• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylıkken sünnet yaptırım mi

Ogu34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
82
22
8
Benim bebeğim 1 aylık oldu 2 aylığına da az kaldı sizce sünnet ne zaman yapayım bilgi verirseniz sevinirim. Sünnet hakında bir bilgim yok ta yardımcı olursanız sevinirim

Bence yaptırmalısin, ben 4 buçuk aylık yaptırdım oğluma bi kac gün huzursuz oldu ama geçti, bildiğim kadarıyla hareket ne kadar artarsa o kadar zor oluyomuş

Benim bebeğim 1 aylık oldu 2 aylığına da az kaldı sizce sünnet ne zaman yapayım bilgi verirseniz sevinirim. Sünnet hakında bir bilgim yok ta yardımcı olursanız sevinirim
Ne kadar erken yaptırırsanız o kadar iyi olur, yenidoğan sünnetini doğumdan 48 saat sonra bile yapılıyor,bebek küçük diye cekingeniz olmasın, lokal anestezi olması nedeniyle bebiş aç kalmıyor,bebeklerde iyileşme çok hızlı oluyor emzirmenin etkisiyle ağrı kesicide kullanılmıyor avantajı çok büyük, sünnet ileri yaşlarda travma oluşturuyor 2 yaşından sonra hiç önerilmiyor 6 yaşına kadar.

Buyuk ogluma 21aylikken sunnet ettirmistik,ozaman tam anestesiyle oldu ve sargiliydi ,sargisini cikarir ederken daha bilincli oldugu için cok cani acımıştı,kucuk oglanida 3aylikken ettirdik,pipisinin ordan uyusturmak için igne yaptilar yaklasik yarim saat içinde sunnet ediyorlar,masallah oglum o sureyi beklerken uyudu doktor uyandirmayalim dedi uyurken hissetmedi bile 5dakka da oldu bitti,sadece 3,4 saat cok agladi sonra yine uyudu uyandi aglamasi baya baya azaldi ve 2,3 gune de geciyor zaten cok sukur,3,gun de klipsi cikarymak için hastaneye gidiyorsun ozanda biraz agliyo ama cok degil,sizinde su gibi gecsin insallah

Ben 50 günlüktü yaptırdım,çabucakta iyileşiyor,idrarlari daha ek gıdaya geçmedikleri için çok asitli de olmuyor, harekette edemedikleri için yara daha çabuk iyileşiyor,bize ürolog çişleri steril şuan çok çabuk iyileşir demişti ki öyle de oldu,şiddetle tavsiye ederim hemen iyileşti hatta hiç huzursuzluğu da olmadı

Benim oglusuma 40 cikdikdan sonra sünnet yapdirdik sorunu vardı çiş yapica agliyodu on gün bile surmedi düzelmesi 😍 ne kadar küçükse o kadar çabuk iyileşir

Buarada yaptırmaya karar verirseniz bize ürolog kağıt bardağı alt kısmından kesin pipisini içine gelecek şekilde bezleyin pipisi beze değmesin açıp kapattikca demişti(bez değiştikçe bardağı da atıyorsunuz tabi)aklınızda bulunsun 😉

Bizim henüz cinsiyeti %100 değil ama büyük ihtimalle erkek olduğu için araştırmaya başladım. Aslında daha hastahaneden bile çıkmadan, doğumun ertesi günü bile yapılabiliyor. 40ını doldurmadan yapılmasının (hatta ilk 28 günde) çok daha iyi olduğunu okudum pekçok yerde. Tanıdığım bir çocuk doktoru erken dönemde yaptıracaksan 3 ayı geçirme, ne kadar erken o kadar iyi dedi.
Muhtemelen göbeği düşünce klips / sünnet halkası yöntemi ile tercih ederim

3.5 aylıkken oldu ilk gün biraz huzursuz oldu ama çok değil sonra hiç anlamadık bile

Doktor bize 4 ayı geçirmeyin dedi. 3.5 aylık yaptırdım. İlk gün biraz huzursuz oldu sonra bi sıkıntı olmadı.

Benim bebeğim iki aylıkken sünnet oldu lokal ile yapıldığı için bişey anlamadi ilk gün biraz huzursuzlandi ama dört beş günde yarası çok hızlı iyileşti doktorum da tam zamanında getirmissiniz dedi 👍

Back