• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 29 aylık kızım tuvaletten korkuyorrrr

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

BAYAN MERAK

76 dan 60 a uzun yolculuk
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2008
2.193
1
116
İstanbul
2.5buçuk yaşını dolduruyoruz
havalar ısınmadan başlamayı düşünmüyorum daha ama
kızım bir kaç denemelr sonrası gördügüm kadarıyla tuvaletten ve lagzımlıktan korkuyorr
sizin başınıza geldimi
ne yapmalıyım bu korkuyu yenmek için

hiç özel bi şey yapmanıza gerek yok; ama asla zorlamayın. önce sağlam bir klozet adaptörü alın (ben mathercare'den aldım; seyahat tuvaleti aynı zamanda. hayatınızı kurtaracak)
ben şöyle aştım bu sorunu; gene ağlayıp oturmak istemediği bi anda eğildim, sarıldım ona aynen şöyle dedim: biliyorum alışık olmadığın bi durum senin için ama alışmak zorundasın, çünkü sen büyüdün, beze ihtiyacın yok külot giyiyosun, sen de bizim gibi çişini tuvalete yapabilirsin tamam mı dedim;bana tamam dedi,sonra oturdu klozete yaptı çişini. bi saat sonra gittik kakasını da yaptı. ben de ilk günler yanlış davrandım, zorladım onu ama işe yaramadı;ta ki o konuşmaya kadar. yani bana koca bi ders verdi. '' bana bi alışkanlık kazandırmak istiyosan bunu zorla yaptıramazsın; beni inandır, ikna et ancak o zaman yaparım'' dedi aslında

ayy canım bende bu konuyla ılgılı yazmıstım ama kımse banada yazmamıs demek kı tek ıkımızın kı korkuyor benımkıde kakasından korkuyor oturmak ıstemıyor bakalım ne yapacaz ısımız zor kolay gelsın sanada

ayy çok zormuş çocuklara tuvalet egitimi vermek
sanda kolay gelsin arkadaşım seninki kaç aylık

hiç özel bi şey yapmanıza gerek yok; ama asla zorlamayın. önce sağlam bir klozet adaptörü alın (ben mathercare'den aldım; seyahat tuvaleti aynı zamanda. hayatınızı kurtaracak)
ben şöyle aştım bu sorunu; gene ağlayıp oturmak istemediği bi anda eğildim, sarıldım ona aynen şöyle dedim: biliyorum alışık olmadığın bi durum senin için ama alışmak zorundasın, çünkü sen büyüdün, beze ihtiyacın yok külot giyiyosun, sen de bizim gibi çişini tuvalete yapabilirsin tamam mı dedim;bana tamam dedi,sonra oturdu klozete yaptı çişini. bi saat sonra gittik kakasını da yaptı. ben de ilk günler yanlış davrandım, zorladım onu ama işe yaramadı;ta ki o konuşmaya kadar. yani bana koca bi ders verdi. '' bana bi alışkanlık kazandırmak istiyosan bunu zorla yaptıramazsın; beni inandır, ikna et ancak o zaman yaparım'' dedi aslında

canım ya bizim artı bi sorunumuz daha var klozetimiz yokk
normal alaturka tuvalet
ama onda da olsa bu dedigini denicem
tavsiye için teşekkürederimm

ayy çok zormuş çocuklara tuvalet egitimi vermek
sanda kolay gelsin arkadaşım seninki kaç aylık

eet yıprandım resmen omrumden omur gıttı subatta 2 yasıan gırecek canım aslınad ogretmek ıstemedım bezı kendı cıkarmak ıstedı bende alıstırayım dedım bezı ıstemıyor ama kakada yapmak ıstemıyor tuvalete
bakalım ogrenırler herhalde bıgun

eet yıprandım resmen omrumden omur gıttı subatta 2 yasıan gırecek canım aslınad ogretmek ıstemedım bezı kendı cıkarmak ıstedı bende alıstırayım dedım bezı ıstemıyor ama kakada yapmak ıstemıyor tuvalete
bakalım ogrenırler herhalde bıgun

ayy Allah kolaylık versin inş bi gün ögrenecekler de ogün hayırlısıylan hemencik oluverse ne güzel olacakkk

Back