Çok teşekkür ederim , bebeğiniz ne kadar entübe kaldı acaba her bebek farklıdır biliyorum ama genede aynı hafta oldukları için merak ettim .Merhabalar çok geçmiş olsun Allah bebeğinize sağlık, size bol bol sabır versin inşAllah
Ben de 26+1 doğum yapmıştım 940gr 35cm. 80 gün kuvözde kaldı şu an yanımda çok sağlıklı maşallah Bebeğimde de pda vardı ama ilaç tedavisi ile kapanmıştı küvezdeyken. Rop vardı hastaneden takipli olarak taburcu olmuştuk 4 ağustosta götürmüştüm kontrole, doktor tekrar gelmenize gerek yok göz damarları gelişimini tamamlamış gözleri çok iyi demişti şükürler olsun.
ayrıca 2ml içmesi az değil zaten o kiloda doğup onu tolere edebilmesi bile büyük bir şey. Zamanla inşallah midesi tolere etmeye başladıkça süt miktarını arttıracaklardır. Antibiyotik tedavisi yapmaları zaten olağan bir şey merak etmeyin doktorlar orada onlara çok iyi bakıyorlar.
Sizin de sanıyorum ki ortalama 2.5-3 aylık bir bekleme süreciniz olur kilo almasını beklerler, tabii ki en önemlisi ciğerlerinin görevini tamamiyle yerine getirip kendi oksijenini kendisi alması, bu da yavaş yavaş olan bir şey tabii ki. Şu an zaten çok minik entübe kalması, fazla efor sarf etmemesi onun için çok daha iyi olabilir. Dr'lar zaten uygun gördükleri zaman burundan oksijene geçirirler. Benim oğlum 2.390gr ile eve gelmişti, size de iki kiloyu görünce, kuvözde kalmasını gerektirecek bir sağlık sorunu olmadıkça verirler diye düşünüyorum.
Tekrar çok geçmiş olsun sorularınız olursa yardım etmek isterim, siz yeter ki umudunuzu kaybetmeyin. Miniginize güvenin, prematüreler sandığınızdan çok daha güçlüler
Birde acaba mantar enfeksiyonu hakkında bilginiz var mı ?inşallah benim kızımda sağlıkla sıhhatle evine gelir