Merhaba oğlumun kasları gevşek genetik testler yapıldı temiz çıktı ama sağlıklı diyemeyiz önümüzde ki senelerde tekrar kontrol edeceğiz denildi. Bir yıldır fiziğe gidiyoruz artık çözger raporu için başvuru yapmak istedik çocuk ergen ruh sağlığı bölümüne gittik normalde kim seslenirse seslensin bakan oğlum bakmadı doktor bizi gelişim testine yolladı başka odaya geçtik orada oğluma bardak verildi bardağı aldı su içer gibi yaptı küpleri üst üste koy dediler koydu kanat çırpar mı anlamsız güler mi dalar mı gibi sorular soruldu hayır dedik sonra tekrar doktor gördü bu sefer 10 dk da teşhis koyamam testler kötü çıkmış sizi 3 4 defa görmem gerekiyor çözger için şu an onay vermiyorum dedi şunu belirteyim oğlum da henüz yürüme yok bir kaç kere adım fizyoterapistimiz cesaret etse gerisi gelicek yürümeyecek çocuk değil dedi. Biz tekrar çocuk ergen bölümüne gittik bu sefer çok kısa kaldık odada masaya dayanarak tutunuyordu oğlum doktor araba verdi oynadı ileri geri yaptı ama arabanın tekerini de çevirdi doktor çeviriyor diye söyledi sonra hadi arabayı babaya ver dedi hocam oğlumuz yürüyemiyor dedik hiç mi yürümüyor dedi bu sefer neyse oğlum artık oda içinde emeklemeye başladı arabayla babasına yaklaştı bu sefer doktor otizm değil gelişim geriliği zeka geriliği var oğlunuz da 1 yıllık rapor için onay verdi heyete gireceğiz konu uzun biliyorum kusura bakmayın anlatıcak fikir alıcak kimsem yok şimdi oğlumun neler yaptığını yazacağım öncelikle bizim doğuştan hipotonik tanımız var
Her şeyi ağzına götürüyor Araba tekeri çeviriyor ama normal oynuyorda anneye babaya mama ver diyince verir üzerini çıkartır giymeye çalışır hadi dışarı çıkalım gel üzerini değiştirelim dersem gelir eğer uykusu varsa hadi gel uyuyalım derim odasına emekler yatağına yatar taklit eder hayvanları sokakta kitapta gösterir kitaplara ilgisi var sayfaları çevirir oturduğu yerde müzikle oynar alkış yapar kelime sayısı maalesef az ekran izledik bezini açınca kendini ıslak mendille siler banyoda lifini alır vücuduna sürer topu at derim atar çekmece kapıları kapat derim kapatır vedalaşırken bazen öpücük bazen bay bay kullanır merhaba derken öpücük atar tarağı alıp saçlarını tarar kabloları prize takmaya çalışır çatal kullanır lego takıp çıkarmayı bilir bulaşık makinesi boşaltmaya yardım eder kaka yaptığı söyler kaba motor becersi olarak gerideyiz biliyorum yürümemiz yok elinden tutunca yürür parkta çocuk görse yanlarına gitmeye çalışır izler öpücük atar çok uzattım ne olur kusura bakmayın çözger raporunda zeka geriliği olarak mı yazıcak bilmiyorum bunu öğrenmek istiyorum yakın zamana randevu bulamadım çocuk ergen ruh sağlığı bölümünden maalesef heyetten sonraya randevu var ikinci görüş alamıyorum o yüzden hala inanmak istemiyorum zeka geriliği olduğuna
Her şeyi ağzına götürüyor Araba tekeri çeviriyor ama normal oynuyorda anneye babaya mama ver diyince verir üzerini çıkartır giymeye çalışır hadi dışarı çıkalım gel üzerini değiştirelim dersem gelir eğer uykusu varsa hadi gel uyuyalım derim odasına emekler yatağına yatar taklit eder hayvanları sokakta kitapta gösterir kitaplara ilgisi var sayfaları çevirir oturduğu yerde müzikle oynar alkış yapar kelime sayısı maalesef az ekran izledik bezini açınca kendini ıslak mendille siler banyoda lifini alır vücuduna sürer topu at derim atar çekmece kapıları kapat derim kapatır vedalaşırken bazen öpücük bazen bay bay kullanır merhaba derken öpücük atar tarağı alıp saçlarını tarar kabloları prize takmaya çalışır çatal kullanır lego takıp çıkarmayı bilir bulaşık makinesi boşaltmaya yardım eder kaka yaptığı söyler kaba motor becersi olarak gerideyiz biliyorum yürümemiz yok elinden tutunca yürür parkta çocuk görse yanlarına gitmeye çalışır izler öpücük atar çok uzattım ne olur kusura bakmayın çözger raporunda zeka geriliği olarak mı yazıcak bilmiyorum bunu öğrenmek istiyorum yakın zamana randevu bulamadım çocuk ergen ruh sağlığı bölümünden maalesef heyetten sonraya randevu var ikinci görüş alamıyorum o yüzden hala inanmak istemiyorum zeka geriliği olduğuna