Premature Bebekler 28 haftalık ikizlerim geliyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hiram06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
897
1
96
Ankara
kızlar bugün doktora gittim bebeklerim henüz 28 haftalık doktor karnımın sertleştiğini söyledi 4 doz celestone iğne verdi heran gelebilirlermiş daha çok küçükler çok korkuyorum bu durumu yaşayan varmı benim gibi

canım geçmiş olsun..
bebekler kaç kilo ??
ben 33 haftalıkken doğum yaptım..
burda 28 haftalık doğum yapan arkadaşlar var...
onlara sorabilirsin merak ettiklerini...

inşallah biraz daha sabrederler hiram aceleci olmazlar biraz daha büyürler. hakkında hayırlısı canım

bak yaramazlara
inş. zamanında gelir canım stres yapma sakın
herşeyin hayırlısı olsun

cnm inşallah en azından bikaç hafta daha sabreder minikler karnında.
benim oğlum 29.haftada doğdu.35 gün hastanede yattı.seninkiler kaç kilo bilmiyorum ama ilk etapta önemli olan kiloları değil akciğerlerinin gelişmilş olması,nefes alabilmeleri.bu yüzden akciğerlerini geliştirici iğne vermişler.bende vurunmuştum bu iğneleri.ama oğlum kendi başın nefes alamıyodu doğduğunda 16 gün solunum cihazına bağlı kaldı.çok şükür şuan herşey yolunda oğlumun sağlığı iyi.
hiç korkma canımşuan stres daha çok etkiler onları.rabbim yardımcın olsun.inşallah melej-klerin zamanında doğar...

bikaç hafta daha sabrederler inşallah bebeklerin...bende 4 doz vurulmuştum ciğer geliştirici iğneden..
33 haftamda doğum yaptım..3 gün yoğun bakımda kaldılar....iğnenin çok faydası oldu kızlarıma..
inşallah sağ salim kavuşursun meleklerine...sağlıkla gelirler kollarına...

inşallah beklerler daha...
bol bol dinlen bence, yataktan çıkma, doğumu ne kadar geciktirirsen o kadar iyi olur bebişler için...

Canım ben de 28 haftalık doğum yaptım. Celestone iğne sayesinde Berkay'ım makineye bağlanmadan kendisi nefes alabildi. Canını erken doğum yapacaksın diye sıkma. Hiç belli olmaz belki de zamanında doğar bebeklerin. Küvez imkanları iyi olan sana yakın bir hastane araştırarak herhangibir erken doğum ihtimaline karşı önlemlerini al ama hep zamanında doğum yapacağını düşün. Sırtüstü yatarak dinlen bol bol.

evet cnm küvez çok önemli bugün 2 doz vuruldum iğnemi yarında vurulcam bide magnezyum içmeye başladım

1 er kilo civarındalar cnm daha çok minikler benim 19. haftamda su gelişim oldu ama kesildi çok şükür bugünlere bile gelmeleri mucize dedi doktor

Cnm inşallah bekler minik bebişlerin zamanını...bende 33+6 da doğum yaptım celeston iğne vurulmuştum 30. haftamda ama ikizlerimin birine yaramış birine yaramamıştı iğne maalesef solunum cihazına bağlandı 12 gün küvezde kaldı...çok zor cnm erken doğum yapmak, küvez başlarında bebeklerin için gözyaşı dökmek Allahım kimselere yaşatmasın...kasılma önleyici bir ilaç kullanmıyomusun cnm benim drum vermemişti o yüzden erken doğum yaptım zaten(

hıracımmmmmmmmm bebeklerın ıyı dayandı canım gelsınler hayırla ınş benımde erken geldıler 29 haftada kırk gun olucak kuvezdeler .........beklıyoruym ınş tum mınıkler saglıkla gelırler .............ınş ıyı olucaklar canım

inş cnm saolun bugün son iğnemide vuruldum kasılma önleyici magnezyum diasporal içiyorum günde 2 kez ama karnım çok sert hala bakalım ne kadar kalırsa o kadar iyiymiş 28+1 oldum şuan bebeişimin biri diğerinden çok ufak doktor onun için endişeleniyor muallim seninkilerde erken geldi beni iyi anlarsın cnm ablacım

anlarım tabı canım ya cok zor ama yasama umudu cok fazla.........ınş ıyı olurlar canım bıraz daha sabret .......rabbım kolaylık versınn..........ınş yenı yıl guzel umutlarla dolu olur........

umarım iyisindir canım...umarım bebişlerin karnında sıcacık yatıyorlardır..bence 24 saat hiç kalkmaa...ama gene allahın takdirine kalmış...ne yaşayacağımızı önceden bilemiyoruz...allah hepimizin yardımcısı olsun..

öncelikle geçmiş olun canım inşallah sabredeler bebişler zamnında doğarlar. celeston iğnesi olman çok iyi yalnız bildiğim kadarıyla selestonun etkisi 1 hafta drunla konuş erken devamını olmak için doğum olana kadar tekrarlanması gerekir diye biliyorum o iğnenin çok faydası var bene 30.haftada doğum yaptım bebeğim 33 gündür küvezde 20 gün solunum makinesi bağlı kaldı benim aniden geliştiği için olaylar iğne olmaya zaman yetmedi.anneye yapılamayan iğne bebeğe yapılabiliyor sığır sülfaktan diye fakat genede bebişler zorlanıyor stres yapma ve bol bol dinlen cnm yoğun bakım ünitesi ve boş küvez olan biryerde doğum yap daha sonra bebekelrini başka bir yere sevk edilemsin.umarım zamanında olmasa bile 1.2 hafta daha beklesinler senin karnında bir gün bile geçirmeleri çok önemli

hiram öncelikle geçmiş olsun canım iğne vurulman gayet iyi ne olur ne olmaz ama sakın stres yapma ve sakin ol bebeklerin saha çok zamanı var ve senin sakinliğinle alakalı . bende üçüz annesiyim ve bütün herşeye ragmen 36. haftada doğum yaptım belki daha kalabilirlerdi ama ben çok strese girdim ve bebekleri zorladım sezeryana alınacagımı öğrendiğimde rahatladım ancak ve 5 dk . sonra bebeklerin kalp atışlarıda normale döndü bizim durumumuzda herşeyi beklemek normal paniklemekde öyle ama elinden geldiğince dua et ve beklemeye çalış

kızlar ben yılbaşında doğum yaptım malesef 29 haftalık bebğimin biri 3 gün yaşadı diğeri küvezde sütümü sağıp götürüyorum çok zormuş dua edin nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…