3. ayım yeni bitti.nefesim çok daralıyor.......nefes alamıyorum.....

canım senin actıgın konular hep bu tur sen psıkatrıye bi gitsen psıkolojık seninki burda derman olamazlar bende yasıyorum kalp carpıntısı daralma ama doktora danıs gecmiş olsun cok zor bi durum farkındayım

canım senin actıgın konular hep bu tur sen psıkatrıye bi gitsen psıkolojık seninki burda derman olamazlar bende yasıyorum kalp carpıntısı daralma ama doktora danıs gecmiş olsun cok zor bi durum farkındayım

canım ben de gitmek istiyorum ama eşim kızıyor.atlatacaksın diyor...hem gitsem nolacak ilaç kullanamam ki.....

nefes darlığını ben de o zamanlar yaşamıştım ve çok erken değil mi daha bunun için diyordum..ama normalmiş..büyüme oldukça bunların olması normalmiş...ben de hatta bu konu da başlık açmıştım siteye..
ilaç filan almanı tavsiye etmem..çevrendeki kadınlara sorsan eminim biz de yaşadık diyeceklerdir. ki ben anneme sorduğumda normaldir demişti..

ahhh ahhh eger psikolojik degilse çok erken başlamış ben 32. haftadayım derin nefes almaya hasret kaldım sanki ciğerlerimi sıkıp bırakıyo gibi hissediyorum umarım düzelir.

Ben de aynı sorunları yaşıyorum. Hem de hamileliğimin 6. haftasından beri.
Doktor, bebek oksijeni anneden aldığı için böyle olduğumu söyledi.
Bünyeden bünyeye de değişiklik gösterebiliyomuş .bazı hamileler gayet enerjik olurken bazıları da bizim gibi nefes nefese kalabiliyomuş.
Ben bırak merdiven çıkmayı düz yolda bile yürüyemiyorum. Bulantılarım yüzünden düzenli beslenemediğim için de halsiz kalıyorum. Sende de bulantı varsa halsizlikten dolayı çarpıntın oluyo olabilir.
Kendini yorma..

bende 6 haftalığım alerjik rinitim var. son bir jaftadır burnum sürekli tıkalı olduğu için nefes almakta çok zorlanıyorum ve bu durum yüzünden bebek oksijensiz kalırmı çok merak ediyorum ilk muayenede sorucam doktora..

aynı durumda olan var mı kızlar?bu normla mi?

Benim de hamileliğin başlangıcında oluyordu akşam yattığımda nefes alıyordum ama sanki nefes ciğerlerime gitmiyordu tekrar derin derin nefes almaya çalışıyordum sonradan bu durum gitti normalde bu ilerlemiş gebelik haftalarında normal diye biliyorum ben de ama belli olmuyor ki:uhm:

Belki beslenme problemi de olabilir. Yemeklerden sonra oluyorsa hazımsızlık buna neden olabilir ya da gereğinden az besleniyorsan nefes darlığı çekiyor olabilirsin. Demir eksikliği filan buna yol açabiliyor, hatta yutkunmada zorluk da çekebiliyor insan. Psikolojik nedenlerden önce bunları bir düşün derim. Doktoruna bir danış.

doktora gidecem bakalım 1 hafta sonra. demir eksikliği olsa da doktor veremiyor çünkü ülseratif kolitim var.(bağırsak kanaması)hayırlısı artık:KK43:

ben de üç gündür hastanelerdeyim bu nefes darlığından..normal diyorlar fakat dayanamayacak hale gelince normal filan dinlemedim doktora gittim..kadın doğuma gittim dahiliyeye yönlendirdi o da bir sürü tahlil istedi. kan düşük olduğu için de olabilirmiş..test sonuçları anormal çıkmadı gğüs hastalıklarına yönlendirdi. o da muayenede bir şey bulamadı ama bi sprey verdi nefes darlığı yogun olunca kullanmak için.yani o kadar koşturduk bi çare olur diye ama bir şey çıkmadı Allah'tan..sadece hamileliğin rutin rahatsızlığı. kanın düşük olması ve bende hipotiroid olması daha erken başlamasına sebep olmuş. senin de böyle bir rahatsızlığın varsa o yüzden de bu kadar erken başlamış olabilir. bir de eğer muayeneye gitmek istiyorsan, direk göğüs hastalıklarına git bence..

canim az dışarıya çık hava al havasızlık derim ben bunun sebebi.Mutlaka sabah ve akşam gez temiz havada.İyi olucaksin tamammi.Oksijen yetmezliyi var sende

Belki beslenme problemi de olabilir. Yemeklerden sonra oluyorsa hazımsızlık buna neden olabilir ya da gereğinden az besleniyorsan nefes darlığı çekiyor olabilirsin. Demir eksikliği filan buna yol açabiliyor, hatta yutkunmada zorluk da çekebiliyor insan. Psikolojik nedenlerden önce bunları bir düşün derim. Doktoruna bir danış.

Bende daha bu sabah oldu.İlk boğazıma bir şey takıldı sandım şimdi de nefesi yetersiz almaya başladım... Sanırım bu haftalarda oluyor böyle şeyler.

canım okuduğuma göre; bu haftalarda annenin vücudundaki kan miktarı neredeyse 2 katına çıkarmış ve kandaki oksijeni ayarlayabilmek için kadın sık sık ve derin derin nefes alma ihtiyacı hissedermiş, yeterince nefes alamadığını düşündüğünde de paniğe kapılıp nefes alamıyormuş gibi hissedermiş. yani bu çok normal, psikolojiyle de bi alakası yok. bebeğinin ihtiyaçlarını karşılamak için vücudunda kan miktarı artıyor ve kanın besin taşıyıp oksijen miktarını dengeleyebilmesi için de hızlı ve derin nefes alma ihtiyacı hissediyorsun. bünye alışınca düzelecek, panik yapma olur mu....:1hug:

X