Yani bebeğin hipotonik olmasının altında yatan bi sebep olma ihtimali yüksek ama tek başına bebeğin bilişsel becerilerini etkilemiyormuş. İlk doktorun hemen tanı koyamam deyip ikincisinin hemen koyması biraz şüpheli bence üstüne düşün ve gösterebildiğiniz tüm uzmanlara gösterin.Is hypotonia a disability?
Hypotonia, as a condition on its own, could identify as a disability because it can affect how a person performs their daily tasks. It’s extremely rare for a baby to have a hypotonia diagnosis without an underlying condition associated with it.
Hypotonia, as a symptom, isn’t a disability, but the underlying diagnosis could be a disability.
Hypotonia doesn’t affect a person’s intellectual abilities.
Rehabilitasyon sürecinde çocuk nörologları, fizyoterapistler, ergoterapistler ve dil ve konuşma terapistleri aileye rehberlik etmektedir.
Merhaba teşekkür ederim ikisi de aynı doktorBilgim yok ama şu sayfada şöyle bir şey yazıyor: Hypotonia in Babies: Symptoms, Causes & Treatment
Yani bebeğin hipotonik olmasının altında yatan bi sebep olma ihtimali yüksek ama tek başına bebeğin bilişsel becerilerini etkilemiyormuş. İlk doktorun hemen tanı koyamam deyip ikincisinin hemen koyması biraz şüpheli bence üstüne düşün ve gösterebildiğiniz tüm uzmanlara gösterin.
Şu sayfada da farklı uzmanlıklar saymışlar belki danışabilirseniz: Hipotoni (Düşük Kas Tonusu) Nedir? | Uzm. Dkt. Aleyna Tekin
Evet hem özel bir klinikte hem de eğitim araştırma daMaalesef hipotoni cogunlukla tek basina olmuyor, bir genetik hastaligin belirtisi oluyor. Genetik kaynakli hastaliklarda da sadece kaba motor degil her alanda gelisim geriligi goruluyor. Anlattiginiz kadariyla oglunuz kendinden 1-1.5 yas kucuk bebeklerle ayni seyleri yapabilir durumda. Bu gelisim geriligi oldugunu gosterir. Otizm degil demesini de doktorun bu durumu hipotoniyle birlikte degerlendirmesi sebebiyle oldugunu dusunuyorum. Genetik test yapildi mi hic oglunuza?
Merhaba genetik test için ileri süreçte tekrar bakalım denildi doktorumuza kaslarımızın gevşek fizikle toparlayabildiğimizi belirttik ama o bunu anladığım kadarıyla zeka geriliğine bağladı nöroloji doktorumuz hiç bu şekilde bişey söylemedi doğum esnası ve doğum sonrasında bir sorunumuz yoktu erken doğmadı zeka geriliğinde çocuklarda hipotoni oluyor mu hiç bilgim yok açıkcası bizim kaba motor geriliği kaslarının gevşek olmasından kaynaklanıyordu ama biz doktora anlatamadık ve fizik içinde rapor vermediGenetik testleri tekrar edin, doğum esnasında bi komplikasyon oldu mu? Küvöze girdi mi? Fizik tedavisinize ek yüzme su egzersizi başlattılar mı? Bunlar önemli, hipotoniye ek gerilik düşünüyorlar ama bundan daha önemli olan kalıcılık olacak mı, gelişiyor ama yavaş gelişiyor durumu varsa bi süre sonra normali yakalar, tanılı ama bundan daha ileri (negatif anlamada) gitmez derseler ortalama bunun üstüne yine biraz çıkar, ama ilerleyen tipte olursa mevcut becerileride kaybedebilir. Mesela yürüme ile ilgili nörolojik her şeyi elediler mi?
Evet yapıldı ama sağlıklı diyemeyiz ilerleyen yıllarda tekrar test yapalım denildi 2 genetik doktoru da kaslarıyla ilgili sağlıklı demediTüm gen egzom yani Wes testi yaptırdınız mı ?
Merhaba geç gördüm kusura bakmayın yavrunuz erkek mi ? Hipotoni olduğunu nasıl öğrendiniz neler yapabiliyor doktor ne diyor çok çok geçmiş olsun fizik tedaviyle çok güzel sonuçlar alırsınız bize uyaran eksikliği tanısı koyuldu zeka geriliğimiz yokmuş hipotoniye bağlı kaba motorda gerideBizim emarda mitokondriyal hastalık olabilir dedi doktor genetiğe test verdik. 12 aylıl hipotonik bebek
Bizim emarda mitokondriyal hastalık olabilir dedi doktor genetiğe test verdik. 12 aylıl hipotonik bebek
12 aylık kız. Başını tutamıyor emekleme ses çıkarma yürüme gülme yok emarda leigh sendromundan şüpheleniyor bakışları iyi ama bilmiyorum ne yapacağız fizik tedaviye gidiyorMerhaba geç gördüm kusura bakmayın yavrunuz erkek mi ? Hipotoni olduğunu nasıl öğrendiniz neler yapabiliyor doktor ne diyor çok çok geçmiş olsun fizik tedaviyle çok güzel sonuçlar alırsınız bize uyaran eksikliği tanısı koyuldu zeka geriliğimiz yokmuş hipotoniye bağlı kaba motorda geride
Anladım sanırım sizde wes testi yaptırdınız umarım tertemiz gelir sonuçlarınız12 aylık kız. Başını tutamıyor emekleme ses çıkarma yürüme gülme yok emarda leigh sendromundan şüpheleniyor bakışları iyi ama bilmiyorum ne yapacağız fizik tedaviye gidiyor
Nerede test yaptırdınız nöroloji doktorunuz kimdi pekiAmin inşallah. Çok uyuyor bir de