Gayet iştahlı olan bebeğimi sağarak besliyorum.Süt akışım çok yavaş olduğundan emdiğinde kg alamıyor devamlı yorulup uyuyakaldığı için.Geçen ay ara ara biberonu istememeye başladı.Dr söyledim fazla da üstünde durmadım arada bir yapıyordu;dr da fazla zorlamayın istemiyorsa huy edinir dedi.Şimdilerde ise uyanıkken kesinlikle süt istemiyor( İştahı da azaldı içtiği miktar azalmasının yanında i beslenme saatlerinin arasıda iyice açılmaya başladı Bazı öğün 80 bazı öğün 100.Ben vermezsemde istediği yok 6-7 saat durabilir.Belki daha da fazla o kadarını görmedim şükür.Ağzından köpük gibi salyaları geliyor ayrıca.Ben dişten şüphelendim daha küçük diş için ama biraz araştırdım bu yaşta çıkaranda varmış dişli doğan da.Dr izinde olduğundan gastroentoloji,beslenme uzmanına götürdüm.Herşey normal reflüden şüphelenip gaviskon yazdı.Daha dün başladık reflü tedavisine ama doğru mu yaptık bilmiyorummCanım çok sıkkın hergün hangi saat kaç cc içti not alıyorum .1 ayda epey yıprandım ( Zaten sağarak veriyorum sütlerin yarısı çöpe gidiyor içmeyince ( Beslemek için uyutmam gerekiyr çok zor bir durum.Bebeği anlattığım gibi olupta düzelen var mı ne olur evet deyinn !!!!
Çok teşekkürler cevabın için.Ama aç kalmasına dayanamıyorum.3 aylık olacak neredeyse 6-7 saat nasıl aç kalır ? Bugün dışarıdaydık giderken sütünü verdim 75 cc ancak içti 5 saatin üstüne.Ve 0 içtiği 75 cc ile 5 saat daha durduAğlamıyor da gayet keyifli gülücükler atıyor.Nasıl birşey bu anlamış değilim ! ??? İlk ay çok iştahlıydı 2 saat dolsun nasıl ağlardı avaz avaz.Nazarım mı değdi yavruma nedir ? İnşallah reflü için verdiğim şurup işe yarar.Onunda tadını beğenmiyor beslenmekten iyice soğmasından korktum
Çok teşekkürler cevabınız için moral oluyor bana.Doktorumuz reflü şurubunu verme dedi.Ağzından salya akması tek başına reflü demek değil dedi.Şurubu vermediğime bende sevindim aslında çünkü sütten sonra veriyordum hiç sevmiyordu.Zaten zoraki besleniyor bu sefer süt hiç içmek istemez şurupla sütü bir araya koyarsa o minik aklında o zaman işim iş.
Günlük aldığı süt miktarı yeterli dedi.Ben hala da verdiğim süt miktarı ve saatini not alıyorum.Hatta günde kaç kez kaka yapıyor onu da yazıyorum.
2 gün evvel gözü açık içti.Bugünde 1 kez içti.Nedense ağzına süt geldiği an onu rahatsız eden bişeyler var sanki hemen tepinmeye başlıyor gazı varmış gibi (?) Emziği verinde hemen sakinleşmeye başlıyor.Bende sağ sola sallayarak eee -eee diyerek içirmeye çabalıyorum.Uykusunda beslenmeyi huy edindiyse yandım.Büyümeye başladıkça uykusu da azalacak ne zaman yediririm ?
canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki benimde kızım yarın 3 ayını dolduracak.ilk ayını d olduğunda bizimde öyle bir tecrübemiz oldu.o kadar üzülmüştümki anlatamam .resmen savaşıyoduk emerken .sağma makinasınıda o zaman almıştım .bende geceleri sağıp veriyodum ve ağlayarak sağıyodum üzüntüden ama inanki gelip geçiyo bebekler ara ara emmeyi reddediyolar;ve inanki özel bi nedeni yok ben çok araştırdım.o yüzden sadece sabırlı ol ve asla vazgeçme derim ben sana .varsın bi dönem kavgalı emsin çocuğun.üstelik benim kızım daha 44 günlük
canım bu yazdığına okadar sevindimki anlatamam inş bizimkide düzelir inşallahhh zaten hiç vazgeçmiyorum sadece gece uyuyabilsin siye sağıp veriyorum gündüz bağrış çağrış zorla azda olsa emziriyorum gece zaten emiyo inşallahhh yakında düzelir oda bende çok zorlanıyoruz bide her kafadan bi ses çıkıyo yok sütün az yok doymuyo yok biberona alışlmış .... ya biberona nasıl alışıcakki kızım sadece beni emiyodu ben biberonu beni emmeyi redeedince verdimcanım benim seni o kadar iyi anlıyorumki benimde kızım yarın 3 ayını dolduracak.ilk ayını d olduğunda bizimde öyle bir tecrübemiz oldu.o kadar üzülmüştümki anlatamam .resmen savaşıyoduk emerken .sağma makinasınıda o zaman almıştım .bende geceleri sağıp veriyodum ve ağlayarak sağıyodum üzüntüden ama inanki gelip geçiyo bebekler ara ara emmeyi reddediyolar;ve inanki özel bi nedeni yok ben çok araştırdım.o yüzden sadece sabırlı ol ve asla vazgeçme derim ben sana .varsın bi dönem kavgalı emsin çocuğun.
(bu arada mama versene diyen o kadar çok kişi olduki ;aman o hataya düşme )
aynı durum bende de var ve nedenini anlayamıyorum memeyi ağzına verince resmen onunla savaş ediyo kızım bende bu duruma çok üzülğyorum her emzirme girişimimiz savaşır gibi artık nedenini bulmaya çalışıyorum ama bi türlü bulamadım sütün tadına bak acımı deiler baktım acı filan değil , gazı vardır dediler iyide her daimmi gazı var bu çocuğun emzirmeyi bırfakınca gayet iyi duruyo demekki gazı yok,sütün azdır dediler sağıyorum bazen tek göğüsten 100 cc çıkıyo yeterli bence zaten ağzı hep süt emzirmeye çalışırken,biberona alıştı dediler iyide biberon hiç vermemeiştim ki bu şekilde huysuzlanana kadar ..
ki benim kızım çok iştahlı ve çok güzel emmerdi bizim emme sıkıntımız hiç yktu doğduğunun ilk günü bile yapışmıştı memeye ..
gündüzleri nerdeyse hiç emmiyor bende sağıp vermek istemiyorum zorla emzirmeye çalışıyorum 5 er dk zar zor emiyo gece yatmadan önce sadece sağıp veriyorum oda karnı doysunda uyusun diye gece 1 kez uyanıyo o zaman emiyo ama sabah 5 gibi uyandığında asla emmiyo sadece gece emiyo anlamadım gitti ve çok üzülüyorum bu duruma
Çok teşekkürler cevabın için.Ama aç kalmasına dayanamıyorum.3 aylık olacak neredeyse 6-7 saat nasıl aç kalır ? Bugün dışarıdaydık giderken sütünü verdim 75 cc ancak içti 5 saatin üstüne.Ve 0 içtiği 75 cc ile 5 saat daha durduAğlamıyor da gayet keyifli gülücükler atıyor.Nasıl birşey bu anlamış değilim ! ??? İlk ay çok iştahlıydı 2 saat dolsun nasıl ağlardı avaz avaz.Nazarım mı değdi yavruma nedir ? İnşallah reflü için verdiğim şurup işe yarar.Onunda tadını beğenmiyor beslenmekten iyice soğmasından korktum
aynı şeyi ben de yaşıyorum...çok can sıkıcı bişey..o ağladıkça benim de ağlıyasım gelio..dediğiniz gibi benim de sütüm çok yoğun gelio acaba ondan mı ağlıyor, memeyi istemiyorr bebeğim..bir de normalde de çok az emen bi bebek..hani diyorlşarya 15 dk bi göğsü 15 dk bi gögsü emzirin die bırakın iki gögsü benim bebeğim bir gögsü bile 2 3 dakika emiyor..çok kısa süre emiyor..ve 5 6 saat emmiyor..akşam dokuzda uyuyor gece 3.30 da kalkıyor mesela, sonra bi de 7.30 gibi..ya üzülüyorum..aç aç duruyo bu çocuk diye..ama kilosu iyi çok şükür.doktor kilosu çok iyi dedi..ayyyyy sorumluluk duygusu çokl fena bişeymiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?