3.5 aylık bebeğim

Annelik içgüdüsüyle evham yaptığını düşünüyorum
Kızım 6 aylık 1 aydır uzanmaya basladı oyuncaklarına 3,5 aylıkken dünyadan bi haberdi. İnşallah birşey çıkmıcak gönlünüzü ferah tutun

Size kimse söylemedi mi erken doğan bebeğe zaten nöroloji takibi şarttır.Nöbet geçiriyor olabilir.

Kaç gecedir ağlamaktan helak oldum. uykusuzum tedirginim. Bebeğim vaktinden önce 37 haftalık doğdu. Eve geldiğimiz gün misafirimiz geldi , misafirimizin 4 yaşındaki çocuğu bebeğim kucağımdayken farkında olmadan başına vurdu, uyuyorken uyandı minik kuzum korkuyla baktı ama ağlamadı. Tedirgin oldum görmemişti bizimkiler ama eşimle annem bişey olmaz dediler. Ama o gün bugündür içim hiç rahat değilken oğlum 1 aylık olduktan sonra en küçük şeyde tıkanmaya başladı, tükürüğü kusmuğu boğazına kaçıyor sanıyoruz. Nefes alamıyor gibi oluyor. Ne zaman olacağı da belli olmuyor gece gündüz 3.5 aydır uykusuz. Dr a götürdük kaç tane... en sonki reflü olduğunu söyleyip ilaç verdi ama çok faydasını göremedik.Dayanacak halim kalmadı derken şimdi 3 gündür kasılıyor gibi hareketler yapıyor gözü dalıyor. Emerken göğsümü ağzında sıkıp kendini kasıyor . Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bi yere bakıp kasılıyor gibi durup ağlıyor. Dün yine kasılır gibi yapınca o panikle sağlık ocağına koştum dr. Nöroloji görsün , gaz sancısı ya da reflü gibi birşeyde olabilir ciddi birşey de dedi. Bebeğim bakıp gülüyor göz takibi de var ama oyuncaklara uzanmıyor. Elinde henüz birşey tutmuyor. Hergünüm kahrolarak geçiyor.Allahım burada yapayalnızım ailem memlekete döndüler. Allah beni bebeğimle imtihan etmesin. Bugün çocuk dr una randevu aldım yeniden.Artık sinirlerim yıprandı bişey olacak korkusu mahvetti beni. Benim için dua edin bişeyi olmaın yavrumun.
3,5 aylık bebek niye oyuncaklara uzansın anlamadım, çocuk nörolojisine götürün götürmeden önce kasılma ve dalma zamanlarını videoyaya çekin onlar videodan teşhis koyuyorlar

Çocuk ateşli değil, geçmeyen bir öksürüğü yok. Normalin dışında anlatılan bir olay yok. Gaz yüzünden 10 bebeğin 9u kasılır. Memeyi sıkar, memeyi reddeder. Tükürüğünü yutar. Sıçrayarak uyanır. Ekstra bir şey anlatsa götür derdim. Ama internete ne zaman basit belirtiler yazılsa “kansersin, çocuk otizmli, bu bebek sana bağımlı, 3 aya öleceksin” gibi teşhisler konuluyor. Zaten panik birini neden daha çok panikletiyoruz? Üstelik doktora daha öncede gitmiş. Ağlamamasına rağmen kafasına alınan küçük darbeyi 3.5 aydır unutmayan annenin belirtileri biraz abarttığını düşünüyorum.

3 gündür kasılıyor demiş konu sahibi. 3.5 aylık bebek son 3 günde gaz yüzünden kasılmaz. bu evrede gaz sancısı dahi olmamalı. ilk 2 aydır bunun normali. Ben böyle kötüyü çağırıyor gibi bir konuma düşmek istemiyorum. İnşallah birşeyi yoktur yavrunun. Ama konu sahibi buradaki yorumlara bakıp ihmal etmesin ben sadece onu söylemeye çalışıyorum.

Bu arada hastalıklar sadece ateş ve öksürükten ibaret değildir.

Arkadaşım sen annesin böyle evhamlar normal :) Bebekken yaşanan bir olaya takmışsın, şimdi çocuk sana yan baksa “kesin o yüzden yan baktı” diyorsun. Anlattıkların bana normal geldi. Tabi ki buradan kimse anlayamaz ne olup ne olmadığı, sen anne olarak endişelerini gidermek üzere doktora gidip göstereceksin çocuğunu. Ama bana evham yapıyorsun gibi geldi :)

Sana tavsiyem çocuğunu bu kadar inceleme. Senin stresin ona da yansır. Her ay kontrolden geçiyordur zaten. Sen içini ferah tut.. Emin ol birçoğumuz geçtik bu zorlu evham yollarından.. Evham annelikteki en büyük handikaptır. Kendine bu güzel günleri zehir etme. Güle güle büyüt..

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeğinizi sağlık ve sıhhatle
muhtemelen gaz bu söyledikleriniz ama içiniz rahat olsun nörolojiye götürün

çocuk çok mu şiddetli vurdu kafasına yoksa tokat tarzı falan mı
sanmam ondan olacağını ama

Kaç gecedir ağlamaktan helak oldum. uykusuzum tedirginim. Bebeğim vaktinden önce 37 haftalık doğdu. Eve geldiğimiz gün misafirimiz geldi , misafirimizin 4 yaşındaki çocuğu bebeğim kucağımdayken farkında olmadan başına vurdu, uyuyorken uyandı minik kuzum korkuyla baktı ama ağlamadı. Tedirgin oldum görmemişti bizimkiler ama eşimle annem bişey olmaz dediler. Ama o gün bugündür içim hiç rahat değilken oğlum 1 aylık olduktan sonra en küçük şeyde tıkanmaya başladı, tükürüğü kusmuğu boğazına kaçıyor sanıyoruz. Nefes alamıyor gibi oluyor. Ne zaman olacağı da belli olmuyor gece gündüz 3.5 aydır uykusuz. Dr a götürdük kaç tane... en sonki reflü olduğunu söyleyip ilaç verdi ama çok faydasını göremedik.Dayanacak halim kalmadı derken şimdi 3 gündür kasılıyor gibi hareketler yapıyor gözü dalıyor. Emerken göğsümü ağzında sıkıp kendini kasıyor . Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bi yere bakıp kasılıyor gibi durup ağlıyor. Dün yine kasılır gibi yapınca o panikle sağlık ocağına koştum dr. Nöroloji görsün , gaz sancısı ya da reflü gibi birşeyde olabilir ciddi birşey de dedi. Bebeğim bakıp gülüyor göz takibi de var ama oyuncaklara uzanmıyor. Elinde henüz birşey tutmuyor. Hergünüm kahrolarak geçiyor.Allahım burada yapayalnızım ailem memlekete döndüler. Allah beni bebeğimle imtihan etmesin. Bugün çocuk dr una randevu aldım yeniden.Artık sinirlerim yıprandı bişey olacak korkusu mahvetti beni. Benim için dua edin bişeyi olmaın yavrumun.
Benim 3 çocuğumda ilk 6 ayda çok zorluk çıkarmışlardı

Bu korkarak uyanması falan o aldığı darbenin korkusu bence

Uykuda sicriyorsa onu dua ederek uyut birde kundakla ellerini kıpırdanma esnasında da uyanabilir

Kundak yaparak uyut

Bence gaz sancısı dan uyumuyor çünkü anne sütü bebek büyüdükçe yapısı değişiyor ve bebek bu değişim karşısında kabızlık gaz sorunu yaşıyor

Önce büyük tuvaletini takip et ağrı sancı yapiyor olabilir

Gaz sancısı ise buradaki topiklefde yapılabilen çaylar var onları dene

Benim tavsiyem kendin kimyon çayı demle iç bebeğe geçer sütten

benimde 3,5 aylık bebeğim üstelik 36 haftalık doğum yaptım uzanma hareketleri için çok erken şuan sadece nesneleri seyrediyor ,diğer problemler içinde doktor olayını ihmal etmeyin ve sakin olun bence ,inşallah bişey yoktur

3 gündür kasılıyor demiş konu sahibi. 3.5 aylık bebek son 3 günde gaz yüzünden kasılmaz. bu evrede gaz sancısı dahi olmamalı. ilk 2 aydır bunun normali. Ben böyle kötüyü çağırıyor gibi bir konuma düşmek istemiyorum. İnşallah birşeyi yoktur yavrunun. Ama konu sahibi buradaki yorumlara bakıp ihmal etmesin ben sadece onu söylemeye çalışıyorum.

Bu arada hastalıklar sadece ateş ve öksürükten ibaret değildir.
Kasılma dışındaki her şey 2.5 aydır var. O kasılmadan da emin değil, kasılıyor gibi diyor. 3-4 aylık bebekler zaten hep tavanlara bakar, doğru düzgün takip edemez etrafı. Hep birden ağlarlar. Kızımın gaz sancısı 2. aydan sonra inanılmaz arttı. 4.5 aylıktı bittiğinde. Yani gaz sancısının şu dönemde bitmesi beklenemez. En fazla azalabilir diyebiliriz.

Her hastalıkta öksürük ve ateşten ibaret demiyorum. Bunlar net veriler. Bu tarz net belirtiler olsa telaşlansın, peşine düşsün diyeceğim. Ama benim kızımdan, yeğenlerimden farklı hiçbir şeyi yok çocuğun anlatıldığına göre. Bence biraz sakin olsun, daha iyi gözlemlesin.

Her çocuğun takibi sabitlenmesi farklı oluyor ki erken doğumda eminim bu biraz daha geç olacaktır

Benim kızım fildir fildir takip ederken onunla aynı zamanda doğması gereken bebek bizden 3 hafta önce doğmuştu gözlerini iyi kullanmıyorsunuz ama bizden önce yürüdü mesela

Öncelikle geçmiş olsun, sakin olun. Benim abim zihinsel engelli olduğu için bu konularda çok evhamlıyımdır, sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bebeğim bir haftalıkken emzirme esnasında tahta sandalye kenarına vurmuştum kafasını, bir de ağız dolusu kusmuştu bir defa emerken ağzı burnu tıkanmış bir süre nefes alamamıştı. Tabi hepsini doktora anlattım korkmayın bu kadarla beyin zarar görmez demişti. 58 günlüktü, kendi kendine uyanıkken gülerken oynarken korkar gibi sıçramaları başladı hem de korkmasına sebep birşey yokken. Bir kaç defa tekrarlayınca video çekip doktorumuza yolladım, abimin durumunu da bildiği için hemen nöroloji görsün çocuk nörolojisine yönlendirdi. Prof’e gittik eeg çekildi ama kalbim nasıl hep yukarda yazdığım şeyleri düşünüp kendimi ve doktoru suçladım ve sonuç çok şükür temiz. Tabi bu bir daha olmayacağı anlamına gelmez doktor bana zaten nöbet gibi durumlar 3 aydan önce pek belirti vermez demişti ama yine de dikkatli olmanız güzel ne kadar erken o kadar iyi demişti. Şimdi 9 aylık gözüm hep üstünde ama benim anlayamadığım şu ne güzel sağlık ocağındaki doktorunuz sizi yönlendirmiş nöroloji görsün diye ama siz hala çocuk doktorundan randevu alıyorsunuz ve daha önce götürdüm anlamadılar diyorsunuz. Çocuk nörolojisine randevu alın lütfen ve Prof doç. falan olsun. Benim abim 7 aylıkken annem leylek leylek havada diye havada zıplatırken kasılmış işte o gün bugündür annem kendini suçlamaktan vazgeçmedi oysaki doktorumuz böyle şeylerden epilepsi olmaz doğumda beynin oksijensiz kalmasından, kalp atışlarının düşmesinden yada artmasından epilepsi olur dedi o yüzden çocuk vurdu ondan epilepsi oldu diye düşünmeyin ve hemen nörolojiye randevu alın vakit kaybetmeden tedbirli olmakta fayda var

Burda iki üç hastalık adı ve belirtisi bilip kafasına göre şu olabilir bu olabilir diye yorum yapan insanları aldırma.
Doktor değiller sonuçta.
kafandan hastalık arastirmayi tanımlaa yapmayi birak.
endöşeli olmanı anlıyorum.
Ancak doktorlar bizden daha çok şey biliyorlar.
Elbette bizim gibi doktor olmayan insanların bile iki üç hastalık adı geliyorsa onlarında aklına gelir.
doktorlara güven.

Önlemini al ama gereksiz yere kendini de bebeği de strese sokma.

Benim bebeğim de 37de doğdu.Bana bu şekilde söylediler nöroloji kontrolünü yaptırdık her ay.
Doğrudur canım ,erken doğumun tanımı 37 ve öncesi.Su an sezaryen doğumların çoğu da 38. Haftada yapılıyor.Kontrolden bir zarar gelmez ama emar, tomografi bebek için erken dönemde pek iyi değil.

Siz olaydan sonra biraz evham da yapmış olabilirsiniz
Her ne kadar yeni doğan da olsa kafatası sağlam bebeğin beynini koruyacak sertlikte
Kızım iki aylıkken yanlışlıkla yeğenimin attığı araba kafasına geldi ama araba öyle böyle değil kocaman ve sert değdi şükür bi sıkıntı olmadı

Ya yapmayın Allah aşkına. Epilepsi falan ne alakası var? 4-5 aylık olana kadar her bebeğin yaşadığı şeyi yaşıyor şuan bebek. Öyle bebeğin canını acıtmayacak kadar darbe de beyin dokusuna falan zarar vermez.

Bu evham, bu stres sütünüze de yansır, bebekle ilişkinize de yansır. Siz bi rahat olun önce. Her ay kontrolü var. Ekstra bir durum farkedilir. Çocuğu gak diyesiye doktora götürüp durursanız çocuğu yıpratırsınız, strese sokarsınız. Mutlu olun, bol bol gezdirin. Masaj yapın, gazını çıkartın. Zamanla geçecek, canlanacak.
Tabiki anneyi strese sokmamak için dedikleriniz doğru ama bişeyi yoktur ya demek de yanlış, bilemezsiniz böyle şeyler aylık kontrollerde anlaşılmaz. Mesela abim nöbet geçirdiğinde de hep yoktur bişeyi korkmuştur, diştendir diye diye kaç ay nöbet geçirmiş ama hareketlerinde gerileme de yokmuş fiziksel olarak da bi sıkıntısı yok. EEG çekilmeden normal kontrollerde de anlaşılmaz maalesef. Lütfen yoktur normal bunlar deyip olası bişey varsa da normalleştirmeyin tedbirin zararı olmaz, muhakkak nöroloji ye götürsün.

Tabiki anneyi strese sokmamak için dedikleriniz doğru ama bişeyi yoktur ya demek de yanlış, bilemezsiniz böyle şeyler aylık kontrollerde anlaşılmaz. Mesela abim nöbet geçirdiğinde de hep yoktur bişeyi korkmuştur, diştendir diye diye kaç ay nöbet geçirmiş ama hareketlerinde gerileme de yokmuş fiziksel olarak da bi sıkıntısı yok. EEG çekilmeden normal kontrollerde de anlaşılmaz maalesef. Lütfen yoktur normal bunlar deyip olası bişey varsa da normalleştirmeyin tedbirin zararı olmaz, muhakkak nöroloji ye götürsün.
Vallahi ne diyeyim, götürsün o zaman. Bu çocuk daha ağlayacağı ve bunları yapacağı dönemde. Biraz büyük olsa nöbetleri takip edilir, belli bir aralığı ve tipi olacak çünkü. Ama şuan yapması gereken şeyleri yapıyor diye dünya kadar tetkik ve cihaza sokulmasını doğru bulmuyorum. Ben götürmezdim, o yüzden götürsün de demiyorum.

Vallahi ne diyeyim, götürsün o zaman. Bu çocuk daha ağlayacağı ve bunları yapacağı dönemde. Biraz büyük olsa nöbetleri takip edilir, belli bir aralığı ve tipi olacak çünkü. Ama şuan yapması gereken şeyleri yapıyor diye dünya kadar tetkik ve cihaza sokulmasını doğru bulmuyorum. Ben götürmezdim, o yüzden götürsün de demiyorum.

Konuyu baştan sona okudum cevap da yazdım fakat kişinin cevapları ve kişinin şu yorumunu görünce ağzım açık kaldı... Konu sahibi sizi dikkate alsa ve çocuğunu doktora götürmese ve ilerleyen zamanda ciddi bir hastalığı çıksa? Şaşkınım... Böyle düşünüyorsanız bile düşüncenizi içinizde tutun, okuyun geçin...

Back
X