Kızlar salı günü 27+0 ken önce kadın doğuma gittim. Ben öncesinde İzmirde ücretli detaylı ultrason yaptırmıştım ama acilen taşınıp şehir değiştirdiğim için doktoruma raporu gösteremedim. Taşındığım ildeki Kayseri Erkilet kadın dogumda doktora göründüm. Ultrasondan baktı bi sorun yok gayet yolunda dedi. Detaylı ultrason raporunu doktora gösterince şehir hastanesinde perinatoloji var önce kadın doğumcuya git ordan seni perinatolojiye gönderecekler dedi,oraya sevk etti. Gittim perinatolojiden önce ultrasona girdim sonucu alıp kadın doğumcuya gösterdim iki hafta geriden geliyo perinatolojiye sevk ediyorum dedi. O an ağlıyorum kadın diyo ki donuk donuk 'şu an neye ağladığınızı gerçekten anlamıyorum' ben komple ağlamaya başladım ilk gebelik çünkü korkuyorum sonuçta. Sonra perinatolojiye gönderdi doktor ordanda sonuçlar çıktı işte fetal geriden geliyo iki hafta vs dedi. İsterseniz kordondan sıvı alıp bakılabilir ama eşinizle ortak isteğe bağlı bununda riskleri var kanama,düşük,bebekte kalp durması gibi vs dedi kabul etmedim. İkinci alternatif ise anneden kan alınıp Dna bakılması dedi 15-20 bin en son duyduğum fiyat devlet karşılamıyo dedi onada yok dedim. Zaten bu testler tedavi amaçlı değil tespit amaçlı çocuğunuz down sendromlumu otizmli mi vs ona bakılır dedi. Ben zaten ikili tarama testimi yaptırmıştım temiz çıkmıştı. Yani sinirlerim bozuldu hastaneden çıkana kadar ağladım ertesi gün koltuk altı lenflerim şişmiş stresten dokunamadım. Sonuçlar aşağıdaki gibi bana bi yardım eder misiniz nolur çok tedirginim
885 g ± 131 g(1lb 15 oz) 25w5d Hadlock 11.3%
BDP: 64.98 mm Last 26w2d (24w0d-28w3d)Hadlock 16.6%
HC: 247.01 mm Last 26w6d (24w5d-28w6d)Hadlock17.9%
AC: 217.98 mm Last 26w2d (24w1d-28w3d)Hadlock 20.6%
FL:46.60 mm Last 25w4d (23w3d-27w4d)Hadlock 5.5%