• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 3 aylık kızım üşütmüş yardım !!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
49
İstanbul
Doktora götürdük hiçbir şeyi yok dedi, mevsimsel, geçer dedi. Ama halen geçmedi ve üstüne bide burnu iyice tıkandı , öksürüyo ve göğsüde tıkalı :( Doktor bilmiyosa ben nasıl bileceğim ne yapmam gerektiğini. Hangi şurubu versem yada ne yapsam bu durumu yaşayanlardan yardım bekliyorum. Acele cevap lütfen....

öncelikle geçmiş olsun kimse cvp yazmamış size..
burun için deniz suyu war eczanelerde onlardan kullanabilirsniz.ama şurup ismi birinden alıpda kullanmayın derim.başka bi dr götürün o zaman dr memnun deilseniz..iyi günler..

canım oncelıkle cok cok gecmıs olsun.
Benım kızım da grıp olmustu yenı yenı kendıne geldı.
Dr papatya cayı ıcırın dedı.
Ayrıca demlemıs oldugumuz papatyayı burnuna ve bogazına damlatmak llazım
leo 7 arkadasa katılıyorum.
Bıze de dr denız suyu alın dedı.
Onu damlattıkda burnu tamamen tıkanıklıgı gecıyor.cok faydasını gordum ben.

canım oncelıkle cok cok gecmıs olsun.
Benım kızım da grıp olmustu yenı yenı kendıne geldı.
Dr papatya cayı ıcırın dedı.
Ayrıca demlemıs oldugumuz papatyayı burnuna ve bogazına damlatmak llazım
leo 7 arkadasa katılıyorum.
Bıze de dr denız suyu alın dedı.
Onu damlattıkda burnu tamamen tıkanıklıgı gecıyor.cok faydasını gordum ben.

benim bebeğimde devamlı burun tıkanıklığı var 2 kutu deniz suyu kullandım yinede açılmıyo burun pompası aldım oda bi işe yaramadı sprey ilaçlar çok tehlikeliymiş zaten kullanmadım

Benim oğlumda 3 aylıkken üsütmüştü.Çok dikkat edin bebekler çok hassas olular.Bronşite kadar gidebilir dedi.Neyseki atlattı 2 şurup bide saf su wermişti.Deniz suyuda olabilr dedi neyseki atlattı şimdide hırıltıları wardı üşüttümü acaba dedik götürdük bişeyi yok dedi doktorumuz.Çok emmekten olabilir dedi bide burnu tıkanıo onu temizleyince geçio.

daha öncede bazı arkadaşlara önermiştim........ dr nuzun vermediği hiçbirşeyi kullanmayın.. 3aylık bebeğiniz,Allah bağışlasın çok minicik........... bizimde o minicik hallerimizde dr umuzun önerisi çok işe yaradı... ve ne zaman oğlumun burnunun tıkandığını hissetsem hep yapar oldum.. soğanı 2 ye böl... bir tülbente sar... ve bunu minik meleğinin yatağının 1 kenarına as.... hepsi bu kadar basit yani. GEÇMİŞ OLSUN...............

Doktora götürdük hiçbir şeyi yok dedi, mevsimsel, geçer dedi. Ama halen geçmedi ve üstüne bide burnu iyice tıkandı , öksürüyo ve göğsüde tıkalı :( Doktor bilmiyosa ben nasıl bileceğim ne yapmam gerektiğini. Hangi şurubu versem yada ne yapsam bu durumu yaşayanlardan yardım bekliyorum. Acele cevap lütfen....

eczaneden cold mix al yastigina iki damla damlat daha rahat nefes alir tabii bu arada burnunu acmak icin su al eczaneden eger sadece gripse ilac kullanma sakin 1 haftada kendiliginden gececektir.

Canım 3 aylık bebeklere deniz suyu önermiyor doktorlar. Deniz suyu 6 aydan sonra kullanılabiliyor. Serum fizyolojik çok güzel açıyor. Ayrıca kimi zaman öksürük şurubu kullanmak çok tehlikeli sakın ha bilip bilmeden kullanma. Öksürük balgamı falan sökmesi için çok gereklidir. Bence sen bi başka doktora daha göster bebeğini. En azından için rahat eder. Ciğerlerini dinler ses gelmiyorsa problem yoktur. Bilmediğin ve emin olmadığın kulaktan dolma hiçbir şeyi yapmamanı tavsiye ederim. Daha çok minicik bebeciğin.

Son düzenleme:
benim minnoşta geçtiğimiz bayramda nezle olmuştu bütün bayramı drda geçirdik.öksürüğü vardı bide burun tıkanıklığı.dr peditus verdi ama ertesi gün götürdüğüm dr bu tarz şurpları kullanmamam gerektiğini söyledi içindeki bi madde 6 aydan önce zararlıymış.burun tıkanıkliği için serum fizyolojik verdi bide ventolin şurup( günde 1 kere yarım ölçek içirdim ben)verdi.ventolin solunum yolunu açmak içinmiş serum fiz ise hem burnu açıyormuş hemde balgamı inceltiyormuş böylece çocuk hem daha rahat öksürdü hemde balgamını çok rahat çıkardı yani öksürerek iyileşti.bide bol bol ıhlamur filan iç süt veriyorsan bu bebeğine geçecektir.eğer öksürük şurubu kullanırsan öksürüğü kesilecektir ancak balgamını atamadığı için ciğerlerine akacaktır.kuzenimin oğlu on gün boyunca hastanede yattı sırf bu yüzden çok çok kötü olmazsa.6 ayına kadar ilaç kullanma bebişin çok küçük daha.çok konuştum belki yararlı olmuşumdur.acil şifalar.....

Back