2yasindaki çocukda gaz ve uyku sorunu

mavusbebek

annesinin bali
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
2.101
106
24aylik oglum var gazi hiç bitmiyor uyku zaten ne olduğunu unuttuk ya nasıl bişey anlamıyor artık gece kırk defa kalkar memeden keseli bir buçukay oldu o zamanda ddakka bir memeye kalkiyo du doğdu doğal i belki sayılı bes gece uyanmadan uyuyus dur gazi da var çorap pratik dikkat ediyor um gece cok gec yemek yedirmiyorum daha napiyim bilmiyom hareketli bir yerde durmaz nasıl gazi var bilmiyom artık uykusuzluğun sinirle ni yorum buda eşimle gerileme yol aciyo nasıl düzenlerim uykusunu bazen sabah 6 da kalkar on onbir gibi uyur geri on iki birde kalkar geri akşam dokuz on gibi uyur bazen gece cok uykusuz kalınca geç kalkiyo on buçuk on bir gibi o zaman öğlen uyumuyo akşam dokuz da yatiyo zorla bazen ben üç gibi falan yaptırıyor o zamanda gece on iki birde yatiyo nasılddüzene girer ki bu uyku tecrübeli anneler uzun oldu ama

gazina ne care olur bilemedim yedigi ictigi mi acaba yavruda gaz yapiyor gerci benim oglumda pirt pirt atiyor geceleri
ben oglumu en gec aksam 7de yedirmis oluyorum.
1 saat kosturup oynamasina izin veriyorum.
sonra banyosunu yaptirip eline yandan tutmali sulugunu verip uykuya yatiriyorum.
sabah 7 gibi uyaniyor sonra en gec 11 gibi oglen uykusuna yatiriyorum,bazen 1 saat bazen 2 saat uyuyor.
hergun bazen arabasiyle bazende elinden tutup disari cikartiyorum,2 saate yakin disarda gezdiriyorum parka goturuyorum oyle boyle yoruyorum onu.
aksam 8.30 - 9 arasi uyutuyorum.
kimi gece cok huzursuz uyuyor surekli uyaniyor kimi geceyse koca insan gibi uyuyor,ben dislerinden oldugunu dusunuyorum.ya da huzursuz bi gun gecirdiyse kesinlikle yaninda beni ariyor.
gece 11 de yatsada erkenden 7 gibi kaldirin,uyansin oglen uykusuna erken yatirin,2saatten fazla uyumasina musade etmeyin gunduz.2 yas cocugu en az 7-8 saat uyanik kalabilir buyuzden oglen uykusunu saat 1 gibi bitirin bence.
aksamda en gec 8.30da yataginda olsun.
ben oglumu hergun yikiyorum ayaklarina masaj yapiyorum kremleyip oyle yatiriyorum..yattigi odayi en az yarim saat havalandiriyorum.
banyo cok ama cok rahatlatiyor cocuklari,gunun kiri pasi da gitmis oluyor uzerleriden..eger mumkunse aksamlari banyo yaptirin,karanlik sessiz odaya gecip giydirin kremleyin,birakin yatagina..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…