3 aylık bebeğim 5 gündür büyük tuvalet yapmıyor

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
159
-4
25
Arkadaşlar bebeğim ortalama 2 haftadır sadece 2-3 kere büyük tuvalet yaptı . Kıvamı normaldi . Normalde hergün yapan bebek birden böyle olunca tecrübe sahibi olanlara sormak istedim . Çişini sürekli yapıyor . Sizce normal mi yaşayan oldu mu bunu ?

Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar kaka yapmaması normal

Normal sadece anne sütü alıyorsa 10-14 güne kadar mama alıyorsa 7-8 güne kadar normal belli bir yerden sonra bağırsakların çalışması vs de şekilleniyor ona göre devam ediyor. Sakın fitil vs bir şey vermeyin çocuğa. Sadece iyi gözlemleyin kakasını yapamadığı için huzursuz mu yoksa gayet keyfi yerinde mi yerindeyse demek ki rutini bu şekilde olacak

Başından beri gaz çıkarsa da yetersiz geldiğinden gaz problemimiz var . Gaz damlası veriyorum bazen . O rahatlatıyor olabilir keyfi yerinde gayet .

10 günü bulursa doktora gidersiniz…
Gaz ilacını hangisini kullanıyorsunuz?

Sadece anne sütüyse normal ama vakit geçtiyse doktora görünmekte fayda var

Sadece anne sütü alıyorsa 15 gün yapmaması normal demişti bizim doktorumuz. Benim bebeğim de 3 aylık 15 gün kaka yapmadı. Huzursuzluğu yoksa, karnı sert değilse ve emmesi iyiyse dert etmeyin ama aksi takdirde doktorunuzla görüşün tabii

Ya bundan emin misiniz acaba, benim bebeğim bugün 5 haftalık, anne sütü ağırlıklı ama günde 3-4 kere mama da alıyor. Doktorumuz 4 gün kaka yapmayınca fitil verdi uyguladık. Fitilden sonra gene kendisi yapmadı 2 gün oldu. Normal mi yani böyle 7-8 güne kadar, çok değil mi? Kaka da kabız değil normal kıvamda

Sizin daha 40ınız çıkmamış o zaman için bir şey dememişti doktorumuz zaten kaka yapamama problemi yaşamadık hiç yenidoğanken günde 7-8 kere kaka yapardı sonrasında bana doktorumuz 1.ay kontrolüne gittiğimizde söylemişti bu şekilde olabileceğini eğer böyle olursa panik yapmamam gerektiğini ama o süreleri aşarsa ve ya çocukta ekstra bir huzurluk karın şişliği fark edersek kontrole gelmemizi söylemişti o yüzden söylüyorum ama doktorunuz kontrol ettiyse ve fitil verdiyse o daha iyisini bilir tabi ki ama çoğu doktorun görüşü bu yönde özellikle küçük bebeklere fitil vs vermiyorlar ki alışkanlık yapmasın diye bazı doktorlar sabah mamasına 2 damla zeytinyağı damlatılmasını öneriyor. Ama dediğim gibi yine de doktorunuz en iyisini bilir.

13 gün kadar yapmamıştı oğlum 12. Gündü galiba doktora gittik lagman yaptı yine yapmadı ertesi gün tekrar götürünce yatırmaya kalktı neymiş günde birkaç kez lavanta yapacakmış kabul etmedim iyisi etmemişim eve gelince akşamına yaptı normal yani boşa paniklemisim ozaman eğer anne sütü alıyorsa normal bizimki mamada içiyordu ozamanlar arada ama yinede 13 günü görmüştük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…