Canim cikolataya felan gerek yok muayne vajinal deil usten bakiyolar ve bebeyin olcumlerini yapip haraketlerine bakiyolar ayni gun kanda verebilirsin ac karnina sart deil cinsiyet tahmini yapmiyolar o haftalarda cok erken yani 100 de 100 bu deyemzler soyleselerde ben sordumda daha erken demisti haftaya alicam insallah saatimiKızlaaar bebişleeeer
Resmen forumu kırkladım ama güncel bilgi edinemedim..
2li taramada kan ve ultrason kontrolü oluyor kabataslak bunu biliyorum.
Sorularım şunlar;
Yanımda çikolata vs götürmelimiyim ?
Muayene vajinal mi olacak ?
Süreç olarak ne kadar sürecek?
Sadece ense kalınlığına mı bakılıyor? Cinsiyet tahmini gibi tahminler oluyor mu?
Bebeğin ağırlığı ölçülüyor mu?
Sonuçlar nasıl olmalı ve neler baza alınacak?
Aklıma gelenler bunlar sizin önerdiğiniz birşeyler varsa yapmak isterim kontrolüm yarın ve hiç bir şekilde ön bilgilendirme yapılmadı, kontrolü tüp bebek doktorum değil bir başka doktor yapacağı için bir tık gerginim.
Bence çikolataya gerek yok,bebek çok hareketli olursa ense kalınlığını falan zor ölçer doktorKızlaaar bebişleeeer
Sorularım şunlar;
Sadece ense kalınlığına mı bakılıyor? Cinsiyet tahmini gibi tahminler oluyor mu?
Aklıma gelenler bunlar sizin önerdiğiniz birşeyler varsa yapmak isterim kontrolüm yarın ve hiç bir şekilde ön bilgilendirme yapılmadı, kontrolü tüp bebek doktorum değil bir başka doktor yapacağı için bir tık gerginim.
Aşkım cevap verdiğin için çok teşekkür ederimCanim cikolataya felan gerek yok muayne vajinal deil usten bakiyolar ve bebeyin olcumlerini yapip haraketlerine bakiyolar ayni gun kanda verebilirsin ac karnina sart deil cinsiyet tahmini yapmiyolar o haftalarda cok erken yani 100 de 100 bu deyemzler soyleselerde ben sordumda daha erken demisti haftaya alicam insallah saatimi
Yaaa kuzucum çok teşekkür ederim cevap verdiğin içiiiinBence çikolataya gerek yok,bebek çok hareketli olursa ense kalınlığını falan zor ölçer doktorbenim doktorum ense kalınlığına burun kemiğine hafta ile uyumuna falan bakmıştı,kaç gr olduğunu söyler zaten daha minicik oluyorlar vajinal bakmazlar cinsiyet tahmini yapabilir ama daha erken,detaylı ultrasonda daha net çıkar.ikili test için de kan alınır
Bisey dil tatlim salicakla gelsin bebislerimizAşkım cevap verdiğin için çok teşekkür ederimtam 12+0 olacak yarın bakalım o halde hakkımda hayırlısı diyeyim.
Aaay amiiinnn kuşuuummmBisey dil tatlim salicakla gelsin bebislerimiz
16 canim benimAaay amiiinnn kuşuuummmsenin minnoşun kaç haftalık annesi?
Ayy arkadaşlar yazmış ama benimki farklı olmuşKızlaaar bebişleeeer
Sorularım şunlar;
Günaaaydınnn minnnoşuuuummmAyy arkadaşlar yazmış ama benimki farklı olmuşbebişin pozisyonundan dolayı karından ense kalınlığını ölçememişti doktor vajinal bakmıştı canım nolur nolmaz diye hazırlıklı git bide doktoru ben biraz sıkıştırdım cinsiyet tahmini de yaptırdım tuttu valla 12 haftalıktım kesin cinsiyet için erken ama en azından bir tahminde bulunabilir belki sağlıkla gelsin bebişin
İkili tarama için doktor bana geçen hafta dedi ki %60-%80 oranında doğru sonuç veriyor 30 yaşının üstündeki kadinlar eğer durum el verirse Nipt testi yaptırmanı öneririm dedi.Kızlaaar bebişleeeer
Sorularım şunlar;
GünaydınnnGünaaaydınnn minnnoşuuuummmbenim zibidi sadece el ayak kıpırdatıyor önceki haftalarda etrafında dönüyordu galiba benimde vajinal bakmak isteyebilir Eskişehirin soğuğu eşliğinde içlik yünlü taytım kazağımla hazır gidiyoooruuummm
Çok teşekkür ederim umarım sen sağlıcakla çoktan almışsındır hayatımmm
Aaaaah kuzuummm inşallahGünaydınnnahaha ya kıyamam bebişin de pek hareketliymiş anneciğini vajinal muayeneyle uğraştırmasa bari rica ederimm inşallah güzel güzel sonuçlar alırsın ben henüz kucağıma alamadım bakalım 26. Haftamızdayız inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruuz
Aynı şeyi banada Dr um söyledi ve ekledi NIPT testinde negatif gelip temiz çıkan hiç bir tarama tahlili riskli çıkmıyor dedi. NIPT için epey baskı ve kaygıda oluşturdu. NIPT 3-5 günde sonuç veren bir test ve ücreti 600€ bebemin taramalarını yaptırıp risk çıkmazsa 600€ ile bir sürü eksiğini tamamlama taraftarıyım. Zaten tüp Bebek merkezinde tedavi olarak bu günleri gördüm malesef 600€ evhama kapılıp anında çıkartıp ödeyebileceğim bir rakam değil şuan. Ki bugünkü ultrason taramamız gayet ideal çıktı 3gün ilerideyiz hatta sadece şuan PAPP-A sonucu kaldı oda 10 güne çıkacak.İkili tarama için doktor bana geçen hafta dedi ki %60-%80 oranında doğru sonuç veriyor 30 yaşının üstündeki kadinlar eğer durum el verirse Nipt testi yaptırmanı öneririm dedi.
Yaa maşallah sonuçların güzel çıkmasına çok sevindimAaaaah kuzuummm inşallah
Sonuçlarımız ideal ve normal çıktı birde 3gün önden gidiyoruuuzbenim zibidiş yine kıpır kıpırdı tam ekran dondurulacağı sıra gerinip ekstra hareketler yapıldı ama hal edildi ölçümler eli ağıza götürüp emme hareketleri yaptı bugün ayrıca
Dr çikolata mı yediniz dedihalbuki aç gitmiştim..
Bende tup bebekle tedavi oldum. Yasım 34 ondan önerdi bana ikili tarama önermediAynı şeyi banada Dr um söyledi ve ekledi NIPT testinde negatif gelip temiz çıkan hiç bir tarama tahlili riskli çıkmıyor dedi. NIPT için epey baskı ve kaygıda oluşturdu. NIPT 3-5 günde sonuç veren bir test ve ücreti 600€ bebemin taramalarını yaptırıp risk çıkmazsa 600€ ile bir sürü eksiğini tamamlama taraftarıyım. Zaten tüp Bebek merkezinde tedavi olarak bu günleri gördüm malesef 600€ evhama kapılıp anında çıkartıp ödeyebileceğim bir rakam değil şuan. Ki bugünkü ultrason taramamız gayet ideal çıktı 3gün ilerideyiz hatta sadece şuan PAPP-A sonucu kaldı oda 10 güne çıkacak.
Çünkü anlaşmalı olduğu laboratuvardan %li komisyon alacak nipt yaptırırsanız benimkide öyle. Ama taramalar devlet tarafından karşılanıyor herhangi bir % pay komisyonu alamayacak.Bende tup bebekle tedavi oldum. Yasım 34 ondan önerdi bana ikili tarama önermedi
Aaayyy aşkıııımmmm amiiiinYaa maşallah sonuçların güzel çıkmasına çok sevindimayy şu hareketlerin tatlılığını yerimm çok şeker bir bebek maşallah sağlıklı olsun hep böyle de kıpır kıpır etsinn
Tahminlerim bir tutar bir tutmaz ama nedense içimden erkek gibi geldi yaaAaayyy aşkıııımmmm amiiiincinsiyet hakkında yine birşey konuşulmadı yaaa içine minnoşum hakkında ne doğuyor tahminin ne
Hayııırrr hiç birşey demedi hemde sadece el emmesini izledik şuan yapılacak tahminler yanıltabilir sizde çok heyecanlısınız dediTahminlerim bir tutar bir tutmaz ama nedense içimden erkek gibi geldi yaadoktor tahminde bile bulunmadı mıı çatlarım şimdi ben