• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 26 haftalık bebeğimiz 50 günlük mücadele sonrasında evimizdeyz;Yaşadığımız sorunlar..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

TugceSanli89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
31
0
0
İstanbul
26 haftalık bebeğimiz 50 günlük mücadele sonrasında evimize çıktık;

Şu an bebeğimiz bugun itibari ile 34 hatalık 3 günlük...

Sonrasında yaşanan sorunlarımızı sizinle paylaşıp hem bilgi edinmek, hemde tecrubeli ailelerden bilgi toplamak istiyoruz...

Kızımız 06.09.2010 tarihinde 26 haftalık iken erken doğum sonucunda 900gr dünyaya geldi. :nazar:

44 günlük kuvezde hayatta kalma mücadelesi sonrasında, bebeğimi ve benide çağırıp servise (normal odaya) çıkardılar. Sonrasında bana alışması için 6 günde hastanede kalıp taburcu ettiler.

Taburcu gününde bazı problemlere rastlanıp belli periyotlarda kontrollere gitmemizi istediler.

Bebeğimizde 2 soruna raslanıldı.

1-) Başında ufak bir kiste raslanıldı.
USG de Sol Laterel Ventrikül de 16*13 mm boyutlarındaymış.3 haftadır bu sorun biliniyordu. En son kontrollerde biraz ufalma gözlendi. Takip için her hafta kafa utrasyona USG (SONOGRAFİ) çekilmesini tavsiye ettiler.

2-) Taburcu olucağımız gün göz kontrolunden geçti ve sorun var deyip bizi Cerrahpaşaya sevk ettiler ve kontrol sonucunda doktorun dediğine göre her 2 gözdede MAKULA TAMAMLANMAMIŞ ve bize verilen kağıttada EVRE 4b gözüküyor. Bu çok büyük sorun dediler. Damarlar gelişemediği için LAZER bile uygulayamıyoruz. Körlük için sınır bölgesinde deyip bizi uyardılar. Bu haberden sonra yıkıldık. Bizi haftaya tekrar kontrole çağırdılar…

Bu 2 sorunu yaşayan aileler varsa LÜTFEN bizimle bilgilerini paylaşsınlar…

Bugun günlerden 28.10.2010 ilerki tarihlerde sorunlarımız hakkındada sizlere bilgi vericezki başkalarıda bu sorunları yaşarsa bilgi sahibi edinsinler diye.

Lütfen bütün bebeklerimiz için acil şifalar dileyip onlar için dualar edelim.
Onlar bizim parçamız…:enbuyukkk:

Son düzenleme:
oncelıkle gozun aydın canım bebegınlşe nıce guzel yıllara ınş ve gecmıs ols ...ınş sıkıntı olmaz duzenlı muayene ıle atlatıtrsınız ınş canım

Teşekkürler sağol.

Valla ne derlerse yapıyoruz. Önümüzdeki haftalar kontrollerimiz var gene gidecez.

Umarım hayırlı haberler alırız...

oncelıkle gozun aydın canım bebegınlşe nıce guzel yıllara ınş ve gecmıs ols ...ınş sıkıntı olmaz duzenlı muayene ıle atlatıtrsınız ınş canım

Son düzenleme:
canım benim öncelikle geçmiş olsun Allahım tez zamanda şifasını versin öncelikle bol dua et bebğin daha 40 haftayı tamamlamamış oyüzden gelişim devam ediyodur benim bebğimde de rop 3 vardı daha doğrusu tam 3 değildi 2ile 3 arası demişti doktor oğlum 29artı 5 te doğdu 1100 grdı ve 45 gün hastanede kaldık 34. hafatladı sanırım farkedeildiğinde bende çok üzülmüştüm hiç unutmuyorum ağlamamla hastaneyi inletmiştim ama korktuğum gibi olmadı şükür her kontrolüne gittim ve doktorun ağzından dökülen sözcükleri korkarak dinledim şükür bebğimin her hafatki kontrolünde ilerleme olmadığı hattta damarlanmanın dağıldığını söyledi doktoor 40. haftaya kadar ameliyat için bekletti ama ameliyetede gerek kalmadı 40 . hafatdan sonra 1 ay sonra bidaha gittik ve tamamen gerilemiş dedi ameliyet bile olmadık ve şuan herşeyi çok iy görüyor hiç bi sorunu yok. inaşallah senin bebğininde 40. hafatyı tamamaladığında daha doğru bilgi verirler.bol bol dua et ben rabbime o günlerde nasıl yalvardığımı analatamam dilerim sizede bizim gibi kapısını açar çok zor bi durum rabbim yardımcın olsun. niye erken doğum yaptın çok geçmişolsun tekrar

cnm çok geçmiş olsun.taburcu olana kadar muyene etmediler mi ki göz ve beyindeki kist sorunu tam o gün çıktı?inşaallah daha sonraki muayeneleri iyi çıkar.bi de hangi hastanedeydiniz?

Verdiğin bilgiler için teşekkürler beybi34.
Bizde zaten hergün dua edip Allahımıza yalvarıyoruz. İnşallah bizimkininde göz problemi ortadan kalkar. Acayip korkuyoruz valla.
Göz kağıdına bakınca her iki gözdede EVRE 4b gözüküyor. Açıklamadada MAKULA TAMAMLANMAMIŞ yazıyor.
Bunun ne olduğunu bilemiyorum ama doktor sınırda dedi ve çok kokuyourz...
Şu an bebeğim bugun itibari ile (30-10-2010) 34 hatta 4 günlük oldu.... İnşallah zaman bebeğimizin ilacı olur ...
Erken doğuma gelince sebebi belli değil. Kadir gecesinden bir gün sonra ağrım vardı eşime sabah doktora gidelim dedim. Bir gittik doğum başlamış dediler ve normal doğum yaptım...

canım benim öncelikle geçmiş olsun Allahım tez zamanda şifasını versin öncelikle bol dua et bebğin daha 40 haftayı tamamlamamış oyüzden gelişim devam ediyodur benim bebğimde de rop 3 vardı daha doğrusu tam 3 değildi 2ile 3 arası demişti doktor oğlum 29artı 5 te doğdu 1100 grdı ve 45 gün hastanede kaldık 34. hafatladı sanırım farkedeildiğinde bende çok üzülmüştüm hiç unutmuyorum ağlamamla hastaneyi inletmiştim ama korktuğum gibi olmadı şükür her kontrolüne gittim ve doktorun ağzından dökülen sözcükleri korkarak dinledim şükür bebğimin her hafatki kontrolünde ilerleme olmadığı hattta damarlanmanın dağıldığını söyledi doktoor 40. haftaya kadar ameliyat için bekletti ama ameliyetede gerek kalmadı 40 . hafatdan sonra 1 ay sonra bidaha gittik ve tamamen gerilemiş dedi ameliyet bile olmadık ve şuan herşeyi çok iy görüyor hiç bi sorunu yok. inaşallah senin bebğininde 40. hafatyı tamamaladığında daha doğru bilgi verirler.bol bol dua et ben rabbime o günlerde nasıl yalvardığımı analatamam dilerim sizede bizim gibi kapısını açar çok zor bi durum rabbim yardımcın olsun. niye erken doğum yaptın çok geçmişolsun tekrar

Beyindeki sorun biliniyordu. Çıkmadan 2 hafta önce belli olmuştu. Ama bu durumda yapılacak bir şey yok dediler. Zamanla konrollerde sonucu görücez. Ufak oluğu için bu sorun olabiliyormuş.Tolara edebilir dediler. Bl bol dua edin, sevginizi gösterip onu sevin dediler. Bizde zaten prensesimize hep bunları yapıyoruz...

Göz gelince çıkıcağımız gün GÖZ kontrolünden geçti. Soruna raslanıldı ve Cerrahpaşaya randevu alıp gidin dediler. Gidip bu sonucu öğrendik. Bu çarşamba ene kontrollerimiz var. Allahımıza devamlı yalvrıyoruz anne baba olarak. :(

cnm çok geçmiş olsun.taburcu olana kadar muyene etmediler mi ki göz ve beyindeki kist sorunu tam o gün çıktı?inşaallah daha sonraki muayeneleri iyi çıkar.bi de hangi hastanedeydiniz?

canım benim durumunuz varsa başka bi doktora daha gidin çok önemli çünkü 4. evrede lazer bile olsa büyük cisimleri görebiliyo diye biliyom yani bu rop olayı ayrı bi uzmanlık alanı hatta istanbulda retina göz merkezi var orda çok iy prof un olduğunu duymuştum yani beklenip beklenilmeyeceğinden emin olun yani bu evereler arasında geçiş olabiliyo 3ten 4 e yada daha kötüye Allah korusun bebğini inşallah benim oğlumun ki gibi onunkide geriler ve ameliyatla düzeltilir ama dedğim gibi daha iy bi doktor yada başka bi doktor daha kesin konuşabilir bizim erzurumda sadece 1prof vardı bu alanda uzman ben ona bile çok korktum hatta o bi hafta enfeksiyondan ddolayı bakamamıştı yerine bakan bi yardımcı doçent vardı hiçbişey anlamaddı hatta bebğimin gözünü kanatmıştı ondan sonra sadece kendi doktoruna götürdüm dikkatli olun bu konuda emiin olun ben çok endişeliydim valla

Dün ROP kontrolu için Cerrahpaşaya gittik.
Kontrollerde MAKULA tamamlanmış ve hemen bizi lasere aldılar.
2 gözündende bebeğimiz laser oldu ve sonucu haftaya belli olur dediler.
Haftaya gittiğimizde sizlere bilgi yazarım.
Malesef Laser akşamı bebeğimizin gözleri enfeksiyon kapmış ve şu an gözleri şişmiş durumda ilaç aldırttılar ve kullanıyoruz.
Normalde laserden sonra damla kullanılması gerekiyormuş ve bize alın diye birşeyde söylemediler bu yüzden mafoldu bebeğim sizler dikkatli olun lütfen...

2-) Taburcu olucağımız gün göz kontrolunden geçti ve sorun var deyip bizi Cerrahpaşaya sevk ettiler ve kontrol sonucunda doktorun dediğine göre her 2 gözdede MAKULA TAMAMLANMAMIŞ ve bize verilen kağıttada EVRE 4b gözüküyor. Bu çok büyük sorun dediler. Damarlar gelişemediği için LAZER bile uygulayamıyoruz. Körlük için sınır bölgesinde deyip bizi uyardılar. Bu haberden sonra yıkıldık. Bizi haftaya tekrar kontrole çağırdılar…

inşallah iyi olur bebeğin benim oğlumda lazer oldu predford kullanıyoruz,çok merak etmiştim seni Allah korusun kuzunu

İnşallah iyi olucak Rabbimin izninle. Benim kızım ÇOK güçlü ben bunu hissediyorum.

Anne baba olunca insan ne kadar değişiyormuş :(

Hele birde Premature olunca insan evladına dahada fazla düşkün oluyor ...

inşallah iyi olur bebeğin benim oğlumda lazer oldu predford kullanıyoruz,çok merak etmiştim seni Allah korusun kuzunu

Dün bebeğim Cerrahpaşada Genel ROP kontrolünden geçti.

Yapılan Laser tuttuğunu gelişme olduğunu iletmişler.

2 hafta sonra tekrar kontrol için çağırdılar...

Darısı göz problemi yaşıyan evlatlarımızın başına.

Umarım her gittiğimizde gözlerine NUR gelir bebeğimin. Beni görmesini çok istiyorum çocuğumun...

Back