Teşekkür ederim canım hangi şehirdesin embriyolarını dondurmanın maliyeti ne oldu?
İnşallah teşekkür ederim :)
Çok sevindim senin adına ne güzel şanslıymışsın canım, herhangi özel bir şey yaptın mı? 2.ye hamileyim demişsin o zaman kaçtı AMH'ın? Diğer değerlerin nasıldı e2 mesela?
Hayır.
Teşekkür ederim canım Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ya ne kadar sevinmişlerdir :)
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ben de uzaylı görmüş köylü gibi bakıyorum valla hiç fikrim yoktu bu konularda :)
İnfertilite uzmanı araştırayım ben bir yandan.
Yumurta dondurmanın maliyeti ne oldu size acaba? Kaç kez deneme yapılabiliyor o yumurtaya?
İnciri de bir çok kişi önerdi araştırıcam.
Rica ederim. Yumurta dondurmanın maliyetini hatırlamıyorum şu anda maalesef. İki sene oldu neredeyse ama 2500 gibi bir şey verdik sanırım. Tabi bu yalnızca dondurulması İçin, toplama ayrı bir süreç. Yumurta toplama, dondurma ve transfer (yani rahme konması) ayrı süreçler ve hepsinin parası ayrı alınıyor.
Neden ayrı? Çünkü her birinde ayrı bir aşamaya geçiyorsun. Toplattıktan sonra dondurmayıp, hemen transfer edebilirsin. Ya da Ben toplattım, dondurdum mesela. Sonra tedaviye ara verdim iki senedir başka bir rahatsızlığımdan dolayı. Tekrar devam edeceğim.
Kaç deneme yapılabileceği, yumurta sayısı ve kalitesine bağlı. Mesela çok yumurta olur ama kalitesi düşük olabilir ama az yumurta olur, kalitelidir. Onu labaratuarda belirliyorlar.
Bir de doktor karar veriyor. 5 yumurtan vardır misal, onları tek tek 5 seferde de koyabilir. İki yumurta birden koyup, ikiz gebelik de deneyebilir. Bazen koyulan yumurtanın biri devam eder, biri kalır. Bunlar hep doktordan sorup öğreneceğin şeyler.
Benim hastanede bir hasta vardı mesela, 4 sene arayla ikiz doğurmuştu :) şaka tabi ama yumurtalar aynı anda toplanmış. İlk seferinde biri transfer edilmiş, doğmuş. 4 sene sonra ikincisi transfer edilmiş. O da kardeşi olmuş.
belki ilk anda tüp bebek de demeyebilirler. Eşinle senin gidip ayrıntılı bir tetkik yaptırmanız lazım.
bir de ben bu hastaneye gidiş gelişleri hep bir keyif şeklinde geçirmeye çalıştım. Eğlenceli müziklerle, kafamı sorunlardan uzak tutarak. Tedavi sürecinde hep sevdiğim komedi dizileri izledim. Çok yardımı oldu. İlk denemem olmadı mesela ama dünyalar başıma yıkılmadı. Üzüldüm, ağladım, geçirdim. Yeni denemeleri bekliyorum :)
En yakından bir tanıdığım 8. Denemesinde ilk çocuğunu, 10. Denemesinde ikinci çocuğunu kucağına aldı. O yüzden hep bir umut var. Bazen de ilk seferde oluyor, hiç bu strese gerek kalmıyor.