- 20 Ocak 2008
- 15.148
- 31.839
- 1.123
- Konu Sahibi mermaid2608
Tivoli de mustakil 2 katli apartmanda kaliyordu ve ogretmendi.Tesadufe bak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktor bir teşhis koymadıysa lütfen aklınızı bulandırmayın.Asperger sendromu olabilir mi diye kafama takılıyorum .Asperger konusunda bilgi sahibi olan var kidir
Hayır yok.Hatta drama aynalama kullanıyoruz.Elimzdeki oyuncaklarla benzer durumlar yaratıyoruz.Duygularini seslendiriyoruz.Surekli inkar ediyor.Ama soyle dikkatimi çeken birsey var.Gecen gün bir şey anlatıyorum.ben de merdivenden düşmüştüm dedim.aglamaya başladı.hayir düşmemiştin diye.Bunu birkaç kez denedim.Olumsuz durumlarla ilgili anı vs anlatınca ağlıyor.Evde karı-koca arasında başka bir sorun mu var?
Aynen o.Eskişehir’de doktor arıyor Tivoli eskişehirli.
Karı-koca öğretmeniz demiş o da öyleydi.
Küçük ilçede yaşıyorlar bahçeli kira ev.
3,5 yaş ağlayan çocuk.
Bariz o
Tamam bahsettiğiniz şey oyun terapisi bu bir şekilde yapılır ama ben şunu anlamak istiyorum. Doktorlar size nasıl davranmanızı söyledi? Sadece oyun terapisi değildir, bu çocuğa nasıl yaklaşmanız gerektiğini de anlatmışlardırOyuncaklarla oynmasi gerekiyormuş.yani odada her köşede bir oyuncak grubu var.onlardan biri seçip oynayacak.ama benim kızım kucağımdan inmedi.6 seans gittik.ben yerler de surundum oynasin diye.ama kesinlikle dokunmadı.karsilikli bakıştık terapstle.direncli çocuk dedi.Bazilari ile hiç iletişim kuramadık.Daha doğrusu mekanlara sokamadik.Normal doktorda da muayene olamıyor. En son sahibi terapist olan bir oyun atölyesine gittik.Esim de içeri girdi onunla.Oda da onlardan başka kimse yok ama kızım masanın altjn saklanıp ağlamaya başlamış.Bizden ayrılma korkusu da değil.yanindauiz.
Hatta ağlayınca kusuyor olayı vardı en belirgin.Aynen o.
Hala ayni noktadalar uzucu.
Aklıma ilk eşinizle olan sorun sebebiyle çocuk bu halde diye geldi de ondan sordum. Çocuklar etkilenir çünkü böyle huzursuz ortamlardan ve bize garip gelen davranışlar sergileyebilir. Yakın illerde başka doktorlar deneseniz? Belli ki şimdiye kadar denedikleriniz olmamış.Hayır yok.Hatta drama aynalama kullanıyoruz.Elimzdeki oyuncaklarla benzer durumlar yaratıyoruz.Duygularini seslendiriyoruz.Surekli inkar ediyor.Ama soyle dikkatimi çeken birsey var.Gecen gün bir şey anlatıyorum.ben de merdivenden düşmüştüm dedim.aglamaya başladı.hayir düşmemiştin diye.Bunu birkaç kez denedim.Olumsuz durumlarla ilgili anı vs anlatınca ağlıyor.
Evet arkadaşımın oğlu asperger sendromu var tek bir konuya aşırı takıntılı oluyorlar mesela şu an çöpten karton toplayıp evde icat yapıyormuş içe kapanık çok zeki bir çocuk ancak yer yön ve yönerge duygusu çok zayıf test yapılıyor arkadaşım bu testle ogrendi sizin ne gibi şüpheleriniz var asperger olabilir dediğiniz için soruyorumAsperger sendromu olabilir mi diye kafama takılıyorum .Asperger konusunda bilgi sahibi olan var kidir
Duygularını dile getirin ,seslendirin. İzin veriyorsa sarılın, goz mesafesinde iletişim kurun.Alan açın.Ayna karşısında drama tekniği kullanarak oyunlar oynayın.Ve kitap tavsiyeleri oldu.Duyu bütünleme eksikliği olabileceği söylendi.Dokunma ile ilgili sıkıntı yok.denge konusunda olabilir dedndi.evde denge tahtası kurduk.Sepet salıncak ödevleri veridi.Tamam bahsettiğiniz şey oyun terapisi bu bir şekilde yapılır ama ben şunu anlamak istiyorum. Doktorlar size nasıl davranmanızı söyledi? Sadece oyun terapisi değildir, bu çocuğa nasıl yaklaşmanız gerektiğini de anlatmışlardır
Tamamdır, size zaten birden fazla yol gösterilmiş. Sabır isteyen bir süreç, bütün dikkatinizi vererek yavaş yavaş bunları yapmaya çalışacaksınız mecbur.Duygularını dile getirin ,seslendirin. İzin veriyorsa sarılın, goz mesafesinde iletişim kurun.Alan açın.Ayna karşısında drama tekniği kullanarak oyunlar oynayın.Ve kitap tavsiyeleri oldu.Duyu bütünleme eksikliği olabileceği söylendi.Dokunma ile ilgili sıkıntı yok.denge konusunda olabilir dedndi.evde denge tahtası kurduk.Sepet salıncak ödevleri veridi.
Yabancı kişi ve mekanlara karşı güvensizlik, aşırı tepki.Bizim yada bir başkasının dokunmasına izin vermeme.Agzini silmek krem sürmek bizim için çok zor şeylerdir.Bere sapka takmama.2 yaşına kadar ayakkabı giymeme.Asiri hareketlilik.Surekli zıplama isteği.Uykusunun çok hafif olması.en ufak seste uyanma.Asiri inat.Mesela araba geliyor. Gelsin.Carpar.carpsin.Canin acır.acisin.gibi.Kesinlikle yönerge almama.Evet arkadaşımın oğlu asperger sendromu var tek bir konuya aşırı takıntılı oluyorlar mesela şu an çöpten karton toplayıp evde icat yapıyormuş içe kapanık çok zeki bir çocuk ancak yer yön ve yönerge duygusu çok zayıf test yapılıyor arkadaşım bu testle ogrendi sizin ne gibi şüpheleriniz var asperger olabilir dediğiniz için soruyorum
Evde normalde hiç sorun yok. Hatta sürekli gezdiriyoruz.Her gün mutlaka parka gidiyoruz.Yazin kac farklı şehir gezdirdik.Hayvanat bahçeleri havuzlar denizler .Kumla toprakla suyla oynamayı çok seven bir çocuk.Anlatiyorum ,hatta kreş videoları izletiyorum.Bak ne güzel çamurla oynuyorlar diye.zaten ilk sözü ben yapmam, ben oynamam. Aslında o kadar da sever ki suyla oynamayı.Parka gidiyoruz bazen kimse yoksa burada arkadaş yok eve gidelim diyor .arkadaş gelince ben istemiyorum kimseyi diyor.Tamamdır, size zaten birden fazla yol gösterilmiş. Sabır isteyen bir süreç, bütün dikkatinizi vererek yavaş yavaş bunları yapmaya çalışacaksınız mecbur.
İçiniz rahat etsin istiyorsanız başka doktora da götürün ama düzenli pedagog şart, başka türlü aşılmaz gibi.
Bu arada evde başka sorunlar varsa çocuklar bu tarz şeylere çok hızlı tepki veriyor
Çocukla olan bir sorun değil, eşler olarak aranızda huzursuzluk varsa çocuklar buna inanılmaz hızlı tepkiler verebiliyor.Evde normalde hiç sorun yok. Hatta sürekli gezdiriyoruz.Her gün mutlaka parka gidiyoruz.Yazin kac farklı şehir gezdirdik.Hayvanat bahçeleri havuzlar denizler .Kumla toprakla suyla oynamayı çok seven bir çocuk.Anlatiyorum ,hatta kreş videoları izletiyorum.Bak ne güzel çamurla oynuyorlar diye.zaten ilk sözü ben yapmam, ben oynamam. Aslında o kadar da sever ki suyla oynamayı.Parka gidiyoruz bazen kimse yoksa burada arkadaş yok eve gidelim diyor .arkadaş gelince ben istemiyorum kimseyi diyor.
Allah yardimciniz olsun. gercekten cok zor. eger terapiyi ciddi bir sekilde denemisseniz, bir de psikiyatriye gidin, hafif otizm, dikkat eksikligi konulari icin degerlendirsinler. cocuklar icin davranis bozukluklarina verilen ilaclar var, onlardan baslanabilir. tabi ki kimse kucuk cocugun ilac kullanmasini istemez ama bu sekilde cocuga da size de zarar. ilacin verecegi zarar daha az olacak belki.Kızım 3,5 yaşında.Calisiyorum.Esimle dönüşümlü bakıyoruz.yaklasik 25 aydır kreş oyun grubu için uğraşıyoruz. Oyun terapisi psikiyatrist götürdük .dirençli çocuk sendromu dediler, temkinli çocuk sendromu dediler.ama bir sonuca ulaşamadık.normalde çocuklar kreşe girerken ağlarmış. Bizimki girerken mutlu,5 dk sonra kıyamet kopuyor. Bizimle de girse aynı sonuç.Hic fark etmiyor. Hatta en son birakin ağlasın dedik.Susturamiyoruz nefesi kesiliyor diye aradılar.3,5 senedir 5 dk yok bize.Yasit çocukların annelerine bakıyorum sporda kahvede.Dun arkadaş çağırdı evine.Gittik .Oyuncak vs hazırladı. Eve girdiği ve ağlamaya başladı. Sonunda mutlaka kusuyor. Dolayısıyla başka yerlerde ısrarcı olamıyorum. Çok çaresiz hissediyorum.
Eşimle kavga edecek vakit bile kalmıyor. Hatta ne kadar sinirli bile olsam eşime sürekli sevgi sözcükleri ile hitap ediyorum. Öyle ev dağınık yemek yok takan insanlar da değiliz.Varsin kirlensin kırılsın.Çocukla olan bir sorun değil, eşler olarak aranızda huzursuzluk varsa çocuklar buna inanılmaz hızlı tepkiler verebiliyor.
Aktivite yaptırmaya çalışmanız güzel, doktorun önerilerini de sabırla düzenli bir şekildr yaptırmaya çalışın derim. Gerekirse başka bir görüş alın
Ben de aspergere taktım ama psikiyatrist fiyatları da çok uçmuş.Bu hafta 3 farklı kişi ile iletişim kurdum.1500 dediler. Seans süresi de 45 dk.Ikilemde kaldım.Allah yardimciniz olsun. gercekten cok zor. eger terapiyi ciddi bir sekilde denemisseniz, bir de psikiyatriye gidin, hafif otizm, dikkat eksikligi konulari icin degerlendirsinler. cocuklar icin davranis bozukluklarina verilen ilaclar var, onlardan baslanabilir. tabi ki kimse kucuk cocugun ilac kullanmasini istemez ama bu sekilde cocuga da size de zarar. ilacin verecegi zarar daha az olacak belki.
hafif otizm ya da asperger oyle forumlarda sorarak ya da semptom bakaracak anlasilabilecek bir sey degil, hatta duzpsikiyatri muayenesinde bile anlasilmaz, belirli testler var, ona gore yapilir.Ben de aspergere taktım ama psikiyatrist fiyatları da çok uçmuş.Bu hafta 3 farklı kişi ile iletişim kurdum.1500 dediler. Seans süresi de 45 dk.Ikilemde kaldım.
İnsan ister istemez araştırıyor.bir yerden bir cozum bulurum diyehafif otizm ya da asperger oyle forumlarda sorarak ya da semptom bakaracak anlasilabilecek bir sey degil, hatta duzpsikiyatri muayenesinde bile anlasilmaz, belirli testler var, ona gore yapilir.
Çocuğunuz için vermek zorundasınız yani bu parayı bir tanı konulup onun üstünden ilerlenmeli.Ben de aspergere taktım ama psikiyatrist fiyatları da çok uçmuş.Bu hafta 3 farklı kişi ile iletişim kurdum.1500 dediler. Seans süresi de 45 dk.Ikilemde kaldım.