• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2li test yapmadılar..

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
selamlar ben bugun özel hastaneye gittim 2 li test yaptırmak için.
ve gıtmeden önce randevu aldım 2li test için tamam 2 bucukta gel dedıler.
gittim tabıkı tam satınde ama 2 saat oyaladılar bizi.
çalışan kız dediki biz 2li test önermiyoruz dedi 16. hafda gelın 3lü test yapalım dedi.
bende ben yaptırmak istiyorum o zaman başka hastaneye gidelim dedim
oda ne yani özürlü olsa aldırcakmısınız ? dedi.
eşimde hayır tabiki dedi sadece tedbir amaçlı dedi.
çıktık ordan başka hastaneye gideceğim yaptırmasam sorun olurmu?
birde kıza sinir oldum.
ne hakla bana bu soruyu sorabılıyorki?
artık hastanelere gidileceği kalmamış.
özele gittim ama devletten beterdi.

ne saçmalık,sanane be kızım derdim ben olsam,bir de özel hastane diyip kendimizi emanet ediyoruz yaa,garip nsanlar topluluğu :47: canım için rahat etmeyecekse yaptır,benim doktor herşey yolunda gözüküyor ama içiniz rahat etsin yaptırın dedi,ben de çok pimpirikliyimdir,yaptırdım haliyle,eşinle konuşun ve yaptırın derim ben :34:

Son düzenleme:
ne saçmalık,sanane be kızım derdim ben olsam,bir de özel hastane diyip kendimizi emanet ediyoruz yaa,garip nsanlar topluluğu :47: canım için rahat etmeyecekse yaptır,benim doktor herşey yolunda gözüküyor ama içiniz rahat etsin yaptırın dedi,ben de çok pimpirikliyimdir,yaptırdım haliyle,eşinle konuşun ve yaptırın derim ben :34:

yani bu soruyu hangi cesaretle sorabılıyor onu anlamıyorum . çok sinir oldum.
bursadayım bana doğum için doktor ve hastane önerırsenız sevınırım

elzem 2li testin duyarlılıgı 3 llü teste göre daha yüksek.2li testi kesinlikle yaptırmalısın...

asıl gereksız olan 3lü testtır ıkılı testte cıkıyor down rıskı eger ıkılı testte rısk düşük olursa zaten 3lüye gerek kalmıyor oyüzden ıkılı testı tercıh ederım hafatn gecmeden yaptır bıran evvel onunda belırlı günlerı var vaktı gectımı yapılmıyor o hastanedekı kıza neymıs aldırcak olsan ona neymıs down sendroml ubır cocuk dünyaya getırmek o cocugada büyük sorumluluk yüklüyor herkesın tercıhı alınabılırde allah korusun rısk cıkmaz ınsallah gün gecırmeden yapın bursa drları hakında bılgım yok ama gebelık kısmından dr hastane tavsıyelerı konularından bılgı edınebılırsın

şimdi sizler önemli deyınce dahada sinir oldum o hastaneye
ne hakla benı geri cevırırler ?
o zaman ben yarına randevu alıp gideyim.
cunku eşimde bende yaptırmak istiyoruz 2li test.

Canım seni hatırladım hamilelik belirtileri topiğinde birbirimize soru cevap yapmıştık,tebrik ederim hamileymişsin.
2'li testi ihmal etme ola ki yaptıramadın mutlaka 4 'lü yaptır :34:
tekrar hayırlı olsun canım..

yazdıklarını okuyunca şöyle düşündüm;demek ki artık yavaş yavaş bu testleri de yapmayacaklar ki engelli riski olanları da aldırmasın kimse diye...
kimseyi ilgilendirmez gerekiyor ki yapılıyor

bir de kaçıncı haftada yaptırmak gerekiyor acaba?

Canım o hastaneye ben olsam tekrar gitmem. Ben de temmuz sonunda 2li testi devlette yaptırıp özeldeki doktoruma gösterecem.11. ve 14.haftalar arasında yapılıyormuş bu test,gününü geçirmemek lazım. allahın izniyle sorunsuz çıkarsa 3lüyü filan yaptırmayı düşünmüyorum. Bakalım hayırlısı

Şimdi kendilerinde şöyle bir hak görüyorlar, kürtaj günah yaa onlara göre. İkili test yapıp engelli bir bebek olması halinde bebeği aldırma ihtimalinize karşı sizin günahınıza ortak olmak istemiyorlar. Mantık bu. Bir de bunlar bilim insanı olacak. seveyim böyle zihniyeti.
İkili testi tabi ki yaptırın. Önemli bir test. Ama bence doktorunuzla ilişkinizi de gözden geçirin. İkili testi doktorun sizin gebeliğinize en uygun haftada (11-14 arası) istem kağıdı ile sizi yönlendirmesi gerekirdi. Yani sizin "yaptırsam mı yaptırmasam mı" ikileminize düşmemeniz gerekirdi. Demek ki doktor da aynı kafadan. Kendi zihniyetleri alsın yürüsün de icabında bir kadın engelli bir çocuk doğursun, nolcak. Çok sinirlendim.

Şimdi kendilerinde şöyle bir hak görüyorlar, kürtaj günah yaa onlara göre. İkili test yapıp engelli bir bebek olması halinde bebeği aldırma ihtimalinize karşı sizin günahınıza ortak olmak istemiyorlar. Mantık bu. Bir de bunlar bilim insanı olacak. seveyim böyle zihniyeti.
İkili testi tabi ki yaptırın. Önemli bir test. Ama bence doktorunuzla ilişkinizi de gözden geçirin. İkili testi doktorun sizin gebeliğinize en uygun haftada (11-14 arası) istem kağıdı ile sizi yönlendirmesi gerekirdi. Yani sizin "yaptırsam mı yaptırmasam mı" ikileminize düşmemeniz gerekirdi. Demek ki doktor da aynı kafadan. Kendi zihniyetleri alsın yürüsün de icabında bir kadın engelli bir çocuk doğursun, nolcak. Çok sinirlendim.

aynen öyle gittikçe mufazakarlaşıyoruz dıyorlardı ınanmıyordum.
türkiye nasıl bu hale geldi?
mecbur kalmadıkça sezeryanda yapılmayackmış artık doğumdan cok daha fazla korkmaya basladım
cunku sezeryan olmasın dıye ya bınlerce kadın ölürse .

bursa bıraz daha tutucu bır yer ya arkadaslarında dedıgı gıbı kürtaja karsı yaptırmamıslar ama senın burdakı yanlısın oranın calısanına ne kı sana bız önermıyoruz dediğinde ben hamıleyım ve ıkılı test haftam kardesım ben yaptırmaya geldım deyıp vercektın kanını gırcektın ultrasonada cıkıp gıtmıycektın ordan hatta dırek ben olsam dra gıerdım o calısanında engellemek ıstedıgını kısılerın haklarına nıye karıstıgını sorardım bende gebelık gecırdım allaha sükür saglıklı oldu oglum bend eıkılıde cok korktum sonuc kötü cıksaydı aldırıcaktım bu kımseyı ılgılendırmez allah kımseyı böyle bırseyle sınamasın saglıklı bebekler versın

alo 184 sağlık bakanlığı şikayet hattı.senin yerinde olsam başta bu numara olmak üzere her yere şikayet ederdim ayrıca hastanenin başhekimi vs kim varsa bulur konuşurdum.ikili test en önemlisi. eğer gerek görürlerse üçlü dörtlü testler yapılıyor mutlaka ve mutlaka yaptırmalısın.

Son düzenleme:
çalışan kız dediki biz 2li test önermiyoruz dedi 16. hafda gelın 3lü test yapalım dedi.
birde kıza sinir oldum.

Vallasacmalamis hastane hizmet sunar hasta ister alir ister almaz bari deseki bi problem ciktiginda bebegi aldirmayacaksaniz bosuna yaptirmayin
Ben ikili yaptirmustim bisi cikmadi ki bu testte tamamen olasilik oran isi senin yasinda senin haftanda kac gebede dawn cikmis oma gore sana rakam veriyor temelde gereksiz ama bende dahil pimpirikten yapiyoruz iste
Dr m uclu yaptiracakmisin diye sordu bende eger biseyler tedavi ediliyorsa yaptirayim dedim oda dogum olmadan mudahale edilmez dedi bende bisey ciksada dogurcam dedim ozaman gerek yok yaptirma dedi.zaten ultrason bilgilerne gore anlasiliyor.ensede olcuyorlar ya ordanda down tahmin ediliyor
Allaha emanet olsun tum evlatlarimiz

merhaba öncelikle sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmeni dilerim bende bursadayım bunun hangi hastane olduğunu çok merak ettim ne kadar cüretkar bir soru böyle özel bir doktora gidiyormusun bilmiyorum ama gittiğin doktor herhangi bir hastaneye yönlendirmiyormu nebileyim anlaşmalı olduğu bir hastane falan yokmu birde niye böyle ikileme düşmene neden oluyor yapılacaksa yapılacaktır sonuçta hergün çocuk doğurmuyoruz ne nasıl yapılacak sadece doktorun yönlendirmesine göre yapıyor ve güveniyoruz benim doktorum kendi yönlendiriyordu hangi test nerede yapılacaksa (hastanede yapılması gerekmeyenleri sağlık ocağında yaptır bu testi boşu boşuna para verme diyordu) hem testlerimi fiyat olarak yarı yarıya yaptırıyordum hemde hiç bir problem yaşamıyordum hatta test sonuçlarımı onlar gönderiyorlardı doktoruma ben gidip gelmekle uğraşmıyordum bile

birde kıza sinir oldum.

Yerinizde olsam o kisiyi muhakkak sikayet ederdim. Boyle bir hadsizlik olamaz!

Hangi hastane oldugunu gercekteen merak ettim.

asıl gereksız olan 3lü testtır ıkılı testte cıkıyor down rıskı eger ıkılı testte rısk düşük olursa zaten 3lüye gerek kalmıyor oyüzden ıkılı testı tercıh ederım hafatn gecmeden yaptır bıran evvel onunda belırlı günlerı var vaktı gectımı yapılmıyor o hastanedekı kıza neymıs aldırcak olsan ona neymıs down sendroml ubır cocuk dünyaya getırmek o cocugada büyük sorumluluk yüklüyor herkesın tercıhı alınabılırde allah korusun rısk cıkmaz ınsallah gün gecırmeden yapın bursa drları hakında bılgım yok ama gebelık kısmından dr hastane tavsıyelerı konularından bılgı edınebılırsın

Ben gecen hafta yaptirdim ikili testimi. Bebegin ense kalinligi 1.4 mm cikti, burun kemigi de olusmus. Ancak kan testi sonucumu bugun alicam. En onemlisi oldugunu bilmiyordum. Icimi rahatlattiniz sagolun :)

canım hamileliğimde doktorumda bana 2 li testi önermemişti..ikili teste sorun olsa bile üçlü testi yapmayı beklemekten başka çare yok bu süredede kendini üzdüğünle kalırsın direk üçlü testi yaparız onda sorun varsa ileri tetkikler yapılır demişti..ablamın hamileliğinde bu durumu yaşamıştık ikili testte risk yüksek çıkmıştı üçlü teste kadar beklemiştik..ama içimiz içimizi yemişti üstelik tedaviyle zar zor hamile kalabilmişti ablam..kötü bi dönem geçirmiştik..üçlü test sonucu iyi çıkınca derin bi nefes almıştık..bu yüzden doktorumun dediği bana mantıklı gelmişti..tekrar hamile kalsam ikili testi yaptırmazdım heralde tabii herkesin kendi tercihi..umarım çok güzel bi hamilelik geçirir bebişinide sağlıcakla kucağına alırsın..

canım hamileliğimde doktorumda bana 2 li testi önermemişti..ikili teste sorun olsa bile üçlü testi yapmayı beklemekten başka çare yok bu süredede kendini üzdüğünle kalırsın direk üçlü testi yaparız onda sorun varsa ileri tetkikler yapılır demişti..ablamın hamileliğinde bu durumu yaşamıştık ikili testte risk yüksek çıkmıştı üçlü teste kadar beklemiştik..ama içimiz içimizi yemişti üstelik tedaviyle zar zor hamile kalabilmişti ablam..kötü bi dönem geçirmiştik..üçlü test sonucu iyi çıkınca derin bi nefes almıştık..bu yüzden doktorumun dediği bana mantıklı gelmişti..tekrar hamile kalsam ikili testi yaptırmazdım heralde tabii herkesin kendi tercihi..umarım çok güzel bi hamilelik geçirir bebişinide sağlıcakla kucağına alırsın..

Ikili testi yaptirinca da digerlerine gerek kalmiyor. Ikili test cok onemlidir.

Back