Bebek Beslenmesi 3 aylik kizima disardan ek gida aliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

papula

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2010
18
0
86
Almanya
merhaba arkadaslar ben almanyadan yeni üye oldum
sizinle gorusmek cok kayfili geldi bana
ben bir konuda sizlerle bilgi almak istiyorum
ben 3 aylik kizima ta 2 aylikan doktor ona gida baslamami soyledi ve disardan al dedi
bende disardan aliyom bilmem siz nasil yaarsiniz
ben kizima gunde bir plan halinde yediriyorum
meyve suyu
hazir sebze corbasi
hazir muhallebi

sizlerle alisveris fikri almak istiyorum
simdilik ötüm

canım bunlar için henüz cok küçük degılmı..ki vereceksen bıle neden evde hazırlamıyorsun kendin..benım kızım 1 yasına girecek ben hiç hazır corba ,hazır meyve suyu vermedım..bence bagırsaklarını mahvedersın cocugunun..yazık

bencede çok erken benim bebeğimde 4 aylık ama ben daha yeni biberon mamasına geçtim anne sütünün yanında daha başka bişey vermiyorum gelişimide gayet normal doktorunuzu değiştir canım yazık küçücük bebek mama sitelerinde bile en erken takviye besinler 4. aydan başlıyor sen ona göre ek gıdayı nerden nasıl alabiliyorsunki.

ya kizlar belki haklisiniz doktor 4 aylik olunca anne sütüde kes diyo ama ben kesmek istemiyorum cunku bi türlü biberon mamasida istemez ek gidaya vermeden oncede gayet gelisimi iyi hemde mashala cok sisko almanyadaki doktorlarin tavsyeleri boyle baya bi degisklik var türkyedekilere burdan marketlerde dört ay itibaren hersey var ek gida alabilmek icin biz iki aylikan ta doktor ona 4 aylik ek gida ver ve al dedi evet bende cok telesliyimm

yav bu nasil bi dr merak ettim 4 aylık bebek sütten kesilirmi yaaa nerde görülmüş kesinlikle dr degiştir canim.birde türkmü bu dr onuda merak ettim ayrica..minnacik bebeye ne hazır çorbası ne meyve suyu çok ama çok yanliş hemen şimdi kes o verdikleirni canim yazık günah..sagliksiz bir çocuk yetiştiryorsun suanda haberin olsun benim kızım 14 aylık ben bile daha asla hazır hiçbirrşey vermedim..bu konuda sanada çok iş düşüyor..bir an önce o dr kurtul çok sinirlendim gerçekten ne saçmalık yaa

ya ağzım acık kaldı inan..bu doktor sen türk oldugun icinde böyle yapmış olabilir canım bugun haberlerde gecti alman diş doktoru türk genci muayene etmemis sırf adı cihat oldugu icin .resmen ırkcılık yapıyolar bunların zihniyetlerinin kurbanı olma canım bebeginide harcatma üc kurusluk adamlara..hazır corba hazır meyve suları vs.. bırak bebekleri yetiskinler icin bile zararlı ve binbir türlü kansorejen madde iceriyor..benim doktorum kendi evinde daha birkere bile hazır corba yapmadıklarını kendileri bile icmedikleriini söylüyo canım..bebegine sadece anne sütü ver canım gercekten cok üzdün bizi..senden mutlaka haber bekliyoruz insallah biran önce bunları vermekten vazgecersin..Allah yardımcın olsun..

çok enteresan bir bebeğin beslenmesine bu şekilde yön vermek..canım sütün yetiyor demekki bebeğin kilolu.ek gıdayı kesmeni öneririm..4.ayda eğer anne sütü yeterli değilse 6.ayda başlanmalı.

ne yapıyorsunuz allah aşkına ,derhal kesin o verdiğiniz zımbırtıları ,ilk 6 ay sadece anne sütü ,siz

bilinçli bir anne olun rica ederim ,uymayın doktora ,delirmiş o ,sakın yapmayın heba etmeyin

çocuğu ,hemde dışardan hazır gıda ,resmen delirdim burda ,6 aylık olunca evde

hazırlayın ,yoğurdu ,çorbayı ,içinde ne olduğunu bilin ,benim kızım 1 buçuk yaşında ben hala hazır

birşey vermiyorum ,bu ne vurdumduymazlık inanamıyorum ..

merhaba kizlar beni uyardiniz icin cok sagolun
sizin dediklerinizi hesini yaptim hic bisey vermedim kizim gayet normal duruyo o hazir gidayi vermeden kizimin kabzizligida gecti cok sagolun iyiki size soylemisim
ben almanyadayim ve benim kizimin doktoru alman evet cok ilginc seyler soyluyo onlarda cok normal
bide benim sutum masalah akiyo kizmda cok sever
peki eger bazen baska gida versem ben kendim pek hazrilamayida bilmiyo hemde korkuyom iyi pisirmesem falan diye nasil bana yardmci olursunuz lutfen rica etsem
optum iyiki varsiniz

canım ek gıdalar için daha 3 ayın var, e sütümde bol diyorsun.bebeğine 6.aya kadar sadece anne sütü verirsin, sonra başlarsın.ve yapılışlarıyla ilgili hiç korkma.internette zaten tarifler var.yine burdan bizede sorarsın yardımcı oluruz.şimdilik erken merak etme vakti geldiğinde bebeğinin ihtiyacını bilir ona görede yaparsın annelik böyle bişeydir :ecrin_bebek:

akşamda yazdım fakat yayınlanmamış yazdıarım bu gün tekrar girip baktım olmadığını görünce yine yazıyorum.canım sakın sü vermekten vazgeçme.yeryüzündeki hangi mamanın bileşenleri anne sütüne denk yahu.?bu kadar sağlıklı bişey varken ve hazırlaması yok ısıtıp soğutması yok ve sütün de varmış,o içinde ne olduğu belli olmayan mamaları hakla akla hizmet vereceksin.valla akşam döktürdüm sinirden yazarken iyikide çıkmamış:)doktora gittiğine eminmisin canım sen yani gittiğin kişinin dr. olduğuna eminmisin?hangi aklı başında insan anneye kavanoz mamaya geç derki?ek gıdaya geçerken bile herşeyin tazesini doğalını evde yap ver.evde yaptığın en dandik mama bile dışardaki en iyi mamadan bile çoook sağlıklı ve hijyeniktir bunu unutma.buradakilere sor bilemiyorsan evde yapmayı nete bak dünya kadar çeşit var tariflerde.ama zamanı var daha ek besin için.nasılsa geçilecek bu çocuk 30 yaşına kadar emecek hali yokya.doğal olarak sütün azalacak ve ek besine ihtiyaç olacakve vereceksin.hiç acele etme canım.bebeğinede bu işkenceyi yapma.onun o minicik bağırsaklarına yazık,o kadar hassaski onların mide ve bağırsakları devam sütü gibi sıvı kıvamlı bir şeye bile reaksiyon gösterip kabız yada ishal olabiliyor o koyu kıvamlı kavanoz mamasına nasıl dayansın ?yavruna yapma bunu bence.miss gibi evde pişmiş mama ver zamanı gelincede,elinle yaptığın içinde ne olduğunu bildiğin şeyleri gönül rahatlığıyla ver.sağlıklı günler....

merhaba arkadaslar merhaba ziligurti
hersey icin cok sagolun iyiki sizinle derdimi paylasmism dediklweeriniz hepsi dogru ben o gunden beri kizima bisey vermiyorum ya haklisiniz verirken oyle bi kabiz olurduki saatlarca aglardi simde gayet normal haline ve kakasinida iyi yapar
ya benim gitigim doktor ama cok degisik ve acayip fikirleri var bebek buyutmak icin ama ben onun dediklerini artik hec bakmam hata sizin dediginiz gibi degistrmeyi dusunuyorum
simdilik iyi gunler

canım bişeyi yanlış anlamış olmaysın sakın?
bende almanyada doğum yaptım orda U kontrolleri var bilirsin hiç birini aksatmadım şimdiye kadar
bana dr.um herseferinde 6 aya kadar sadece anne sütü diyordu (ki bu türkiyedede aynı)
ayrıca ek gıdaya 6 aydan sonra başlıcaksın demişti (türkiyede aynı)
kilo gelişimi yerinde değilse mama veriliyor ek gidaya geçilirmi 3 aylıkken
bence ya sen bişeyi yanlış anladın yada dr.un yanlış anlattı
4 aydan sonra anne sütünü kes diyen dr.u hiç görmedim
bana en son U (U5) kontrollümüzde drumun dediği 1 yaşına kadar mutlaka emzir, emzirki mamaya gerek kalmasın. 1 yaşından sonra istersen bırakabilirsin ozaman inek sütü verebilirsin ama ben en azından 1,5 yaşına kadar emzirmeni tavsiye ederim demişti
ayrıca evde hazırlarsan daha iyi olur, bana dr.un dediğide oydu
birtek havuç gibi sebzelerde biraz daha dikkatli olmak gerekiyor demişti. Bio (yani Organik) ürün al demişti çünkü özellikle havuçlarda çok fazla kimyasal madde kullanılıyormuş hata en iyisi havuçu hazır al demişti çünkü bebek gida üreticileri daima kontrol ediliyor zararlı gıdalar içermiyor demişti
ama meyve suyunu hazır al içir demedi
bence kendin hazırla evde
ben birtek dışarıya çıkıcağım zaman hazırlarından kullanıyorum
Almanyada çok fazla seçenek var evet türkiyede öyle değil gerçekten
almanyada istemediğin kadar bebek ürünleri varken burda okadarı bulunmuyor
ama evde hazırlaması zaten çokda kolay hemde sağlıklı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…