Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çıkıpta "ilk 6 ay sadece anne sütü öneriliyor" diyenlere gerçekten kızmaya başladım.
Kardeşim bizde bilmiyormuyuz ilk 6 ay anne sütü verileceği? Süt yetiyor da biz mi vermiyoruz.
Daha anne olmayanlar bile çıkıp ahkam kesiyorlar. Bütün annelerin sütünün 6 ay yeteceğini mi sanıyorsunuz? .
Lütfen yorum yaparken yıkıcı değil yapıcı olalım. Süt veremeyen anneleri rencide etmeyelim.
bende 2.5 aylıkken bebe bisküvisi,armutlu elmalı aptamıl mamalara geçtik ve birde şeftali suyuna şimdi 3 aylık..bence bazı bebekler süreklı mama yemekten bıkıyorlar..anne sütü verenler için durum farklı...bir süre sonra bebek mama almayı reddedıyor ve siz ister istemez arayışa geçiyorsunuz..eger bebek yedikten sonra rahat uyuyor gün içinde problemsiz gözüküyorsa sorun yoktur..o doktorun dedigi bu doktorun dedigi farketmez...eger mamada 6 ay ısrarcı olsam çocuk karşılıgında iştahsız olacak birde onun için doktora koşacagım..iştahını canlı tutmak için bence çoçuk kabul ettigi sürece ek gıdaya geçebiliriz...benim fikrim..
benim de çocuğum yok aa tıp fakültesinde okuyorum
ve belki benim yazdıklarım da size yine mi dedirtecek
3 aylık bebeğe ek gıda meyve sebze başlatan doktor inanın doktor değildir,gitmeyin o doktora
bize fakültede yeni doğan profesörü hocaların söylediği ilk altı ay sadece annes sütü
bu insanlar her kongreye katılıyor,bu işin en üst seviyesindeki insanlar
6. aydan sonra da ek gıdaya önce yoğurtla başlamayı öneriyorlar,sonra teker teker geçilmeli diyorlar
eğer bebeğinizin kilosu artıyorsa sadece anne sütüyle,geri kalmıyorsa
hiçbir sorun yok siz ona sütünüz az geldi sansanız da bu yeterli geldiğinin bir göstergesi
ama eğer yetmiyorsa,bebek kilo alamıyorsa takviye mamalara geçilir
peki neden meyve suyu,muhallebi değil de takviye mama?
çünkü bebeğin barsaklarındaki bakteri florası yani olması gereken yararlı bakteriler bizimki gibi değildir daha,bağışıklık sistemi tam oturmamıştır
bunlar için gerekli düzenleyicileri anne sütünden alır,bunlar anne sütünde vardır ,anne sütü yoksa benzer formülasyonlu ki anne sütünün mükemmelliğinde değildir hiçbirisi mamalar verilir.bebeklere ek gıdalar erken birincisi daha sindirim sistemleri hazır olmadığı için ikincisi annenin emzirmeye ara vermemesi için verilmez
ama bazı anneler ki sözüm meclisten dışarı bebeklerinin doymadıgına kanaat getirirler çok sık emmek istediği için ve dayarlar muhallebiyi bilmemneyi,tabi bunlar bebeği tok tutar,bebek uyur anne mutlu olur,bebek kilo alır anne mutlu olur.ama bebek protein yetmezliği içerisindedir ve beyninin gelişmesi için çok değerli besinleri alamaz.anna sütünü mümkün olan en uzun süre alan çocuklar daha zeki olur.bebeklerinizi bundan mahrum etmeyin.tabi sütünüz gelmeyebilir ama o zaman da mümkün oldukça emzirin ve sıvı tüketimini arttırın gene mi olmadı,anne sütüne benzer olan hazır formülasyonlu mamaları kullanın.
kızlar bu ne yaaa böyle bebeklerimiz açmı durcak benimde ilk 3 gün sütüm gelmedi doktor aptamil ver sadce dedi sonra 1 ay zor emdi beni şuan 2.5 aylık ve sürekli aptamil kullanıyorum ama son günlerde biberonu ağzından atıyor bende ek gıdalara başlamayı düşünüyorum yoksa bebeğim doymuyor yapılabilcekkk başka bi yöntem var mııı acaba herkes kafasına göre konuşuyor kim istemez bebeğinin anne sütüyle beslenmesini ama zorda kalınca çaresiz olunca mecburen ek gıdalar veriliyor oğlum şuan 2.5 aylık ve 7 kilo:SSS
2,5 aylık ve 7 kilo mu:
mamalar şişiriyor bebekleri
anne sütü gelmiyorsa yapacak bişey yok
yoksa kim istemez bebeğini katkısız saf temiz anne sütüyle beslemeyi...
2,5ay da ek gıda için çok çok erken
bir kaç doktora falan sor derim ne yapman konusunda...
malesef 2.5 aylık ve 7 kilo artık tutmakta zorlanıyoruz ewet haklısın mama bebekleri şişiriyor profilde resimleri var bebeğimin başka mama verdim ondada ilk almıo sonradanda iştahsız alıor doktora sordum olmaz dior 4 alık olması lasım ek gıda vermen için dedi bende çaresizim ne yapcam bilmiyorum:S
boşver sen ek gıda falan verme mamaya devam et şurda 1.5 ay kalmış
onun midesine karaciğerine zarar vermekten iyidir
zaten ek gıda alınca kilo alımı yavaşlıyor kaç kilo doğdu ki bebeğiniz maşallah
aslında annanemler çok kzııyor çocuğun midesi büyüdü obur olcak az ver diye ama mama vermessen saati geçerse sanki biri tutmuş diğeri dövmüş gibi ağlıyor:)))bebeğim 3.360gr doğdu