• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2li test yapmadılar..

aynen öyle gittikçe mufazakarlaşıyoruz dıyorlardı ınanmıyordum.
türkiye nasıl bu hale geldi?
mecbur kalmadıkça sezeryanda yapılmayackmış artık doğumdan cok daha fazla korkmaya basladım
cunku sezeryan olmasın dıye ya bınlerce kadın ölürse .

kesinlikle 2'li testi yaptır.Normalde eskiden 3'lü de oluyormuş ama artık gerek duymuyorlar direk 2'liden sonra 4'lü yaptırıosun..
bu arada özel olmazsa hangi özel hastaneye gittin öğrenebilir miyiz?
İstanbuldaysa ona göre kendimizi yakınlarımızı o hastaneden uzaklaştıralım..

İnşallah dğerlerin hepsi güzel çıkar sağlıkla bebişini alırsın kucağına :)

insanlar çıldırmış olmalı kesinlikle ya bu nasıl bir üslup bu nasıl bir tavır bu nasıl bir cehalet. o kim oluyormuşda sana hamile hamile hesap soruyor senin karnında ki bebeği senden çok mu düşünüyormuş!!!!!!!!!!!!! çok sinirlendim şikayet et lütfen etmezsen bana söyle ben edicem bu ne biçim terbiyesizlik senin canını nasıl sıkar. ben çarşamba günü yaptırdım haftaya çıkacak sonucu benim doktorum bana sormadı bile yaptırıcaksın dedi o kadar. ayrıca bebeği çok düşünen hastane personeli 3lü testide yapmasın o zaman ne gerek var para için yapar onu ama ay çıldırıcam bak şiştiiimmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

böyle bir saçmalaık mı var yaa ilgilenmek mi istemedieler anlamaadım ki sorumsuzluk ya... elzemcim takma kafanı hastane mi yok yani yaaa verdiği cevaba bak sanki sorgulamak ona sormuş anlamadım neyi zararlıymış ki :SSS hastanelerde bir hoş oldu ya

selamlar ben bugun özel hastaneye gittim 2 li test yaptırmak için.
ve gıtmeden önce randevu aldım 2li test için tamam 2 bucukta gel dedıler.
gittim tabıkı tam satınde ama 2 saat oyaladılar bizi.
çalışan kız dediki biz 2li test önermiyoruz dedi 16. hafda gelın 3lü test yapalım dedi.
bende ben yaptırmak istiyorum o zaman başka hastaneye gidelim dedim
oda ne yani özürlü olsa aldırcakmısınız ? dedi.
eşimde hayır tabiki dedi sadece tedbir amaçlı dedi.
çıktık ordan başka hastaneye gideceğim yaptırmasam sorun olurmu?
birde kıza sinir oldum.
ne hakla bana bu soruyu sorabılıyorki?
artık hastanelere gidileceği kalmamış.
özele gittim ama devletten beterdi.

Öncelikle hayırlı olsun...Bende Bursadayım, gebeliğimin ilk haftalarında bende Anadolu Hastanesin de Deniz hanıma gidiyordum fakat 12. haftada bana ikili teste gerek yok hastane olarakta önermiyoruz üçlü test yaptırırz dedi :53: o an kendisini ve o hastanesini değiştirmeye karar verdim...İlk gebeliğim olmasına rağmen çevremdeki gebelerden ve okuduğum kadarıyla bildiğim ikili testin yapılması gerekiyordu...Bana güven vermeyen bir doktorla daha fazla devam edemezdim ve hemen başka bir hastane arayışına girdim..Bursaya geleli 1,5 yıl olmuştu ve ilk acemiliğim işte maalesef bu bayana gitmiştim neyseki başta böyle bişey oldu da değiştirdim diyorum...
12. haftamdan sonra Jimer Hastanesine, Recep Doğanlar' a gidiyorum çok ama çok memnunum...Mükemmel bir hastane ayrıca çok ama çok özenli ve temiz..Doktorumda gerçekten mükemmel ve bana güven veriyor bütün testlerimi gönül rahatlığı ile yaptırdım...Kesinlikle tavsiye ederim...Hayırlı doğumlar size de

Şimdi kendilerinde şöyle bir hak görüyorlar, kürtaj günah yaa onlara göre. İkili test yapıp engelli bir bebek olması halinde bebeği aldırma ihtimalinize karşı sizin günahınıza ortak olmak istemiyorlar. Mantık bu. Bir de bunlar bilim insanı olacak. seveyim böyle zihniyeti.
İkili testi tabi ki yaptırın. Önemli bir test. Ama bence doktorunuzla ilişkinizi de gözden geçirin. İkili testi doktorun sizin gebeliğinize en uygun haftada (11-14 arası) istem kağıdı ile sizi yönlendirmesi gerekirdi. Yani sizin "yaptırsam mı yaptırmasam mı" ikileminize düşmemeniz gerekirdi. Demek ki doktor da aynı kafadan. Kendi zihniyetleri alsın yürüsün de icabında bir kadın engelli bir çocuk doğursun, nolcak. Çok sinirlendim.

Kurtajin gunah olmasiyla ikili testin yapilmasini istememenin arasinda boyle bir baglanti olamaz varsa da bunu dusunen sacmalamis olur. Bebegin ya da annenin saglik problemleri varsa ancak kurtaj olabilmeli bence diger ihtimaleler sadece cinayettir. mesela evlilik disi iliski kurmuslar aman kimse duymasin hoop kurtaj, ya da eslerin istemedikleri bir zamanda gelen hamileligi sonlandirmasi. Ama devletin buna karsimasina da cok taraftar degilim, isteyen islesin cinayetini cezasini obur dunyada nasil olsa cekecek, her koyun kendi bacagindan asilir

aynen öyle gittikçe mufazakarlaşıyoruz dıyorlardı ınanmıyordum.
türkiye nasıl bu hale geldi?
mecbur kalmadıkça sezeryanda yapılmayackmış artık doğumdan cok daha fazla korkmaya basladım
cunku sezeryan olmasın dıye ya bınlerce kadın ölürse .

Merhaba arkadasim

Normaldogum ile ilgili onyargilariniz yanlis, cunku dogal olan normal dogum ve iyilesme donemi daha kisa. Ben avrupadayim ve etrafimdaki kadinlarin nerdeyse yuzde 95 i deyim normal dogum yapmistir burda mecburiyet varsa mesela bebek ters ya da annenin kemikleri dar o zaman sezeryana karar veriliyor ama doktor oyle sen sezeryan mi istersin normal dogum mu diye sormuyor. Bence turkiye de simdi yapmaya calistiklari da bu. Cunku burdaki turk doktorlarindan da duydum turkiyede doktorlar kolaylarina geldigi icin sezeryan yapiyorlar, cunku randevusu var, gunu saati belli. ama normal dogum olsa doktorun gece gunduzu olmayacak, gecenin bir yarisi hastaneye cagirilacak. Bu sekilde kadinlari normal dogumdan korkutma harekatlari basariyla sonuclanmis gordugum kadariyla...

selamlar ben bugun özel hastaneye gittim 2 li test yaptırmak için.
ve gıtmeden önce randevu aldım 2li test için tamam 2 bucukta gel dedıler.
gittim tabıkı tam satınde ama 2 saat oyaladılar bizi.
çalışan kız dediki biz 2li test önermiyoruz dedi 16. hafda gelın 3lü test yapalım dedi.
bende ben yaptırmak istiyorum o zaman başka hastaneye gidelim dedim
oda ne yani özürlü olsa aldırcakmısınız ? dedi.
eşimde hayır tabiki dedi sadece tedbir amaçlı dedi.
çıktık ordan başka hastaneye gideceğim yaptırmasam sorun olurmu?
birde kıza sinir oldum.
ne hakla bana bu soruyu sorabılıyorki?
artık hastanelere gidileceği kalmamış.
özele gittim ama devletten beterdi.

merhaba canim,

bu testi kimi cok onemli goruyor kimi cok onemsiz goruyor..neden? cunku cikan sonuc bir ihtimal..denilen su…yuzde 50 ihtimali olanin cocugunda birsey cikmazda yuzde 1 olanda cikabilir..yani bu ihtimaller yaniltabilirmis insani.hem bir cok kisinin bebegini almak istiyor doktorlar ihtimal yuksek cikiyor diye…ama inat edip doguranlar var..cogunun bebegide sapasaglam.

Rabbime emenet bebekler, Allahim saglicakla sihhatla kavustursun bizleri.

mrb canım bence yaptırman gerkiyo kafanda rahat eder bende 2 li test yaptırdım 3 lüye gerek görmedi dr um ileride keşke dememek için yaptır

canım hamileliğimde doktorumda bana 2 li testi önermemişti..ikili teste sorun olsa bile üçlü testi yapmayı beklemekten başka çare yok bu süredede kendini üzdüğünle kalırsın direk üçlü testi yaparız onda sorun varsa ileri tetkikler yapılır demişti..ablamın hamileliğinde bu durumu yaşamıştık ikili testte risk yüksek çıkmıştı üçlü teste kadar beklemiştik..ama içimiz içimizi yemişti üstelik tedaviyle zar zor hamile kalabilmişti ablam..kötü bi dönem geçirmiştik..üçlü test sonucu iyi çıkınca derin bi nefes almıştık..bu yüzden doktorumun dediği bana mantıklı gelmişti..tekrar hamile kalsam ikili testi yaptırmazdım heralde tabii herkesin kendi tercihi..umarım çok güzel bi hamilelik geçirir bebişinide sağlıcakla kucağına alırsın..

Tam da bu konuyla ilgili meraklarım vardı.Bu hafta içinde 2li test yaptırmam gerekiyor.Hatta dün randevum vardı.İstanbul'da yaşıyorum.Anadolu yakasında oturuyorum ve doktorum da Anaddolu yakasında.Fakat şöyle bişey var; Eşim sefere çıktı, Avrupa yakasına anneme geldim.Annem dahil evdeki herkes çalışıyor.Kendim gitme imkanım yok.Randevuma gidemedim.Akşam 20:00'den sonra bu testi yapan hastane var mıdır bilmiyorum.Açıkçası test yaptırmaya korkuyorum.Yaşım 33. Panik atak ilaçları kullanıyodum.Doktor bana en ufak bi olumsuzluktan bahsetse çökerim.Eşim de yok dediğim gibi.Böyle bi döngü içine girdim.Napsam bilemedim.Sadece 3lü test yaptırsam olmaz mı? Zaten o da 1 ay içinde yapılıyor hesapladığım kadarıyla.

Biraz fazla dertlendim kusura bakmayın...

Tam da bu konuyla ilgili meraklarım vardı.Bu hafta içinde 2li test yaptırmam gerekiyor.Hatta dün randevum vardı.İstanbul'da yaşıyorum.Anadolu yakasında oturuyorum ve doktorum da Anaddolu yakasında.Fakat şöyle bişey var; Eşim sefere çıktı, Avrupa yakasına anneme geldim.Annem dahil evdeki herkes çalışıyor.Kendim gitme imkanım yok.Randevuma gidemedim.Akşam 20:00'den sonra bu testi yapan hastane var mıdır bilmiyorum.Açıkçası test yaptırmaya korkuyorum.Yaşım 33. Panik atak ilaçları kullanıyodum.Doktor bana en ufak bi olumsuzluktan bahsetse çökerim.Eşim de yok dediğim gibi.Böyle bi döngü içine girdim.Napsam bilemedim.Sadece 3lü test yaptırsam olmaz mı? Zaten o da 1 ay içinde yapılıyor hesapladığım kadarıyla.

Biraz fazla dertlendim kusura bakmayın...

down sendromu rıskı 2li testte cıkıyor senın ıcın bunun olup olamması önemlı degılse yaptırma ama bu rıskı ögrenmeem lazım dıyorsan yuaptır mutlaka aksam 8den sonra yapan nyer olmaza bence önemlı kendın gıtme ımkanın neden yok otobüs mınıbüs vapur taksı vs arabası olan tanıdık hıcbırımı yok hamıleysen bırsekılde testlerını yaptırman lazım bence

down sendromu rıskı 2li testte cıkıyor senın ıcın bunun olup olamması önemlı degılse yaptırma ama bu rıskı ögrenmeem lazım dıyorsan yuaptır mutlaka aksam 8den sonra yapan nyer olmaza bence önemlı kendın gıtme ımkanın neden yok otobüs mınıbüs vapur taksı vs arabası olan tanıdık hıcbırımı yok hamıleysen bırsekılde testlerını yaptırman lazım bence

Bebeğin sağlığı tabii ki benim için önemli.

Annem, kardeşim, babam, etraftaki akrabalar çalışıyor.Ben tek başıma gidemiyorum çünkü panik atağım var.Otobüse, minibüse binemiyorum.Gerçekten yalnızım bu aralar.Şimdi Avrupa Şafak hastanesini aradım.Akşam saatlerinde de test yaptırabilirmişim.Bu benim için iyi haber.

Back