Merhaba arkadaşlar,
Sanırım bu benim ikinci başlık açışım olacak.
Bu aralar hayatımı gözden geçiriyorum. Gerçekten çok kötü bir hayat yaşadım.
Uzun uzun yazmak istemiyorum. Ama çoğu benim elimde olmayan sebeplerden oldu. İllaki tabii ki benim hatalarımda oldu. Ama şimdi gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Herkesten ve herşeyden çok sıkıldım. Kimseye tahammülüm kalmadı. Özel psikoloğa verecek param yok. Devlete hastanesine gitsem devlet atamalarında karşıma çıkaracaklar. Gerçe artık herhangi bir yere atanacağıma dair hiçbir umudum da yok. Ama zaten 6 yıl önce falan devlete gittim iki farklı doktora. Dinlemiyorlar ilaç yazıp gönderdiler.
Velhasıl hayatımı değiştirmek için ne yapabilirim ? Ne bir iş bulabiliyorum ne beş kuruş param var. Eşim markette evin ihtiyaçlarına 500 lira veriyorum diye kızıyor ama kendisi aylık litrelik rakı haftalık da 8 bira içer. Kötü bir insan değildir. Yanlış anlaşılmasın. Bana kötülüğü dokunmuyor. Ama zor dayanıyorum artık. Ne yapmamı önerirsiniz ?
Böyle yazınca problem eşimmiş gibi oldu ama o değil. Genel olarak her şey. Parasızlık, aile yapısı, eş durumları... çabalıyorum hepsi için elimden gelenin daha fazlasını yapıyorum. Ama olmuyor bir karış yol alamıyorum. Öğretmenlik okudum atanamadım. İş arıyorum bulamıyorum. Annem babam ayrılar 7 yaşımdan beri. Hiçbir zaman umurlarında olmadım. Hep kendi paramı bile kendim kazandım o yaştan bu yana. Üniversite bitti. Kimse istemedi beni. Hadi dedim herkesin düzeni var ben de evleneyim. Düğün bile istemedim. Evlendikten 2 ay sonra kayınpeder vefat etti. Kayınvalide geldi 2 ay kaldı bizim evde. Evi zindan ettiler bana eşimle beraber. Şimdi de bize çok yakın oturuyor. Eşim de çok anneci. Her gün konuşuyorlar. haftada iki gün gidip onunla oturuyor bir kaç saat. Ben artık gitmiyorum. Gidince iyi davranmıyor çünkü. İlk evlendiğimiz zamanlar yurtdışına yerleşelim dedik. Her şeyi ayarladık. Eşim pat diye bir anda vazgeçti son dakikada.
Yani ne yapsam elimde kalıyor. İki ay iyi gidiyorsa bir şeyler 10 ay çok kötü gidiyor. Ne yapacağım ? Bahtsız mıyım? Kadersiz miyim ? Düzgün insanlarla mı karşılaşmıyorum ? Ben mi düzgün kararlar veremiyorum ? İzmir de ucuz psikolog öneriniz varsa gideyim. Artık dayanamıyorum çünkü. Bu böyle gitmez daha fazla.