• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 ŞUBAT DEMEK... N. Bengisu Karaca

12 eylülde muhafazakar hükümetin temelleri atıldı. 28şubatta inşası hızlandı. Çünkü güçlenmesi gereken kanadın önce ezilmesi gerekiyordu. Kimse darbe mağduru edebiyatı yapmasın. Herkes rolünü iyi oynadı. Asker de fetullah gülen de rte de chp de dönemin koalisyon hükümetleri de.

Mağdur olan varsa her durumda türk halkıdır.

Şimdide sol iktidarın temelleri atılıyor o zaman paniğe lüzum yok :)

Kınıyorum. Oldu mu? Tövbe tövbe. Bir konuda düşünceni belirtiyorsun hemen biri gelip peki şu şu olay hakkinda ne düşünüyorsunuz diyor ya gulsem mi aglasam mi şaşırıyorum. Konu 28 Şubat madimak olayina kadar geldi.
Ben insanların düşünceleri sebebiyle işkence gormelerine ya da mobbing uygulanmasina karşıyım. Bu kim olursa olsun hangi düşünceden olursa olsun. Çünkü ben kokusmus ideolojilerle değil beynimle düşünür kalbimle karar veririm.

Şimdi burda gelip 28 şubatta yapilanlari hakli gorenler gelip de insanlik dersi vermesin bana. Buna ihtiyacim yok!

Bu da bu tarz yorumlara verecegim son cevaptir. Konu sapitip polemige doğru gidiyor çünkü.

Yoo ben polemiğe girmek için söylemedim.

Ben 28 Şubat oh olsun canıma değmesin demiş miyim? Dememişim... Dolayısıyla böyle düşündüğümü nerden çıkardınız...

28 Şubat'a insanlık suçu demişsiniz ya, Madımak Olayı sizin gözünüzde ne suçu onu merak etmiştim hepsi bu.

Size de iyi geceler...

Bengisu karaca ve ekşi sözlükle gelen modern tarih bilgisine de benim dudaklarım uçukladı burda :)

Sen bir sürü belgeye yaşanana rağmen beyninin oluşturduğu bir hikayeye inaniyorsun da benim yaşayanların yazdiklarina inanmam mi ucuklatti dudagini?! İlginç...

aynen :KK70: hele kılıçdaroğu sol iktidarın lideri falan ahahah :KK70::KK70::KK70:

anam bi gülme tuttu :KK70:

Chp sol bi çizgide değil. Kılıçdaroğlu parti başkanı olabilecek kapasitede değil.

Sol diye bişey bu topraklara uğrasaydı başörtüsü yasağı olmazdı zaten. Devamlı bu kullanıldığı burdan örnek verdim.

Sen bir sürü belgeye yaşanana rağmen beyninin oluşturduğu bir hikayeye inaniyorsun da benim yaşayanların yazdiklarina inanmam mi ucuklatti dudagini?! İlginç...

Yaşananlar gerçek olabilir de olmayabilir de. Belki bir kısmı gerçektir. Belki bir kısmı hafif dikkat çeksin diye abartılmıştır. Çok önemli mi? Birileri emelleri uğruna sürekli halkı mağdur ediyor... Bugün onlar yarın başkası. Tiyatro oynanır perde kapanır biz kavgaya düşeriz böyle :)

Chp sol bi çizgide değil. Kılıçdaroğlu parti başkanı olabilecek kapasitede değil.

Sol diye bişey bu topraklara uğrasaydı başörtüsü yasağı olmazdı zaten. Devamlı bu kullanıldığı burdan örnek verdim.

Kesinlikle katılıyorum. Sol diye bişey bu topraklarda olsaydı , o sol denen şey bahane edilerek 28 Şubat bugün insanlık suçu olarak anılmazdı...

Başörtülü başörtüsüyle, mini eteklisi mini eteğiyle özgürce dolaşırdı... Ne yazık ki bunları göremeyeceğiz :)

İyi geceler diliyorum herkese... :)

Emre kongar 28 şubat ve demokrasi. Bilgi birikimi olarak bengisu karacadan daha güvenilir geliyor bana.

Zaten solcularda 28 şubat ile ilgili boy boy haber paylaşmaktan,köşe yazısı eklemekten ,herkese bunu anlatmaktan helak olmuş da şimdi gelmiş samimiyet sorguluyor !

Emre kongar 28 şubat ve demokrasi. Bilgi birikimi olarak bengisu karacadan daha güvenilir geliyor bana.

"28 Şubat demokrasinin önünü açmıştır" diyen emre kongar mı?

bir darbe demokrasinin önünü nasıl açar sorusuna cevap bulduğum zaman emre kongara inanabilirim.

Ama 28 Şubat tayyip Erdoğan'ın önünü açmıştır görüşüne katılıyorum. Insanlar bu çileden kurtulmanin çaresi olarak görmüşlerdir Erdoğan'ı.

Tabii emre kongar tayyip Erdoğan'ı basa getirmek için yapılmamıştır ama bir şekilde önünü açmıştır seklinde ekleme de yapmıştır bu görüşüne. Bildiğim kadarıyla bu. Yanılıyor muyum?

Zaten solcularda 28 şubat ile ilgili boy boy haber paylaşmaktan,köşe yazısı eklemekten ,herkese bunu anlatmaktan helak olmuş da şimdi gelmiş samimiyet sorguluyor !

Özellikle samimi olmayanlar yapıyor bunu zaten. Gerçekten samimi olanlar güzel bir şekilde görüşünü yaziyor seni sorgulamadan. Mesela parkon geldi guzel bir üslupla yazdi yüzde yüz ayni seyi dusunmesekte kimi konularda birbirimizi hakli buldugumuzu soyleyip gayet saygili bir şekilde sohbetimizi bitirdik.

Keşke herkesle bu şekilde olsa. Ben farkli düşünceden olanlarla konuşmaktan ayrı bir tat alırım. Ama üslup önemli işte.

anlatmaya çalıştığımı böyle mi anladınız cidden:)
solcular 28 şubat döneminde sustular, bencillik ettiler diye çamur atılmış burada. bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılardı denmiş. e bunu diyenler 2 temmuz da susuyorsa, boy boy haber paylaşmıyorsa, bunu kanayan yara olarak görmüyorsa tutup solcuları bencil diye eleştirmemeli o zaman diyorum. o zaman ikiyüzlülük oluyor bu diyorum. o zaman onlar da dokunmayan yılan bin yaşasıncı oluyorlar diyorum. hee eğer öyle olduklarını kabul ediyorlarsa, solcular da böyleydi hede hödö demek boş yapmaktır o zaman.

Yaşananlar gerçek olabilir de olmayabilir de. Belki bir kısmı gerçektir. Belki bir kısmı hafif dikkat çeksin diye abartılmıştır. Çok önemli mi? Birileri emelleri uğruna sürekli halkı mağdur ediyor... Bugün onlar yarın başkası. Tiyatro oynanır perde kapanır biz kavgaya düşeriz böyle :)

Biz niye kavgaya düşüyoruz işte. Verdiğimiz hak hukuk özgürlük savasini birbirimize yansittigimiz zaman siyasilerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz.

Bu kadar humeyniyi lider alip onun istekleri dogrultusunda kapanmasalardi o tanklar sincandan gecmezdi. Zamaninda kizilay onur carsisinda kuyruklar dolup para cukkalayan insanlar biliyorum. Mesele basini ortmek degil humeyninin isyedigi tip turbanlar takmakti. Kocatepe camisinde seriat istiyoruz cihat istiyoruz diye yapilan eylemler biliyorum.

Back
X