• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaş ve bitmis bir anne

Konu bu aslında doğru yönlendirmek için doğru yazalım diye yaptım yorumu. Pedagogun yorumu o konuda tanı koyucu değil,siz de o yoruma istinaden diğer doktorlar ne diyor demişsiniz..amaç konu sahibine yardım etmekti o yüzden düzelttim ??
İyi yapmışsınız. Umarım sorunlarını çözerler

Tanıdığım bir çocukta bu şekilde hatta ilaç kullandırıyorlar antidepresan türevi küçücük çocuğa.
Sebebi ise çocuğun psikoloğuna aile içinde yaşanan bazı olayları anlatmamaları. (Şiddet vs değil) aile içi çok sorunlu, aman kimse geçimsizliği duymasın vs diyerek etrafa pembe tablo çiziliyor psikolog dahil..

Konu bu aslında doğru yönlendirmek için doğru yazalım diye yaptım yorumu. Pedagogun yorumu o konuda tanı koyucu değil,siz de o yoruma istinaden diğer doktorlar ne diyor demişsiniz..amaç konu sahibine yardım etmekti o yüzden düzelttim ??
Aslında çok uzun yıllardır Türkiye’de “pedagog” diye bir unvan yok. Psikiyatrist (dr) veya psikolog var. Bunların da çocuk alanında uzmanlaşmış olanları var, oyun terapisi sertifikası olan klinik psikologlar gibi

Bunca yıldır çocuklarla çalışan biri olarak anladığım şu:
Genetik, doğumsal, yapısal sorunların dışındaki çocukların yaşadığı sıkıntıların tamamı ailesel ve çevresel faktörlerle ilgili.
Bir çocukta uyum ve davranış sorunları varsa önce aileye bakmak lazım.
Lamı cimi yok bu işin…
Hatalı ebeveynlik o kadar fazla ki. Bugün okula yeni başlayan bir minik kapıda ağlıyor. Annesi de “kes sesini çarpıcam ağzına bir tane” diyor, parkta konuştuğum bir anne “yemeğini yemeyince ağzına vuruyorum.” Diyor, kimse çocukları insan yerine koymuyor. Çok üzülüyorum ben bu duruma.

Hatalı ebeveynlik o kadar fazla ki. Bugün okula yeni başlayan bir minik kapıda ağlıyor. Annesi de “kes sesini çarpıcam ağzına bir tane” diyor, parkta konuştuğum bir anne “yemeğini yemeyince ağzına vuruyorum.” Diyor, kimse çocukları insan yerine koymuyor. Çok üzülüyorum ben bu duruma.
Dün bi mağazada kızıma alıiveriş yaparken benimkinin yaşında bi kız ama fıldır fıldır bi oraya bi buraya gidiyodu her şeyi elliyodu annesi kasa sırasındayken. Baba da düzgünce ilgilenmediği için çocuk boş bulduğu anda bir su matarasının kapağını kırdı. Aile onu da ödemek zorunda kaldı
Sonra annesi kızı kolundan tuttuğu gibi ileri doğru savurup çabuk dışarı diye bağırdı. Benim içim acıdı, benim çocuğum bile bence korktu böyle bi şeye şahit olmaktan ama yanında ana babası olan çocuğa da müdahale edemiyosun. Eğitimli bir aile tipindelerdi bi de. Ben de çok üzülüyorum böyle olaylara ama kimse ebeveynliğine laf söyletmeyeceği için susuyoruz mecbur

Dün bi mağazada kızıma alıiveriş yaparken benimkinin yaşında bi kız ama fıldır fıldır bi oraya bi buraya gidiyodu her şeyi elliyodu annesi kasa sırasındayken. Baba da düzgünce ilgilenmediği için çocuk boş bulduğu anda bir su matarasının kapağını kırdı. Aile onu da ödemek zorunda kaldı
Sonra annesi kızı kolundan tuttuğu gibi ileri doğru savurup çabuk dışarı diye bağırdı. Benim içim acıdı, benim çocuğum bile bence korktu böyle bi şeye şahit olmaktan ama yanında ana babası olan çocuğa da müdahale edemiyosun. Eğitimli bir aile tipindelerdi bi de. Ben de çok üzülüyorum böyle olaylara ama kimse ebeveynliğine laf söyletmeyeceği için susuyoruz mecbur
Ben bir kere demiştim böyle bir olayda napıyorsunuz siz çocuğa diye “ sen karışma be isteğimi yaparım çocuk benim çocuğum dedi” 🥲🥲

Kızım 3,5 yaşında.Calisiyorum.Esimle dönüşümlü bakıyoruz.yaklasik 25 aydır kreş oyun grubu için uğraşıyoruz. Oyun terapisi psikiyatrist götürdük .dirençli çocuk sendromu dediler, temkinli çocuk sendromu dediler.ama bir sonuca ulaşamadık.normalde çocuklar kreşe girerken ağlarmış. Bizimki girerken mutlu,5 dk sonra kıyamet kopuyor. Bizimle de girse aynı sonuç.Hic fark etmiyor. Hatta en son birakin ağlasın dedik.Susturamiyoruz nefesi kesiliyor diye aradılar.3,5 senedir 5 dk yok bize.Yasit çocukların annelerine bakıyorum sporda kahvede.Dun arkadaş çağırdı evine.Gittik .Oyuncak vs hazırladı. Eve girdiği ve ağlamaya başladı. Sonunda mutlaka kusuyor. Dolayısıyla başka yerlerde ısrarcı olamıyorum. Çok çaresiz hissediyorum.
Benim kızımida 3,5 yaşındayken kreşe vermiştim, bıraktım dışarı çıktım alışsın diye kresten aramislardi ağlaya ağlaya kustu gelin diye. Sonra devam ettirmedim 5 yaşında anaokuluna verdim herşey yolundaydı , hiç ağlama kusma yapmadı bu sefer hemen uyum sağladı.

Çocuklar hep yetişkinlerin kurbanı. Çocuklar sadece çocuk gibi davranıyor ama düzgün sınır koyamayan yetişkin, duygularını düzenleyemeyen dolayısıyla sürekli çocuklara yanlış mesajlar veren yetişkin, çocukla inatlaşan yetişkin. Ne hikmetse bozuklukların hepsi çocuktan gibi lanse ediliyor ama değil. Çok çok nadir çocuk kaynaklı bozukluklar ( mental rahatsızlıklardan bahsediyorum dehb, otizm, disleksi vs)

Yabancı kişi ve mekanlara karşı güvensizlik, aşırı tepki.Bizim yada bir başkasının dokunmasına izin vermeme.Agzini silmek krem sürmek bizim için çok zor şeylerdir.Bere sapka takmama.2 yaşına kadar ayakkabı giymeme.Asiri hareketlilik.Surekli zıplama isteği.Uykusunun çok hafif olması.en ufak seste uyanma.Asiri inat.Mesela araba geliyor. Gelsin.Carpar.carpsin.Canin acır.acisin.gibi.Kesinlikle yönerge almama.
Bakın asperger böyle bir tanı değil ya da şöyle anlatayım arkadaşımla konustum nasıl anladın dedim oğlunun asperger olduğunu bir çok faktör var ama dedi kesinlikle psikiyatriye gidilmesi gerekiyor acaba asperger mi diye düşünülup koyulacak bir tanı değil
Bir de yukarıda yazmisiniz duyu butunleme ye gidebilir bu çok çok önemli işinin ehli birini bulun ve hemen götürün çocuğunuzu tabi eşinizle süreciniz nedir nasıl bunlar da çok önemli ama lütfen kafanizdan teşhis koymayın bu çocuğunuza ve süreçe çok zarar verir

Benim kızımida 3,5 yaşındayken kreşe vermiştim, bıraktım dışarı çıktım alışsın diye kresten aramislardi ağlaya ağlaya kustu gelin diye. Sonra devam ettirmedim 5 yaşında anaokuluna verdim herşey yolundaydı , hiç ağlama kusma yapmadı bu sefer hemen uyum sağladı.
Bu tarz durumları da anlatan çok oldu.Gercekten hazır olmayabilir de.Mesela bundan 1,5 yıl önce Avm lerdeki belden baglamali zipziplara kesinlikle binmiyordu. Sebebi de kemeri oradaki görevli kızın bağlayacak olmasıydı.ama bugün eşimle Avm ye gitmişler, kendi istemiş.Kıza kemeri baglatmis.bi de kızla sohbet ediyormuş.eskiden bağlatmiyordum. Ağlıyordum diye

Evde normalde hiç sorun yok. Hatta sürekli gezdiriyoruz.Her gün mutlaka parka gidiyoruz.Yazin kac farklı şehir gezdirdik.Hayvanat bahçeleri havuzlar denizler .Kumla toprakla suyla oynamayı çok seven bir çocuk.Anlatiyorum ,hatta kreş videoları izletiyorum.Bak ne güzel çamurla oynuyorlar diye.zaten ilk sözü ben yapmam, ben oynamam. Aslında o kadar da sever ki suyla oynamayı.Parka gidiyoruz bazen kimse yoksa burada arkadaş yok eve gidelim diyor .arkadaş gelince ben istemiyorum kimseyi diyor.
Cocuk sizden ilgi alabilmek icin hep hosuna gitmeyecek seyler yapmaya baslamis. Kucuk de olsa iyi bir sey yaptigi zaman sessiz durdugu zaman yanina gidip canim kizim aferin ne kadar uslu ne kadar akilli gibi seyler soyleyin ve agladiginda ne kadar ilgileniyorsaniz onun iki kati daha cok ilgilenin. Hosunuza gitmeyecek seyler soylediginde/yaptiginda onu yalniz birakin aglasin 15 dk falan sonra ilgilenirsiniz, hemen ilgilenmeyin.

Yani buraya konu açıp şöyle böyle yazıyorsunuz, biz de iyi niyetle cevaplıyoruz. Sonra da yanlış hatalı bilgiler çıkıyor. Doktorlara da eksik bilgiler mi veriyorsunuz? Sorun çocukta değil de sizin yetiştirme tarzınızda veya karı koca problemlerinizdeyse lütfen gerçeği yazın. Ben ve bir çok anne saf saf acaba öyle mi böyle mi diye kafa patlatmayalım boşuna.

Tivoli isimli üye olduğunuzu ne kabul ne reddetmişsiniz. Çocuğunuzun derdine derman arıyorsanız lütfen doğruları yazın buraya. Çocuk doktoru veya psikoloğu falan değilim, düz anneyim. Bilimsel yönü haddim değil ama en azından annelik tecrübelerime güvenip bir iki yorum yapabilirim. Ama sorunun kaynağı kim bilemediğim için onu bile yapmaktan vazgeçtim.

Ben eski bir üyeyim, böyle emek verilmeden harcanan, itelenen özenilmeyen çocuk konularını toplasam bir ilkokul kurulur heralde. Sadece son bir ay dönüp baksam 10 çocuk vardır fiziksel veya ruhsal olarak ihmal edilen. Üvey falan da değil bizzat öz anne babaları yapıyor bunu.

Ulan tivoli gelmiş hiç haber vermiyorsunuz. Bariz belli o olduğu. Allahım bununla ilgili ilk konusunda kanser etmişti herkesi yarebbel alemin bir gram ilerleme yok şimdi ne durumda acaba

Siteye 1 yil sonra girdim ve konunuzdan sizi hemen hatirladim.
Lutfen cocugu serbest birakin. Krese oyun grubuna vs gitmek istemiyorsa gitmesin.
Siz de kendinizin ve esinizin durumunu bi degerlendirin.

Back