29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Amonra, ne güzel yazmis, cok begendim saklarim ben bu yaziyi hemen simdi! Cok güzel noktalara deginmis.
Paylasim icin cok tesekkürler.

Cumhuriyet birgün değil hergün diye düşündüğümden bugün de kutluyorum...
Ne çok şey borçluyuz Atam sana...Sen ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun...

Son düzenleme:
katıldığım noktalar var evet.......bu servetin kpss sorularının bir anlamı yok çünkü yakında memuriyet kalkıyor......anlamı yok çünkü adamlar neredeyse emekliliği de kaldırıyor.......kimse bana ama Almanya da böyle bik bik bik yapmasın orası sosyal bir devlet
velhasıl ne kadar birileri yediği kaba helal gelsin istemese de ne kadar birileri birşey elde edemeyip padişahım sen çok yaşa havalarındaysa da hepimiz aynı gemideyiz ....algılayamadıkları bu galiba.......senin torunlarını bugünden hortumladığın paralar ya da sana havadan verilen kadrolar kurtaramayacak
açık açık söylediler biz ara eleman ülkesiyiz biz anca eşşek gibi köle şartlarında çalışıp marmaray gibi bir yapıyı anca satın alabiliriz..........onlarca üniversite açmışsın herşeyimizi teknoloji transferi etmeden parasıyla yabancılar yapıyor..........biz de burda padişahım sen çok yaşa şakşak şak modundayız
cumhuriyetin içi boşaltılmıştır........adaletimiz bağımsız değil ....yapılan anlaşmalar şeffaf değil..........marmaray ı yapan şirketle yapılan anlaşmanın şeffaf olmadığı söyleniyor........özellikle bir madde varmış ki gerçekten çok şaşırtıcı...............bunun kanıtını veremem ama yakında kokusu çıkar............kazı da çıkan toprağın kesinlikle türkiye ye verilmeyeceği ile ilgili bir maddenin olduğu ortalıklarda dolaşıyor...........hani şu yüce başbakanımızın çanak çömlek yavvv onlar diye geçiştirdiği..........böyle bir cumhuriyetiz biz

ama olsun umudumuz var........neyin yanlış olduğunu biliyoruz..........inandığım doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğim

Atatürk tarih boyunca hakkında 50 bine yakın kitap, yüz binlerce makale yazılmış tek Türk’tür. 22 Ülkede teşekkür anıtı vardır..

Yollar hastaneler barajlar elbette yapılacak bu ülkede,yapılsın ki milyonlarca kişi bundan faydalansın Türkiye kalkınsın değilmi.
Benim yaşamıma baskı var,benim bedenime hangi hakla karışma lüksünü buluyorlar,kaç çocuk doğuracağma karar veriyorlar,yatak odama kadar girme acizliğini görüyorlar kendilerinde söylermisin bana.Tabelardan neden TC yazısını kaldırmak istiyorlar,andımız niye kalkıyor,milli bayramlarımız neden kalkıyor kutlanmasına yasak geliyor.Bunlar değilmi benm ve benm gibi düşünen insanların ortak sıkıntısı bunlar işte.Düşüncelerimiz ayrı olabilir,ortak nokta bulamayabiliriz belkide..Neden ikinci sınıf bir insan olarak görülsünkü söylermisin,sadece kamuda başörtüsü ile girilemediği içinmi.Bahsettiğin komutanlar kışlada orucunu açan askerine namaz kılması için imkan tanıyan kişilerdir.

aynı yerdeyiz hala canım, zorlama diye birşey söz konusu değil bu saydıkların için kaç kişi ceza almış yani sen 1 çocuk yapmışsın sen 2 çocuk yapmışsın diyen mi var. TC içinde aynı şey ortada somut birşey yokken ayyuka çıktı herşey . bahsettiğim olay başörtüsüdeğildi. gerçi onun içinde baskı yapıldı ve başlar açtırıldı zorla bunu çok iyi biliyor olmalısın. kırmızı ile işaretlediğim bölüm şimdi böyle 4-5 yıl öncesine kadar mümkün değildi

kışlada ramazanlarda iftar vakti verilir yemekler, oruç tutanı da tutmayanı da o saatte yerdi, her zaman böyleydi, akp ye mal etmeyin.
bu zamana kadar komutanlar dinsiz imansızdı, 4-5 yıldan beri mi imana geldi?

maşşallah kışlaları ne kadar da iyi biliyorsunuz.

"Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler ise kışlalarımızdır" sizin bahsettiğiniz kışlayla bizim bahsettiğimiz kışla aynı değil sanırsam.

Diyen yok elbette ama neden ısrarla 3 çocuk diye diretiyorlar onlaramı kaldı bu seçim hakkımız..
Başörtüsü konusunu çokiyi biliyorum,eğer bu meslekte birisiyle evlendiysen ya kurallara uyacaksın yada hiç bir faaliyete katılmayacaksın ..
Yapma arkadaşım ya 4-5 senedir diyorsun,bildim bileli hiç bir rütbeli askerine baskı yapmamıştır oruç tutuyorsun diye.
Bu adamlar yıllardır imansız mıydı da şimdi imana geldi yapma ya lütfen ..

insanlar mesleklerini seçerken inançlarından vazgeçmeye zorlanamaz ayrıca bu insan haklarına aykırı tabii hakkı bilen varsa neyse canım konuyu farklı noktalara çekilmeye çok elverişli ve hassas . bildiklerimiz bize kalsın işin içinde farklı boyutlar var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…