• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

#28şubatzulümhikayeleri sosyal medya yıkılıyor

Konu başka oldugu için kısa keseyim. Kapitalist kan emicileri unutmadım diyip de, ABD ve Avrupa'nın çok şükela oldugunu savunmanın çelişkinin dibi. Çünkü bunların tüm refahı kapitalizmden gelir. Asıl kafa kesiciler bunlardır. Dünyanın her yerine savaş götürdüler, ve bu yüzden şu anda epeyce refah içindeler ve dolayısıyla da daha bireyseller.

Kapitalizmin barbar kısmını yazarsın, o ayrı... Ama ona çözüm diye sosylaimz/komünizm kakalayamzsın.

Bu arada Marx'ı üniversiteye giren herkes okuyor yahu. Okumayan mı kalmış :KK70:

Söz konusu başörtüsü ve dolaylı yoldan kılık kıyafet özgülüğü olunca, Abd örneği vermek çelişki değil, aklını kullanmaktır. Eğer bir gün, gelir eşitsizliği konusunda sana abd'yi örnek gösterirsem bu lafını hak etmiş olurum. Refah? Ciddi misin? Eğer refahı evsiz sayısının çokluğuyla doğru orantılı olarak ölçüyorsan haklısın. Oysa Çin'de evi olan insanların sayısı %98'lerde. Neyse.
Ben üniversitelilerin değil senin okumadığını söyledim.
Ah keşke gülme komşuna gelir başına sözü gerçek olsaydıda, bir gün sende okuma şansını yakalasaydın.
Neyse, tüm bunlar ban sebebi.

Tuhaf gerçekten.
Bende ilk defa, derste şapka takmayı normal gören okulların olduğunu duydum.
bizim de bir hocamız arkadaşımızın şapkasını çıkarttırmıştı sınıfa girer girmez set bir üslupla
Çocuğun ismi bile aklımda ,Akın.

bizim de bir hocamız arkadaşımızın şapkasını çıkarttırmıştı sınıfa girer girmez set bir üslupla
Çocuğun ismi bile aklımda ,Akın.
Ben vakıf üniversitesinde olduğum için mi durumu fark etmedim hiç? Düşünüyorum denk gelmedim gerçekten. Belki şapka takan biri olmadı diyorum ama kaç kişi var sonuçta illa ki olmuştur.

Ve neye dayanarak yasaklıyorlar anlamadım hala.

Ben vakıf üniversitesinde olduğum için mi durumu fark etmedim hiç? Düşünüyorum denk gelmedim gerçekten. Belki şapka takan biri olmadı diyorum ama kaç kişi var sonuçta illa ki olmuştur.

Ve neye dayanarak yasaklıyorlar anlamadım hala.
ben de vakıf üniversitesi mezunuyum ama 1996 yılı

Söz konusu başörtüsü ve dolaylı yoldan kılık kıyafet özgülüğü olunca, Abd örneği vermek çelişki değil, aklını kullanmaktır. Eğer bir gün, gelir eşitsizliği konusunda sana abd'yi örnek gösterirsem bu lafını hak etmiş olurum. Refah? Ciddi misin? Eğer refahı evsiz sayısının çokluğuyla doğru orantılı olarak ölçüyorsan haklısın. Oysa Çin'de evi olan insanların sayısı %98'lerde. Neyse.
Ben üniversitelilerin değil senin okumadığını söyledim.
Ah keşke gülme komşuna gelir başına sözü gerçek olsaydıda, bir gün sende okuma şansını yakalasaydın.
Neyse, tüm bunlar ban sebebi.

Her meseleyi tek bir nedene baglıyorsan normaldir. Türban konusunda ABD diyeceksen, her şeyi katacaksın işin içine. Kapitalizmin sundugu refahı övdün, Marx duysa aglardı.

Çin'den girdiysen az sonra Küba da dersin.

Neyse bu son mesajım konuyu iyice dagıttık. Bak özet geçicem biraz.

Hayallerde şirinler köyü vardır. Tarlacı şirinler vardır, onlar tarladan bugday şirinlerler. Usta şrinler vardır, binaların duvarını şirinlerler... vs. Hepsi müthiş iyidirler, hep gülümser mübarekler. Pis kapitalist Gargamel'den ve onun yancı kedisi kapitalsit uşagı Azman'dan bucak bucak kaçar ve güven içinde köylerinde yaşarlar...

Hayaller budur yani.

Ama aslında komünizm eşitlik ve mükemmel dünya safsatasıyla yola çıkar. Sonra bu saçmalık anarşiye dönüşür. Sonra da bir kaç tane kendini tanrı zanneden tip gelir bu anarşistlere hükmeder ve sonunda sosyalizm çıkar ortaya. Ve orada ne eşitlik vardır ne de özgürlük. Daha önceki örneklerişni gördük. Marx'ın dedigi gibi degil yani. Önce sosyalizm gelirmiş de sonra komünizm gelirmiş falan degil, yukarıda anlattıgı mgibidir.

Ve sosyalizmi de kapitalistler getirecek maalesef, bunu da bil. Komünizm ise hiç gelemyecek.

Neyse konuyu çorba ettim sorry.

Her meseleyi tek bir nedene baglıyorsan normaldir. Türban konusunda ABD diyeceksen, her şeyi katacaksın işin içine. Kapitalizmin sundugu refahı övdün, Marx duysa aglardı.

Hayallerde şirinler köyü vardır. Tarlacı şirinler vardır, onlar tarladan bugday şirinlerler. Usta şrinler vardır, binaların duvarını şirinlerler... vs. Hepsi müthiş iyidirler, hep gülümser mübarekler. Pis kapitalist Gargamel'den ve onun yancı kedisi kapitalsit uşagı Azman'dan bucak bucak kaçar ve güven içinde köylerinde yaşarlar...

Hayaller budur yani.

Ama aslında komünizm eşitlik ve mükemmel dünya safsatasıyla yola çıkar. Sonra bu saçmalık anarşiye dönüşür. Sonra da bir kaç tane kendini tanrı zanneden tip gelir bu anarşistlere hükmeder ve sonunda sosyalizm çıkar ortaya. Ve orada ne eşitlik vardır ne de özgürlük. Daha önceki örneklerişni gördük. Marx'ın dedigi gibi degil yani. Önce sosyalizm gelirmiş de sonra komünizm gelirmiş falan degil, yukarıda anlattıgı mgibidir.

Ve sosyalizmi de kapitalistler getirecek maalesef, bunu da bil. Komünizm ise hiç gelemyecek.

Cidden komiksin.
"Babam Mike Tyson'ı bile döver" deseydim, "neden Ip Man değil, Abd'de doğmuş bir kimse?" derdin. Oysa, hakkı olana gereğini veririm.
Yani, Abd'nin kılık-kıyafet konusunda sınırsıza yakın bir özgürlük tanıdığını kabul etmem beni özünde Kapitalist ama Komünizm maskesi takan biri mi yapar? Oysa Komünizm ve daha nice ideoloji, bulunduğu noktaya diğerlerini gömerek değil, yanlış ve doğrularını değerlendirerek varır. Ki, kılık kıyafet özgürlüğü noktasında Komünizm'in hiçbir geri kalmışlığı yoktur. Yani pekala Abd yerine Küba,Çin'de diyebilirdim. Ne fark eder?

Bence çizgifilm izleme ve yorumlama konusunda oldukça yeteneklisin.
Fakat heyecana kapılıp gerçek hayatı, tarihi karşına almaya kalkma derim.
Hüsrana uğrarsın.

Ah, yokmu şu hayal ve gerçeklere sınır koyma sevdası.
Dünyada ne çok oturmaya sevdalı insan varmış.
Düşünmekten, hayal etmekten, risk almaktan, imkansızın olmadığını bilmekten korkan insancıklar.
Oysa Marx ve yoldaşları yol bile açmışlar.
Tek yapmaları gereken gözlerini açıp görmek.
Buda benim son mesajım.

Hayaller budur yani.

kapitalistler vaad verip milletimi uyutucak pembe hayallerle,
sende gerçeği biliyorsun merve eşitlik diye birşey asla olmayacak modern kölelik diyorsan sonsuz dek var olabilir evet,kapitalizmde kominizmde halka yaramaz ama birilerinin ekmeğine yağ surmeye yarar evet

Devamında beni tartışmaya çekip banlanmama sebep olmayacaksanız yazayım.
Malum, 3 günlük engelimden bugün kurtulabildim.

Ben bu konuda iki yol görüyorum;
Ya sınırsız özgürlük ya da kamu alanlarını kapsayacak şekilde kurallar.
Bu kurallar konulurken din, izm, görüşler vb kıstas olarak alınmamalı.
Hatta onlar tamamen olayın dışında bırakılma ki böylece adalet sağlanmış olsun.

Eğer, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kimisi şort giyerken kimiside kep takabilecekse ve tüm bu özgürlükler yasalarla güvence altına alınacaksa, yani; "sınıfta mini eteğe izin vermeyiz" ya da "başörtüsü gericiliktir" denilemeyecekse sonuna kadar kabulümüzdür.

Fakat Tc bu seviyede değil. Haklar, azınlığa karşı dayatma olarak geri dönüyor.

Mesela ben, okula şapka ile gidemiyorum.
Oysa neredeyse öğrencilerin yarısını oluşturacak oranda başörtülü var.

Dine güç verilmesi halinde Suudi Arabistana, Afganistana evrilmeyecek ülke olmadığına, olamayacağına inanıyorum.

Bir hayalim var .
Yok yok iki hayalim var .
Ya sınırsız özgürlük ya da kurallar (izm, ideoloji,din kıstas olmadan)

Cazibe Hanımın Gündüz Düşlerini çevirmeye gerek yok , o yüzden hayal etme kısmını geçelim , icraate gelelim .

Bu iki seçeneğin uygulanabilirliliği var mı ?

Birinci seçenek tercih edilirse , toplum düzeni nasıl korunacak ? Malum sınırsızlık söz konusu . Öyle bi şapka izniyle , iki meme özgürlüğü ile bankada veznede oturmakla kalmaz . Daha daha daha derken , hoş geldin başıbozuk düzen, kaos ...

İkinci seçenek daha akla yatkın , çünkü nizami . Peki kural koyucu kim burda ?
Her bir kural için akil kişiler mi fikir verecek ya da kamuda gaz çıkarmak serbestisitesi bile referanduma mı gidecek ?
Kuralların ve dolayısıyla kural koyucunun olduğu yerde tam memnuniyet sağlanamaz . Olmadı , cıks .

İşte bu yüzden toplumun büyük bir kesimini kapsayacak , memnun edecek ; diğer kesime de varlığı zarar vermeyecek , genel geçer kurallar uygulanabilirlilik açısından bu ütopik hayallerden daha gerçekçidir .

Ya ben de çok güldüm bunun için suçluluk mu hissettirmeyin bence insanlara. Asla kabul ettiğim onayladığım olaylar değil ama insanların mizahi zekası hep ilgimi çekmiştir. Bu benim taban tabana zıt olduğum konulardaki mizah içinde geçerli, gülüyorum napiyim?

Kaç bin insanız birbirimizin tepkilerini mi gözetleyeceğiz. Ben gülerim sen gülmezsin bu kadar basit.

Ya ben de çok güldüm bunun için suçluluk mu hissettirmeyin bence insanlara. Asla kabul ettiğim onayladığım olaylar değil ama insanların mizahi zekası hep ilgimi çekmiştir. Bu benim taban tabana zıt olduğum konulardaki mizah içinde geçerli, gülüyorum napiyim?

Kaç bin insanız birbirimizin tepkilerini mi gözetleyeceğiz. Ben gülerim sen gülmezsin bu kadar basit.
haklısınız.

karikatüristleri dava etmekle başladılar önce ,sonra sıradan vatandaşlara kadar geldiler
biraz hoşgörülü olsalar bu tip yayınlar da yapılmayacak aslında ,
etki tepki meselesi.

haklısınız.

karikatüristleri dava etmekle başladılar önce ,sonra sıradan vatandaşlara kadar geldiler
biraz hoşgörülü olsalar bu tip yayınlar da yapılmayacak aslında ,
etki tepki meselesi.

Aynen öyle.
Benim savunduğum görüş için ya da desteklediğim siyasiler içinde yapılsa ben gülüyorum, kaliteli olduğu sürece. Bunlarda art niyet taşımayan eğlenceli capsler bu kadar takılmaya gerek yok bence..

Aynen öyle.
Benim savunduğum görüş için ya da desteklediğim siyasiler içinde yapılsa ben gülüyorum, kaliteli olduğu sürece. Bunlarda art niyet taşımayan eğlenceli capsler bu kadar takılmaya gerek yok bence..
bana saçma geliyor bunları kınamak,
bu tip dozunu aşan şeyler her zaman oldu ve olacak.
herkes yaptığından ,söylediğinden sorumludur,eşek kadar insanlara aaa böyle olmaz filan demek de saçma.

Bir kadın hakları savunucusu olarak 28 Şubat ve beraberinde uygulanan başörtüsü yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben 20 yasimdaymisim.tabiiki yanlis carsaf vs degil ama tesetturuyle okuyabilmeli genc kizlarimiz.bu tarz yaptirimlar halka zarar veriyor.kutuplasmada son noktadayiz.yazilara baktim gazetelerde kimi vencler olaydan 5 sene sonra ortululer icin ayricaliga donustu yazmis.bu seklide olmaz halk almiyor kararlari birbirimize guzel gozlerle bakmaliyiz

Valla o dönemi böyle gaydiri gubbak cemilem formatında capslerle alay edercesine geçiştirmek ne kadar insanı tartışılır.

28 şubat süreci diyoruz..

Daha niceleri var bu süreçlerin..

Nice haksız yere katledilen binlercesi...

Hepsi için birer caps yapsın ayrı görüştekiler..

Yıl dönümlerinde bakıp bakıp gülerler..

Netekim komik (!) degil mi ?

Kara mizah dedikleri bu olsa gerek..

Back