3,5 yaş ve bitmis bir anne

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
Kızım 3,5 yaşında.Calisiyorum.Esimle dönüşümlü bakıyoruz.yaklasik 25 aydır kreş oyun grubu için uğraşıyoruz. Oyun terapisi psikiyatrist götürdük .dirençli çocuk sendromu dediler, temkinli çocuk sendromu dediler.ama bir sonuca ulaşamadık.normalde çocuklar kreşe girerken ağlarmış. Bizimki girerken mutlu,5 dk sonra kıyamet kopuyor. Bizimle de girse aynı sonuç.Hic fark etmiyor. Hatta en son birakin ağlasın dedik.Susturamiyoruz nefesi kesiliyor diye aradılar.3,5 senedir 5 dk yok bize.Yasit çocukların annelerine bakıyorum sporda kahvede.Dun arkadaş çağırdı evine.Gittik .Oyuncak vs hazırladı. Eve girdiği ve ağlamaya başladı. Sonunda mutlaka kusuyor. Dolayısıyla başka yerlerde ısrarcı olamıyorum. Çok çaresiz hissediyorum.

Benim de 3.5 yaşında inanılmaz hareketli bir kızım var, zor bir yaş. Ne bebekler ne de tam olarak çocuk.
Bu teşhisleri koyan doktorların önerisi neydi? Pedagog desteği aldınız mı?

Merhaba çok zor gerçekten anlıyorum sizi benim de oğlum dehb li hem de yoğun durtuselligi olan bir çocuk oğlumu kendinden korumaya çalışıyorum desem inanın abartı olmaz bu sene 1.sinifa başladı Allahim sanki yeniden dünyaya gelmiş gibiyim hem korkuyla bekliyorum acaba bugün birşey olucak mi diye hem de okuldan gelince bir sorun olmadığıni gördüğümde aglayasim geliyor sevinçten yani inanın bu yol zor direncli çocuk yorar yıpratır sizi ama sakın vazgecmeyin pes etmeyin doğru pedagog psikolog bulana kadar arayın lütfen bu dönem çok önemli çünkü inanın bu zor günler gecicek ama doğru teşhis doğru hekim ve sizin desteğinizle

Benim de 3.5 yaşında inanılmaz hareketli bir kızım var, zor bir yaş. Ne bebekler ne de tam olarak çocuk.
Bu teşhisleri koyan doktorların önerisi neydi? Pedagog desteği aldınız
Şehrimizdeki her oyun grubuna her oyun terapistine ve çocuk psikiyatristine gittik.En zon bugün buldum bir psikiyatrist.Ama 45 dk 1500 dedi oyun terapisinin .o.kadar veremem.Cocuk kendisi iletişim kurmamizi istemeden biz birsey yapamayız dediwr.Isbirligine kapalı dediler.Izin vermiyor

Ben de hayal ediyorum. Kızım bir oyun grubunda 1 saat kalmış.kapida oturayım inanın ki yeter.

Gittiğiniz pedagog çocuk kendisi iletişim kurmak istemezse bir şey yapamayız mı dedi? 3.5 yaşındaki bebe için?
En son gittiğinizin haricinde olan doktorların önerisi nedir?

Çocuğum vs. yok ama kardeşim doğduktan sonra (ben 1,5 yaşındayken) gece gündüz hiç durmadan ağlıyormuşum ailem sadece doktora götürmüş bir yerinde problem mi var diye tabii sağlıklı çıkmışım ama ağlamalarım durmamış ve 5 yaşına kadar sürmüş. Acaba kardeşi, ablası vs var mı belki siz gidince kardeşiyle daha fazla vakit geçireceksiniz gibi bir şeyler düşünüyordur?

Yarım kaldı peki tani koydular dirençli çocuk diye peki sonrasında ne oldu ne tavsiye ettiler düzenli gittiğiniz bir psikolog var mi ve kesinlikle doğru insanın bulmak çocuğun dilinden anlayan bir doktor çok ama cok önemli ben oğlumu 6 ay oyun terapisine götürdüm çok faydasını görürsünüz dediler hadi bunu da deneyelim dedim inanın asla ilerleme olmadığı gibi oğlumun sürecine de zarar verdi şu an goturdugum doktoru oyun terapisi bu çocuğa uygun mu önce ona bakılması lazımdı zaten değilmiş bunu nasıl görmediler dedi diyeceğim o ki lütfen pes etmeden araştırın bulun ve düzenli gidin ilerde çok faydasini goruceksiniz

Soruyor musunuz niye ağlıyorsun diye? Hemen susturmaya çalışmayın, mutlaka nedenini öğrenmeye çalışın. Benim büyük kızım da ağlak kraliçeydi. Ben elini tutup odasına götürür burada istediğin kadar ağla bitince yine gelirsin derdim. Misafirlikte falan yine bir odaya götürür onunla kalır sakinleşmesini beklerdim. Benimki kalabalık ve gürültüden rahatsız olurdu ama bazen böyle ortama girmek de gerekebilir mağarada yaşamıyoruz.

Gittiğiniz pedagog çocuk kendisi iletişim kurmak istemezse bir şey yapamayız mı dedi? 3.5 yaşındaki bebe için?
En son gittiğinizin haricinde olan doktorların önerisi nedir?
Oyuncaklarla oynmasi gerekiyormuş.yani odada her köşede bir oyuncak grubu var.onlardan biri seçip oynayacak.ama benim kızım kucağımdan inmedi.6 seans gittik.ben yerler de surundum oynasin diye.ama kesinlikle dokunmadı.karsilikli bakıştık terapstle.direncli çocuk dedi.Bazilari ile hiç iletişim kuramadık.Daha doğrusu mekanlara sokamadik.Normal doktorda da muayene olamıyor. En son sahibi terapist olan bir oyun atölyesine gittik.Esim de içeri girdi onunla.Oda da onlardan başka kimse yok ama kızım masanın altjn saklanıp ağlamaya başlamış.Bizden ayrılma korkusu da değil.yanindauiz.

Kardeşi yok.

Küçük bir ilde yaşıyoruz.burada olan tüm imkanları denedik.bize kimse oyun terapsine uygun mu değil mi demedi.Bizi kimse doğru düzgün anlayamadı.Pandemi bebesi normal dediler.klasik kitap cümleleri ile konuşuldu.ergoterapi önerildi.salincak vs.ergoterapi yapılan odaya mekana girmiyor ki çocuk.Hazir değil hazır değil. Cocuk iletişime işbirliğine hazır değil.silmemis olsam en son oyun terapstjnin gönderdiği mesajı kopyalardim buraya.kiziniz oyun gruplarına sizinle de girse aynı tepkileri gösteriyor.Biz onunla iletsim kurmak istiyoruz ama bize açık kapı bırakmıyor. Henüz hazır değil.djye yazmışlar

Konuşuyorum tabii ki.mesela dün arkadaş kahveye çağırdı. Canta hazırladı.bebek koydu vs.Kapiya geldik.ayakkabilarini çıkardı.iceri girdi başladı ağlamaya. Eve gelince ve sakinleşince sordum .Ne rahatsız etti seni ,neden vazgeçtin diye.ben vazgeçmedim ki sen ağladın ve çıktık dedi.bunu söylerken dalga geçer bir ifade de var suratında.peki dedim.

Çok üzüldüm gerçekten.

Eğer Tivoli ise eş problemi çözülmeden çocuğu iyileştiremeyeceğine hâla ikna olmadı demek ki…

Sizi çok iyi anlıyorum 3.5 yaşında benim 9glumda 10 gündür kapı önündeyim ayrılamıyorum bırakıp çıktım dediğiniz gibi kriz geçirmiş aradılar normalde sosyal bir çocuk kreste neden böyle yapıyor bilmiyorum. Allah kolaylık versin bunu yaşayan bilir nerde hata yapıyorum dedirtiyor insana

Çok üzüldüm gerçekten.

Eğer Tivoli ise eş problemi çözülmeden çocuğu iyileştiremeyeceğine hâla ikna olmadı demek ki…
Eskişehir’de doktor arıyor Tivoli eskişehirli.
Karı-koca öğretmeniz demiş o da öyleydi.
Küçük ilçede yaşıyorlar bahçeli kira ev.
3,5 yaş ağlayan çocuk.
Bariz o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…