3 aylık kızım sürekli ağlıyor.......geçmiyor:(

akikal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
73
3
96
Konya
Mrb arkadaslar 3 aylik bir kızım var sürekli agliyo hep kucak istiyo uyumuyor kucakta iken de 1 2 dk sonra ağlamaya basliyo 3 aylik olunca gecer demislerdi gecmiyo boyle bebeği olup daha sonra uslanan anneler var mı acaba sinirlerim bozuluyor onun ağlaması beni cok yıpratıyor ne yemek yapabiliyorum ne ev ısı tuvalete bile gidemiyorum cvplariniza ihtiyacım var şimdiden tesekkurler

benim bebeğimde gazdan emmede bile zorlanıyor çok ağlıyor kucakta rahatlıyor yerine koyunca basıyor çığlığı huysuzluktan değil karın ağrısı var hep gazlı bir bebekti 3aylık olunca geçer dediler bana ama pek umudum yok benim.. damlalarında faydası yok.. yemek yapma,wc bende zaman ayıramıyorum sizin gibi idrar yolu enfeksiyonu baktılar çıkmadı..
bağırsaklar bol gazlı (( gözünden yaşlar geliyor yavrucağımın içim eziliyo..
kurutma makinesi sesi&acı elma yağı sürmek bunlar benim yaptıklarım daha neler yapabilriiz yaşayan arkadaşlar??

kızlar sizleri okuyunca kötü oldum,ben de sizin gibiydim o günleri hatırladım.Ata 1,5 yaşında oldu..
oğlumun gazı ve ağlaması hiç bitmedi,neredeyse 1 sene kesintisiz 1 saat uyumadım.3 aylıkken de işe başlamıştım.
önce 40 ı çıkınca geçer diolar,sonra 3 aylık olunca sonra da 6 aylık,hep avuntu...oğlum sadece emerken susuyodu,o da kısır döngü,emdikçe gaz yapıyo,gaz yapınca ağalıyo ve emmek istiyo.ata kucağımda tek elimle yemek yedim,uyumadım,gezmeye gidemedim,misafir almadım,vss...
ama iyi haber BİTİYOR..,KALICI DEĞİL, çok şükür 3-4 aydır kesintisiz uyuyor..
daha soru varsa cevaplarım,aynı yollardan geçtm..

piyasadaki hatta avrupadaki biçok btkisel ilacı denedim,faydası yok..
ben çok günler gecekr banyoda uyuttum. su sesi rahatlatıyo,anne karnında da suyun içnedelr ya huzur veriyo su sesi..bi de şşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş diye söyleyin inanın 1,5 yaşında bile kulağına bunu söleyince rahatlıyo.deneyin..banyoda suyu açıp,taburenin üstünde kucağımd açok uyuttum oğlum u..

evet bende kucağımda alıp gezdirirken şşşşşşşşş diyorum.. bide karnını karnıma değecek şekilde kucağımda tutup gezdiriyorum.. ama ayaklar kollar dayanmıyor bi müddet sonra. banyoda bu kadar rahatlıyorsa denemeliyim.sağolun. off sizinde epey uzun sürmüş aynen benide 3ay, 6ay diye avutmaya çalışıyolar ama ben hissediyorum uzuun sürecek bu işkence..
bebeğime acıyorum kendimden geçtim ıkınıp sıkınıp kızarıp morarıp ne hallere giriyo sesi değişti ağlamaktan emziği vs. kabul etmiyor kriz anında. bir markanın papatya, kimyonlu rezene çayı var doktor vermeyin dedi benim bebeğim 3ayını doldurmasına 1hafta var o çaylarda laktoz içeriyormuş siz ıhlamur verin dedi .. laktoz intoleransından şüphelendi kakada reduktan madde baktırdı fakat çıkmadı. ağır kusma ve sümüksü kakada olmayınca bu teşhis şüpheli oldu.. benim sütüme yağlı da ondan böyle oluyo dediler dahada canım skldı. zaten emme savaşları yaşıyoruz bide sütüm suçlanınca sinir oldum.. ben bir damla anne sütü verebilmek için ne eziyetler çektim sağdım günlerce kanadı çatladı ne acıdı gögüs uçlarım şimdide 35.gunden buyana emdiği kadar emiyo geri kalanını pompadan çekip şırıngayla veriyorum. sırf anne sütüyle beslensin diye. bu durumda gezmek tozmak misafirliğe gtmek de hayal ... ne bileyim çook zor bir süreç Allah yardımcımız olsun..
teşkkrler paylaştıgınız için

Son düzenleme:
ALLAH yardımcın olsun arkadasım benim oglumu tarif etmişsin resmen benimkide karnından tutup havaya kaldırdıgımda susuyodu seni cok iyi anlıyorum wc bile gidemiyodum 4 ay hiç uyumadım ama buna gercekten inan 6 ayı doldurdugunda bittiyo hersey cünkü oynamayı ögreniyo geceyi gündüzü ve dedigin gibi benim süttümde cok yaglıydı ondan herhalde gerci 3 sonunda oda bitti mama yiyoruz ben rezene cayı kullandım dokyor bana günde 3,4 cay kasıgı ver ve sen iç demişti ama ben ona biberonda 100 ml yapıyodum o etki oluyodu neler neler kullandım bi bilsen ama sorun gazdan bana dr bi şurup verdi bitkisel gecen aya kadar kullanıyodum artık hiç bişey kullanmıyorum 7 aylık oldu bütün sorunlar kalktı

canım benim kızımda cok gazlıydı 6 ayda bitio banada avuntu gibi geiodu ama gercek bak şu yol benim çözümüm altını acıp bacaklarını dizlerden tutup hafif karnına bastır bol gaz ve kaka yapar ben hala cok sıkısınca öle yapıorum pıt pıt atıo

hareketlendikçe azalması tek dileğim umarım 7de bizimkide biter inş. daha fazla uzamaz.. altını açmadan bacaklarını hareket ettiriyorum karnına doğru üşür de daha çok gazlanır diye. ama artık havalar ısınıyor altı açık harektler yaptırıyım bende.
teşekkrlr hatta bu topiği açan kader arkadaşımada çook teşekkr ederim. yalnız olmadığımı bilmek beni çok rahatlattı..
bana sen bu cocugu kucağa alıştırmıssın tarzında yaklaşıp halimi anlamıyorlardı kesinlikle çeken biliyor etrafımdaki kimsenin bu kadar ağlayan kucakta gezen bebeği yok.. hatta gazına bile sırtına vur çıksın dediklerinde çıldırıyordum.. çıkmıyor işte!! bir pırt sesine sevince boguluyorm..

canım çok zor bir durum allah sabır versin , benim kuzenimde aynı öyleydi 2 sn susmuyordu. su sesi , süpürge sesiyle anca susturabiliyorlardı ama kesinlikle yapmamanı öneririm çünkü şuan 6 yaşında ve çok ürkek bir çocuk oldu en ufak tıkırtıdan korkuyor , yanında mutfak robotu bile çalıştıramıyoruz. o sesleri duyunca susmaları bence korkmalarından kaynaklanıyor ve ileride psikolojik sorunlara yol açabileceğini düşünüyorum, biliyorum çok zor bir süreç yaşıyorsun ama sabret arkadaşım.. üzgünüm bir tavsiyede bulunamadım ama yaşadığımı aktarmak istedim..

Allah yardımcınız olsun kızlar..bende geçtim o dönemlerden...hiçbir ilacın faydasını görmedim...eşimle battaniyenin içinde sallayarak uyuturduk..öyle sallayınca rahatlıyor..ayaklarımda sallayınca durmuyordu..tek başımayken hoplatarak uyuturdum sonra tekrar uyanırdı...ismi aklımda değil ancak büyük pille çalışarak sallayan bir alet hediye geldi o zamanlar..uyuttuktan sonra ona koyunca 15_20 dakıka kadar kesintisiz uyumaya başladı...hatta ilk zamanlar nefes alıp vermediğini kontrol ediyodum niye uyanmadı diye..kolikli bebek anneleri için inanılmaz bir süre...ama uyurken sürekli çalıştırırdım..sürekli sallardı onu..birde puset gibi kucaktaymış hissi veriyor ..

ahh aynı benim kızım doğduktan sonra 16. günde başlayıp neredeyse 1,5 yaşına kadar devam eden gaz sıkıntısı.tabi gittikçe azalarak devam etti hep aynı şekilde değil.10 dk. kesintisiz uyumazdı,sürekli ıkınıp bozarıp ağlama halleri ve 24 saat süren ayakta sallama durumları dokunsam pırtlardı kızım sanki heryeri gaz doluydu.battaniyede babasıyla sallamalarımız,bi petekten öteki peteğe kurulan çingene salıncakları.kendi kendine hiç oyalanmazdı,ya biberon emecek ya sallanacak yada ağlayacak.hiç bir bitkisel çay,ilaç,yöntem bir nebze bile etkilemedi.sonra gündüzleri hafifledi ama gece uykularından hep pırtlayarak uyanıp ağlardı.

şimdi kızım nasılmı ? 4 yaşında uslu,zeki ve geceleri kendi odasında kesintisiz uyuyan kolay bir çocuk :) ama hala pırtlı orası ayrı :)

ikinci kızımıda yakında kucağıma alacağım inşallah,bu sefer dualarımın içinde gazsız bi bebek olmasıda var :)

Son düzenleme:
yeğenim bu şekildeydi
hatta daha bile ileri olabilir
ama geçiyor
zamanlama olarak bişey diyemem ama büyüdükçe geçiyor
epeyce sabırlı olmanız gerekiyor
Allah yardımcınız olsun

Ah ah cnm benimde tek dileğim 6 aylikken geçmesi sürekli kucağımızda gezdiriyoruz keske ağlamasa da bizde almasak cok mü merakliyiz sanki belim bacaklarım kollarım kopuyo ins bebislerimiz uslanir bizde mutlu anneler oluruz baskaları gibi

benim kızım aralık ayında küçücüüüük ve prematüre olarak doğdu çok şükür küvözde falan kalmadı ama gaz sıkıntısını biz de çok yaşadık. 3,5 - 4 aylık oluncaya kadar hep kucaktaydı gaz ve kabızlık sorunu vardı benim sütüm de az olduğu için ilk günden beri hem mama hem anne sütü alıyor 2 aylıkken başka bir doktora götürdük o doktorun tavsiyesiyle golden goat diye bir mamaya geçtik keçi sütü mamasıymış bu mamanın çok faydasını gördüm 3-4 gün kaka yapamayan kızım hergün kaka yapmaya başladı gazı da azaldı. gazlı ve kabız olduğu günlerde karnına ve ayaklarının altına elma yağıyla masaj yapardım, kulak çubuğuyla poposuna zeytinyağı sürerdim, karnına sıcak su torbası koyardım, rezene çayı verirdim birkaç çay kaşığı. ayrıca doktor tavsiyesiyle biogaia diye bir damla kullandım o da işe yaradı sanki..
şimdilerdeyse ek gıdaya başladım veee kabus geri geldi gece uyutmaya çalıştıkça çıldırmış gibi ağlıyor bu sefer ne yapacağımı bilmiyorum...

umay msj attım caınm sana bir bak istersen
gördüm ttatlım mesajını cvp attm

3ayı bitirdik.. fakat hala sancılarımız devam ediyor.. bi azalma yok.. aynen canım kollarımda bacaklarımda hal kalmıyo.. memede emme savaşları sürüyor.. ağlamasından sinirlerim yıpranıyo eşim işinden dolayı çok yardımcı olamıyo böyle tek başıma zor bir bebek büyütüyorum ev işine bir bayanda tutulur ama şu yemek olayı benim için zor emzirdiğim için gıdalı yemem şart.. geçiştirecek şeyler bir iki gün idare edebilirim. küçük bir ilçedeyim dışardan yemek getirtme imkanım yalnızca bol yağlı bir pide iki dakka bırakamıyorum çok ağlıyo kızım

sabırla bekliyorum.. yorgunluktan sütüm azalıyo sanki mamaya geçersem bende Ayşe_URL gibi golden goat ı düşünüyorum

bakalım ne zaman bitecek.. haberdar edeceğim sizleride.. buarada bir iki haftadır kontrollü yüzüstü yatırıyorum biraz işe yarıyo tavsiye ederim..

Son düzenleme:
akikalcıgım bebeğim için netten elektrikli sallanan beşik araştırdım ve bitane buldum dondy diye.. satın aldım pahalı biraz ama napıyımm.. en azından kollarım bacaklarım sağlam kalsın haddinden fazla kucağımda avutuyorum ve hiiç iş yapamıyordum ya bunu alınca biraz olsun rahatladım büyüncede mama sandalyesi olarak kullancağım.. zaten 15kg kadar sallıyormus

kıızlarr bu gaz illeti bizde tam 5ay devam etti.. Allaha çok şükür şu anda o kadar sıkıntı yaratmıyor hareketlendikçe azaldı.. yinede yazın bile çorapsız gezdirmiyorum çok alıştık çoraba:) büyüdükçe ek gıda olayı zorlamaya başladı şimdi.. ama hiçbiri gaz sıkıntısı gibi olamaz Allah tüm bebişlerin gazlarını alsın rahatlasın yavrucaklar rahat emsin rahat uyusun.. Bizim bitti darısı tüm gazlı bebeklerin başına iiinşallah

Akikal
Bebeğin nasıl düzeldi mi?3aylık kızım sürekli ağlıyor.iyice yıprandım acaba nörolojik problemleri mi var diye düşünüyorumçaresizim(

Benim bebeğim de sürekli ağlıyor, kucağıma alıyorum 2 dk sonra yine ağlıyor , cok yoruldum, sizlerin kaçıncı ay gecti aglama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…