29 haftalık gebelik kasılma ve sancı

adenlilith

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2024
14
2
27
29+1 haftalık gebeyim başından beri kanamalı ve riskli bir gebelikti o yüzden 27. Haftadan itibaren Nstye giriyorum bel bacak kasık ağrılarım oluyordu sancı çıkmamıştı ama dün hastaneye gittiğimde sancım çıktı progestan fitile ve duphastona başladık böyle olan var mı ne zaman doğum yaptınız

Eklentiler

• IMG_2569.jpeg
    IMG_2569.jpeg
    151 KB · Görüntüleme: 19
nstden çok anlamıyorum ama anladığım kadarıyla düzenli sancınız yok. bu da iyi bir sey. normalde gebeliğin 32.haftasından sonra bu sancılar beklenir siz 29da yasamışsınız. ama progestan başlanmış. zaten bu ilaç rahim kasılmalarını önlemede etkili. bol bol dinlenin. doğumu tetikleyebilecek seylerden uzak durun. doktorunuz daha iyi yönlendirir sizi. sağlıkla gelsin insallah 🥰🥰

Gebeligim kanamalı ve riskli başlamamıştı. 25.haftada ağrı şikayeti ile gittim nst de sanci çıktı hem de düzenliydi, progestan ve magnezyum başlandı. Sıkı takip amaçlı doktorum her hafta çağırdı ve çok uzun süre nst deki sancılar devam etti. Sonra fark ettik ki yoğun idrar yolu enfeksiyonu yüzünden sancılarım oluyormus 🙄 32.haftada idrar yolu enfeksiyonu için ilaç kullandım hatta tedavi gordum sancılar geçti. 34.hafta gibi de progestan bırakmıştım. Bebeğim de 39.haftada sezeryanla saglikli bir sekilde doğdu şükür 🙏🏻 yani demem o ki stres yapmayın inşallah vakti zamanında doğacak bebeğiniz, ikincisi de idrar yollarında enfeksiyon varsa hafife almayın mutlaka baktırın..

X