• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 28 haftalık doğum yapıp bebeğimi büyütenler moral verin lütfen

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hediye287000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
56
2
46
Bolu
Herkese merhaba 28/1 de doğum yaptı. Bebeğim 27/5 e uyumlu geldi 1050 gr doğdu ama sonra zayıfladı şimdi 850 gr. 18 gündür küvezde şuanda kendi nefes alabiliyo kalpte problem yok . Anne sütüne geçince bagırsaklar kabul etmedi bağırsak iltihabı oldu. Şuan tedavi sürecinde umarım nek denen hastalık olmadsn atlatırız. Şimdilik toparlıyor gibi. Bu dönem çok çok stresli , bu yollardan gecenler beni çok iyi anlar. Lütfen bebeğini büyütenlerden moral verici msjkar bekliyorum. Desteğe çok ihtiyacım var :(

Herkese merhaba 28/1 de doğum yaptı. Bebeğim 27/5 e uyumlu geldi 1050 gr doğdu ama sonra zayıfladı şimdi 850 gr. 18 gündür küvezde şuanda kendi nefes alabiliyo kalpte problem yok . Anne sütüne geçince bagırsaklar kabul etmedi bağırsak iltihabı oldu. Şuan tedavi sürecinde umarım nek denen hastalık olmadsn atlatırız. Şimdilik toparlıyor gibi. Bu dönem çok çok stresli , bu yollardan gecenler beni çok iyi anlar. Lütfen bebeğini büyütenlerden moral verici msjkar bekliyorum. Desteğe çok ihtiyacım var :(

Benimde üçüz kızlarım var 33haftalık doğdular seni o kadar iyi anlıyorum ki çok stresli oluyor insan bebeğin için güçlü olmalısın sakın üzülme o kadar güçclü oluyorlar ki minikler hayata sımsıkı tutunup seni şaşırtacak annesi stres yapma sütün kesilmesin sütünü iki saatte bir sağ ve dolaba at eve gelince bol bol sütü olsun miniğin benim üzüntüden sütüm kesildi süt veremedim kuzularıma benim kızlarım şimdi 3 yaşındalar
Allahım bebeğine Ya Şafi ismiyle şifa versin bir an önce evine sağlıkla gelir inşallah

canım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun, bende 28 haftalık 24 haftaya uyumlu 600 gr bebek dünyaya getirdim.seni o kadar iyi anlıyorum ki sokakta görsem bebeğinin küvezde olduğunu anlarım, o derece biliyorum bebeği hastanede olanların yüzündeki ifadeyi, çektiği acıyı.çok üzüldük canımız yandı ama çok şükür ki şimdi yanımda cadı bir kızım var,10 aylık oldu.mucizelere bebeğim sayesinde inandım.sende inan.allahım yaşa derse yaşıyor şükürler olsun.bol bol dua, şu anda yapacağın tek şey bu.için rahat olsun,kalbini hiç bozma,bebeğin senden de benden de güçlü buna inan.biliyormusun şimdi aşıya gidiyoruz da , o zamanlı doğan koca koca bebekler ağlıyor bağırıyor hastaneyi inletiyorlar da benim minnacık bebeğimin aşı olurken sesi bile çıkmıyor,ne ateşleniyor, ne de rahatsız oluyor.acıya dayanıklı oluyorlar,o başaracak annesi, kucağına alacaksın, evine getireceksin,bakımı zor olcak ama ona değer.bebeğin için dua edeceğim, allah onu sana bağışlasın

Msjlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok çok zor. Ruh gibiyim hep aklımda bebişim. Beynimi dondurmak ve düşünememeyi o kadar çok isterdim ki. Msjlarınız bana umut vrdi. Bebeğimin adınıda unut koyduk. İnş sag saglim. Çıkar hastaneden bugunleri unuturuz. Doğum günü olarak bile hastaneden çıktıgı gunu kutlamayı istiyorum. Allah nasip ederde o zamanlara gelebilirsek. Doğumun olduğu geceyi hatırlamak bile istemiyorum çünkü hayatımın en zor en stresli günüydü. Allah inş daha beter acılar yaşatmaz.

NisaBilge bir şey sormak istiyorum. Bebeğimizde süte geçince bagırsak enfeksiyonu oldu sutu kestıler. NEK şüpesi var ama şimdilik tedaviye cevapvrıyor. Küçük bebeklerde olabiliyomuş. Sizde yaşadınız mı bu tür sıkıntı.

öncelikle hayırlı olsun

ablamın eltiside yedi aylıkken doğum yapmıştı,hatta onda şeker rahatsızlığından dolayı bebeği erken aldılar
bir kilo dahi değildi,baya küvezde kaldı

Hatta ablam diyordu parmak kadar.inanın maşallah şuan çok sağlıklı tosun gibi maşallah
Moralinizi hiç bozmayın :34:

NisaBilge bir şey sormak istiyorum. Bebeğimizde süte geçince bagırsak enfeksiyonu oldu sutu kestıler. NEK şüpesi var ama şimdilik tedaviye cevapvrıyor. Küçük bebeklerde olabiliyomuş. Sizde yaşadınız mı bu tür sıkıntı.

benim bebeğimin çok şükür akciğerleri çalışıyordu, solunum cihazında en fazla 10 gün kalmıştır, sonra kendi nefes aldı hep.3 ay hastanede yatmamızın tek sebebi seninkine benziyor, bağırsaklarının sütü hazmedemeyişiydi, allahtan nek olmadı ama mesela 1cc ile başladılar anne sütüne, birazcık arttırsalar hemen karnı şişiyordu, mecburen tekrar 1cc ye düşürüyorlardı.kıpır kıpır sağlıklı bir bebek, diğer anneler bile farkediyordu bizimkinin hareketlerini söylüyorlardı bana, ama işte sütü bir türlü arttıramadıklarından çıkamıyordu hastaneden, hatta emme refleksi bile vardı son aylarda,sondayı çıkardılar biberonla veriyorlardı sütü ama hazmedemiyordu,hastaneden çıkarken bile her 3 saatte bir 30cc içebiliyordu sadece,1580grla hastaneden çıktık.evde de cok zorlandım,şimdi 10 aylık oldu,10 aylık bir bebek tek seferde 250-300cc içer normalde, bizimki 75cc içebiliyor sadece.

Bizim bebeğimizde tedaviye cevap verıyor ama dr bugun yavas cevap verıyor dedi. Ama en azından bu surecte kilo vermedi hatta ara ara alıyor bgun 860 gr olmuş 10 gr daha almış. Ama cok küçük bazen çok umutsuzluğa düşüyorum nası byüycek die.bide drlar birsürü hastalık anlatıyolar premeturelerle ilgili çok korkuyorum sağlık problemimiz olmasından. İnş bende senin gibi büyütürm çocuğumu. Tek problemimiz az yemesi olur.

Bizim bebeğimizde tedaviye cevap verıyor ama dr bugun yavas cevap verıyor dedi. Ama en azından bu surecte kilo vermedi hatta ara ara alıyor bgun 860 gr olmuş 10 gr daha almış. Ama cok küçük bazen çok umutsuzluğa düşüyorum nası byüycek die.bide drlar birsürü hastalık anlatıyolar premeturelerle ilgili çok korkuyorum sağlık problemimiz olmasından. İnş bende senin gibi büyütürm çocuğumu. Tek problemimiz az yemesi olur.

canım tedaviye cevap versin de bırak yavas olsun.acele etme napalım, bizler diger anneler gibi bebeklerimizi alıp evimize gidemedik,saglıklı olsun da gec olsun.kilo vermemesi de iyi ama verirse de üzülme, cunku bazı gunler kilo alcak bazı gunler vercek, bu cok normal, hatta bi kaka yapıyordu 40gr birden veriyordu bizimki,bende hep derdim nasıl buyuyecek ama maşallah buyudu,premature annesi olmak zor, hemen her gun hastanelerdeyiz, her doktora ayrı muayene oluyoruz,onları düdünme,saglıcakla cıksın da herseyine baktırırsın, erken teshisle hicbir sorunu kalmaz

hayırlı uğurlu olsun bebeğin benimde ilk bebeğim erken doğdu.1.500 kiloydu.bizde küvezde çok vakit geçirdik.evet çok stresli bir dönem. ama şunu öğrendim fazla sterse girme heycanlanma .nasıl bakıcam büyütücem diye korkma..çünkü rahat olursan sütün kesilmez bebeğinin sağlıklı olması için senin sütüne ihtiyacı var.sadece büyürken diğer akranlarına göre küçük gibi oluyorlar ama çok zeki oluyorlar ve aradaki farkı kapatıyorlar.eve geldiğinizde de devamlı ister istemez tedirgin oluyorsun ama korkma bebeğini devamlı temiz ortamda toz olmayan ortamlarda bulundur.senden başka ve babasından başka kimseyle temasa sokma bence.mikrop kapmaması lazım belli bir süre.hep dikkat hep dikkat süreci geçirdim bende fazla evden çıkmamaya gayret gösteriyordum.ama doktorlar herşeyin en iyisini biliyorlar tabiki ama...bende çokk zorlandığım için söylüyorum....kendini çok sıkarsan strese giriyorsun. ama şuanla 3.5 yaşında ve sağlıklı ve çok şükür zeki...sabırsız bir kızım var...inşlh sende çabuk atlatacaksın hiç korkma sakin ol.inşlh hayırlısıyla büyütürsün.

Zeynep cemre cok tesekkurler cevabın için . Senin bebeğinin kilosu iyiymiş 32 haftalk falan doğmus heralde.bizim kuzumuz minicik inş oda buyucek. Bugun cok mutlu oldum tekrar süte basladılar inş bu sefer bagırsakları cevap verır hepinize sonsuz tesrkkurler bebışlerınız saglıkla buyusun, cok buyuk desteksınız bana.

Zeynep cemre cok tesekkurler cevabın için . Senin bebeğinin kilosu iyiymiş 32 haftalk falan doğmus heralde.bizim kuzumuz minicik inş oda buyucek. Bugun cok mutlu oldum tekrar süte basladılar inş bu sefer bagırsakları cevap verır hepinize sonsuz tesrkkurler bebışlerınız saglıkla buyusun, cok buyuk desteksınız bana.

inşlh büyüyecek tabi ki bebişin. bir de bakacaksın ki kocaman olmuş bir oraya bir şuraya atlayıp zıplıyorr...bende çok sevindim süte başladığına en sağlıklısı anne sütü.şifa olsun bebeğine sütün hemen iyileşip rahata kavuşursunuz inşlh.amin bende çok teşekkür ederim.

Cnm benim ikizlerim var.8 aylık ve 28 haftalık doğdular 1. bebek 1,050 g,2.bebek 1,750g doğdular.57 gün yoğun bakımda kaldılar.enfeksiyon geçirdiler,solunum sıkıntısı yaşadılar.ama çok şükür şimdi iyiler.sen kalbini ferah tut.İkiizlerim de annesütünü ilk etapta almadılar.Deniyolar kusma olursa biraz ara verip tekrar deniyorlar.
Acil şifalar dilerim.

bebeğin hangi hastanede şimdi?

28 hafta 25 haftayla uyumlu 640 gr doğdu kızım şimdi düzeltilmiş 13 aylık, herkesin sevgilisi, çok sosyal ve akıllı, sağlıklı maşallah, prematüre olduğu için henüz sıralıyor ama yürüyecek sonuçta. zor günler geçiriyorsun çıkıncada sıksık hastane kontrolleriniz olacak ama bi bakmışsın kıyafetleri küçük gelmeye başlamış bile :emir_bebek:

merhaba canım benım kızımda 27+5 gunluk 1000 kılo 22 agustosta dogdu 55 gun kuvezde kaldı cok zor surecten gectı cok sukur sımdı ıyı bayramın bırıncı gunu taburcu oldu hala daha zorlugunu cekıyorum kucuk oldugu ıçın cok fazla tıtızlık ıstıyo kalbını ferah tut dua et canım inş. bıran önce kavuşursun bebegıne

Hepimizden allah razı olsun. Beklemek cok zor her gın korkuyla hastaneye gitmek. İnş bu süreç geçicek bende burdan başkalarına siz gibi umut veririm. İzmirde tınaz tepe hastanesinde bebeğim. Birşey sormak istiyorum bebeklerinizin yattıgı hadtanede hemşireler drlar maske falan takıyolarmıdı agızlarına. Çünkü bizler girerken bone maske önlük takıyoruz onlar takmıyorsa normal mi merak ettim

Hepimizden allah razı olsun. Beklemek cok zor her gın korkuyla hastaneye gitmek. İnş bu süreç geçicek bende burdan başkalarına siz gibi umut veririm. İzmirde tınaz tepe hastanesinde bebeğim. Birşey sormak istiyorum bebeklerinizin yattıgı hadtanede hemşireler drlar maske falan takıyolarmıdı agızlarına. Çünkü bizler girerken bone maske önlük takıyoruz onlar takmıyorsa normal mi merak ettim

yok canım takmıyolardı benım kızımınn oldugu hastanedede ama bız yanına gırerken önlük gıydırıyolardı ellerımızı deznfekte ettırıyolardı zaten butun bebekler kuvezdeydı sadce bakabılıyoduk kuvezın önunden hıç dokunamadık bırde sadece esımle benı alıyolardı içerye

Çok sagol cevap verdiğin için. Bizdede sadece eşimle beni alıyolar.bebeğe dokunmamıza izin veriyolar ama ben ayagına dokunup geldiğimizi hissettirip kapatıyrm. Hemşireler falan dezenfrkte ilacından sıkıp dokunuyolar bebeğe ama dun küvezi temizleniyordu hemşire havluya sardı çıkartıp başka yere koydu madke falan yoktu agzında burnunu çekiyordu bide hafıf bende korktum biraz. Gerçi pipirik olmamak lazım rahat insanların başına hiç bişey gelmiyor.

Çok sagol cevap verdiğin için. Bizdede sadece eşimle beni alıyolar.bebeğe dokunmamıza izin veriyolar ama ben ayagına dokunup geldiğimizi hissettirip kapatıyrm. Hemşireler falan dezenfrkte ilacından sıkıp dokunuyolar bebeğe ama dun küvezi temizleniyordu hemşire havluya sardı çıkartıp başka yere koydu madke falan yoktu agzında burnunu çekiyordu bide hafıf bende korktum biraz. Gerçi pipirik olmamak lazım rahat insanların başına hiç bişey gelmiyor.

rica ederım biz 55gun boyunca hiç dokunamadık canım izin vermedıler bence doktorunuza bundan rahatsızlık duydugunuzu söyleyın cunku böyle seylerden doktorların haberı olmuyo bebeklerımız cok nazık cunku en kucuk seyden enfeksıyon kapabılıyolar kac kılo suan tabı bızım için gramlar önemlı

Back