rica ederim Pınar hnm.ben de zamanında oğlum konuşmadıüında çok araştırdım.insan okudukça şüpheye düşüyor.içinizi ferah tutun.sonuçta doktor kontrolünde ve gelişim gösterebilecek durumda..tv ,telefon tablet vs cidden çok etkiliyor..uzak tutumanız iyi olmuş..sosyalleşmeye başladığında gelişme olacaktır mutlaka..umarım iyi haberlerle gelirsiniz..quarta cevabınız için çok teşekkürler. bez bağlandığı için ve iki ay öncesine kadar kreş imkanım bulunmadığı için düşünmemiştim. ama şimdi imkanım var sanırım. çarşamba test yapılacak devlet hastanesinde. 2 haftadır tablet ve tv den uzak tutuyorum, adına seslenince daha çok bakmaya başladı. otizm ile ilgili bir anda o kadar çok şey okudum ki kafam karıştı. Birden bire gerilemesinden korkuyorum
Bugun anasinifina basliyacagiz hayirlisiyla beni hla konusamamasi uzuyor.ona baktigimda diyer cocuklardan hicbir farki yok.fakat hala tuvalet egitimi aldiramadim.ankara ya özel egitime götürüyorum.fakat oraya vardığımızda yorgunluktan derslerden verim alamiyoruz fazla.ama baya faydasi oldu derslerin bunu inkar edemem.inan bu sene nye yetisecegimi şaşırdım.14 yaşındaki kızım sağlık meslegi kazandı.lise 1 e başlıyacak.ortanca ilkokul 1 e başlıyacak.caner de anasinifina gidecek.bakalım hepsine birden nasıl yetisecegim.enazindan buraya otzim le ilgili okul acilsin duye ugrasiyirum bakalımpınar hnm,otizmin farklı çeşitleri var...bazıları çok ağır seyrederken,bazıları hafif belirtilerle gösteriyor..mesela yakın bir arkadaşımın kızına otizm teşhisi kondu,babasını kaybettikten sonra ortya çıktı,ancak gözle görünen herhangi bir farklı davranışı yok.konuşma iletişim vs..sadece biraz "farklı" o kadar..o da adını koyamaycağınız bir durumda..
çocuklarla beraber bulunması,iletişim içinde olması çok önemli..bu sebeple okula yazdırmanızı tavsiye ediyrolar..çocuklar okulda çok aşama kaydediyorlar..eğer imkanınız varsa denemenizi öneririm..konuşması için de,iletişimi için de çok faydalı olur..ayrıca otizm teşhisi koymak çok zor doktorların dediğine göre..hemen 1 test yapalım var mıymış gibi bir durum yok..pek çok veriyi değerlendirererk teşhis koyabilyorlar..üstelik gelişim gösteren birçok çocuk var..
içinizi ferah tutun,umarım kısa zamanda konuştuğunu duyarsınız..
deryacım ne zamandır yazmıyordun buraya...okula başladı mı oğlun? gelişimi nasıl doktorlar ne diyor?
Allah sanrını artırsın arkadaşım,çok zordur eminim ki,ne desen haklısın ama önce sen kendin kabullenmeli ve oğlunun gelişimi için çalışmalısın..ilk aşam en zoru sanıyprum,kabullenme aşaması..belki de oğlundan önce kendin için bir psikoloğa gitmelisinn..sen ne kadar güçlü olursan,oğlun da o kadar gayretli olacaktır..
sen annesin güçlüsün,destek almaktan çekinme..oğlun konuşacak,koşacak oynaycak ,ama snein dik durman gerek..
ikinizi de öpüyorum..
derya0 çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede konuşur oğlunuz. söylediği kelime veya hece var mı? Yada kendi dilinde bişeyler mırıldanıyor mu? Benim oğluma henüz teşhis konulmadı ama belirtilerden bir kısmı var gibi. Yarın test yapılacak.Bugun anasinifina basliyacagiz hayirlisiyla beni hla konusamamasi uzuyor.ona baktigimda diyer cocuklardan hicbir farki yok.fakat hala tuvalet egitimi aldiramadim.ankara ya özel egitime götürüyorum.fakat oraya vardığımızda yorgunluktan derslerden verim alamiyoruz fazla.ama baya faydasi oldu derslerin bunu inkar edemem.inan bu sene nye yetisecegimi şaşırdım.14 yaşındaki kızım sağlık meslegi kazandı.lise 1 e başlıyacak.ortanca ilkokul 1 e başlıyacak.caner de anasinifina gidecek.bakalım hepsine birden nasıl yetisecegim.enazindan buraya otzim le ilgili okul acilsin duye ugrasiyirum bakalım
Henüz konuşamıyor malesef sadece anne,baba,bir,iki,üç,diyebiliyor.bilinçli olarak konusmuyorderya0 çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede konuşur oğlunuz. söylediği kelime veya hece var mı? Yada kendi dilinde bişeyler mırıldanıyor mu? Benim oğluma henüz teşhis konulmadı ama belirtilerden bir kısmı var gibi. Yarın test yapılacak.
deryacım o kadar haklısın ki..3 çocuk başlı başına zor ,senin işin misliyle daha zor..ama sen çok güçlü ve özverili bir kadınsın..hem abi ve abla büyümüş sayılırlar,sana yardımcı olabilirler..ne mutlu sana,kızın da liseyi kazanmış..çok güzel bir okulu kazanmış,gurur duymalısın ..hem de tüm çocuklarınla..Bugun anasinifina basliyacagiz hayirlisiyla beni hla konusamamasi uzuyor.ona baktigimda diyer cocuklardan hicbir farki yok.fakat hala tuvalet egitimi aldiramadim.ankara ya özel egitime götürüyorum.fakat oraya vardığımızda yorgunluktan derslerden verim alamiyoruz fazla.ama baya faydasi oldu derslerin bunu inkar edemem.inan bu sene nye yetisecegimi şaşırdım.14 yaşındaki kızım sağlık meslegi kazandı.lise 1 e başlıyacak.ortanca ilkokul 1 e başlıyacak.caner de anasinifina gidecek.bakalım hepsine birden nasıl yetisecegim.enazindan buraya otzim le ilgili okul acilsin duye ugrasiyirum bakalım
Canım nasılsın uzun zamandır yazmıyordum.fırsat bulamıyorum.malum cocukların hepsi okula gidiyor.bende cener le sınıfta bekliyorum.şimdilik derslere katılmıyor.sınıfta oyun oynuyor sadece bu arada anne demeye başladı.ingilizce ve türkce 1 den10 a kadar sayıyor.fakat tam anlamıyla konuşamıyor.ah bir konuşmaya başlasa sanki herşey düzelecekmiş gibi geliyor.bazen uyusam uyansam bu otizm illeti rüya olsa diyorum.fakat malesef gercek.beypazarı gibi yerde otizm okulu yok beni encok bu zorluyor.çünkü ankara ya gidip gelmemiz 8 saatti buluyor cocuk yorgunluktan derslerden fazla verim alamıyor bu yüzden gerci bu halimede şükürderyacım o kadar haklısın ki..3 çocuk başlı başına zor ,senin işin misliyle daha zor..ama sen çok güçlü ve özverili bir kadınsın..hem abi ve abla büyümüş sayılırlar,sana yardımcı olabilirler..ne mutlu sana,kızın da liseyi kazanmış..çok güzel bir okulu kazanmış,gurur duymalısın ..hem de tüm çocuklarınla..
bu sene ,geçen yıla göre daha verimli olacağına inanıyorum..teşhis konuldu..yapacaklarınız da belirlendi..en azından üzerinde yoğunlaşacağınız konular belli..okula başlıyor..eminim bu yıl konuşması da gelişecek Caner in..
sen de lütfen kendini sıkma bu kadar..herşeye yetişmek herşeyi mükemmel yapmak diye birşey yok..kendine de vakit ayırmaya çalışmalısın..unutma ki anne ne kadar mutlu ve huzurlu ,çocuklar da o kadar mutlu ve huzurlu oalcaklardır..
ne zaman sıkılrısan yaz buraya..kendini de eve kapatma..arkdaşlarınla görüş,çocuklarla da beraber olsun Caner..
yeni okul yılınız da hayırlı olsun..
Ah canım bir konuşmaya başlasa dünya benim olurdu ınan,benim okumada yaygın gelişime bozukluk teşhisi kondu.yani .ygb diyorlar kısaca ben beyanlarından ankara ya gidiyorum' gidip gelmemiz 8 saati buluyor,çocuk yorgunluktan derslere konsantre olamıyor.genede faydası oluyor bana göreBenim oğlumada atipik otizm teşhisi kondu, haftada iki saat özel eğitime gidiyor. Eğitim almaya başladığından beri daha çok ses çıkarıyor ama anlamlı kelimesi yok henüzbana da sizin gibi bir konuşsa herşey düzelecekmiş gibi geliyor. Inşallah en kısa zamanda konuşurlar
deryacım ne güzel haberlerle geldin bak..anne kelimesini duymak ne büyük mutluluk olmuştur senin için.sayı sayması da harika..hem de ingilizce de konuşuyor demek ne güzel..çok sevindim inan..güzel gelişmeler bunlar..devamının geleceğine eminim ben..Canım nasılsın uzun zamandır yazmıyordum.fırsat bulamıyorum.malum cocukların hepsi okula gidiyor.bende cener le sınıfta bekliyorum.şimdilik derslere katılmıyor.sınıfta oyun oynuyor sadece bu arada anne demeye başladı.ingilizce ve türkce 1 den10 a kadar sayıyor.fakat tam anlamıyla konuşamıyor.ah bir konuşmaya başlasa sanki herşey düzelecekmiş gibi geliyor.bazen uyusam uyansam bu otizm illeti rüya olsa diyorum.fakat malesef gercek.beypazarı gibi yerde otizm okulu yok beni encok bu zorluyor.çünkü ankara ya gidip gelmemiz 8 saatti buluyor cocuk yorgunluktan derslerden fazla verim alamıyor bu yüzden gerci bu halimede şükür
ne zaman sıkılır bunalırsan yaz bana :)gerçek düşüncelerim yazdıklarım ..kk hep görümce kaynana koca dinlemek içn değil,asıl böyle durumlarda destek olmak için var.çocuklar sözkonusu olunca her sıkıntıdan ötedir.Saol canim senin sözlerin beni cok rahatlatıyor inan bana ankara ya taşınmamız biraz zor canım büyük kız burda saglık meslege gidiyor ortanca kızda 1 inci sınıfa gidiyor evimiz ilkokula cok yakın o yüzden biraz zor.beypazarına otizm okulu acılsın diye uraşıcam inşallah acılır.yakında biryerde olursa dersler daha fazla yararlı olucak bana göre.zaten gittigimiz özel egitimdeki hocaları ayrıldı okuldan.onada biraz üzüldüm.
Burada otizm okulu var ama ben başka bir özel eğitim rehabilitasyon merkezine götürüyorum. Birebir eğitim olduğu için önemli olan özel eğitimcinin ilgisi ve başarısı. Beypazarı'nda veya çevresinde özel eğitim merkezi yok mu daha yakın mesafede?Saol canim senin sözlerin beni cok rahatlatıyor inan bana ankara ya taşınmamız biraz zor canım büyük kız burda saglık meslege gidiyor ortanca kızda 1 inci sınıfa gidiyor evimiz ilkokula cok yakın o yüzden biraz zor.beypazarına otizm okulu acılsın diye uraşıcam inşallah acılır.yakında biryerde olursa dersler daha fazla yararlı olucak bana göre.zaten gittigimiz özel egitimdeki hocaları ayrıldı okuldan.onada biraz üzüldüm.
demek teşhisi koydu doktorunuz..Allah sabrınızı artırsın hepinizin..sabırla ve sevgiyle çocuklarınız geç de olsa,konuşmaya başlayacak,inanıyorum ben..siz ilgi ve sevgi dolu annelersiniz..desteğinizle çocuklarınızı yetiştireceksiniz..Benim oğlumada atipik otizm teşhisi kondu, haftada iki saat özel eğitime gidiyor. Eğitim almaya başladığından beri daha çok ses çıkarıyor ama anlamlı kelimesi yok henüzbana da sizin gibi bir konuşsa herşey düzelecekmiş gibi geliyor. Inşallah en kısa zamanda konuşurlar
aile olarak kabul etmiş ve beraberce çalışmanız çok güzel..maşallah ne güzel bir ailesiniz..Eşim ve çocuklar caner in durumunu kabulendiler.sağolsun eşim bu konuda çok yardımcı büyük kızım sağlık meslekteki sınıfına alışmaya çalışıyor ortanca kızım ise okumayı ve yazmayı öğrenmeye çalışıyor .ayaş ta özel eğitim merkezi varmı bilmiyorum canım araştırmaya devam edeceğim.inan bende anlamıyorum beypazarı gibi bir ilçede nasıl otizm okulu olmaz.yakın çevrede olsa inan faydası daha fazla olur.caner inde anlamlı cümleleri henüz yok.iletişime gecebilsek herşey sanki yoluna girecekmis gibi geliyor kanada
Çok sağolun. Yazılarınız bize çok iyi geliyor, bunuda belirtmek isterim:) teşhis kondu ama ben ne hastaneden ne de ram den rapor çıkartırmadım.Bir süre kendim ödeyerek eğitim aldıracağım sonra duruma göre karar vereceğim.demek teşhisi koydu doktorunuz..Allah sabrınızı artırsın hepinizin..sabırla ve sevgiyle çocuklarınız geç de olsa,konuşmaya başlayacak,inanıyorum ben..siz ilgi ve sevgi dolu annelersiniz..desteğinizle çocuklarınızı yetiştireceksiniz..
Allah yardımcın olsun ilkokul bir çok zor, geçen sene kızım birinci sınıftı, çatlattı beni. Seninki çok yormaz seni inşallah. gerçi benim kızımda dikkat eksikliği ve hiperaktivite şüphesi var ondan yormuşta olabilir.Allah başka dert vermesin, bugünümüze şükür diyelim.bu arada ikinci sınıf oldu ama halen yoruyorEşim ve çocuklar caner in durumunu kabulendiler.sağolsun eşim bu konuda çok yardımcı büyük kızım sağlık meslekteki sınıfına alışmaya çalışıyor ortanca kızım ise okumayı ve yazmayı öğrenmeye çalışıyor .ayaş ta özel eğitim merkezi varmı bilmiyorum canım araştırmaya devam edeceğim.inan bende anlamıyorum beypazarı gibi bir ilçede nasıl otizm okulu olmaz.yakın çevrede olsa inan faydası daha fazla olur.caner inde anlamlı cümleleri henüz yok.iletişime gecebilsek herşey sanki yoluna girecekmis gibi geliyor kanada
arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?