• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3.5 aylık bebeğim memeyi almıyor, yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tazefasulye

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
5.112
67
373
İzmir
Yaklaşık 1 haftadır memeyi reddediyor. Uykusunda emiyor. Uyanıksa ilk etapta memeye saldırıyor, 2-3 çekişten sonra bırakıp kendini geriye atıyor. Ayağa kalkıyorum, gezinerek emziriyorum, onda da tam randımanlı emmiyor. Doktora danışmadım henüz, yarın gitmeyi planlıyorum. Geçicidir, diye düşünmek istiyorum.

Sütüm gayet kaliteli, anne sütü dışında pek bir şey vermiyorum. Haftada 1 defa ıhlamur ya da rezene veriyorum, o kadar! Oğlum iyi emmediği için birkaç defa sağmak zorunda kaldım. Yeterli miktarda süt çıkıyor.

Nedendir acaba? Bu aylarda olabilir mi? Yaşayan var mı?

benimde 3 gündür aynı problem başımda :(
oğlum 3.5 aylık ama günde 2 kez mama veriyom sütüm yeterli deil diye ,doktorumun talimatıyla ,çünkü kilo alımı azdı.
bibebronla içiyo mamasını haliyle, biberonu verince reddetmiyo ,memede aynı sizin dediğiniz gibi ayakta emziriyom öle anca tutuyo ve sürekli bırakıp kendini geri itip ağlıyo.bugün ağzında pamucak olduğunu farkettim ilacını verdim umarım bırakmazlar anne sütünü
doktorunuzdan aldığınız bilgiyi bizimlede paylaşırsanız sevinirim

Benimde kızım aynı. 3,5 aylık olacağız haftaya. 2 haftadır mama takviyesine başladık. Sanırım biberondan içiyor diye bizi emmek istemiyor:((( Geceleri emziriyorum. Gündüzleri 2 mama 2 meme veriyorum , almak istemezse sağıp içiriyorum.
Biberona alışan bebekler anne memesini reddeder demişti ananem. Bilmem doğrumudur? Ondan olduğunu düşünüyorum.

memeyi uykuda emiyor,uyanıkken emmiyorsa ağzında pamukcuk olmustur..

sen farketmeyebilirsin..

mama takviyesini doktorda önermeyecektir..

ağzını hergün karbonatlısuyla silersen geçer annesi.

drunda tavsiyesı buyuk olasılıkla bu olacaktır...

Canım belkide sütün az geliyorsa kızıp da bırakıyor olabilir. Benim kızım da 3 ay 8 günlük. Benimkide aynısını yapıyordu bense sütümün yeterli olduğunu idda ediyordum ve sonra farkettim ki diğer dolu memeyi verince emmeye devam ettiğini. Bunu da düşünün.Birde bebekleriniz kaç kilo doğdu ve şimdi kaç kilolar?

bu aylarda oluyo canım eğer önceden emiyosa şimdi emmiyosa bu geçici bişi bu aylarda bebeklerin gelişimi hızlı olduğu için memeyide reddebiliyolar uyuyoken emzir canım tam uyanmamışken benim kızım doğduğundan beri emmiyo azcık emip kendini geriye atıyodu şimdide öle değişiklik olmadı benimkinde hatta bırakıcak diyede korkuyorum biberonu hiç vermedim alışıpta beni tamamen bırakmasın diye zaten azcık emiyo bide biberona alışırsa işim çok zor o yüzden seninki geçici olabilir inş da geçiçidir

Çok teşekkürler, tüm önerileri dikkate alıyorum. Dediğiniz gibi tam uyanmadan emzirdim az önce. süt arttırıcı çaylardan içmiyordum hiç, onlardan da içiyorum, bari sıkıntı çekmesin.

Mama takviyesine zaten taraftar değilim. Spora başladığım için sütümü sağıyordum, annem ben yokken bibronla veriyordu. Gerçi biberon da ters çevirince bile akıtmıyor, dr browns almıştım. Sağması gerekiyor Doruk'un. Belki de biberon etkiledi. spora falan da gitmeyeceğim şu sorun hallolana kadar.

biberonla mama veren arkadaşlar
emzirmeye devam etmek istiyorsanız normal biberonla mama vermeyin

dr. browns un doğal akış biberonunu kullanın içinde kamış var kamış sayesinde hem aynı anne memesi gibi damla damla akıyo hemde hava yutmasına engel oldugu için gaz yapımını önlüyo tavsiye edilir ben haftada 2-3 kere ıhlamur rezene filan veriyom onda bile bu bieronu kullanıyorum 1 aralıkta 3 ayını doldurucak oğlum

bebekler bu aylarda yapıyolar galiba.benimkide 3 aydan sonra almadı.önce sadece geceleri alıyodu.ama sonra onuda bıraktı.aylardır sağarak veriyorum.emmediği için sütüm azaldı tabii.mama takviyesi yapmak zorunda kalmıştım.ama benim bebeğimin beni bırakmasının sebebi biberondur.sakın biberona alıştırmayın.beni bırakmasın diye kullanmadığım biberonda kalmadı ama hiç bir biberon anne memesini tutmuyo.ben biberonu seminer döneminde okula gittiğimde kullandım.ennem sağdığım sütü biberonla verdi ve bu süreç sadece 10 gün sürdü ama bu bile beni bırakmasına yetti.gerekirse aç bırak seni almasını sağla.sporada bi süre gitmeyiver,en azından 6 ayını doldurana kadar.ben çektim başkaları çekmesin.gecelerce ağladım denemediğim şey kalmadı ama sonuç hüsrandı.inşallah senin bebeğinde seni bırakmaz canım..

benim oğlum 4 aylık,2buçuk aylıktan beri memeyi reddeder uyanıkken,yani sadece uykuda emzirebiliyorum,geçici olabilir dediler ama benimki devam ediyor ne yazıkki,beslemek için uyutmaya çalışmak her defasında elimizde battaniyede sallamak çok yıpratıcı ama başka çarem yok çünkü bebeğim biberonu da alamıyor,ben razıydım doysun bari diye biberon denedim haftalarca ama olmadı,kilo alımı,gelişimi normal ancak anne ve babası olarak biz çok yıprandık.
umuyorum seninki geçici bir süreçtir ve düzelir...

Back