- Konu Sahibi Eliffbilge
Merhabalar oğlum 28 aylık. 100 e yakın Kelimesi var ikili cümlemiz yok.O söylediği kelimeleri de sadece ben anlayabiliyorum çünkü bir çoğunun İlk hecesini söylüyor. Uzun süre acaba otizim mi diye doktor doktor dolaştım.Son gittiğim iki doktor otizim düşünmediklerini ama gelişim geriliği olabileceğini söylediler.Bu fark kreşle çabuk kapanır dediler. Ben oğlumun yaşıtlarına bakıyorum bazıları dörtlü cümle bile kuruyor.Benim aklıma takılan en önemli şey ise oğlumun sorulara cevap vermemesi. Yani karışık cümleleri anlamaması.Su istiyor musun dediğimde hıhı ya da evet demiyor yani ne yapması gerektiğini bilmiyor suyun geleceğini bildiği için peşimden geliyor.Bu ne , ne renk ,bu kim ,bu kimin ,sana bunu kim verdi, Sorularına cevap verıyor sadece.
Göster temasımız çok iyi sosyal olarak çocuklarla ilgileniyor artık. işaret parmağını 16 aylıkken geçte olsa kullanmaya başladı .Öğreteceğim somut olan her nesneyi öğreniyor.Komutlarımı yerine getiriyor.
Benim kafamı karıştıran en şey Sadece geç konuşacak olmasından daha büyük bir problem var mi acaba düşüncesi.
Tecrübeli anneler yardım ederseniz çok sevinirim
Göster temasımız çok iyi sosyal olarak çocuklarla ilgileniyor artık. işaret parmağını 16 aylıkken geçte olsa kullanmaya başladı .Öğreteceğim somut olan her nesneyi öğreniyor.Komutlarımı yerine getiriyor.
Benim kafamı karıştıran en şey Sadece geç konuşacak olmasından daha büyük bir problem var mi acaba düşüncesi.
Tecrübeli anneler yardım ederseniz çok sevinirim