28 ŞUBAT DEMEK... N. Bengisu Karaca

Genel olarak sakin bir insanim her turlu tartismada susarim iyi bir özellik degil ama bu halimden sikayetci de degilim oluruna birakirim ama bir egitimciyim ogrencilerime her daim insanlari dış gorunuslerine goruntulerine siyasi dusuncelerine gore yadirgamamalarini vurgularim

amin inşallah

Burdan da anlaşılıyor iş ailede bitiyor. Anneler babalar evde nasil hareket ederse nasıl konusursa çocuklar da ona göre şekilleniyor.

Din ile korkutularak çocuk buyutulmez.

Bu olayı İstanbul üniversitesi hastanesi yalanlamış.Karne için başörtüsüz resim istendiği ama kadının tedavisinin hastanede devam ettiği yazılıyor.İşte Hürriyetin haberi;
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...pCXgnA&usg=AFQjCNFXZI3oNee6VgZgAKPBSjeOzIGBgQ

Cocuklar diyor ki hocam sarkicilar cehennemlik ciplak geziyorlar ahlaksızlık yapiyorlar ben de diyorum ki belki yaptiklari bir davranistan oturu cenneti hak etmislerdir belki Allah katinda bizden ustundurler nerden biliyorsunuz orasini Allah bilir biz kendi yanlislarimiza bakalim hocam haklisiniz diyorlar :)

Bu hikayeleri olayları saptırmak için anlatmadım, umarım yanlış anlaşılmam...
Görüyoruz ki, daima insanları çocuk ya da yetişkin mağdur etmek için, rahatsız etmek ve fişlemek için elinden gelen gruplar var ve var da olacaklar.
Bunun bitmesi sanırım bu ülkede mümkün değil.
Çünkü kendi içinde olduğumuz grubu, topluluğu ya da etnik kökeni üstün ya da tartışmasız mükemmel görmeye bir şekilde devam edenlerimiz var.
Bu ülke içinde hepimizin yaşamaya hakkı olduğunu kabul ettiğimiz zaman birşeyler rayına oturmaya başlayabilir.
Bizim göreceğimizi zannetmiyorum ama belki bizden sonraki nesiller için gerçek olsun bu.
Tek dileğim bu.

Arkadas ne amacmis . Gezinin amacini bence bir siz biliyorsunuz biz geziye katilmis zavalli kullanilmislariz dimi?

Yalniz Tayyip beyde bilmiyormus ya da isine öyle geliyormus ki olaylarindaha da arttirmak insanlarindaha da ayrıştırmak icin yalan bile soylemekten cekinmedi. (Bakiniz kabatas fantazisi, camide icki ictiler)

Sizin dediginiz gibi gezi dis mihraklarca darbe girisimiyse Tayyip bey neden atese benzin döktü?

Gezi bir cinnet haliydi ,ben yaptik olduya karsilikti. Ilk bir haftasi da cok cok masumdu cunku toplumun hemen her kesiminden insan "artik yeter " demek icin sokaklara cikmisti. Bunu bir insan nasil goremez aklim almıyor.

Lutfen gezi soyleydi boyleydi diyerek icinde bulunan bizlere salak muamelesi yapmayin artik.

O zaman özur diliyorum kendi adima bu yalana ortak olduğum için.

Yanlış anlasilma yok tabiiki hayyal hatta paylaştığın için teşekkür ederim kendi adıma.

Daha önce de dediğim gibi böyle şeylerle karşılaşınca söyle birlikte hareket edelim . Belki bu tür zihniyetleei bitiremeyiz ama birlikte savaş verebiliriz emin ol.

Hepimizin dileği ortak bu konuda. Umarım cok uzakta değildir o günler.

hepimiz kadınız ya. önce hemcinsimize bir yanlış yaptımı kenetlenmeliyiz. bizi en çok biz anlarız. erkekler değil

Yazdiklarindan oyunu kullandigin parti ak parti oldugunu çikariyorum. Ve yine yazdiklarindan anliyorum ki senin su anki düsüncen "bana dokunmayan yilan bin yasasin" düsüncesidir. Bu sadece bencillik degil, tamamen acimasizliktir. Yasadiklarini tekrar yasamamak istemeni anlarim da, baskalarin yasamalarini neredeyse artik hak görmen vicdansizliktir.

Konu içerisinde basi açik olan insanlara haksizliklara "sesimizi çikarmamiz lazim" diyorsun da, oyunu ak partiye verirken bu ses çikarmak nasil oluyor merak ediyorum? Cumhurbaskani ta kendisi mini etek giyenleri ahlaksiz olarak görüyor, "biliyorsunuz alevi" gibi konusmalar yapiyor. Yani milletin hastane personeline sesini çikarmasini diyorsun da, bu ayrimciligi körükleyen, en büyügüne yapan partiye oyunu veriyorsun ayna zamanda. Bu nasil periz, bu nasil lahana tursusu dedirtiyor insana.

Ben herkesin özgürlük içinde yasamalarini dilerim. Ayni haklari sahip olmalarini dilerm. Yani zamaninda basörtüsü dolayisiyla üniversiteye gidemeyen insanlara elbette üzülürüm. Egitim sonuçta herkesin hakkidir. Sadece sizin gibi düsünenler "zamaninda ben yasadim, artik kim yasarsa umrumda degil, yeterki ben yasamayim" hatta "bana yasattiniz, sira sizde" diyen insanlara zerre tahamülüm yok yada acimam da.

Böyle bir partiye oy vererek kim bilir bir müddet siz "korunmus" olursunuz fakat unutuyorsun ki hiç bir iktidar ömür boyu yasamaz, Her seyin bir sonu vardir ve o sonda ne ektigin önemlidir. Bundan 20 yil sonra, ana okulunda zor ile din dersi gören çoçuklarin annesi babasi isyan halinde olurlar, minicik 12 yasindaki kizlara okulda basörtüsü baskasi ile karsilasan anne baba isyan halinde olur. Egitim sistemin magdurlari, atanamayan ögretmenler, torpille yüksek makamlara gelen insanlar (ki hiç o makamlara uygun diplomalari, tecrübeleri olmadigi halde), bu sekilde hakkini yemis oldugunu gören insanlar isyan edecek,....

Öfke simdi bile büyüktür fakat bir 20 yil sonraki öfkeyi gözünde canlandirabiliyormusun? O intikam hisi ile neler olacagini biliyormusun? Yani kisacasi surda 28 subati konusuyorsun da, isyan ediyorsun fakat yeni bir 28 subatin zeminin hazirlayan bir partiye oy veriyorsun. Ondan dolayi kusuruma bakmada senin isyanini pek samimi bulmuyorum.

Yegenimin sinifinda da var boyle birkac cocuk. Senin annen acik sen bizimle oynama diyen bir cocuk varmis. ayni cocuk tenefuste yegenim kosup oynarken yakasindan tutup ezan okunuyor saygi durusuna gec diye uyariyormus.
Baska bir kiz cocugu digerine sen erkeklerle konusuyorsun yanacaksin diyormus falan. Bunlar daha 8 yasindalar yani...
Bir de soyle bir olay duydum. Ben bir alevi mahallesinde oturuyorum. Komsumuzun oglu var 1. Sinifa gidiyor. Siniflarinda tek bir sunni cocuk varmis. Hepsine kafa tutuyormus, ben sunniyim sunni akilli olun diye...
kucucuk beyinlerine neler empoze ediyorlar cocuklarin. Hayret dogrusu.

Yalan olup olmadığını bilemiyorum nickim.İstanbul üniversitesinin açıklaması bu şekildeymiş.
Artık neye inanacağımızıda bilmiyorum.Sözcüyü açıyorum yalan yanlış birsürü haber,sabaha bakıyorum sadece hükümet propagandası.
Herkes kendine göre şekillendiriyor işte haberleri...

Partizan değilim sadece seçme hakkiki kullaniyorum. Ve evet ayni seylerin yasanmasinsan korktuğum için secimimi bu yönde yapıyorum. Buna bencillik diyebilirsiniz hak veririm.

Mesela chpyi sevmeyip akpden kurtulmak için chpye oy verenler var ya bunu öyle düşün.

Ben gayet samimiyim. Ama buna seni inandirmak zorunda değilim

Ya işte, sonra da ayrımcılığın kötülüğünden bahsediyoruz sözde.
Ayrımcılık kötü demek çok kolay da, sana benzemeyenin durumuna empati yapmak ne kadar kolay bir de bunu düşünelim.
Sunni oldun da noldu çocuk? Ne artın var? Alevi oldular da ne eksileri var?
Laf lafı açıyor da, aklıma geldikçe yazasım var.
Cumartesi akşamı bir mesaj geldi. Yaklaşık 8 senelik de arkadaşım fakat aleviliği çok iyi bilmez.
Bir komşusunun kızı alevi bir erkekle görüşüyormuş. Kadın demiş ki onların ekmeği yenmez, suları içilmez. Abdest almazlar. Peygamberleri de başka demiş.
Ne diyeyim bilemedim...

Tayyip Erdoğan piyasaya ilk ciktiginda ılımlı muhafazakar cizgideydi acigi kapalisi her turlu kesimi kucaklayan bir tarafi lakin yillar gectikce bu cizgisinden uzaklasti 28 subat in intikamini fazlasiyla aliyor haksizliga haksizlikla cevap vermeyecekti bu konu ilk acildiginda bunu savunmustum 28 subat magduru olarak

Yalan degil gecen secim akp ye oy verdim 28 subat sureci tekrar yasanir akp duserse diye kicogu insan bu nedenle akp ye vermek zzorunda kaldi su an akp den uzaklasmam ise pkk ya cok taviz verdigi ve bop esbaskani oldugunu itiraf ettigini duymamdan dolayi

Çok haklısın. İnsan hangisine inanacagini şaşırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…