Konuşma Problemleri 3,5 yaşındaki oglum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

asla kendinizi üzmeyin daha fazla ilgi gösterin ve az tv izlemesini sağlayın. bol bol park bahçe kendi yaşıtları derken bi bakmışınız başlamış konuşmaya..

Benimde oğlum Ocakta 3 yaşına basacak.Kendisinde ince motorda ve dil,konuşmada gerilik var.Bizde devletten rapor çıkarttık ağustostan beri terapimiz devam ediyor.İnanın terapi çok faydalı öğretmeni konuşması 1-1,5 seneyi bulacak diyor ama hiç üzülmüyorum neticede sonunda konuşacak.Aynı zamanda kreşe de gidiyor.Size dedikleri gibi yaşıtlarının arasında olması konuşmasını teşvik edecektir.Çocuk dr.kreşi desteklemediği halde oğlumun mutlaka gitmesi gerektiğini söyledi.B,zde yolluyoruz ve çok da memnunuz.Kreşteki öğretmenleri yavaş yavaş açıldığını terapinin çok faydalı olduğunu söylediler.Şimdilik tam cümle kuramasa da tek kelimeleri söyleyebiliyor pek anlaşılır değil ama o da olacak inşallah..Size tavsiyem terapiye başladıktan sonra öğretmenleri ödevler veriyorlar evde yapmak için onları mutlaka uygulayın çok faydasını göreceksiniz.Lütfen üzülmeyin Allah herkesi birşeylerle sınıyor.Ben ilk terapi merkesine başladığımda engelli bir çok çocukta ordaydı ve sürekli ben neden burdayım oğlum neden burda diye kendimi yedim bitirdim.Ama çocuklarımızın eli-ayağı tutuyor çok şükür zekalarında da bir problem yok konuşacaklar inşallah..

canım geçmiş olsun inş düzelir anne değilim çocugunu çocukların içine at yani varsa mahallede yada komşularının çocugu belki onlarla iletişime gecer diye düşündüm

Deryacım noldu doktora gittinizmi son durumunuzu merak ettim

kusura bakmayın arkadaşlar biraz geç yazdım,eve girdigimde akşam saat 7 idi,yorgunluktan hemen yazamadım.doktor bey bize verdigi randevuyu defterine kayıt etmedigi için 2 saat beklemek zorunda kaldık,malesef ogluma otzm teşhisi koydular,ruhsal ve davranışsal bozukluk varmış,1 yıllık rapor verdiler.ama ben otzim olduguna inanmak istemiyorum,anasınıfına ve özel egitime başlayınca düzelecegini düşünüyorum,çünkü zekası cok iyi,birde ilaç yazdı ,biraz hareketli oldugu için hareketlerini yavaşlatcak bir ilac,ne oldugunu henüz bilmiyorum eşim yarın alacak ilacı,

inan aksamdan beri bende inanamiyorum. gece sabah a kadar uyuyamadim.zekasi iyi eli ayagi tutuyor ona baktigimda konusmamasi haric yasitlari gibi hala kabul edemiyorum

Evet bende Beypazarinda yasiyorum.burasida havuc uyla unludur.

Arkadaslar otizm le yada gec konusmayla ilgili ankara da onerebileceginiz hastane varmi arastiriyorum

lütfen başka doktorlarada gidin. ve asla ümitsizliğe kapılmayın. nekadar kendi yaşıtları ile oynarsa okadar açılıyor çocuklar.bol bol parklara gidin ,tek başına kalmasın. benim oğlumda çok hareketli kırılmadık koltuk kalmadı evimde düşünün daha 2.5 yaşında. bence kesinlikle imkanınız varsa kreşe yoksada parka görürün bol bol. bi çocuğu annesinden başka kimse daha iyi tanıyamaz. siz iç sesinize kulak verin. zekada bişey olmadığını düşünüyorsanız gerisi boş zaten. erkek çocuğu tabi hareketli olucak üzülmeyin hiç.

derya merhaba..mutlaka kii kabul etmek zor olacaktır ilk başlarda.ancak şunu bil ki,otizmli çocuklar zeka yönünden eksik değiller zaten.en baştan beri dediğim gibi başka bir doktor görüşü de almanda fayda var.ancak durumu ne kadar çabuk kabullenirsen,oğlun için o kadar fayadalı olacağını düşünüyorum.geilişimi,konuşması,davranışları,herşeyinde fark yaratabilirsin inan bana..sonuçta bu sadece bir farklılık öyle düşünmelisin..ayrıca bu sitede otizmli çocukların annelerinin bir topiği var,onlardan çok sağlam bilgiler alabileceğini düşünüyorum.bizden farklı şekilde yönlendirebilrler seni.

canım o topik hangi bölümde acaba ben bir araştırayım,

arkadaşım öncelikle biçok arkadaşın dediği gibi bir doktorla sınırlı kalma derim.. bikaç tanesine git kafanda durumu tam olarak netleştir.ha eğer sonuç olarak kesin teşhis yine otizm derlerse de sakın ümitsizliğe kapılma.. çünkü böyle çocuklara sahip ailelerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri bu maalesef..bu durum zamanla aileyi de yıpratabilir ve çocuklar kaybolur gider.. otizimde zeka geriliğinin aksine bazı alanlarda ileri bi yetenek bile görülebilir.. sana bu konuyla ilgili YAĞMUR ADAM ve BENİM ADIM KHAN Filmini izlemeni şiddetle tavsiye ederim..o zaman bunun bi hastalıktan ziyade hayran kalınacak ortaya çıkarılması zor yetenekler zinciri olduğunu göreceksin..hakkınızda hayırlısı olsunn...

Canım biz derste konuşmanın hem olgunlaşmayla hemde cevreyle etkileşimini gördük elbet destek almalı ama özel egitim derken çocugunuza test yaptılar mı ram görüştü mü hani canı istemediği için mi konuşmuyor cevreye karsı tepkisi mi var yoksa dilsel gelişim ile ilgili sorun mu konuşmanızın tamamını okuyamadım ama bence cok sevecen davranın ne sorarsa cevap verin ve sakın kızmayın bişeye girişimciliğe karsı suçluluk döneminde tamda eger siz ve cevreniz ona konuşmamaızdan dolayı kızarsanız yada daha tepkili daha içine kapanık olur bence yas grupları içine sokulmalı tabi kalıtımsalsa bilemicem canım çok gecmiş olsun inş.sorun çözülür saygılar iyi günler

canım o topik hangi bölümde acaba ben bir araştırayım,

Allah acıl sıfalar versın erken tedvaıde cok yol alınıyormus bunu rehabılıtasyon merkezıdne konusan arkadasla konusmustuk Allahım yavruna sıfalar versın

Allah acıl sıfalar versın erken tedvaıde cok yol alınıyormus bunu rehabılıtasyon merkezıdne konusan arkadasla konusmustuk Allahım yavruna sıfalar versın

saol canım bugun rehabilitasyon merkezine ve anasınıfına yazdıracagız,İnşallah anasınıfı kabul eder .yoksa rahabilitasyon merkezide kabul etmiyormuş,oglum 3 yaş 8 aylık küçük ve konuşamıyor diye almazlarsa diye korkuyorum

benım oglumdan 1 ay kucukmus oglun canım
ınsallah anasıfı degılde anaokulamı gıtmelı ozel anaokullarınamı gıtmesı egrek nasıl oluyormus?
yada ozel kres gıbımı
maddı durumunuz nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…