3.5 aylık bebeğim

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
Kaç gecedir ağlamaktan helak oldum. uykusuzum tedirginim. Bebeğim vaktinden önce 37 haftalık doğdu. Eve geldiğimiz gün misafirimiz geldi , misafirimizin 4 yaşındaki çocuğu bebeğim kucağımdayken farkında olmadan başına vurdu, uyuyorken uyandı minik kuzum korkuyla baktı ama ağlamadı. Tedirgin oldum görmemişti bizimkiler ama eşimle annem bişey olmaz dediler. Ama o gün bugündür içim hiç rahat değilken oğlum 1 aylık olduktan sonra en küçük şeyde tıkanmaya başladı, tükürüğü kusmuğu boğazına kaçıyor sanıyoruz. Nefes alamıyor gibi oluyor. Ne zaman olacağı da belli olmuyor gece gündüz 3.5 aydır uykusuz. Dr a götürdük kaç tane... en sonki reflü olduğunu söyleyip ilaç verdi ama çok faydasını göremedik.Dayanacak halim kalmadı derken şimdi 3 gündür kasılıyor gibi hareketler yapıyor gözü dalıyor. Emerken göğsümü ağzında sıkıp kendini kasıyor . Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bi yere bakıp kasılıyor gibi durup ağlıyor. Dün yine kasılır gibi yapınca o panikle sağlık ocağına koştum dr. Nöroloji görsün , gaz sancısı ya da reflü gibi birşeyde olabilir ciddi birşey de dedi. Bebeğim bakıp gülüyor göz takibi de var ama oyuncaklara uzanmıyor. Elinde henüz birşey tutmuyor. Hergünüm kahrolarak geçiyor.Allahım burada yapayalnızım ailem memlekete döndüler. Allah beni bebeğimle imtihan etmesin. Bugün çocuk dr una randevu aldım yeniden.Artık sinirlerim yıprandı bişey olacak korkusu mahvetti beni. Benim için dua edin bişeyi olmaın yavrumun.

Öncelikle Allah anneli babalı sağlıkla büyütsün bebeğini,benimde iki yaşına yeni girmiş bi kızım var sende yeni annesin bebeğinin üzerine titremen normal,ama o vurma olayını kafana takmışsın bebeğinin her hareketini ona yoruyosun bence saydığın şeyler yeni doğanlarda coğunlukla olur,hatta kızımı uyuturken tükürüğünden boğulur gibi oluyor hala daha,bebekken emerken normalde de oluyodu ,Allahın izniyle birşeyi yoktur bebeğinin icini ferah tut sağlıkla büyüt inşallah

Dahacok kucuk annesi birsey yoktur.ama icin rahat degilse noroloji ye gotur.benim kizim da cok kusuyordu hep nobeyteydim bogulur diye cok korkuyordum.icini ferah tut anlattiklarn gayet dogal seyler biraz biyusun bebegin.daha tutamaz o.ilk kizim 32 haftalik dogdu simdi uc yasini gecti afacan mi afacan.hic merak etme Allah onlari korur vesvese verme kendine yazik situnu etkiler..

Geçmiş olsun, umarım ciddi birşey yoktur. Birşeyi tutamaması, uzanmaması normal çünkü çok küçük henüz. Sıçraması normal Bunlar onun refleksleri ve olmazsa eğer anormal. Bebek refleksleri diye aratıp okuyabilirsin google dan.
Reflu olabilir dedikleri gibi, gazı olabilir, hava yutuyor olabilir, kolik olabilir. İlk4-5 ay çok hassas oluyorlar ancak 6 Aydan sonra tam rahatlıyorlar.
4 yaşında ki çocuğun anne babası yok muydu yanında , nasıl vurdu ya ufacık bebeğe. Çok küçükte değilmiş.
Ama annesi bebekler senin düşündüğünden çok daha güçlü merak etme, onun vurmasıyla birşey olmaz.

Allah bağışlasın bebeğinizi...
Benim bebeğim de 4 aylık. Daha yeni yeni birşeyler tutabiliyor onuda çok tutamıyor zaten.
Memeyi emerken kasılması muhtemelen gazdan. Bizde hala devam ediyor bu durum çünkü. Yada uykuya dalamadığında gerinir. Bizimki kasılıp gözleri dalıyorsa kaka yapacağına işarettir.
Benim bebeğiminde önceden boğazına tükürük kaçardı şimdilerde kalmadı artık.
İçiniz rahat etsin yine doktora götürün isterseniz ama kendinizi çok üzmeyin sağlıklıdır bebeğiniz. Bebeğiniz ayrıca sizin gerginliğinizi hissediyor sakin olun yanında :) çok geçmiş olsun
Ankarada yaşıyorsanız çocuk doktoru tavsiye edebilirim bu arada.

Benim oglumda 5 aylik daha yeni yeni tutuyor oyuncaklari ..anlattigin seyler normal geldi bana bizde yasadigimiz icin rahat konusuyorum gazdan kasıyordur kendini korkma..tabi bende senin gibi ilk defa gördugüm seylerden korkuyodum hemen ..yinede doktoruna sormalısın tabi ..allahın izniyle bisey olmaz

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun
Benim bebegimde 4.5 aylık
süt içerken o kadar çok boğazına kaçardı ki artık ben kafayı yiyecektim korkudan emzirmedim bir dönem sütümü sağıp verdim
Reflüsü vardı dikkat edersen azalıyor
Kasılması gazdandir
Ama için rahat olsun bir nöroloji götür

Ya yapmayın Allah aşkına. Epilepsi falan ne alakası var? 4-5 aylık olana kadar her bebeğin yaşadığı şeyi yaşıyor şuan bebek. Öyle bebeğin canını acıtmayacak kadar darbe de beyin dokusuna falan zarar vermez.

Bu evham, bu stres sütünüze de yansır, bebekle ilişkinize de yansır. Siz bi rahat olun önce. Her ay kontrolü var. Ekstra bir durum farkedilir. Çocuğu gak diyesiye doktora götürüp durursanız çocuğu yıpratırsınız, strese sokarsınız. Mutlu olun, bol bol gezdirin. Masaj yapın, gazını çıkartın. Zamanla geçecek, canlanacak.

İnşallah bir şey yoktur da aklıma epilepsi geldi..
Doktor ne dedi bu tepkileri anlatınca?

Ben oğlum 2 haftalık falanken kafasına yanlışlıkla dirseğimle vurmuştum. O da uyuyordu uyandı ağladı ben de ağladım baya. Ama çok şükür bir şey olmadı.

Bebeklerin beyin yapısı bazı darbelere karşı korunaklıdır. Şiddetini bilmiyorum ama ondan olduğunu sanmıyorum. Yine de doktora götürüp bunu da anlatın..

Bu arada genzine süt veya tükürük kaçması çok normal.
Ondan korkma ama dalıp gitmesi ve kasılır gibi hareketleri için mutlaka çocuk nörolojisi görmeli..

İnşallah yoktur ama bunu buraya referans olarak kopyalıyorum..
Epilepsi darbeden olmaz onu da belirteyim. Ben de epilepsi hastasıydım. Bebeklik çağında başlayan epilepsi çabuk iyileşir..

ANİ SIÇRAMA VE KAPANMA: Bebeklikte kümeler halinde gelen, kollar, bacaklar ile baş bölgesinde ani sıçrama ve kapanma ile gelişen nöbetler ortaya çıkabiliyor.
• GÖZLERİN SABİT BİR YERE BAKMASI:Çocuklarda kasılma, atma, gözlerin sabit bir yere bakması ve kusma ile gelişebiliyor. Vücudun tek tarafında kasılma veya vücudun tek tarafında anormal his ile de görülebiliyor.
• DALMA: Absans nöbetlerinde çocuk sadece 5-10 saniye boyunca dalıyor ve çevresine karşı duyarsız oluyor.
• GECE UYKUDAN SIK UYANMA: Frontal lob denilen (beynin ön bölgesi) bölgede gelişen nöbetlerde gece uykudan sık uyanma, kasılma ve anlamsız hareketler görülebiliyor. Bu durum çoğunlukla uyku bozukluğu ile karışıyor. Ayrıca çocuk anlamsız yere kendi çevresinde dönme veya koşma şeklinde hareketler sergileyebiliyor.
• ANİ BAŞ DÜŞMELERİ: Ani baş düşmeleri ve yere kapaklanma şeklinde nöbetler görülebiliyor.
• SIÇRAMA: Bazen sadece ani elektrik çarpması benzeri sıçramalar (myokonik nöbetler) ortaya çıkabiliyor.

Canım büyük olasılıkla bebeğin de reflü sen de de taze anne olmanın heyecanı var.Bilmiyorum içini rahatlatır mi ama bebeğim 4. ayında anakucagindan beton zemine arabayla kaldırım arasına yüzü aşağı da olacak şekilde düştü.Alnindan yanaklarina her yer morardi .Dayak yemiş gibiydi ve olay hastanenin kapısının önünde olduğu için ben kucağıma kapıp acile goturmustum.Hastanenin önünde olmasa eminim polis de devreye girecekti.Norologun ve kendi çocuk doktorumuzun söylediği bebekler 9 canlıdır.Su an emar ,rontgen çektirip bosa radyasyon verdirmek idi.Ben senin bebeğin ay ay yapabilirlikleri ile ilgili fazla bilgiye sahip olmaktan dolayı da kaygilandigini hissettim.Bu konuda çok güzel internet siteleri var ama sakın unutma her bebek aynı anda aynı şeyi yapmıyor,hazır olmayı bekliyor önce.Gule güle büyüt bebegini

Ya yapmayın Allah aşkına. Epilepsi falan ne alakası var? 4-5 aylık olana kadar her bebeğin yaşadığı şeyi yaşıyor şuan bebek. Öyle bebeğin canını acıtmayacak kadar darbe de beyin dokusuna falan zarar vermez.

Bu evham, bu stres sütünüze de yansır, bebekle ilişkinize de yansır. Siz bi rahat olun önce. Her ay kontrolü var. Ekstra bir durum farkedilir. Çocuğu gak diyesiye doktora götürüp durursanız çocuğu yıpratırsınız, strese sokarsınız. Mutlu olun, bol bol gezdirin. Masaj yapın, gazını çıkartın. Zamanla geçecek, canlanacak.

Herşeyde çocuklarınızı gak diye doktora götürüp yıpratmayın demeniz yanlış olmuş. İnşallah yoktur birşey tabiki kim ister. Allah korusun bebeklerimizi. Ama anne buraya yazma ihtiyacı hissettiyse demekki normalden farklı şeyler gözlemlemiş. Yoksa hepimizin bebeği gazlandı. Ya birşey varsa ve anne burada sizi dinleyip götürmese?

bence anlattıkların normal. sen takıntı yapmışsın. her hareketini farklı yorumluyorsun. anlattıkların benim oğlumda da vardı. 4,5 yaşında şimdi maşallah iyiyiz bir sıkıntı yok

Herşeyde çocuklarınızı gak diye doktora götürüp yıpratmayın demeniz yanlış olmuş. İnşallah yoktur birşey tabiki kim ister. Allah korusun bebeklerimizi. Ama anne buraya yazma ihtiyacı hissettiyse demekki normalden farklı şeyler gözlemlemiş. Yoksa hepimizin bebeği gazlandı. Ya birşey varsa ve anne burada sizi dinleyip götürmese?
Çocuk ateşli değil, geçmeyen bir öksürüğü yok. Normalin dışında anlatılan bir olay yok. Gaz yüzünden 10 bebeğin 9u kasılır. Memeyi sıkar, memeyi reddeder. Tükürüğünü yutar. Sıçrayarak uyanır. Ekstra bir şey anlatsa götür derdim. Ama internete ne zaman basit belirtiler yazılsa “kansersin, çocuk otizmli, bu bebek sana bağımlı, 3 aya öleceksin” gibi teşhisler konuluyor. Zaten panik birini neden daha çok panikletiyoruz? Üstelik doktora daha öncede gitmiş. Ağlamamasına rağmen kafasına alınan küçük darbeyi 3.5 aydır unutmayan annenin belirtileri biraz abarttığını düşünüyorum.

Aklıma epilepsi değil de serebral palsi geldi. İhmal etmeyin, mutlaka doktora götürün gerekli testler yapılsın. İnşallah birşeyi yoktur. :anne:

İlk olarak Allah bağışlasın yavrunuzu benim de de bebeğim nerdeyse sizinkinden bir aylık büyük kendisinden oyuncaklara uzanmiyor görünceheyecanlanıyorama uzanamıyor oyuncak tutmasınıda ancak ben elinin etrafında değdirince yakalayıp tutuyor.annesi daha çok kücûkler vücutlarını kontrolsüz kullanıyorlar.
Benim de bebegimin de cok genzine kacar süt cok dikkat etmek lazim. Bana kalirsa bebeginiz saglikli ama siz bütün doktorlara gidinicinizde süphe kalmayana kadar

Kaç gecedir ağlamaktan helak oldum. uykusuzum tedirginim. Bebeğim vaktinden önce 37 haftalık doğdu. Eve geldiğimiz gün misafirimiz geldi , misafirimizin 4 yaşındaki çocuğu bebeğim kucağımdayken farkında olmadan başına vurdu, uyuyorken uyandı minik kuzum korkuyla baktı ama ağlamadı. Tedirgin oldum görmemişti bizimkiler ama eşimle annem bişey olmaz dediler. Ama o gün bugündür içim hiç rahat değilken oğlum 1 aylık olduktan sonra en küçük şeyde tıkanmaya başladı, tükürüğü kusmuğu boğazına kaçıyor sanıyoruz. Nefes alamıyor gibi oluyor. Ne zaman olacağı da belli olmuyor gece gündüz 3.5 aydır uykusuz. Dr a götürdük kaç tane... en sonki reflü olduğunu söyleyip ilaç verdi ama çok faydasını göremedik.Dayanacak halim kalmadı derken şimdi 3 gündür kasılıyor gibi hareketler yapıyor gözü dalıyor. Emerken göğsümü ağzında sıkıp kendini kasıyor . Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bi yere bakıp kasılıyor gibi durup ağlıyor. Dün yine kasılır gibi yapınca o panikle sağlık ocağına koştum dr. Nöroloji görsün , gaz sancısı ya da reflü gibi birşeyde olabilir ciddi birşey de dedi. Bebeğim bakıp gülüyor göz takibi de var ama oyuncaklara uzanmıyor. Elinde henüz birşey tutmuyor. Hergünüm kahrolarak geçiyor.Allahım burada yapayalnızım ailem memlekete döndüler. Allah beni bebeğimle imtihan etmesin. Bugün çocuk dr una randevu aldım yeniden.Artık sinirlerim yıprandı bişey olacak korkusu mahvetti beni. Benim için dua edin bişeyi olmaın yavrumun.
Geçmiş olsun hassasiyetinizi anlıyorum ama bebekler en ufak canları acıdığında dünyayı ayağa kaldırırlar ağlamaktan. Yani ben bebeğinize o vuruş ile bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama siz tabi ki kontrol olarak nörolojiye götürebilirsiniz hem içiniz rahat olur. Benim bu tarz şeylerde düşüncem aklıma geliyorsa neden gitmeyeyim dir. Düşünüp hasta olacağınıza gidin gerekli tetkikleri yaptırın içiniz rahat olsun.

Back
X