arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
Benimde oğlum Ocakta 3 yaşına basacak.Kendisinde ince motorda ve dil,konuşmada gerilik var.Bizde devletten rapor çıkarttık ağustostan beri terapimiz devam ediyor.İnanın terapi çok faydalı öğretmeni konuşması 1-1,5 seneyi bulacak diyor ama hiç üzülmüyorum neticede sonunda konuşacak.Aynı zamanda kreşe de gidiyor.Size dedikleri gibi yaşıtlarının arasında olması konuşmasını teşvik edecektir.Çocuk dr.kreşi desteklemediği halde oğlumun mutlaka gitmesi gerektiğini söyledi.B,zde yolluyoruz ve çok da memnunuz.Kreşteki öğretmenleri yavaş yavaş açıldığını terapinin çok faydalı olduğunu söylediler.Şimdilik tam cümle kuramasa da tek kelimeleri söyleyebiliyor pek anlaşılır değil ama o da olacak inşallah..Size tavsiyem terapiye başladıktan sonra öğretmenleri ödevler veriyorlar evde yapmak için onları mutlaka uygulayın çok faydasını göreceksiniz.Lütfen üzülmeyin Allah herkesi birşeylerle sınıyor.Ben ilk terapi merkesine başladığımda engelli bir çok çocukta ordaydı ve sürekli ben neden burdayım oğlum neden burda diye kendimi yedim bitirdim.Ama çocuklarımızın eli-ayağı tutuyor çok şükür zekalarında da bir problem yok konuşacaklar inşallah..
canım ,oğlum da seninkiyle aynı yaşta aslında,2010 ekim doğumlu.devlet okulunda okuyor ve sınıfında da konuşamayan bir down sendromlu çocuk var.okulun ilk günü oğlum Ata ya onun farklı olduğunu,ona yardımcı olması gerektiğini anlatmıştım.ilk haftalar zorluk çektiler,anneyi bırakmak istemedi.sonradan alıştı,şimdi oğlumla paylaşımları çok güzel.çocuklar biraz acımasız olabiliyorlar ama herşey doğru yönlendirmeyle ilgili.onlaır güzel davranmaya teşvik etmemiz gerekli.almak istemzse okul baskı yapın almak zorundalar.ayrımcılığa karşıyım her yerde.oğlunuz için çok faydalı olacaktır. diğer çocuklar için de bence..hayatın farklı renkleri her evladımız..
dualarım seninle ,güçlü bir annesiniz,oğlunuz için en doğru şeyleri yapacağınıza inanıyorum..
hemşeriyiz de ben de ankaralıyım..ayaşlıyım.siz de o tarafta mı yaşıyorsunuz?
bildigiz hastane yokmu srkadaslarArkadaslar otizm le yada gec konusmayla ilgili ankara da onerebileceginiz hastane varmi arastiriyorum
kusura bakmayın arkadaşlar biraz geç yazdım,eve girdigimde akşam saat 7 idi,yorgunluktan hemen yazamadım.doktor bey bize verdigi randevuyu defterine kayıt etmedigi için 2 saat beklemek zorunda kaldık,malesef ogluma otzm teşhisi koydular,ruhsal ve davranışsal bozukluk varmış,1 yıllık rapor verdiler.ama ben otzim olduguna inanmak istemiyorum,anasınıfına ve özel egitime başlayınca düzelecegini düşünüyorum,çünkü zekası cok iyi,birde ilaç yazdı ,biraz hareketli oldugu için hareketlerini yavaşlatcak bir ilac,ne oldugunu henüz bilmiyorum eşim yarın alacak ilacı,
Deryacım noldu doktora gittinizmi son durumunuzu merak ettim
kusura bakmayın arkadaşlar biraz geç yazdım,eve girdigimde akşam saat 7 idi,yorgunluktan hemen yazamadım.doktor bey bize verdigi randevuyu defterine kayıt etmedigi için 2 saat beklemek zorunda kaldık,malesef ogluma otzm teşhisi koydular,ruhsal ve davranışsal bozukluk varmış,1 yıllık rapor verdiler.ama ben otzim olduguna inanmak istemiyorum,anasınıfına ve özel egitime başlayınca düzelecegini düşünüyorum,çünkü zekası cok iyi,birde ilaç yazdı ,biraz hareketli oldugu için hareketlerini yavaşlatcak bir ilac,ne oldugunu henüz bilmiyorum eşim yarın alacak ilacı,
derya merhaba..mutlaka kii kabul etmek zor olacaktır ilk başlarda.ancak şunu bil ki,otizmli çocuklar zeka yönünden eksik değiller zaten.en baştan beri dediğim gibi başka bir doktor görüşü de almanda fayda var.ancak durumu ne kadar çabuk kabullenirsen,oğlun için o kadar fayadalı olacağını düşünüyorum.geilişimi,konuşması,davranışları,herşeyinde fark yaratabilirsin inan bana..sonuçta bu sadece bir farklılık öyle düşünmelisin..ayrıca bu sitede otizmli çocukların annelerinin bir topiği var,onlardan çok sağlam bilgiler alabileceğini düşünüyorum.bizden farklı şekilde yönlendirebilrler seni.
canım o topik hangi bölümde acaba ben bir araştırayım,
canım o topik hangi bölümde acaba ben bir araştırayım,
deryacım davranış bozuklukları bölümünde;http://www.kadinlarkulubu.com/davranis-bozukluklari-f586/
bu da otizm topiği linki;http://www.kadinlarkulubu.com/davranis-bozukluklari/369661-otizm-280.html
Allah acıl sıfalar versın erken tedvaıde cok yol alınıyormus bunu rehabılıtasyon merkezıdne konusan arkadasla konusmustuk Allahım yavruna sıfalar versın
saol canım bugun rehabilitasyon merkezine ve anasınıfına yazdıracagız,İnşallah anasınıfı kabul eder .yoksa rahabilitasyon merkezide kabul etmiyormuş,oglum 3 yaş 8 aylık küçük ve konuşamıyor diye almazlarsa diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?