27. haftma girdim..öğretmenim.çok zorlanıyorum........

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
artık tahammülüm kalmadı öğrencilere.okulum köy okulu..yolları berbat yarım saatte gidiliyor.çok soğğuk.......pis...........dayanamıyorum artık.......

canım bnde 30.haftamdayım ve paror aldım gitmiyorum.benımde calısdıgım okul tic.lisesi dersler blok 19.30 da cıkıs dayanamadım belımın agrısına raporumu kullanıyorum.nasılsa ocakta 0 lancak hakkımız

ben de zorlanıyorum ama ne yapalım dayanacağız artık.çalışabildiğim kadar çalışacağım onların dersi boş geçsin istemiyorrum.

Ben de 28. haftamdayım. Okul başladığında müdür 30 saat ders vermişti. Zar zor 21 e düşürttüm. 21 saat bile çok geliyor şimdi. Daha çabuk yoruluyorum, daha az sabırlıyım. Öğrencilere daha çabuk kızabiliyorum normale göre. Rapor da almak istemiyorum, çünkü öğrencilere kıyamıyorum. Dersleri boş geçer. Bu saatten sonra öğretmen bulmak da zor olur. Kaldı ki 3 hafta kalaya kadar çalışmak istiyorum ki doğumdan sonra bebeğimle geçirecek daha çok vaktim olsun diye... Zor gerçekten hem çalışıp hem hamile olmak. Allahtan eşim çok yardımcı oluyo.

bende 35 haftalığım 2 haftam daha var doğum sonrasında kullanırım diye çalışıyorum ama çook zorlanıyorum sabır diliyorum . iyi dersler herkese

Ben 27 haftamdayım. Özelde çalışıyorum.Çok zorlanıyorum. Sürekli oturarak ders işlemek zorundayım.. Aslında rapor almak istiyoruım ama derslerimi arkadaşlarım doldurmak zorunda ve onşara kıyamıyorum. çok yoğun zaten ders programları. Dayanabildiğim kadar dayanacağım

canım bnde 30.haftamdayım ve paror aldım gitmiyorum.benımde calısdıgım okul tic.lisesi dersler blok 19.30 da cıkıs dayanamadım belımın agrısına raporumu kullanıyorum.nasılsa ocakta 0 lancak hakkımız

canım sen 2 aylık önceki izninimi kullanıyorsun?yoka ona dokunmadan rapor mu aldın?doğum iznimi kullanmıcam rapor alcam demek gibi bir hakkımız var mı?0 lancak demişsin ya seninki nomal rapor sanırım....yine doğumdan sonra 4 ay kullanabilecek misin iznini?

canım doğum izninin dışında rapor almayı düşünmedinmi.Mesela benim doktorum ben hiç istemeden rapor vereyimde dinlen diyor.Yorucu bir süreçtir,kendini yormamış olursun diyor.Tamamen almasan bile 3-4 gunluk dinlenmeler bile iyi gelecektir.Gerci öğretmenlikte prosedür tam nedir bilmiyorum ama durumun malum..zaten cok zor geçiriyorsun hamileliği...

ya hem aldığın raporu doğum izninden düşemezlerki.mantık dışı bir kere.o senin zaten alacağın bir izin.ama daha öncesinde hastalanmış,halsiz düşmüş,grip olmuş vs olabilirsin..bunun için kimse senin doğum iznini kısaltamaz ki..eğer öyle bir uygulama yapılıyorsa yanlıştır diye düşünüyorum ben..Allah korusun düşük tehditin olsa ve 2 ay hiç kalkmadan yatsan,doğumdan sonra işemi başlatacaklar...

artık tahammülüm kalmadı öğrencilere.okulum köy okulu..yolları berbat yarım saatte gidiliyor.çok soğğuk.......pis...........dayanamıyorum artık.......

Canım ben de Öğretmenim.13. haftamdayım.Benimki microenjeksiyon gebeliği.Ben önce 40 günlük rapor hakkımı kullandım.Şimdi de heyet raporu aldım.Bebeğim doğana kadar işe gitmeyi düşünmüyorum.

evet ben normal rapor kullanıyorum sonra dogum iznine ayrılıcam 8 hafta kala doguma.zaten senelik 40 gun rapor hakkımız ocakta 0 olcak ve 40 gün daha rapor hakkımız olcak dogumdan sonra 8 hafta daha izin kullanıp 40 gun daha rapor alcam.anlatabildim umarım

evet ben normal rapor kullanıyorum sonra dogum iznine ayrılıcam 8 hafta kala doguma.zaten senelik 40 gun rapor hakkımız ocakta 0 olcak ve 40 gün daha rapor hakkımız olcak dogumdan sonra 8 hafta daha izin kullanıp 40 gun daha rapor alcam.anlatabildim umarım

ben de birkaç bişey sorucam arkadaşlar:1-hamilelik öncesi iznimden 5 haftasını sonraya aktardım diyelim ya o haftalar içinde rapor almam gerekirse(domuz gribi salgını daha da ilerlerse düşüncesiyle soruyorum.bu durumda rapor hakkımı kullanırım)böyle birşey olabiliyor mu? 2-doğum sonrasındaki 8 haftalık iznim bittikten sonra 1 ay çalışsam sonra ücretsiz izne ayrılma durumu oluyor mu?yoksa 8 hafta bittikten hemen sonra mı ücretsiz izne ayrılmak gerekiyor?açıkcası yaz tatiline 1 ayım kalıyor ve eylüle kadar maaşımı almak istiyorum ve eylülde 1 yıllık izne ayrılmak istiyorum.

Yönetmeliğe göre 8 haftalık iznin bitiminden sonra doktorun raporla izni uzatması ile bu iznin de bitiminden sonra toplamda 1 yıl ücretsiz izine ayrılma hakkımız var. Bu ücretsiz izne de 3-4 ay sonra başlayabilirsin. Tabi o zaman 12-3=9 ay iznin kalıcak. O da zaten yeterlidir. Benim de doğumum ocak sonu olucak. 5 haftamı da bi problemim olmazsa doğum sonrasına aktarıcam. ıiznlerim bittiğinde okulun kapanmasına 1, 1 buçuk ay kalıcak. O sürede rapor alıcam. yazın da maaşımı alıp. Eylülde ücretsiz izne ayrılıcam. Yine de yönetmeliği gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar ben 25 haftalık hamile bir öğretmenim.Köy okulunda birleştirilmiş sınıf okutuyorum.Ben şimdilik iyiyim umarım bikaç hafta sonra bende aynı sıkıntıları yaşamam bitek sabahları kalkması zor geliyo şimdilik

Ben de şöyle birşey sormak istiyorum.Eylül başı gibi doğum yapıldığında doğum öncesi izni kullanılmadığına göre doğumdan sonra 16 hafta izin kullanılabiliyo mu yoksa sen zaten tatildeydin mi diyolar?

Doğum öncesi iznini kullanmama gibi bi şansın yok.Yanılmıyosam max.35.haftaya kadar çalışma hakkın var.Ama şirketler kendilerine göre insiyatif kullanarak son ana kadar çalışmaya izin verirler mi bilemiyorum.Bu 16 haftalık izin yıllık izinden ayrı bişey.Kimse sana sen tatildeydin diyemez.Yıllık iznin bitmişse ve tatilini doğum izninden kullanarak yapacaksan o başka.

Öğretmenler göreve eylül 1 de başladıkları için eylül başında doğum yapılırsa doğum öncesi izni de kullanılmamış oluyor. Çünkü öncesinde zaten tatildesin. Bu durumda 16 hafta mı izin oluyor doğumdan sonra onu sormak istemiştim.

Öğretmenler göreve eylül 1 de başladıkları için eylül başında doğum yapılırsa doğum öncesi izni de kullanılmamış oluyor. Çünkü öncesinde zaten tatildesin. Bu durumda 16 hafta mı izin oluyor doğumdan sonra onu sormak istemiştim.

sanırım doğum öncesini sonraya aktarabilmek için 32.haftada iken çalışıyor raporu almak gerekiyor..yani çalışıyor olmak gerekiyor..

Benim görümcem aynı durumda kaldı canım, bu yaz Ağustos sonunda doğum yaptı ve maalesef o dönem tatil sayıldığı için izinlerini aktaramadı.
Zaten tatil dönemi olduğu için, doktorunun yazdığı çalışabilir raporu kabul edilmedi maalesef.

X