda bazı soru işaretleri var.. Şimdi yaş ilerledikçe daha mantıklı bakmak istiyor insan böyle ilişkilere sonuçta burda birsürü başlık görüyoruz anlasamayıp ayrılmak isteyen o yüzden aşk sevgi biryere kadar mantıkta önemli bence.

Olumsuz yönlerden bahsedeyim erkek arkadaşım benden 3 yaş büyük birbirimizin cocukluk aşkıyız ikimizde öğrenciyiz farklı şehirlerde okuyoruz. Meslek olarak o mühendislik okuyor ama okulu uzadıkça uzuyor bitiricek ama 2 3 sene uzatarak.
Erkek arkadaşımda varikosel problemi var ameliyat olmayı düşünüyor.. Çok ileri derece değil ama cocuk olmama ihtimali var bu kafamı cok kurcalıyor evet cok sevıyorum onu ama eğer cocugumuz olmazsa ilerde sevgimiz bunu asmamıza yardımcı olur mu? Mesela bana hediye almaz arkadaslarımın sevgilileri nişanlıları hep hediye alır. Evlendiğimizdede 3-4 bin maaşı olucak kirada yasıcak bende çalışırsam 5-6 bin gelirimiz olabilir.
Olumlu yönleri ise beni gercekten cok sevmesi bunu biliyorum bana deger vericegini elimi sıcak sudan soguk suya sokturmıcagını biliyorum.. Beni aldatamayacagına eminim.. Ve görüntü olarak benden daha iyi yani yakısklı biri oyle birini bulabilcegimi zannetmiyorum.Siz böyle bi ilişkiye 3. kişi olarak nasıl yorum yaparsınız?

karmaşık.
yani ilerde çocugunuz olmaması sizin için sorun da olabilir olmayadabilir.
evlatlıkta alabilrsiniz yada bilmiyorum aşılama yöntemiyle falanda oluyordu sanırım sperm bankalarına falan gidiliyordu diye biliyorum.

yani tam olarak ilişkinizde neyi tartamadınız?
parasl konular mı yoksa çocuk meselesimi?
daha okulunu bitirmesine 2 3 yıl varsa sizde okul bitmeden evlenmeyi düşünmüyorsanız o zaman kim öle kim kala daha çok var bunları düşünmeye derim.

Varikosel olmayan erkek sayısı kaç acaba memlekette bi araştırsana. Hediye işine gelince adamın yapısı bu yapacak bişey yok. Seni seviyormuş işte daha ne istiyorsun ki ? Bence aşk yok aranızda,aşk olsa bunları düşünemezdin. Aşk olmadığı için düşünmelisin..

onun işi küçük bir şehirde olabilir sanayinin daha gelişmiş oldugu bir şehirde mesela ve benim küçük bir şehirde iş bulma olasılıgım dusuk ihtimal bundan kaynaklanıyor

Bende çalışırSAM kısmını anlamadım, çalışmama ihtimaliniz neyden kaynaklanıyor?
onun işi küçük bir şehirde olabilir sanayinin daha gelişmiş oldugu bir şehirde mesela ve benim küçük bir şehirde iş bulma olasılıgım dusuk ihtimal bundan kaynaklanıyor

Sevgilimle ilgili kafamda bazı soru işaretleri var.. Şimdi yaş ilerledikçe daha mantıklı bakmak istiyor insan böyle ilişkilere sonuçta burda birsürü başlık görüyoruz anlasamayıp ayrılmak isteyen o yüzden aşk sevgi biryere kadar mantıkta önemli bence.

Olumsuz yönlerden bahsedeyim erkek arkadaşım benden 3 yaş büyük birbirimizin cocukluk aşkıyız ikimizde öğrenciyiz farklı şehirlerde okuyoruz. Meslek olarak o mühendislik okuyor ama okulu uzadıkça uzuyor bitiricek ama 2 3 sene uzatarak.
Erkek arkadaşımda varikosel problemi var ameliyat olmayı düşünüyor.. Çok ileri derece değil ama cocuk olmama ihtimali var bu kafamı cok kurcalıyor evet cok sevıyorum onu ama eğer cocugumuz olmazsa ilerde sevgimiz bunu asmamıza yardımcı olur mu? Mesela bana hediye almaz arkadaslarımın sevgilileri nişanlıları hep hediye alır. Evlendiğimizdede 3-4 bin maaşı olucak kirada yasıcak bende çalışırsam 5-6 bin gelirimiz olabilir.
Olumlu yönleri ise beni gercekten cok sevmesi bunu biliyorum bana deger vericegini elimi sıcak sudan soguk suya sokturmıcagını biliyorum.. Beni aldatamayacagına eminim.. Ve görüntü olarak benden daha iyi yani yakısklı biri oyle birini bulabilcegimi zannetmiyorum.Siz böyle bi ilişkiye 3. kişi olarak nasıl yorum yaparsınız?
böyle soruları n cevapların burada aradağına göre ilişkinde daha derin bir problem var

Canım benim kardeşimin esınıdede öyle bir sorun vardı.şimdi ıkı cocugu var.3.bır çocuk için denemeler yapıyor eşinin rahatsızlığı tamamen geçmiş durumda fakat bu seferde kendinde polıkıstık over var.o nedenle tedavi goruyor.yanı o hastalıktan çocuk olmaz yada tedavi yok diye birşey yok.usttelık önceden sağlıklı bir erkek olup ileri ki senelerde varıkusurle karşılaşılması ihtimali var.Bence muasebenı kendinle yapmalısın.acaba herşeyini kabul edebilecek kadar sevıyormuyum diye.Bana kalırsa sevgınden şüpe duyuyorsun sen.unutma hersey önce kalpte sonra beyinde bitiyor.umarım herşey gönlünce olur.

Varıkosel sıkıntısıyla ameliyat olan ve eşi hamile kalan birçok kışı tanıyorum merak etme çok büyük bir sıkıntı değil ama sen bunu düşünürken ya sende bir problem varsa senden çocuk olmazsa bunu düşündün mu bunları şuan düşünmek bana çok saçma ve yersiz geldi ki hastalığı da öyle ımkansız bir hastalık değil biran önce olsun ama ..Çocuk evliliğin en büyük nimeti ama sen karsındakıni sevıyormusun bence onun cevabını ver kendine ..ben sevginin ne mantık ısledıgıne ınanırım ne de kar zarar guttugune ..sizin sevdıgınıze açıkçası şüphe etttım bıraz

Okul neden bu kadar uzuyor, bir yandan çalışıyor mu? Yoksa genel olarak sorumsuz/ rahat bir insan mı?

Çocuk olayına ben takılmazdım. İhtimal dahilinde bişey söylemişsiniz sadece. Sizden kaynaklı da çocuksuz kalabilme ihtimaliniz var her zaman.

Okul neden bu kadar uzuyor, bir yandan çalışıyor mu? Yoksa genel olarak sorumsuz/ rahat bir insan mı?

Çocuk olayına ben takılmazdım. İhtimal dahilinde bişey söylemişsiniz sadece. Sizden kaynaklı da çocuksuz kalabilme ihtimaliniz var her zaman.
Rahat bir insandı diyebilirim ama değiştirdi kendini. evet benden kaynaklıda olmayabilir teşekkürler yorum için.

ah çok gördüm emin olanları bana ölüyor bitiyor diyenleri.
önce bu laflarla kendini kaldırma ve bir açık kapı bırak ki başedebilmen kolay olsun.
çocuk için sevgilinden vazgeçeceksen sen çok da sevmiyorsun demektir ayrıca.
evlenmek demek her koşulda, her olayda, her kötü zamanda birbirini kucaklamak demektir.
ama yok illa ben çocuk istiyorum dersen de ayrılmaktan başka çaren yok.
seçimini yapmalısın.

yeni mezun mühendis maaşlarından haberiniz yok sanırım.

Herkes çocuk sahibi olacak diye bir şey yok. Ben mesela çocuk istemiyorum.
Diğerlerine gelirsek bence senin kendine güvenin yok. Adamı kendinden üstün görüyorsun. Kendini çok ezdirirsin bu ilişkide. Üzülen sen olursun.

Varikosel olmayan erkek bulabileceğinin de garantisi yok ona bakarsan. İnfertilitenin (yani kısırlık) en sık sebebi nedeni bilinmeyen sebeplerdir. Ayrcıa kadınların infertilite ihtimali erkeklerden yüksektir. Yani belki de senin de çocugun olmuyor olabilir. Ayrıca varikosel tedaviden fayda gören bir hastalık. Bu kafaya takılacak bir mesele değil. Ama zaten bunları düşünmek için çok erken bence. Çünkü okulu uzatarak bitirmiş bir mühendisin iş bulması zaten zor, bulsa da alacağı maaş asgari ücretten hallice oluyor.
Bence sen pek sevmiyorsun sevgilini. Bunlar da bahanesi gibi oluyor. Çocukluktan gelen ilişkilerde bu sorun hep oluyor, ayrılmaya yemiyor ama hayatının aşkı da değil aslında. Bir ömür böyle yuvarlanıp gidiyorlar. Bence sen öncelikle sevgini ve bu ilişkiye olan inancını sorgula.

Evleneceksen gerçekten sevdiğiniz için evlenin ve mutlaka " çalışma " hayali de kurun.
Çocuk işi de siz elinizden geleni yaptıktan sonra kısmet işidir.
Yok elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz beklentisi de bir" hayal" olarak kalsın.
Ben çalışıyorum elim 7/24 sıcak sudan soğuk suya giriyor :) Öyle çabalamadan ne evliliğinin düzeni olur ne evinin düzeni olur.Eş adayın istediği kadar beklentisiz olsun olmuyor kendimden biliyorum yani..

Okulu uzatması: Sorumsuz biri, senle evlenmek ve hayat kurmak için sen kadar hevesli değil.
Çocuk konusu: Bilemem, şahsen bi çocuğum olsun isterim ama sevmediğim adamdan yapamam artı o hastalığı olmayanın veya senin çocuğunun olacağının garantisi yok.
Kira, maaş: Hiç belli olmaz o işler, kısmet. Önemli de değil. Her koşulda çalışırız dersen.
Görüntüsü: Bunun daha iyi olduğunu söyleyip öyle mal bi daha bulamam der gibi yazman itici.
Sen onu sana iş yaptırmaz, tipi iyi, havam olur, aldatmaz, cepte görüyorsun diye istiyorsun.
Daha iyisini bulsan bırakırsın ama şu an elindeki en iyisi o der gibi olmuş. Onu değil, kendi duygunu sorgula derim.

Back