• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aydır kilo almayan bebek

Cankiriklarim

İki prens annesi 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
4.217
5.571
158
32
Merhaba 10.5 aylık oğlum var 7 aylıktan beri kilosu aynı. Benimle aynı durumu yaşayan var mı?

Alerjisi var mı araştırın. Alerjik bebekler kilo alamayabiliyor.
Aslında şöyle, reflü bebekti oluk oluk kusuyordu. Gastrotuss ve motilium ile kusmaya cözüm bulduk. Sadece havuc alerjisi cıktı onu da vermiyoruz. Yapı olarak yemek yemeyi reddeden bir bebek yani 12 saat yemek vermesem (ki denedim arada teklif ettim reddetti) asla acıkıp yemiyor. Denemediğim tarif denemediğim gıda kalmadı hicbirini sevmedi

2 yaşın altında alerji testleri güvenilir değildir. Bu bilgiye ulaşmanız çok kolay, bakabilirsiniz. Farketmediginiz baska alerjileri olabilir. Reflü dediğiniz de alerjinin bir sonucu zaten. Doktorlar çocuk perişan olmadan alerji ihtimalini degerlendirmedikleri için kusan her bebeğe reflü deyip gönderiyor. Alerji konusunu hafife almayın derim.

2 yaşın altında alerji testleri güvenilir değildir. Bu bilgiye ulaşmanız çok kolay, bakabilirsiniz. Farketmediginiz baska alerjileri olabilir. Reflü dediğiniz de alerjinin bir sonucu zaten. Doktorlar çocuk perişan olmadan alerji ihtimalini degerlendirmedikleri için kusan her bebeğe reflü deyip gönderiyor. Alerji konusunu hafife almayın derim.
Özel olarak en cok önerilen cocuk gastroentolojisi profuna götürdük, alerji testleri yapıldı. Sadece havuc dediğim gibi. Ama testleri 2 yaştan sonra tekrarlatmayı düsüneceğim. Asla yemiyor yemek yedirmek işkence hem ona hem bana 😓

Back