ya kizlar belki haklisiniz doktor 4 aylik olunca anne sütüde kes diyo ama ben kesmek istemiyorum cunku bi türlü biberon mamasida istemez ek gidaya vermeden oncede gayet gelisimi iyi hemde mashala cok sisko almanyadaki doktorlarin tavsyeleri boyle baya bi degisklik var türkyedekilere burdan marketlerde dört ay itibaren hersey var ek gida alabilmek icin biz iki aylikan ta doktor ona 4 aylik ek gida ver ve al dedi evet bende cok telesliyimm
canım bişeyi yanlış anlamış olmaysın sakın?
bende almanyada doğum yaptım orda U kontrolleri var bilirsin hiç birini aksatmadım şimdiye kadar
bana dr.um herseferinde 6 aya kadar sadece anne sütü diyordu (ki bu türkiyedede aynı)
ayrıca ek gıdaya 6 aydan sonra başlıcaksın demişti (türkiyede aynı)
kilo gelişimi yerinde değilse mama veriliyor ek gidaya geçilirmi 3 aylıkken
bence ya sen bişeyi yanlış anladın yada dr.un yanlış anlattı
4 aydan sonra anne sütünü kes diyen dr.u hiç görmedim
bana en son U (U5) kontrollümüzde drumun dediği 1 yaşına kadar mutlaka emzir, emzirki mamaya gerek kalmasın. 1 yaşından sonra istersen bırakabilirsin ozaman inek sütü verebilirsin ama ben en azından 1,5 yaşına kadar emzirmeni tavsiye ederim demişti
ayrıca evde hazırlarsan daha iyi olur, bana dr.un dediğide oydu
birtek havuç gibi sebzelerde biraz daha dikkatli olmak gerekiyor demişti. Bio (yani Organik) ürün al demişti çünkü özellikle havuçlarda çok fazla kimyasal madde kullanılıyormuş hata en iyisi havuçu hazır al demişti çünkü bebek gida üreticileri daima kontrol ediliyor zararlı gıdalar içermiyor demişti
ama meyve suyunu hazır al içir demedi
bence kendin hazırla evde
ben birtek dışarıya çıkıcağım zaman hazırlarından kullanıyorum
Almanyada çok fazla seçenek var evet türkiyede öyle değil gerçekten
almanyada istemediğin kadar bebek ürünleri varken burda okadarı bulunmuyor
ama evde hazırlaması zaten çokda kolay hemde sağlıklı