3 aylık oğluma mamayı ne şekilde vermeliyim

akdenizli15

hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
115
0
46
Denizli
slm arkadaşlar;bugün oğlumu kontrole götürdük.maalesef bu ay çok az kilo almış hatta neredeyse almamış.son 1 aydır emmesi zaten sorunlu,2 dk emiyo bir ağlıyo demekki çok doyamıyomuş.doktor bi öğün emzir bi öğün mama ver dedi ama böyle yaparsam emmeyi çabuk bırakır diye endişeleniyorum.ayrıca ben sütümün olduğuna inanıyorum belki daha çok olsa emicek ama hiç doymasa hiç uyumaz diyorum.sizce mamayı günde kaç kez vermeliyim?deneyimlerinizi bu yeni anneyle paylaşırsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.........

sütünüzü sagın en az 90cc yer bebekler 3 ayında eger yetmiyorsa bir ögün mamayı verin ve o sırada gögsünüzü sagın sonraki yemesinde sizi emsin yetmezse sagılan sütüde verin benim bebegimde hem mama hemde meme emiyo ve 6 aydayız halen memeyi bırakmadı aksine bende süt olsa mama falan istemiyo memeyi cok seviyor bazen sütüm olmuyo mama yedirmeye calısırsam aglıyor memeyi 2 dk emse mutlu oluyor arkasından mama yı yiyor hemen bide yatmadan önceki öğünde mama verirseniz daha tok tutyor uzun süre uyuyor bu arada sizin gögüslerinizde dolar

benım sütümde az ve gittikce daha da azalıyor. bebeğim tembel doğduğu ilk gunden beri emme sorunumuz var .
ben emziriyorum ya da sağıyorum önce anne sütünü veriyorum.
daha sonra doymdığını o bana belli ediyor. ağlıyor mızmızlanıyor uyumuyor huzursuz vsvs mama yapıyorum yiyor ve mutlu oluyor uyuyor ağlaması duruyor ü

ben böyle yapıyorum önceanne sütü sonra mama

ya maalesef benim göğsümü sağma imkanım yok.çünkü göğüslerimde 1 cm açıklığında yara var.bi kez sağmayı denedim ama makine çok kuvvetli asılıyo ve göğüslerim çok acıyo

hangi biberonu kullanıyorsunuz memeyi bırakmaması için??

meme başının etkisi olurmu ben bilmiyodum.yuvarlak uçlu başla vermeye çalıştım sabah mamayı emmedi,kaşıkla verdim yine emmedi.alışması biraz zaman alıcak galiba.ama biberona alışmasını da çok istemiyorum.Allah yardımcımız olsun

canım ben de 20 günlükken mama vermeye başladım sutum yetmedığı için.allaha şükür 15 gun sonra 1 yaşına gırecek hala meme emyıro bırakmadı hiç yani.ben en başından beri aventin biberonunu kullandım1 numaralu yanı tek delikli.3 aylık bebeğe de 90 cc yeterli.ya da 120 eğer içiyosa ver karnı doysun yavrumun.ben sankı allahın emrı gıbı 90 cc den fazla vermıyodum.ne kafa şimdi ki aklım olsa verırım doymuyodu yazım kızım.ama sankı verırsem bişey olcak sanıyodum tecrubesizlik işte:))
slıkon meme ucunu takıp pompoalasan faydası olur mu acaba?inşaallah bır an önce geçer göğüslerin de.onun acısını bilirim

silikon meme ucu denedim onunla daha kötü acıyo.daha mamaya da tam alışamadı verince ağlıyo.emzirdikten sonra veriyorum şimdilik günde 3 kez veriyorum alışınca biraz daha attırıcam inşallah sütümüz de artar da doyar yavrucum.yardımınız için çok teşekkür ederim

arkadaşlar lütfen yardımcı olun ne yapacağımı şaşırdım artık.oğlum biberonu almak istemiyor kaşıkla zaten yemiyor ağlıyor.günde kaç kez ne şekilde vericem bi türlü ayarlayamıyorum.sizler nasıl veriyosunuz mamayı paylaşırsanız çok sevinirim

canım bebeğin kaç gunluk ?

biberondan memnun değildir değiştir ben dr brows kullayorum nukta ii meme ucunu kontrol et akıyor mu?

diline damagına bak belki pamul-kçuk olmuştur bu yuzden beslenmeyi reddeiyor olabilir.

benım bebeğim 50 gunluk gunde 6 ya da 7 kez besleniyor. 90 ml ya da 120 ml veriyorum anne sütü çok az olduğu için mama veriyoum.

ilk bebeklerde acemilik çok fazla oluyor. bazen elim kolum bağalanıyor.

doktorunuzla görüşün kesin ve en detaylı bilgiyi size o verebilir.

bebeğim 3 gün sonra 3.5 aylık olacak kendi sütümün de çok az olduğunu düşünmüyorum biraz biraz alışıyo artık şükür mamaya her emzirmeden sonra 60cc veriyorum şimdilik.sadece gece vermiyorum uyuynca sütüm artıyo.zamanla miktar arttırıcam

canım nacizane fikrim mamayı çok verme çünki mamaya hemen alışıyolar benim kızım 6.aylıkken hasta olduk ikimizde 4 gün mama verdim arkasından kendi hastalandı baktı mamanın tadı güsel benim sütümde hep azdı mamada biberondan bol bol geliyo dahada beni istemdi elinle resmen mememi itiyodu
bide been nptıysam sütüm artmamıştı bende emzirmenin ardından mamayı kaşıkla veriyodum ama hastalanınca biberonla bi verdim olay bitti biberonumuzda nuk anne memesi gibi az gelenlerdendi yinede hemen alıştı

mamayı vermeyi ben de hiç istemedim ama maalesef bu ay hiç kilo alamamış mecburen başladık artık kaşıkla yemiyo benimki biberonla birazcık yiyo gibi dediğiniz gibi memeyi reddetmesinden korkuyorum ama başka çarem de yok inşallah korktuğum başıma gelmez

1 aylıktı mamaya başladık süt yetersizliğinden. 10. gün emmeyi bıraktı. 2 gün uğraştım emmedi. Sağıp verdim. Silikon meme ucuyla kandırdım kızımı. 1.5 ay daha emdi. şimdi tam 3 aylık ama maalesef 1 haftadır emmiyo. Sütümde azaldı. Sağsamda çıkmıyo. ınşallah bırakmaz bebeğin seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…