3 aylık bebekte hidrosefali

elifderinsu

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
5
1
1
32
3 aylık bebeğimin beyninde sıvı birikmesi olabilirmiş gözünü deverir gibi bakıyor dedi doktor ve emar için sevk yazdı bu durumu yaşayan varmı hiç güzel şeyler okumadim çok korkuyorum

3 aylık bebeğimin beyninde sıvı birikmesi olabilirmiş gözünü deverir gibi bakıyor dedi doktor ve emar için sevk yazdı bu durumu yaşayan varmı hiç güzel şeyler okumadim çok korkuyorum
Usg cekilmedi mi pekiii benim ogluma dogdugunda kist var dendi defaalrca usg cekildi en son cekilende sivi artisi var ama ileri yasta mr çekilsin dedi doktorumuz. Bir cocuk doktoruna gitseniz usg isteyebilir

Usg cekilmedi mi pekiii benim ogluma dogdugunda kist var dendi defaalrca usg cekildi en son cekilende sivi artisi var ama ileri yasta mr çekilsin dedi doktorumuz. Bir cocuk doktoruna gitseniz usg isteyebilir
Dün gittik çocuk doktoru usg istedi çektirdik, sonuca baktıktan sonra emar çektirin dedi acil mi dedik çok acil değil dedi. Pazartesi emar için gitcez.Bu arada sizede çok geçmiş olsun, kaç aylık bebeğiniz

Dün gittik çocuk doktoru usg istedi çektirdik, sonuca baktıktan sonra emar çektirin dedi acil mi dedik çok acil değil dedi. Pazartesi emar için gitcez.Bu arada sizede çok geçmiş olsun, kaç aylık bebeğiniz
Cok sagol 1 yasinda bizde istiyoruz ama uyutmaları gerekiyormus ilac alsin istemiyoruz

Kaç mm çıktı sonuncuda sizin? Bizim de ventriküller normalden genişti usg ile takip edildi filan ama sınırın da altındaydı.

Öyle olsaydı eğer anne karnında daha belli olurdu bence hidrosefali değildir içiniz rahat olsun, çünkü benm iki tane yigenm kardeşler her ikisi de daha anne karnında çıktı yengem sezeryan oldu ve ikinciye olan çocuğuna şant taktılar kafasi baya bi büyüdü maalesef şuan 6 yaşında ve çok iyi çok şükür ama beyninde şant var tıkandığı anda bayılıyor en iyi şanti taktık şuana kadar bir sorun çıkmadı şükür

Rabbim evlatlarimizi korusun çok çok gecmis olsun. Bize cok az bir artis var dendi oyle buyuk degilmis. Tomografi cekilmisti bir kac ay sonra tekrar usg cekildi sivida artis var dendi bu sonradan olabiliyor mu acaba

Rabbim evlatlarimizi korusun çok çok gecmis olsun. Bize cok az bir artis var dendi oyle buyuk degilmis. Tomografi cekilmisti bir kac ay sonra tekrar usg cekildi sivida artis var dendi bu sonradan olabiliyor mu acaba
Artış var dendiyse sonradan da olma ihtimali var maalesef inşallah durum öyle olmaz ya çok geçmiş olsun inşallah

İnşallah yoktur kafa ölçümleri falan iyi büyük değil yani sadece bakışına dayanarak dedi doktor, 8 mm ölçülmüş olup normal sinirlardadir yazıyor kağıtta başka doktora da göstercez bakalım o ne dicek

İnşallah bnmde temennim olmaz inşallah çok geçmiş olsun

Artış var dendiyse sonradan da olma ihtimali var maalesef inşallah durum öyle olmaz ya çok geçmiş olsun inşallah
Çok sagol Allah razı olsun cok fazla kafa ustu dustu oglum o kadar usg cekildi hic bisey yoktu en sonunda artis var dendi darbeye bagli olur mu dedigimde bisey demedi. Hamileyken gelisim olarak kafasi buyuktu sezeryan oldum şuan bana kucuk gelse de ki cevremdekiler ilk aylarina gore cok kuculdu kafasi diyor ama iste ne bileyim dustu ondan mi du acaba

Kesinlikle düşmekle alakası yok, bazı çocuklar anne karnında kafası büyük gelişme olabilir, ama gelişimi güzel gittiği sürece eşitleniyor zaten usg de bişi çıkmamış ztn içiniz rahat olsun

Kesinlikle düşmekle alakası yok, bazı çocuklar anne karnında kafası büyük gelişme olabilir, ama gelişimi güzel gittiği sürece eşitleniyor zaten usg de bişi çıkmamış ztn içiniz rahat olsun
Cok teşekkür ederim insallah herhangi bisey olmaz

Geçmiş olsun öncelikle hidrosefali ihmale gelmez ben önlem alınmalı hangi ildesiniz bilmiyorum ama İzmir Ege üniversitesi beyin ve sinir cerrahisi bölümünün müthiş ilgili ve başarılı pediyatri cerrahi bölümü var şiddetle tavsiyemdir
MR çekilmesi şart evet korkmayın damar yolu açıp kısa süreli uyutuyorlar
Kilosuna göre veriyorlar anesteziyi
Hastane dışında özel yerler genellikle yapmıyorlar ama yaprız diyenlerede itibar etmeyiniz tam teşekküllü hastanelerde bilinçli ellerde yapılması sahan sağlıklı
İdrar ve dışkılamayla atıyorlar anesteziyi
Umarım sağlıklı sonuçlar alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…