• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylik bebek

Merhaba hanimlar. Sorum cocugu olan ve cocuk gelisimi hakkinda bilgisi olanlara. Dun yigenime gittim. 3aylik bebegi var. Oyle oturduk sohbet falan resimler cektirdik. Eve gelince annem resimlere bakti, bu cocuk neden boyle zayif dedi. Ben cocugun kilosunu bilmiyorum. Bide cocuk hep saga yukari bakiyor. Basini dik tutamiyor. Basi hep arkaya dogru. Kucaga alinca ilk basini tutuyorduk. Tabi bunlari ben fark etmedim cocuk iste dedim. Annem resme bakip fark etdi. Bende sonra dusundum. Yigenim cocugu koltuga uzatiyo. Cocuk hic saga sola bakmiyor. Ancak bir tarafa sag tarafina yukari bakiyor. Cocugu ne kadar oynatsakda sanki kendi halinde oyle tepki falanda yok. Bazen gulmeye calisiyor ama oda anlasilmiyor. Bir sorun ola bilirmi sizce? 3 aylik bebek hangi haraketleri yapmali?

3 aylik bebek cocuk doktoru takibindedir zaten. Sizlerin fotoğraftan fark ettiğini doktor rahatlikla farkeder. Bu kadar evhamli olmayin.

Eger aylık takipleri yapilmiyor ya da son bir kac günde boyle olmus diyorsaniz zayiflik onemsiz fakat basini geri atma ve kasma, gozlerin surekli yukari bakmasi takip yapmamasi önemli olabilir cocuk nörolojisi görse iyi olur.

Yardim eden arkadaslara cok tesekkur ederim. Beni annemi kotu niyetli anlayan arkadaslar peki sizin niyetiniz iyimi ki benim burda konu acmami kotu niyet olarak algiladiniz. Yazdiklarimin hepsini tabi ki annem soylemedi. Ben kendi gorduklerimi soyluyorum. Annem cocugu bir defasinda gormusdu o zamanda bebek hep yukari bakiyordu. Simdide bana sordu doktora goturuyorlar mi cocuk neden hep yukari bakiyor bide zayif dedi. Zaten kendide soyledi ben sorarim doktor kontrolu yapiliyor mu diye. Kuzenim kayinvalide ile oturuyor ve durumlarida pek iyi degil. Kayinvalidesi yedigi ekmegin bile hesabini yapiyor. Annem acaba goturuyorlar mi kontrol oluyor mu diye bu yuzden sordu. Burda beni kotu niyetli anlayanlar icin bu aciklamalar. Burda sormamim sebebi de sadece kendim bilgi almak istiyorum. Eger bir sorun olma ihtimali varsa zaten bunu kuzenime soylemem hic bir zaman. Sadece kendisiyle konusup doktor kontrolune goturun cocugun gelisimi icin falan diyerek onu doktora yonlendire bilirim. Kuzenim kayinvalidesi izin vermedigi hic bir sey yapamiyor.

Bide basini dik tutmamasini hakkinda internetde okumustum bunlar hakkinda normal seyler yazmiyordu. Eger kuzenimi sevmesem zaten onun cocuguyla ilgilenip arastirma yapmam.

ya hıc unutmuyorum
kızım 4 aylıkken 8 kıloydu
bebek gormeye gelen teyze kızım ıcın ayyyy ne kadar zayııfff bızım komsunun torunu var topac gıbı atılgan deyıp benım kızıma donup suna bak hele hıc bakılmamıs demıstı

salak kadın :KK70: bı ınsan bu kadar cahil olur

Bir problem var gibi görünüyor. Çünkü bir akrabamız da prematüre doğum yaptı bebek 3 ay küvezde kaldı ve böyle anlattığın gibi problemler var.
Gerçek doğum tarihine göre 1 yaşında ama hala kafasını oynatsa da tam olarak taşıyamıyor.
İnşallah yoktur ama bir kere beyin felci lafı dönüyordu. Doktorun tam olarak ne dediğini bilmiyoruz söylenmiyor biz de irdelemiyoruz.
İnşallah o bebekte de bir problem yoktur.

Yardim eden arkadaslara cok tesekkur ederim. Beni annemi kotu niyetli anlayan arkadaslar peki sizin niyetiniz iyimi ki benim burda konu acmami kotu niyet olarak algiladiniz. Yazdiklarimin hepsini tabi ki annem soylemedi. Ben kendi gorduklerimi soyluyorum. Annem cocugu bir defasinda gormusdu o zamanda bebek hep yukari bakiyordu. Simdide bana sordu doktora goturuyorlar mi cocuk neden hep yukari bakiyor bide zayif dedi. Zaten kendide soyledi ben sorarim doktor kontrolu yapiliyor mu diye. Kuzenim kayinvalide ile oturuyor ve durumlarida pek iyi degil. Kayinvalidesi yedigi ekmegin bile hesabini yapiyor. Annem acaba goturuyorlar mi kontrol oluyor mu diye bu yuzden sordu. Burda beni kotu niyetli anlayanlar icin bu aciklamalar. Burda sormamim sebebi de sadece kendim bilgi almak istiyorum. Eger bir sorun olma ihtimali varsa zaten bunu kuzenime soylemem hic bir zaman. Sadece kendisiyle konusup doktor kontrolune goturun cocugun gelisimi icin falan diyerek onu doktora yonlendire bilirim. Kuzenim kayinvalidesi izin vermedigi hic bir sey yapamiyor.
canim ben seni cok iyi anladim , aynen yazdigindan niyetini bu sekilde anlamistim bosver sen...kotu niyetli fesat insan cokk gercekten...algilama sorunuda eklenince sonuc ortada...
sen yonlendir bi sekilde...akrabalik varmi aralarinda esiyle

Benimde bir oğlum var suan 3 ay 1 haftalik. Kafasını dik tutuyor yatınca kendi kendine olduğu yerden dönüyor ikinci ayından beri hoşuna giden şeylerde gülüyor yeni yeni kendini one doğru atmalari başladı. Belki bazı bebekler bunları geç yapiyodur

Back
X