Amonra, ne güzel yazmis, cok begendim saklarim ben bu yaziyi hemen simdi! Cok güzel noktalara deginmis.
Paylasim icin cok tesekkürler.
katıldığım noktalar var evet.......bu servetin kpss sorularının bir anlamı yok çünkü yakında memuriyet kalkıyor......anlamı yok çünkü adamlar neredeyse emekliliği de kaldırıyor.......kimse bana ama Almanya da böyle bik bik bik yapmasın orası sosyal bir devletSosyal medyada john miltonu takip edenler muhakkak ojumustur paylaşmak istedim. Cumhuriyetten korkanlari ve nefret edenleri ciddiye almamak için o kadar çok neden var ki çok güzel sıralamis kendisi.
Cumhuriyet 90 yaşında.
Ve ilk gün kadar sağlam, ilk gün kadar güçlü.
Hani öyle "Cumhuriyeti yıkıyorlar, sahip çık." falan diyor ya bazı arkadaşlar. Yok öyle bir durum. Bunlar kim, Cumhuriyeti yıkmak kim? Bunlar Gezi Parkı'nı yıkamadılar yahu, hadleri ne, çapları ne bunların.
Yazdığım yazılardan sonra mesajlar alıyorum. Bir çoğu "Korkmuyor musun?" içeriğine sahip. Ben hiç korkmadım bunlardan. Hatta profilimin büyük bölümü de korkmuyor paylaşım sayılarına bakınca. Ki bir aralarında devlet memuru olanlar var, anne olanlar var, baba olanlar, eş olanlar var, onlar daha cesur benden düşününce.
Fakat bunlardan korkulacak bir durum da yok.
Cumhuriyete tehdit olarak gösterilen Akp nedir yahu? Kim bu adamlar? Çok konuşulan cemaat kimlerden oluşuyor ki?
Çok ciddi soruyorum bak bunları, sen de bir düşün.
Evet, Kpss sorularını servis ediyor cemaat içine, kadrolaşmış. Yahu bunların oluşturacağı kadrolaşmadan ne olur? Karı - koca tüm sorulara doğru yanıt verdiler, yakalandılar. Hani "ayrı sorulara doğru cevap verelim, boş sorular aynı olmasın" diye düşünmeyi bırak, ikisi birden tüm sorulara doğru cevap verdi. Allah aşkına bunlar kadrolaşsa ne olur? Bu kapasitedeki insanlar mı Cumhuriyete tehdit? Bunlardan korkmak Cumhuriyetin kendisine hakaret bir kere.
Evet, devletin kaynaklarını kullanıyorlar, çalıyorlar, zengin oluyorlar, yandaşlarını zengin ediyorlar. Eee? Sonra da gidip parayı Jet Fadıl'a kaptırıyorlar. Aç oku haberleri, otel ayağına yine aldı bunların parasını, sakal uzattı, açılışa hoca çağırdı derken yine dolandırdı. Jet Fadıl bu ya, hani adı - sanı bilinmeyen biri de değil, ne olduğu da belli.
Bunların yapacakları servet de bu kadar yani.
Türkiye'deki zengin aileleri bir araştırın. Yıllardır, onca hükümete rağmen, onca iktidara rağmen, darbeye rağmen .. Koç ailesi yine ilk sırada. Hani otelini açıp Gezicilerin canını kurtaran Koç. Hep aynı aieleler var listenin ilk sıralarında. Neden? Çünkü Akp ve türevlerinin, cemaatin, cemaat elemanlarının para kazanması kolay olsa da tutması mümkün değil. Aptal insan tutamaz para falan.
Korku imparatorluğu oluşturuluyor, başka bir şey değil.
Cemaat şöyle, cemaat böyle, şöyle kadrolaştılar, böyle her yeri ele geçirdiler. Öyle çok havlıyorlar ki; deli gibi korkuyor insanlar. Halbuki ısırsalar o kadar yanmaz canınız. Ki bunlar ısıramaz da.
Öncelikle bir şeyi bilmek lazım; bunlar, Akp, yandaşları, benzerleri; bunlar dava adamı değil. Hitler dava adamıydı mesela, ondan kork. Adam davası uğruna insanlar yaktı. Bunlar hırsız. Dava adamından korkarsın da hırsızın nesinden korkayım lan? Her 29 Ekim önesi hasta oluyorlar, 10 Kasım öncesi. "Rahatsızlandı." Madem delikanlısın, madem güçlüsün o kadar, madem her yeri ele geçirdin, çıkıp desene "Ben bu bayramı kutlamayacağım." diye. Diyemezler işte. Diyemediler, diyemeycekler.
Onların derdi geminin yürümesi.
Çalmaya devam etmeleri. Kalabilecekleri kadar kalmaları, çalabilecekleri kadar çalmaları. Zamanında Anavatan Partisi de böyle değil miydi? Müthiş kadrolaşma, muazzam zenginler. Anap'ın il başkanı o ilin valisinden daha önemliydi bir dönem, Google orada, dilersen oku. Ee? Ne oldu? Anap'ın adı mı söyleniyor şimdi?
Aynısı bunlara da olacak.
Bunlar zaten hep aynı insanlar. Akp dediğin davası olan bir parti değil ki. Ciddi söylüyorum bak; Cumhuriyet düşmanı, laiklik düşmanı, şeriat yanlısı falan olsalar şu an duyduğumdan daha çok saygı duyardım bu partiye, bir davası var derdim. Fakat bunlar hep aynı insanlar. Zamanında Dyp, sonra Anap, terör yükselince Mhp, şimdi Akp. İsimleri araştır, aynı bakanlar, aynı vekiller. Bunlar devletimizin kadrolu hırsızları. Bunlar korkulacak adamlar değil.
Yahu bir düşün, türbanı daha yeni çözdüler. Ki sağcısı - solcusu destekliyordu bu durumu. Hadi herkes olmasa da çok büyük kesim. Türbana serbestliği ben savunuyordum mesela. Ama tek başına iktidar olmalarına rağmen, onca güce rağmen yeni çözdüler. Neden? Çünkü bahaneleri lazım, yeniden seçilmek için koz lazım. Gerçek dava adamı olsalar bunca yıl bekletirler mi? "Türbanlı bacılarım." diye ağlamayı biliyor; neden bunca yıl bu çileyi çektirdin o zaman bacılarına? Güç elindeyken?
Bunlar korkulacak adamlar değil.
Ben yazarken korkmuyorum, siz paylaşırken korkmuyorsunuz, onlar konuşurken korkmuyor. Hırsızdan korkulmaz çünkü, hırsızdan tiksinirsin en fazla.
Tiksindiğim bir avuç insandan mı korksun Cumhuriyet?
Çaldığı soruları bile çözmeyi beceremeyen, kopya çekmeyi başaramayan binlerce cemaat üyesinden mi korksun? Onların kadrolaşmasından mı korksun? Her gün şekil değiştiren, rüzgar neredeyse oraya giden bürokratlardan mı korksun?
Koskoca Cumhurbaşkanı, başbakan, onca bakan; bayram geldiğinde korkudan "Hasta oldum, o yüzden gelemiyorum." diyor. Kim kimden korkuyor bir düşünsene?
Cumhuriyetin 90.yılı kutlu olsun.
Çıkın dışarı bugün, ben çıkıyorum, siz de çıkın, kutlayın bayramınızı kutlamak istediğiniz gibi. Korkmadan. "Fişlenir miyim?" falan demeden, cesurca kutlayın. Korkulacak tipler değil bunlar, bugün var - yarın yoklar. Cumhuriyet 90 yıldır bizimle, nice 90 yıllar boyunca da bizimle olacak.
Bu ülke bunlara park yıktırmadı be,
Cumhuriyeti yıkacaklarmış.
Sahip çıkılacak değil, kutlanacak bir Cumhuriyet var.
Ona kimsenin sahip çıkmasına gerek yok, gölgesi yeter bu hırsızlara, kapı önünde oynayan bir gölde görseler atlarlar camdan.
Nice 90 yıllara.
Kutlu olsun.
evet elbette yapılacak canım keşke 10 yıl öncede yapılsaydı da bugün bulunduğumuzun iki katı önde olsaydık. ayrıca yaşama müdahale asla söz konusu değil neyi yapmak istediniz de yapamadınız . asıl şimdi herkes daha özgür galiba bu konu uzayacak seninle aynı pencereden bakmamız imkansız. ama en çok da beni mutlu eden olay ne biliyor musun bizi ikinci sınıf insan yerine koyan zihniyetin şu anda cezalarını çekmekte oldukları ( bu sadece bize özel)
Yollar hastaneler barajlar elbette yapılacak bu ülkede,yapılsın ki milyonlarca kişi bundan faydalansın Türkiye kalkınsın değilmi.
Benim yaşamıma baskı var,benim bedenime hangi hakla karışma lüksünü buluyorlar,kaç çocuk doğuracağma karar veriyorlar,yatak odama kadar girme acizliğini görüyorlar kendilerinde söylermisin bana.Tabelardan neden TC yazısını kaldırmak istiyorlar,andımız niye kalkıyor,milli bayramlarımız neden kalkıyor kutlanmasına yasak geliyor.Bunlar değilmi benm ve benm gibi düşünen insanların ortak sıkıntısı bunlar işte.Düşüncelerimiz ayrı olabilir,ortak nokta bulamayabiliriz belkide..Neden ikinci sınıf bir insan olarak görülsünkü söylermisin,sadece kamuda başörtüsü ile girilemediği içinmi.Bahsettiğin komutanlar kışlada orucunu açan askerine namaz kılması için imkan tanıyan kişilerdir.
aynı yerdeyiz hala canım, zorlama diye birşey söz konusu değil bu saydıkların için kaç kişi ceza almış yani sen 1 çocuk yapmışsın sen 2 çocuk yapmışsın diyen mi var. TC içinde aynı şey ortada somut birşey yokken ayyuka çıktı herşey . bahsettiğim olay başörtüsüdeğildi. gerçi onun içinde baskı yapıldı ve başlar açtırıldı zorla bunu çok iyi biliyor olmalısın. kırmızı ile işaretlediğim bölüm şimdi böyle 4-5 yıl öncesine kadar mümkün değildi
aynı yerdeyiz hala canım, zorlama diye birşey söz konusu değil bu saydıkların için kaç kişi ceza almış yani sen 1 çocuk yapmışsın sen 2 çocuk yapmışsın diyen mi var. TC içinde aynı şey ortada somut birşey yokken ayyuka çıktı herşey . bahsettiğim olay başörtüsüdeğildi. gerçi onun içinde baskı yapıldı ve başlar açtırıldı zorla bunu çok iyi biliyor olmalısın. kırmızı ile işaretlediğim bölüm şimdi böyle 4-5 yıl öncesine kadar mümkün değildi
Diyen yok elbette ama neden ısrarla 3 çocuk diye diretiyorlar onlaramı kaldı bu seçim hakkımız..
Başörtüsü konusunu çokiyi biliyorum,eğer bu meslekte birisiyle evlendiysen ya kurallara uyacaksın yada hiç bir faaliyete katılmayacaksın ..
Yapma arkadaşım ya 4-5 senedir diyorsun,bildim bileli hiç bir rütbeli askerine baskı yapmamıştır oruç tutuyorsun diye.
Bu adamlar yıllardır imansız mıydı da şimdi imana geldi yapma ya lütfen ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?