• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 haftada doğan kızım

Merhabalar çok geçmiş olsun Allah bebeğinize sağlık, size bol bol sabır versin inşAllah🤲🏻
Ben de 26+1 doğum yapmıştım 940gr 35cm. 80 gün kuvözde kaldı şu an yanımda çok sağlıklı maşallah🧿 Bebeğimde de pda vardı ama ilaç tedavisi ile kapanmıştı küvezdeyken. Rop vardı hastaneden takipli olarak taburcu olmuştuk 4 ağustosta götürmüştüm kontrole, doktor tekrar gelmenize gerek yok göz damarları gelişimini tamamlamış gözleri çok iyi demişti şükürler olsun.
ayrıca 2ml içmesi az değil zaten o kiloda doğup onu tolere edebilmesi bile büyük bir şey. Zamanla inşallah midesi tolere etmeye başladıkça süt miktarını arttıracaklardır. Antibiyotik tedavisi yapmaları zaten olağan bir şey merak etmeyin doktorlar orada onlara çok iyi bakıyorlar.
Sizin de sanıyorum ki ortalama 2.5-3 aylık bir bekleme süreciniz olur kilo almasını beklerler, tabii ki en önemlisi ciğerlerinin görevini tamamiyle yerine getirip kendi oksijenini kendisi alması, bu da yavaş yavaş olan bir şey tabii ki. Şu an zaten çok minik entübe kalması, fazla efor sarf etmemesi onun için çok daha iyi olabilir. Dr'lar zaten uygun gördükleri zaman burundan oksijene geçirirler. Benim oğlum 2.390gr ile eve gelmişti, size de iki kiloyu görünce, kuvözde kalmasını gerektirecek bir sağlık sorunu olmadıkça verirler diye düşünüyorum.
Tekrar çok geçmiş olsun sorularınız olursa yardım etmek isterim, siz yeter ki umudunuzu kaybetmeyin. Miniginize güvenin, prematüreler sandığınızdan çok daha güçlüler🤗
Çok teşekkür ederim , bebeğiniz ne kadar entübe kaldı acaba her bebek farklıdır biliyorum ama genede aynı hafta oldukları için merak ettim .
Birde acaba mantar enfeksiyonu hakkında bilginiz var mı ?inşallah benim kızımda sağlıkla sıhhatle evine gelir

Çok teşekkür ederim , bebeğiniz ne kadar entübe kaldı acaba her bebek farklıdır biliyorum ama genede aynı hafta oldukları için merak ettim .
Birde acaba mantar enfeksiyonu hakkında bilginiz var mı ?inşallah benim kızımda sağlıkla sıhhatle evine gelir
İyi akşamlar öncelikle. Benim bebeğim başından beri burundan oksijen desteği alıyordu çünkü benim erken doğum olacağı tahmin edildiği gibi 2 doz ciğer geliştirici iğne olmuştum. Sadece oksijen değeri bir ara düştüğü için (prematüre apnesi vardı) 2 gün entübe kalmıştı onun dışında burundan alıyordu. Kilo almaya başladıkça zaten ciğerleri de gelişiyordu ve kendi kendine solunumunu yapmaya başlayınca oksijen desteğini çıkarmışlardı.

Ne yazık ki mantar enfeksiyonu hakkında bilgim yok. Bize de antibiyotik tedavisi uygulamislardi bir kaç defa ama mantar için değildi. Umarim en kısa zamanda yanınıza gelir bebeğiniz 🙏🏻

10 gün önce fda amaliyatı oldu kızım , amaliyat iyi geçti dediler , ama bir türlü toparlanmıyor entübeden ayırmaya çalıştılar 2 kere tolere edemedi, 🥺 kilo alımıda durdu ameliyattan sonra halen 1134 gram , 26+2 de doğdu bugun 35. Gün
Elimden birşeyde gelmiyor ,Allahım diyorum ne olur benim bekleyişime kızımın bu kadar küçükken bu denli büyük sorunlarla baş etmesine değsin 🥺🥺🥺

Allahim Şafi ismi ile bebeğinize şifa versin, geçmiş gitmiş olsun İnşallah 🤲

arkadasimin bebegi de o civarda dogdu .174 gun tami tamina kuvez macerasi sonunda suan cok mutlu cok tatli afacan bir bebis oldu.umarim cok daha kisa surede kiziniza kavusursunuz

Back