selam arkadaslar,3 aylik bir bebege bazen emzigine ypgurt bandirmak yada tadimlik biseylerden vermek nekadar sakincali?bazen verenleri görüyorumda ,normalde 4 aylikdan sonra bebek kasik mamalari satiliyor ama erken vermenin ne sakincais olabilir?
Canım acelen ne bekle biraz daha bebeğim 4,5 aylık oluyor. şimdiye kadar sadece emzirdim,arada milupanın rezenesini verdim 2 gundürde elma suyu veriyorum sadece iki çay kaşıgı tadımlık yani,daha sonrada havuç ve armut suyu vereceğim onlarda tadımlık olacak aceleye hiç gerek yok emziriyorsan
bebek zaten anne sütü gibi hazmı kolay bir gıdayı zor sindirirken 3 aylık bir bebek ek gıdada hazımsızlık ve ilerde mide sorunları yaşayabilir ilk 6 ay mümkünse tek başına sadece anne sütü öneriyor dr.lar. siz başkalarınıda uyarın kendinizde bebeğinizin ilerde sağlıklı bir çocuk olmasını istiyorsanız bu ayda ek gıda vermeyin. o şuan anne sütünden alıyor zaten tüm vitaminini. benim çocuk dr.um hep bana şunu derdi anne sütünü birdaha hiçbir markette yada çarşıda bulamaz çocuklar. ama ek gıdadan ne istiyorsa her zaman ilerki hayatında yiyecektir demişti ve çok haklı.
ilk 6 ay sadece anne sutu. su bile verilmeyecek. bizler arastiran, internete giren, okuyan anneleriz, biz bari bu hatayi yapip 6 aydan once agzina birsey surmeyelim. sutumuzun yetmedigi durumlarda da sadece doktorumuzun yonlendirdigi mamalari verelim. zaten kucucuk mideleri ve gelismeyi henuz tamamlamamis bir sindirim sistemleri var. tadimlik veriyorum sanirsin vucutlarinin butun duzenlerini altust edersin. sakin ha.
kesinlikle verme bence.hemşire bir arkadaşım 7.ayın bitiminde başladı ek gıdaya artık sütü yetmeyince.bebeği 2.5 yaşında ve şimdiye kadar hiç hasta olmadı.kızım 3 aylık ve bende yeterli geldiği kadar sadece anne sütü vericem.günümüzde tüm yiyecekler katkılı bebeklerimizi elimizden geldiğince uzak tutalım. anne sütünden daha steril,sağlıklı,besleyici birşey varmı?
eğer bebek anne sütü alıyorsa 6 ay boyunca tatırmaya bile gerek yok. zamanı gelince herşeyden bol bol yiyecek nasılsa, şimdiden mideleri, bağırsaklarını zorlamaya gerek yok.
ama fomül mamayla besleniyorsa o zaman ek gıdaya erken geçileceği için 4.aydan sonra başlanabilir.
ama ondan önce kesinlikle tavsiye edilmiyor.
bence verilir hiç de birşey olmaz allahın izniyle ninelerimizin çocuklarına bakın onlar anlatıyorlar da herşeyi veriyorduk diye ve şimdiki çoculardan daha sağlıklılar yapmayın be arkadaşlar biraz da onları örnek alın
benim arkadaşom 2.5 yaşiına kadar emzirdi ve hastaneden hiç gelmedi çocuk düşünün
benim oglum simdi 7 aylik oldu haliyle basladim yedirmeye,ama konuyu baslattikdan 1 ay sonra basladim tatirmaya .simdi gayet iyi hic geri cikarmiyor masallah.
konu kapanmasini nasil yapiyoruz,oglum büyüdü artik bu soruya gerek kalmadi