28 ŞUBAT DEMEK... N. Bengisu Karaca

Katılıyorum. Bu gibi konularda intikam gudulmemeli.

ciddimisin. şoka girdim
Evet arabanın içinde ben de vardım.
Biz merkezden uzak olduğumuz için o beldeden geçerken fenalaşan kuzenimi göstermek istedik.
Bu lafı edince çıktık.
Zaten kızcağız perişandı, daha çok gerilmek istemedik... Hatta dayım kavga edecekti, zor tuttuk gerek yok diye...

Bu da çok sinir bozucu işte. İnsanları tektiplestirmeye karşıyım. Keşke hakkınızı arasaydiniz. Ben olsam şikayet edebilecegim her yere şikayet ederdim o kişiyi.

Çok saçma bir şey nasıl başınız açık diye tedavi etmezler. Bunu size söyleyen doktormuydu? Kesinlikle çok ilkel bir yaklaşım. Keşke şikayet etseydiniz.

Mesela şunu da söyleyeyim, ekleme olarak...
Bir başka kuzenim daha 2 ay önce Erzincan Merkez'de cami alt katındaki marketi işletmek için devralmak istedi.
Müsaade edilmedi, sen alevisin alamazsın buradaki market işletmeciliğini dendi.
Yani bu ülkede sadece başörtülüler değil, pek çok insan mağdur oldu...
Günümüzde de hala devam ediyor...

ya kuzenin orada ölseydi hayyal,kim bunun sorumluluğunu alacaktı. kalp olabilir ,beyin kanaması. ay ne kadar acımasızlık bu

zaten ilk mesajımda bunu belirttim,kadın erkek açık kapalı,farklı inançta solcu,sağcı,herkes yaşadı bunubu ülkede birbirimize hiç tahammülümüz kalmadı. neden böyleyiz bilemiyorum

Bu da çok sinir bozucu işte. İnsanları tektiplestirmeye karşıyım. Keşke hakkınızı arasaydiniz. Ben olsam şikayet edebilecegim her yere şikayet ederdim o kişiyi.

Çok saçma bir şey nasıl başınız açık diye tedavi etmezler. Bunu size söyleyen doktormuydu? Kesinlikle çok ilkel bir yaklaşım.
Aslında evet olayı iddia boyutundan uzaklaştırıp keşke şikayet etseydik...
Her gün buna yakın vakalar oldu ve oluyor...
Söyleyen hastane personeliydi.

Kafaya bak ya. Çok sinir oldum. Bu tür insanların azalarak yok olmasini diliyorum.

Erzurum da iken ayakkabı tamir ettirmek için bir ayakkabiciya girmistom 8 9 yil evvel adamla sohbet ederken bana demisti ki hocam otobuste ben başı acik kizlara yer vermem onlar genç kizlarimiza kotu ornek oluyorlar demisti birsey demedim ama içten içe iyi sinir oldum ama ankara kizilayda iken de chp li genclerin ardimdan basortulu olduğum için ettikleri laflari da unutmam onlarada donup cevap vermedim ne diyebilirim k i toplumda kutuplaşma mevcut bu tabuyu kiramadik gitti

Aslında evet olayı iddia boyutundan uzaklaştırıp keşke şikayet etseydik...
Her gün buna yakın vakalar oldu ve oluyor...
Söyleyen hastane personeliydi.

Keşke şikayet etseydiniz. Olayin üstünden geçmemiş olsa ben şikayet ederdim. Çok sinir oluyorum bu tür insanlik dışı olaylara.

Ne zaman böyle bir durumla karsilasirsaniz lütfen susmayin. Hatta gelin burda bir konu acin hep birlikte hareket edip gerekeni yapalim.

Biz sustukca bitmeyecek çünkü

Yok ben susamam. Böyle seylerle karsilasirsam susmam susamam. Siz de susmayin lütfen. Tepkimizi gostermemiz lazim bu insanlara karşı.

Geçen gün yeğenimle konuşuyorum.
Kızın yaşı 10. 4 e gidiyor.
Geçen gün dedi ki bana, ben çok korkuyorum annem cehenneme gidecekmiş dedi.
O günden beri ağlıyormuş zavallım...
Hönk kaldım böyle.
Neden öyle bişey olsun canım dedim.
'Arkadaşım Beyza, annemin başı açık olduğu için cehenneme gideceğini söyledi ama ben kapanırsam o zaman onu da kurtarabilirmişim' dedi.
O kadar şaşırdım ki.
Çocukların akıllarına soktukları şeye bak.
Annesi cehenneme gidecekmiş, kendisi kapanırsa herşey bitecekmiş.
Bunu o yaştaki çocuğa aşılayan kişi annesinden başka kim olabilir ki?
Herşey eğitimden geçiyor diye boşuna demiyoruz.
Bu mantalite ile nasıl gelişme sağlayacağız acaba?

Aslında susmamak lazım da sanırım o anda zaten yeterince gergin olan ortamı iyice bulandırmamak için alelacele çıktık.
Şimdi olsa elbette farklı cevap verilir o kişiye.

Bir dönem sağcı solcu diye ayrıştırdılar sonra alevi sünni ondan sonra başörtülü başı açık v.s. v.s Biz çok renkli, birbirinden farklı kültürlere sahip bir milletiz. Farklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Birbirimizi olduğumuz gibi kabul edebildiğimiz günlere kavuşmayı diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…