Bebek Beslenmesi 3.5 Aylk Bebeime ek besin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
her bebek bir değildir..anne sütü alan bebek zaten ek gıdaya şuan başlayamaz.
mama ile besleyenler önce bir dr. danışsın..
yoğurt vb gıdalar için çok ama çok erken...
kendiniz bilirsiniz gene..

evet erken şimdi şapır şupur yiyor olabilir ama ileride bebeğinizi hasta edeceksiniz haberiniz yok ne den bu kadar erken anlamıyorum

arkadaşım neden hasta olsun..? anlamadım.zaten bizde bizim yedigimiz yemeklerden bahsetmiyoruz yaglı salçalı falan..verdigimiz bebekler için uygun olan ek mamalar meyve suları..bence bebek zaten sizi yönlendiriyor..eger siz kendi dogrularınızı bebege kabul ettirmeye çalışırsanız bence başarısız olursunuz..çünkü o kadar akıllılarki begenmediklerini asla yemiyorlar..bence esnek olalım herkesin dogrusu farklıdır..

bence doktoruna sorda başla canım bende 3 ay 10 günlükken başladım şimdi 4 bitti çoğu şeyi yiebilio tabii yaşına uygun olarak

benim doktoruma görede 4. ayı bitirdik ve ek gıdaya başlıyoruz. erişkin diyete geçişi kolaylaştırmak için. anne sütü veriyorum, kilo alımında sorun yok, ağırlık yine anne sütünde olacak, ek gıda daha çok tatmak, kaşığa alışmak için. karın doyurmak için değil. 6. aydan sonra farklılaşacak.

Çıkıpta "ilk 6 ay sadece anne sütü öneriliyor" diyenlere gerçekten kızmaya başladım.
Kardeşim bizde bilmiyormuyuz ilk 6 ay anne sütü verileceği? Süt yetiyor da biz mi vermiyoruz.
Daha anne olmayanlar bile çıkıp ahkam kesiyorlar. Bütün annelerin sütünün 6 ay yeteceğini mi sanıyorsunuz? .
Lütfen yorum yaparken yıkıcı değil yapıcı olalım. Süt veremeyen anneleri rencide etmeyelim.

bakın arkadaslar ben tam 2 aylık bebegı olan bır anneyım 2 aylık bır oglum var ama doyuramıyorum benım sutum yetmıyor mecburen mama takvıyesı yapıyorum sımdıde yavas yavas ek besınlere gecıyorum mesela mevye suları mandalına eger tatlıysa 5 yada 10 cc vermekte bır sakınca yok benım oglum 20 cc havuc suyu ıcıyor gunde bır defada125 cc mama yıyo dusunun suan 2 aylık ve 4kılo 800gram sadece anne sutu dıye bısey yok gun gectıkce mıdelerıde buyuyo eger yedırebılıyosanız butun sulu gıdalardan verın meyva suyu yogurt et suyu tavuk suyu corbaları tarhana sulu sulu yapın yedırın 3.5 aylık bebkler ıcın normaldır 6 ay boyunca bır cocuk anne sutuyle yetınmez ama tabıkı anne sutu 6 aya kadar verılmelı ama ek gıdalarıda yabana atılmamalı bazı arkadasların dedıgı gıbı mama veren annelerımızıde rencıde etmeyelım sadece bal ve pekmez vermeyın bır yasından once eger verıleceksede 6 7 aydan sonra pekmez oda 1 cay kasıgı ya sulandırılarak yadakahvaltıdsında bır seyın ıcıne ekleyerek mesela öğlen yogurt verırken ıcıne katılabılır

he şunuda ekelmek ıstıyorum herseyı dr sorarak yapılacak dıye bısey yok tamam kabul ıllakı dr sorulacak ama mama verırkende yada meyve suyu verırkende dr sorulacak dıye kendınızı kasmayın mama verırken ıcıne 30 cc ye bır cay kasıgı 60 cc ye tatlı kasıgı 60 uzerıne bır yemek kasıgı yada goz kararı zeytın yagı koyun mama cocugu kabız yapabılıyo ıcıne zeytın yagı koyarsanız hem bagırsaklarını yumusatır hemde buyugu tuvaletını rahat yapar bunuda unutmayın mama veren anneler ıcın dıyorum cok fazla dr duskunu olmayın yınede herkezın kendı dusuncesı

çok güzel söylemişsin arkadaşım sırf bu sözler yüzünden burda yazmak istemiyorum bile artık
benimde kızım ememedi çünkü sütüm ne yaparsam yapayım yetmedi çok erken kesildi
yiyip içmediğim şey kalmadı
3 aylıkken meyve suları ve püreleri az az yemeye başladı yinede düzgün kilo alamadı
4 aydan itibaren sebze çorbaları ve mama devm ettim 5 ayda yogurda başladım vs. vs. sindiremez yapamaz edemez zaten çocuga oturtup kebap yedirmiyoruz
yagsız tuzsuz hafif şeyler herşeyi kendisine özel
hiç okumadan etmeden düşünmeden direk çok meraklısınız yemek yedirmeye diyenler beni delirtiyor
kim istemez çocugu anne sütü emsin diye

benim de çocuğum yok aa tıp fakültesinde okuyorum
ve belki benim yazdıklarım da size yine mi dedirtecek
3 aylık bebeğe ek gıda meyve sebze başlatan doktor inanın doktor değildir,gitmeyin o doktora
bize fakültede yeni doğan profesörü hocaların söylediği ilk altı ay sadece annes sütü
bu insanlar her kongreye katılıyor,bu işin en üst seviyesindeki insanlar
6. aydan sonra da ek gıdaya önce yoğurtla başlamayı öneriyorlar,sonra teker teker geçilmeli diyorlar
eğer bebeğinizin kilosu artıyorsa sadece anne sütüyle,geri kalmıyorsa
hiçbir sorun yok siz ona sütünüz az geldi sansanız da bu yeterli geldiğinin bir göstergesi
ama eğer yetmiyorsa,bebek kilo alamıyorsa takviye mamalara geçilir
peki neden meyve suyu,muhallebi değil de takviye mama?
çünkü bebeğin barsaklarındaki bakteri florası yani olması gereken yararlı bakteriler bizimki gibi değildir daha,bağışıklık sistemi tam oturmamıştır
bunlar için gerekli düzenleyicileri anne sütünden alır,bunlar anne sütünde vardır ,anne sütü yoksa benzer formülasyonlu ki anne sütünün mükemmelliğinde değildir hiçbirisi mamalar verilir.bebeklere ek gıdalar erken birincisi daha sindirim sistemleri hazır olmadığı için ikincisi annenin emzirmeye ara vermemesi için verilmez
ama bazı anneler ki sözüm meclisten dışarı bebeklerinin doymadıgına kanaat getirirler çok sık emmek istediği için ve dayarlar muhallebiyi bilmemneyi,tabi bunlar bebeği tok tutar,bebek uyur anne mutlu olur,bebek kilo alır anne mutlu olur.ama bebek protein yetmezliği içerisindedir ve beyninin gelişmesi için çok değerli besinleri alamaz.anna sütünü mümkün olan en uzun süre alan çocuklar daha zeki olur.bebeklerinizi bundan mahrum etmeyin.tabi sütünüz gelmeyebilir ama o zaman da mümkün oldukça emzirin ve sıvı tüketimini arttırın gene mi olmadı,anne sütüne benzer olan hazır formülasyonlu mamaları kullanın.

Son düzenleme:

canım benimde 3 aylık bir oğlum var 3 ayını bugün bitiridi dolu dolu.. 2 ay emzirdim sonra emmedi zaten doğumdan beri mamayla takfiye ediyoruz. ama dediğin gibi 15 gündür kafayı yicem 2 saatte bir aranan 60 cc yiyen çocuk şimdi zorla uyutup veriyorum mamayı buda yeterli olmuyor iğrenir gibi ittiriyor mamayı içmiyor yani günlük vermem gereken mama miktarını veremiyorum bende aldım aptamilin muhallebilerinden ama daha başlamadım başlasammı diye düşünüyorum sencede başlamalımıyım ....

arkadaşım sende çok güzel açıklamışsın ama bazılarının mesela benim süt yetmemesi değil tamamen kesilmesi söz konusu
ve bebeğim devam sütünü içmedi ben zorla içirdim o kustu
kaşık maması yemedi kaşık mamasını en sulu haliyle içmek istedi
denemedigim mama kalmadı sütümde yok
ne yapmam gerekti peki
öyle 6 ay anne sütü demekle olmuyor işte inşallah senin bebeiğim oldgunda sütün bolbol olurda bu yaşadıgımızı anlamazsın
insan ttamamen çaresiz kalıyor sütün yok devvam maması içmiyor
diğer mamayı tam ölçüsünde yemezse vitamini almıyor
kilosu artmıyor en ufak bi dışarı çıkmadan hastalanıyor
mecburen az az meyve sularıyla pürelerde beslemeye başlamak zorunda kalyorsun
ayrıca ilk önce yogurtla başlanması bana çok saçma geldi
her doktor önce az az birkaç çay kaşıgı meyve suyuyla başlatıyor
yogurt daha gaz yapıcı bi besin oldugu için kaç doktora gittiysem 6. aydan başlar yogurt dedi
anne sütü almayan bebeklere zaten 4. ayda ek gıdaya başlanıyor oda dediğim gibi meyve sularıyla

evet arkadaşlar ben duyduklarıma şaşırdım patlıcan falan yok daha neler benim kız 5 aylık ama ben mama yedirirken bile üzülüyorum anne sütünü bol bol emmesine ragmen bence bu kadar cok yüklenmeyim yazık kücücük midlerine yapmayın

kızlar bu ne yaaa böyle bebeklerimiz açmı durcak benimde ilk 3 gün sütüm gelmedi doktor aptamil ver sadce dedi sonra 1 ay zor emdi beni şuan 2.5 aylık ve sürekli aptamil kullanıyorum ama son günlerde biberonu ağzından atıyor bende ek gıdalara başlamayı düşünüyorum yoksa bebeğim doymuyor yapılabilcekkk başka bi yöntem var mııı acaba herkes kafasına göre konuşuyor kim istemez bebeğinin anne sütüyle beslenmesini ama zorda kalınca çaresiz olunca mecburen ek gıdalar veriliyor oğlum şuan 2.5 aylık ve 7 kilo:SSS

2,5 aylık ve 7 kilo mu:1shok:
mamalar şişiriyor bebekleri
anne sütü gelmiyorsa yapacak bişey yok
yoksa kim istemez bebeğini katkısız saf temiz anne sütüyle beslemeyi...

2,5ay da ek gıda için çok çok erken

bir kaç doktora falan sor derim ne yapman konusunda...

bnm kızım 4aylık oluyo ayın 9unda 5.530gr tek memeyle büyüdü halada öyle mama ekbesin vermiyom almıyoda mama hiş zaten doktorda ekbesine kızdı neyapcam bilmiyom bulgur yemekten şiştim ama güzel süt yaptı hee

malesef 2.5 aylık ve 7 kilo artık tutmakta zorlanıyoruz ewet haklısın mama bebekleri şişiriyor profilde resimleri var bebeğimin başka mama verdim ondada ilk almıo sonradanda iştahsız alıor doktora sordum olmaz dior 4 alık olması lasım ek gıda vermen için dedi bende çaresizim ne yapcam bilmiyorum:S

boşver sen ek gıda falan verme mamaya devam et şurda 1.5 ay kalmış
onun midesine karaciğerine zarar vermekten iyidir

zaten ek gıda alınca kilo alımı yavaşlıyor kaç kilo doğdu ki bebeğiniz maşallah

boşver sen ek gıda falan verme mamaya devam et şurda 1.5 ay kalmış
onun midesine karaciğerine zarar vermekten iyidir

zaten ek gıda alınca kilo alımı yavaşlıyor kaç kilo doğdu ki bebeğiniz maşallah

aslında annanemler çok kzııyor çocuğun midesi büyüdü obur olcak az ver diye ama mama vermessen saati geçerse sanki biri tutmuş diğeri dövmüş gibi ağlıyor:)))bebeğim 3.360gr doğdu

aslında annanemler çok kzııyor çocuğun midesi büyüdü obur olcak az ver diye ama mama vermessen saati geçerse sanki biri tutmuş diğeri dövmüş gibi ağlıyor:)))bebeğim 3.360gr doğdu

normali ayda 1 kilo alması gereken şu an 6 kilo falan olması gerekirdi

kaç cc içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…