• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
Yarın 150 yıllık hayal gerçeğe dönüşecek ve 'Marmaray' seferlerine başlayacak. Boğaz'ın iki yakası birleşecek; Mega Kent'in trafiği rahat bir nefes alacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, medya yöneticileri ve yazarlarla birlikte, iki kıta arasında seyahat etti. Bakan Yıldırım, yarın açılışı gerçekleştirilecek asrın projesi hakkında teknik bilgiler verdi. Marmaray'dan saatte 75 bin yolcunun geçmesi planlanıyor. Bu sebeple her türlü tedbir alındı. Deniz tabanında sıvılaşma tespit edildi. Çimento enjeksiyonlu kolonlarla zeminler kayaya dönüştürüldü. Su sızdırmazlık için contalar ve çelik kılıflar yerleştirildi. Muhtemel depreme karşı ise ikaz sistemi kuruldu. Proje uyarıcıları depremi algılar algılamaz, Kandilli'ye ve ana kumanda merkezine sinyal verecek. Böylece hattaki trenin en yakın istasyona geri dönmesi sağlanacak. Ayrıca yolcu tahliyesi için rayların kıyısına yürüme yolları kuruldu. İstasyonlar kazılarda çıkan tarihî eserlerin minyatürleriyle süslendi
Türkiye.

Cumhuriyetin 90. yılı için çok anlamlı bir açlış bence . Yıllardır yalnız sözcüklere takılı kalıp, hizmetlerle değil polemiklerle, suni gündemlerle Cumhuriyete sahip çıkmaya çalışanlara anlamlı bir cevap.

Şu alttan geçen tüpte balıkları görebilseydik ne güzel olurdu :1::1:
Her gün saatlerce bir oraya bir oraya geçerdim :1:

(buldu bunama mod : onn ) :1::1::1:

Hem Cumhuriyet bayrami kutlu olsun, hemde gercekten büyük bir proje olan Marmarayin acilisi hayirli olsun...
Bencede Cumhuriyeti benimsemenin ve sahip cikmanin, Cumhuriyeti ileri götürüp, gelistirmenin nasil olmasi gerektigini ögreten bir davranis..

bitmeyen bir projeyi acmalari ne kadar hayirli bir sey gorecegiz. Yazilanlar dogruysa daha cok erken. Neyse ya acsinlar hatta basbakan mumkunse uzun uzun 3-5 tur atsin...

Evet önce projeyi bitireydiler iyiydi.Marmaray sebebiyle Halkalı-Sirkeci tren hattı felç durumda.Daha raylar bile döşenmemişti en son duyduğuma göre.Ki bu istikamette ki banliyö treni çok önemli oralarda yaşayanlar için çünkü aynı yöne gitmek için tek alternatif olan Sahil Yolu'nda trafik olur genelde,hele işe gidiş dönüş saatleri kabustur.Üstelik başka toplu taşıma vasıtası da yoktur o hatta.Trenin yerine idareten getirdikleri otobüsler de trenin kapasitesini karşılayamıyor doğal olarak,hem de trafiğe takıldığı için çok daha zor bir yolculuk oluyor.

İSTANBUL - TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, "(Marmaray Projesi) Tüpler birleştirilerek bu deniz geçişi oluşturulmuştur. Bunlar esnek bir bağlantıyla yapılmıştır. Bu bağlantılarda yırtılma, söz konusu olduğunda tünele su dolacaktır. Böyle bir risk oluşturulduğunda bu problemin çözecek bir senaryo, bir proje geliştirilmemiş bunun için hiçbir önlem alınmamıştır. Bunun için hiçbir önlem alınmamıştır" dedi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1. Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Ersin Albuz, "Sistemi kontrol edecek bir kumanda masası oluşturulmamıştır" diye konuştu.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde, yarın hizmete açılacak Marmaray Projesi'nin risklerine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1. Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Ersin Albuz katıldı. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Rıza Behçet Akcan'ın Başbakan, Cumhurbaşkanı, Ulaştırma Bakanlığına ve Devlet Demir Yolları'na bir rapor gönderdiğini ve raporun 11 maddeden oluştuğunu söyledi.

Solmaz, "Raporda şu noktalarda problem var, bu problemler çözülmeden eğer siz Marmaray'ı açarsanız burada ciddi bir risk oluşur ve açmayın. Bu cinayet olur' diyor" dedi. Solmaz, şöyle konuştu: "Birincisini söyledim emniyet vagonları yoktur. İkincisi bu sistemin elektronik güvenlik sistemi yoktur. Çünkü proje bir bütün olarak dikkate alınmış ve denilmiş ki proje Gebze'den başlayacak Halkalı'da bitecek ve güvenlik sistemi buna göre oluşturulmuş. Şu anda açılacak tüpün kontrol güvenlik merkezi yoktur. Bunun için ek bir yatırım yapılarak 10 Milyon Euroluk bir yatırım yapılarak ki iddia bu. Behçet Bey, 'Hayır bu bu sorunu çözmüyor' diyor. 10 milyon Euroluk bir yatırımla Üsküdar'a geçici tüpteki sistemi kontol edecek bir elektrik sinyalizasyon kurulduğunu söylüyor devlet demir yolları. Bu Behçet Bey'in iddiası 'Hayır bu sorunu çözmeyecek' diyor."

"BAĞLANTILARDA YIRTILMA, SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA TÜNELE SU DOLACAKTIR"
Solmaz, şöyle devam etti: "Bir üçüncüsü bu da projelendirilip senaryolaştırılıp önlemi alınmamıştır. Tüpler birleştirilerek bu deniz geçişi oluşturulmuştur. Bunlar esnek bir bağlantıyla yapılmıştır. Bu bağlantılarda yırtılma, söz konusu olduğunda tünele su dolacaktır. Böyle bir risk oluşturulduğunda bu problemin çözecek bir senaryo, bir proje geliştirilmemiş bunun için hiçbir önlem alınmamıştır. Önemli bir sorundur. Burada deneme seferleri yapılması gerekir. Deneme seferleri bugüne kadar Devlet Demir Yolları'nın diğer ulaşım alanlarında kullandığı dizel lokomatiflerle yapılmıştır. Yolcu ağırlığına denk gelecek yükte yapılmamıştır. Halbuki işletmeye alındığında burada elektirik sistemiyle çalışan lokomotifler kullanılacaktır. İnsan taşınacaktır, farklı bir ağırlıkla ulaşım sağlanacaktır. Bu farklı ağırlığa göre bir deneme yapılmamıştır. Bu çok büyük bir risktir. Bunun mutlaka önlemi alınmalıdır."

Marmaray'ın illa açılacaksa proje tam bittikten sonra hizmete açılması gerektiğini de söyleyen Solmaz, hükümeti eleştirdi.

"BİTMEYEN TÜNEL AÇILIYOR"
Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1. Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Ersin Albuz da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Zaten tünel bitmedi ki. Bütün teknik çalışmalar tamamlanmadı. Tamamlanmadan deneme çalışması olmaz. Bunlar 'Deneme sürüşleri yapıyoruz' diyerek kamuoyunu yanıltıyorlar. Bitmeden deneme çalışması olmaz. 24 saat hala tünelin içerisinde çalışma ve faaliyetler devam ediyor. Hâlâ çalışıyorlarsa bitmemiştir. Bitmeyen tünel açılıyor. Sistemi kontrol edecek bir kumanda masası oluşturulmamıştır. Sinyalleri takip edecek. Aslında bu proje 'Başbakanımızın ben bunu bu tarihte açacağım' dediği için zoraki açılıyordur. Ben umuyorum ki bu sadece tören olarak kalır. Belki o gün için ulaşım sağlanır. Sonu tam teknik olarak tamamen güvenli bir şekilde gerekli çalışmalar bittikten sonra yolcu taşımasına açılır. Çok ciddi yolcusuz deneme seferleri yapıldıktan sonra, test edildikten sonra açılması gerekiyor. Şu an için tüp aslında teknik olarak açılmaya hazır değil."

"ELEKTRONİK GÜVENLİK SİSTEMİ TAMAMEN OLUŞTURULMAMIŞTIR"
Hazır olmadığını belirttiği Elektronik Güvenlik Sistemi hakkında da bilgi veren Süleyman Solmaz, şöyle devam etti:

"Mevcut güzergahta tren seyir halindeyken iki ayrı merkezde sefer halindeki trenin seyri takip ediliyor. İşte arızalanma söz konusu olabilir, sinyalizasyon sisteminde bir arıza olabilir, raylı sistemde bir arıza olabilir. Tüplerde yırtılma olup, su dolması söz konusu olabilir, Ya da başka bir sebep olabilir. Bunlar elektromekanik olarak kontol ediliyor. Şu anda bu sistem tamamen oluşturulmamıştır. Geçici olarak Üsküdar'a kurulan bir sistemle kontol edilmesi denencektir. Ama bu klasik ve olması gereken tren yollarındaki sinyalizasyonu içermemektedir."

"8 YIL BU PROJEDE FİİLEN GÖREV ALAN ARKADAŞIMIZ SAKIN BİNMEYİN DİYOR?"
"Tünelin içine su sızması noktasında orada o suyu tahliye edecek pompa sistemi var mı?" sorusu üzerine Solmaz, "Bununla ilgili bir proje geliştirilmemiştir" diye konuştu. Marmaray Projesi hakkında kamuoyuna bilgi paylaşımında da bulunulmadığının altını çizen Solmaz, "Marmaray'ı kullanır mısınız?" şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi: "Meslektaşımız (Rıza Behçet Akça) 'Sakın binmeyin' diyor. 8 yıl bu projede fiilen görev alan birisi. Diyor ki , 'Ben binmeyeceğim, kimse de binmesin. Kendisi gelemedi. Rica etti 'aman bunu kamuoyuyla paylaşın bu bir cinayettir' diyor. Onun sözü" ifadelerini kullandı. (Serpil KIRKESER/DHA)

İSTANBUL - TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, "(Marmaray Projesi) Tüpler birleştirilerek bu deniz geçişi oluşturulmuştur. Bunlar esnek bir bağlantıyla yapılmıştır. Bu bağlantılarda yırtılma, söz konusu olduğunda tünele su dolacaktır. Böyle bir risk oluşturulduğunda bu problemin çözecek bir senaryo, bir proje geliştirilmemiş bunun için hiçbir önlem alınmamıştır. Bunun için hiçbir önlem alınmamıştır" dedi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1. Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Ersin Albuz, "Sistemi kontrol edecek bir kumanda masası oluşturulmamıştır" diye konuştu.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde, yarın hizmete açılacak Marmaray Projesi'nin risklerine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1. Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Ersin Albuz katıldı. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Rıza Behçet Akcan'ın Başbakan, Cumhurbaşkanı, Ulaştırma Bakanlığına ve Devlet Demir Yolları'na bir rapor gönderdiğini ve raporun 11 maddeden oluştuğunu söyledi.

Solmaz, "Raporda şu noktalarda problem var, bu problemler çözülmeden eğer siz Marmaray'ı açarsanız burada ciddi bir risk oluşur ve açmayın. Bu cinayet olur' diyor" dedi. Solmaz, şöyle konuştu: "Birincisini söyledim emniyet vagonları yoktur. İkincisi bu sistemin elektronik güvenlik sistemi yoktur. Çünkü proje bir bütün olarak dikkate alınmış ve denilmiş ki proje Gebze'den başlayacak Halkalı'da bitecek ve güvenlik sistemi buna göre oluşturulmuş. Şu anda açılacak tüpün kontrol güvenlik merkezi yoktur. Bunun için ek bir yatırım yapılarak 10 Milyon Euroluk bir yatırım yapılarak ki iddia bu. Behçet Bey, 'Hayır bu bu sorunu çözmüyor' diyor. 10 milyon Euroluk bir yatırımla Üsküdar'a geçici tüpteki sistemi kontol edecek bir elektrik sinyalizasyon kurulduğunu söylüyor devlet demir yolları. Bu Behçet Bey'in iddiası 'Hayır bu sorunu çözmeyecek' diyor."

"BAĞLANTILARDA YIRTILMA, SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA TÜNELE SU DOLACAKTIR"
Solmaz, şöyle devam etti: "Bir üçüncüsü bu da projelendirilip senaryolaştırılıp önlemi alınmamıştır. Tüpler birleştirilerek bu deniz geçişi oluşturulmuştur. Bunlar esnek bir bağlantıyla yapılmıştır. Bu bağlantılarda yırtılma, söz konusu olduğunda tünele su dolacaktır. Böyle bir risk oluşturulduğunda bu problemin çözecek bir senaryo, bir proje geliştirilmemiş bunun için hiçbir önlem alınmamıştır. Önemli bir sorundur. Burada deneme seferleri yapılması gerekir. Deneme seferleri bugüne kadar Devlet Demir Yolları'nın diğer ulaşım alanlarında kullandığı dizel lokomatiflerle yapılmıştır. Yolcu ağırlığına denk gelecek yükte yapılmamıştır. Halbuki işletmeye alındığında burada elektirik sistemiyle çalışan lokomotifler kullanılacaktır. İnsan taşınacaktır, farklı bir ağırlıkla ulaşım sağlanacaktır. Bu farklı ağırlığa göre bir deneme yapılmamıştır. Bu çok büyük bir risktir. Bunun mutlaka önlemi alınmalıdır."

Marmaray'ın illa açılacaksa proje tam bittikten sonra hizmete açılması gerektiğini de söyleyen Solmaz, hükümeti eleştirdi.

"BİTMEYEN TÜNEL AÇILIYOR"
Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1. Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Ersin Albuz da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Zaten tünel bitmedi ki. Bütün teknik çalışmalar tamamlanmadı. Tamamlanmadan deneme çalışması olmaz. Bunlar 'Deneme sürüşleri yapıyoruz' diyerek kamuoyunu yanıltıyorlar. Bitmeden deneme çalışması olmaz. 24 saat hala tünelin içerisinde çalışma ve faaliyetler devam ediyor. Hâlâ çalışıyorlarsa bitmemiştir. Bitmeyen tünel açılıyor. Sistemi kontrol edecek bir kumanda masası oluşturulmamıştır. Sinyalleri takip edecek. Aslında bu proje 'Başbakanımızın ben bunu bu tarihte açacağım' dediği için zoraki açılıyordur. Ben umuyorum ki bu sadece tören olarak kalır. Belki o gün için ulaşım sağlanır. Sonu tam teknik olarak tamamen güvenli bir şekilde gerekli çalışmalar bittikten sonra yolcu taşımasına açılır. Çok ciddi yolcusuz deneme seferleri yapıldıktan sonra, test edildikten sonra açılması gerekiyor. Şu an için tüp aslında teknik olarak açılmaya hazır değil."

"ELEKTRONİK GÜVENLİK SİSTEMİ TAMAMEN OLUŞTURULMAMIŞTIR"
Hazır olmadığını belirttiği Elektronik Güvenlik Sistemi hakkında da bilgi veren Süleyman Solmaz, şöyle devam etti:

"Mevcut güzergahta tren seyir halindeyken iki ayrı merkezde sefer halindeki trenin seyri takip ediliyor. İşte arızalanma söz konusu olabilir, sinyalizasyon sisteminde bir arıza olabilir, raylı sistemde bir arıza olabilir. Tüplerde yırtılma olup, su dolması söz konusu olabilir, Ya da başka bir sebep olabilir. Bunlar elektromekanik olarak kontol ediliyor. Şu anda bu sistem tamamen oluşturulmamıştır. Geçici olarak Üsküdar'a kurulan bir sistemle kontol edilmesi denencektir. Ama bu klasik ve olması gereken tren yollarındaki sinyalizasyonu içermemektedir."

"8 YIL BU PROJEDE FİİLEN GÖREV ALAN ARKADAŞIMIZ SAKIN BİNMEYİN DİYOR?"
"Tünelin içine su sızması noktasında orada o suyu tahliye edecek pompa sistemi var mı?" sorusu üzerine Solmaz, "Bununla ilgili bir proje geliştirilmemiştir" diye konuştu. Marmaray Projesi hakkında kamuoyuna bilgi paylaşımında da bulunulmadığının altını çizen Solmaz, "Marmaray'ı kullanır mısınız?" şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi: "Meslektaşımız (Rıza Behçet Akça) 'Sakın binmeyin' diyor. 8 yıl bu projede fiilen görev alan birisi. Diyor ki , 'Ben binmeyeceğim, kimse de binmesin. Kendisi gelemedi. Rica etti 'aman bunu kamuoyuyla paylaşın bu bir cinayettir' diyor. Onun sözü" ifadelerini kullandı. (Serpil KIRKESER/DHA)
Bu iddiaların cevaplamasını umuyorum.
Insan hayatı bu kadar ucuz değildir heralde.

Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun arkadaşlar.:72:

Herkesin Cumhuriyet Bayrami Kutlu olsun!
Marmaray ile Cumhuriyet Bayrami da birlesmis muhtesem olmus bence de. Cumhuriyet Bayrami hükümet reklamina dönüsmese olmaz zaten. Sanki cok deger veriyorlarmis gibi göstermenin en önemli yollarindan bir tanesi, Osmanli rüyasi denen bu tüp gecidi tikistirip tikistirip Cumhuriyet Bayrami ile ayni güne getirmek olurdu ki, zaten düsünmüsler, sasiran var mi? Yarin da uygulamasini görecegiz. Bakin simdi hazirlikli olun, Başbakan'ın “Onuncu Yıl Marşı’nda geçer; ‘demir ağlarla ördük’ falan... Neyi ördün? Hiçbir şey örmüş falan değilsin. Ortada duranlar belliydi. Demir ağlarla şimdi Türkiye’yi biz örüyoruz." tarzi cümlelerine yarin sahit olacagiz. Bakalim Marmaray`in hükümet üzerinden reklami nasil yapilacak. :)

cumhuriyet çok zor şartlar altında kuruldu onu korumak için elimizden geleni yapmalıyız ve ülkemize sahip çıkmalıyız herkesin bayramı kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.. :72: Nice 90 Yıllara!

Türkiyede yapılan her güzel işin mutlaka köstekçileri olacaktır ,neyse kervan yürümeye devam ediyor :27::27::27:

ŞTE MARMARAY'IN GÜVENİLİRLİĞİ
Marmaray hattı, 7.5 şiddetindeki depreme ve muhtemel bir tsunamiye dayanacak şekilde inşa edildi.

Yapımına 2004'te başlanan, Avrupa ve Asya'yı boğazın altından birleştirecek olan Marmaray hattı, 7.5 şiddetindeki depreme ve muhtemel bir tsunamiye dayanacak şekilde inşa edildi..

Yüzyılın projesi olarak adlandırılan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan Marmaray, küresel ısınmadan ve olası tsunamiden etkilenmeyecek. İstanbul'da meydana gelebilecek 7.5 şiddetindeki bir depreme dayanıklı olacak. Sistem, bu büyüklükteki bir depremden sonra işler vaziyette kalacak şekilde projelendirildi. Tamiri mümkün hafif hasar meydana gelebilecek, ancak hiçbir şekilde su sızıntısı görülmeyecek. Marmaray Projesi kapsamında Boğaz'daki fayların durumuyla ilgili olarak üniversitelerle işbirliği yapıldı. Olası tsunami etkileri ve depremsellik detaylı olarak analiz edildi. Buna göre, tüneli etkileyecek deprem, tünelin yaklaşık 20 kilometre güneyinden geçen ana Marmara Fay Sistemi'nden kaynaklanacak. Tünel güzergâhını kesen diğer faylar ise aktif olmadığı için sorun teşkil etmeyecek.

DAYANIKLI KAPAKLAR
2011'de sona erecek ve 3 milyar dolara mal olacak proje çerçevesinde Üsküdar ve Kumkapı'daki istasyonlar yüksek olacak. Dev dalgalara karşı yüksek beton duvarlar konacak. Çünkü gelecekte küresel ısınma nedeniyle deniz seviyesinde 1 metrelik yükselme öngörüldü. Bu kapsamda Üsküdar İstasyonu'nda su baskınlarını önlemek amacıyla basınca dayanıklı sel kapakları tasarlandı. Projelendirme çalışmalarında son 60 yılda yapılmış benzer konum ve durumdaki batırma tüp tünellerinden elde edilmiş deneyimler, güncel analitik metodlar ve en gelişmiş bilgisayar yazılımları kullanıldı. Marmaray Projesi boğaz batırma tüp tüneli, boyları yaklaşık 98 ila 140 metre arasında değişen 11 elemandan oluşuyor. Çalışmalar sonunda tüp tünel deniz tabanıyla birleştirilmiş olacak. Tünelde bulunan içi deniz suyuyla doldurulmuş tanklarla, suyun kaldırma gücüne karşı tüpün sabit durması sağlanacak. Deniz tabanının örtülmesiyle tank içindeki su boşaltılmış, içine beton döşenmiş olacak. Tüp deniz tabanına yapışık bir düzenek halini alacak.

İKİ BİLET CEPTE
Tamamlandığında Marmaray'la İstanbul'un bir ucundan diğerine, boğazın 58 metre altında tek biletle seyahat mümkün hale gelecek. 13.3 kilometrelik hatta Göztepe-Taksim arası 29 dakikaya inecek. Pendik'ten Halkalı'ya gitmek için 3 bilet yerine tek bilet harcanacak. Deniz altından gerçekleşecek yolculuktan ürken İstanbullular için özel tanıtım çalışmaları yapılacak. Yolculuğun güvenli olduğu anlatılacak. Kaygının önüne geçmek için sürekli güncellenen ve 24 saat çalışan plazma ekranlar ve bilgi panoları tesis edilecek. İstasyonlarda projenin geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında el broşürleri dağıtılacak.

Son düzenleme:
$996062_10201694728782411_1029391575_n.jpg :72::72::72::72::72::72:

Eki Görüntüle 842563

O değilde eskiden din işleriyle devlet işlerini birbirine karıştırıyorlardı, şimdi din işleriyle metro işlerini birbirine karıştırmaya başlamışlar:27:

"Efendiler, Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz..."

28 Ekim 1923 / Mustafa Kemal Atatürk

Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun, vatan hainlerine rağmen daha nice Cumhuriyet bayramları görürüz inşallah...

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Niceee yıllarraaa.
Umarım bundan sonrakiler Marmaray`ın yıl dönümü şeklinde değil Cumhuriyetimizin 91, 92... hatta 100...200... yıllar olarak kutlanır:72:

Böylesi güzel bir günde üsluplara biraz daha dikkat etsek, en azından M.Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları için, Cumhuriyet bayramı için :34:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun:72::72::72:
Dünya döndükçe bu güzel bayramı kutlamak nasip olsun:72::72::72::72:

Coşkuyla kutlanması gereken bayramımızda Ulusal Marşı'mızı, İstiklal Marşı'mızı yazmazsam içim rahat etmeyecekti.

İSTİKLAL MARŞI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.
Çatma, kurban olayım, çehrene ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... Ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.
Garb'ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar;
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
''Medeniyet!'' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri ''toprak!'' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli:
Değmesin ma'bedimin göğsüne na-mahrem eli;
Bu ezanlar -- ki şehadetleri dinin temeli --
Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder -- varsa -- taşım;
Her cerihamda, İlahi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım!
O zaman yükselerek Arş'a değer, belki, başım.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.

$image.jpg

En sevdiğim bayram, bayılıyorum her yerdeki çoşkuya, kırmızı beyaz süslemelere ve akşam yapılacak olan cumhuriyet yürüyüşlerine :72:

güzel ülkemin miladı kutlu mutlu olsun.

Hızlı tren faciasını unutmamış insanlara "aceleyle" yapılmış marmaray projesini sunmak ve bununla gurur duymak çok fantastik geliyor bana:26::26:

Doğum Günün Kutlu Olsun Türkiyem:72::72::72:
$BOVGobbCcAAhThU.jpg

%100 Türk yapımı olsa Cumhuriyet'in anlamına yakışırdı ama değil.

Cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun :72:

Subaylar, gazeteciler, vekiller hapiste. “Andımız” artık yok. Gaz, TOMA hayatımızın her anında… Ve Cumhuriyetimiz’in 90’ıncı Yılı’nı kutluyoruz “coşku”yla. Türkiye için kim, Atatürk’e ne diyor diye merak ettik ve defter açtık. İşte yazılanlar

Şimdi borcumuzu ödeme zamanı…
Ümit Kocasakal (İstanbul Barosu Başkanı): Cumhuriyetimiz’in 90’ıncı Yılı’nı büyük bir coşku ile ancak bu-nun yanı sıra bazı kaygılarla birlikte kutluyoruz. 90 yılda geldiğimiz nokta düşündürücü ve kaygı vericidir. Gerçekten bugün Cumhuriyet, tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit ve saldırı altındadır. Terör örgütüyle müzakere ve işbirliği sonucunda ülke parçalanmanın eşiğine getirilmiş, örgütün tehditlerine karşı gösterilen müsamaha ile devlet otoritesi yok edilmiştir. Bu süreç sözde bir takım aydınlar tarafın-dan meşrulaştırılmış, gerçek amaç ustalıkla maskelenmiştir. Ülke tarihinde görmediği ölçüde bir “aydın” ihaneti yaşamaktadır. Hiçbir şekilde umutsuzluğa, yılgınlığa yer yoktur. Türk Milleti’nin sezgisi ve cesare-ti yüksektir. Milletimiz varlığına, ülkesine, devletine, bütünlüğüne, bağımsızlığına, devrimlerine, Atatürk ilkelerine, Cumhuriyetine, birliğine sahip çıkacaktır. Cumhuriyetin kolonları sağlam olup bu gibi sarsıntı-larla yıkılmaz. Bu topraklarda Mustafa Kemaller ve Cumhuriyet yenilmez. Cumhuriyet, kendisine kuru-lan pusuyu yine bertaraf edecek, Cumhuriyet düşmanları bir kez daha kaybedeceklerdir. Rehberimiz Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluş değerleridir. Artık zaman; kendimizi, konum ve geleceğimizi, canımızı düşünme zamanı değil. Şimdi borcumuzu ödeme zamanı… Aksi halde tarih ve çocuklarımız bizleri affetmeyecektir.

Mehveş Emeç Birol (Piyanist): Bize armağanınız olan Cumhuriyetimiz’in 90’ıncı Yıldönümü’nü kutlar-ken, sevinci ve hüznü aynı yürekte taşıyorum. Hüzünlüyüm, çünkü siz yoksunuz. Kurduğunuz laik Cum-huriyet’le, bize çağdaş insanlar olarak, insanca yaşamayı öğrettiniz. Devrimlerinizle, kendi dilimizi ve kendi dilimizle de kendi dinimizi öğrenebilme imkanı verdiniz. Siz, sanata ve sanatçılara, bilime ve bilim insanlarına verdiğiniz değeri her fırsatta dile getirerek bizleri onurlandırdınız. Ben ve ailem sizi sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Metin Feyzioğlu (Türkiye Barolar Birliği Başkanı): Bugün yaşadığımız sıkıntılar bize Cumhuriyetimize dünden daha çok sahip çıkma görevi veriyor. Tarihte sizin kadar haksız eleştirilere uğramış bir lider yoktur. Ancak tarihte milletinin bu kadar çok sevdiği bir başka lider de yoktur. Cumhuriyet’i koruma görevi verdiğiniz gençlik, demokrasimizin üzerine düşen gölgeleri silecektir. Görev belgemiz Gençliğe Hitabeniz’dir. Sözümüz namusumuzdur.

Engin Ayça (Yönetmen): Ne mutlu bize ki; Türkiye sizin gibi bir insanı içinden çıkardı, bize armağan etti. Varlığımızı sizin önderliğinize borçluyuz. Görev ve sorumluluk artık bizde. İçiniz rahat olsun. Emanetinizi yarınlara daha da geliştirerek, güzelleştirerek taşıyacağız. Belki kolay olmayacak ama olacak, olmak zorunda. Çünkü dediğiniz gibi: Ya istiklal ya ölüm. Bedel ödemeye hazırız.

Nasuh Mahruki (AKUT Başkanı): Cumhuriyet’in birçok önemli kazanımı altüst edildi. Demokrasimiz ve hukukumuz başka bir şeye dönüştürüldü. Büyük haksızlıklar, ihanetler ve yolsuzluklar yapıldı ama sonunda Türk genci, kendi geleceğini güçlü ve becerikli ellerine almaya karar verdi. Sen milletini çok iyi tanıdığın için çok iyi bilirsin, oraya zor gelir ama, bu Millet bir kere ‘gayrı yeter’ dedi mi, düşmanın kaçma zamanı gelmiş demektir.

Levent Kırca (Sanatçı): Nasıl kurduysan yık yık bitmiyor arkadaş. Andı’nı sildik, Bayramlarını yok saydık. Tekkeleri yeniden kurduk. Bayrağı’nı indirdik. İçerden, dışarıdan uğraşıyoruz yıkamıyoruz arkadaş. Ne Cumhuriyetmiş be… Yeter artık tak etti. Ben yıkmıyorum. Yıkarsam Fethullah çarpsın! Tayyip abi, ben yokum abi…

Tarık Akan (Sanatçı): Sen ki dünyanın en büyüğüsün. Bugün, kurduğun Cumhuriyet’i yıkma çabası içinde olanlar var. Emin ol ki; buna müsaade etmeyeceğiz. Emanetine layıkıyla sahip çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik her türlü saldırının karşısında dimdik ayakta, bize öğrettiğin gibi çağdaş olmayı sürdüreceğiz. Senin çocukların olarak, sana olan borcumuzu ödemenin bilinci içinde önünde saygıyla eğiliyoruz.

Sözcü

Son düzenleme:
Back