- 8 Kasım 2014
- 4.973
- 7.240
- 248
- 38
- Konu Sahibi minnakkelebekim
-
bu olayda en rahatsızlık duyduğum şey misillemedir. intikamdır. ben yaşadım sıra sende mantığıdır. oysa sen yaşadıysan onun yanlış olduğunu bilirsin ve sana yapılan bu haksızlığı senden farkloda olsa kimseye yaşatmamaya çalışırsın ve savunursun.
çünkü yanlış yanlıştır. sen o yanlışı başkasına yaparsan isteyerek,ne farkın kalırki o sana bunu yapanlardan
Evet arabanın içinde ben de vardım.ciddimisin. şoka girdim
Mune,
Kişinin yaptığı saçmalıklar bütünü asla kapsamaz, kapsamamalı.
Bir başörtülü kadına sana bakmayacağız, kafanı açacaksın lafı ediliyorsa bu yanlıştır.
Ama bu durum, ülkenin genel durumundan ziyade o kişinin çirkin bakış açısından da kaynaklanıyor.
Yalnız bizzat kendi yaşadığım bir olayı sana anlatmak istiyorum.
Bundan 4 sene önce, yer Erzincan-Üzümlü Beldesi.
Üzümlü beldesini bilenler bilir, çok muhafazakar bir beldedir.
Genelde başörtüsüz insan yok gibidir.
Kuzenim hastalandı, yoldaydık.
Üzümlü'deki devlet hastanesine gittik. Söylenen şu oldu:
Başı açık insanları muayene etmiyoruz.
Tabii bir hışımla çıktık, yapılacak birşey yoktu.
Bu olayı büyütmedik de, kişinin kendi terbiyesizliği idi.
Bundan dolayı başımız açık olduğu için tedavi edilmedik demedik.
Çok saçma bir şey nasıl başınız açık diye tedavi etmezler. Bunu size söyleyen doktormuydu? Kesinlikle çok ilkel bir yaklaşım. Keşke şikayet etseydiniz.Mune,
Kişinin yaptığı saçmalıklar bütünü asla kapsamaz, kapsamamalı.
Bir başörtülü kadına sana bakmayacağız, kafanı açacaksın lafı ediliyorsa bu yanlıştır.
Ama bu durum, ülkenin genel durumundan ziyade o kişinin çirkin bakış açısından da kaynaklanıyor.
Yalnız bizzat kendi yaşadığım bir olayı sana anlatmak istiyorum.
Bundan 4 sene önce, yer Erzincan-Üzümlü Beldesi.
Üzümlü beldesini bilenler bilir, çok muhafazakar bir beldedir.
Genelde başörtüsüz insan yok gibidir.
Kuzenim hastalandı, yoldaydık.
Üzümlü'deki devlet hastanesine gittik. Söylenen şu oldu:
Başı açık insanları muayene etmiyoruz.
Tabii bir hışımla çıktık, yapılacak birşey yoktu.
Bu olayı büyütmedik de, kişinin kendi terbiyesizliği idi.
Bundan dolayı başımız açık olduğu için tedavi edilmedik demedik.
zaten ilk mesajımda bunu belirttim,kadın erkek açık kapalı,farklı inançta solcu,sağcı,herkes yaşadı bunubu ülkede birbirimize hiç tahammülümüz kalmadı. neden böyleyiz bilemiyorumMesela şunu da söyleyeyim, ekleme olarak...
Bir başka kuzenim daha 2 ay önce Erzincan Merkez'de cami alt katındaki marketi işletmek için devralmak istedi.
Müsaade edilmedi, sen alevisin alamazsın buradaki market işletmeciliğini dendi.
Yani bu ülkede sadece başörtülüler değil, pek çok insan mağdur oldu...
Günümüzde de hala devam ediyor...
Bu da çok sinir bozucu işte. İnsanları tektiplestirmeye karşıyım. Keşke hakkınızı arasaydiniz. Ben olsam şikayet edebilecegim her yere şikayet ederdim o kişiyi.
Aslında evet olayı iddia boyutundan uzaklaştırıp keşke şikayet etseydik...Çok saçma bir şey nasıl başınız açık diye tedavi etmezler. Bunu size söyleyen doktormuydu? Kesinlikle çok ilkel bir yaklaşım.
Mesela şunu da söyleyeyim, ekleme olarak...
Bir başka kuzenim daha 2 ay önce Erzincan Merkez'de cami alt katındaki marketi işletmek için devralmak istedi.
Müsaade edilmedi, sen alevisin alamazsın buradaki market işletmeciliğini dendi.
Yani bu ülkede sadece başörtülüler değil, pek çok insan mağdur oldu...
Günümüzde de hala devam ediyor...
Sulardan zehirlenmiş, merkeze dönünce götürmüştük.ya kuzenin orada ölseydi hayyal,kim bunun sorumluluğunu alacaktı. kalp krşizi olabilir ,beyin kanaması. ay ne kadar acımasıxlık bu
zehirlenmede tehlikelidir. kana karışmadan harekete geçmek gerekebilirdi.Sulardan zehirlenmiş, merkeze dönünce götürmüştük.
İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz.
0 empati, 0 tahammül.
Aslında evet olayı iddia boyutundan uzaklaştırıp keşke şikayet etseydik...
Her gün buna yakın vakalar oldu ve oluyor...
Söyleyen hastane personeliydi.
Tabii ki o dönem çok insan hastaneye bu şikayetle kaldırıldı. Serumu yedi, hastanede kaldı da kendine geldi.zehirlenmede tehlikelidir. kana karışmadan harekete geçmek gerekebilirdi.
Erzurum da iken ayakkabı tamir ettirmek için bir ayakkabiciya girmistom 8 9 yil evvel adamla sohbet ederken bana demisti ki hocam otobuste ben başı acik kizlara yer vermem onlar genç kizlarimiza kotu ornek oluyorlar demisti birsey demedim ama içten içe iyi sinir oldum ama ankara kizilayda iken de chp li genclerin ardimdan basortulu olduğum için ettikleri laflari da unutmam onlarada donup cevap vermedim ne diyebilirim k i toplumda kutuplaşma mevcut bu tabuyu kiramadik gitti
susmayın zaten. ağızlarının payını vermek gerekYok ben susamam. Böyle seylerle karsilasirsam susmam susamam. Siz de susmayin lütfen. Tepkimizi gostermemiz lazim bu insanlara karşı.
susmayın zaten. ağızlarının payını vermek gerek
Keşke şikayet etseydiniz. Olayin üstünden geçmemiş olsa ben şikayet ederdim. Çok sinir oluyorum bu tür insanlik dışı olaylara.
Ne zaman böyle bir durumla karsilasirsaniz lütfen susmayin. Hatta gelin burda bir konu acin hep birlikte hareket edip gerekeni yapalim.
Biz sustukca bitmeyecek çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?