Merhaba amh degerim 0.06 yani bitmiş gibi bişey sanırım FSH 112 adet dönemi dışında bu erken menopoz veya erken yumurtalık yetmezliği olarak geçiyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ? Neler yapabilirim doktor geri dönüş olmaz dedi, ama içimden bir ses geri dönüş olacağını söylüyor. Allah boyle bir şeyi bana nasip ettiyse vardır bir bildiği hayırlı bir şey vardir. İsyan etmiyorum ama doktorlar bir şey kaçırmış olabilir mi diye merak ediyorum.
Merhaba amh degerim 0.06 yani bitmiş gibi bişey sanırım FSH 112 adet dönemi dışında bu erken menopoz veya erken yumurtalık yetmezliği olarak geçiyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ? Neler yapabilirim doktor geri dönüş olmaz dedi, ama içimden bir ses geri dönüş olacağını söylüyor. Allah boyle bir şeyi bana nasip ettiyse vardır bir bildiği hayırlı bir şey vardir. İsyan etmiyorum ama doktorlar bir şey kaçırmış olabilir mi diye merak ediyorum.
içinizdeki sesi dinleyin.
bana da yüzüme kısırsın diyen doktorlar oldu, soğan kürünü yılda bir kez 10 gün yaptım bir de probolis arı sütü bal karışımı yedim yılda bir ay. Beslenmenize dikkat edin, elinizden geleni yapın, moralinizi bozmayın, sizin de dediğiniz gibi bunda da vardır bir hayır. Başka doktorlara gitmeyi ihmal etmeyin.
Aynı sıkıntıyı 5 yıl önce yasamistim. Öncelikle doktorların herseyi çok fazla abarttiklarini bilin. Amh0.05 ti, fsh da simdi hatirlamiyorum baya yüksekti. Doktorlar tüp bebek icin bile olaz demisti. Ben 36 yasindaydim ve çocuk planliyordum. Allah çok büyük. İbrahim saracoglunun soğan kürünü düzenli bir sekilde yaptim ve ondan erken menopoz setini aldim. 2. ay fsh düştü. 1 sene sonra doğal yolla hamile kaldim. Hala adet görüyorum. Sakin olun, stres yapmadan Allah'a dua edip ondan isteyin. O çok büyüktür.
sen kendiliğinden adet göruyordunda bırdenmı kestı o kısmını yazmamıssın mesela ben hıc kendiğimden adet gormedm yumurtalık yetmezlliği doğuştan cylo kullanp oluyorm kesersem olmuyorum fsh lh hep yuksek estradılol hep düşük sende durm ne tam olrak e 2 kaç ?detaylı yazarmısn arkadasm
sen kendiliğinden adet göruyordunda bırdenmı kestı o kısmını yazmamıssın mesela ben hıc kendiğimden adet gormedm yumurtalık yetmezlliği doğuştan cylo kullanp oluyorm kesersem olmuyorum fsh lh hep yuksek estradılol hep düşük sende durm ne tam olrak e 2 kaç ?detaylı yazarmısn arkadasm
Merhaba Aylien. Son 2 haftadir ben de bu problemle yasiyorum. Son 2.5 senedir dogum kontrol hapi kullaniyordum. 38 yasindayim ve 2 ay once dogum kontrol hapini birakip cocuk sahibi olmaya karar verdik. Regl olmayi beklerken ates basmalari basladi. Doktor, hemsire, kan tahlilleri derken, 115 FSH ve 0.2 AMH ile erken menopoz tanisi konuldu. Dunyam yikildi Ancak doktorum benim durumumdaki hastalarin %10 unda hormon tedavisi ile normal hamilelik gerceklesebilecegini soyledi ve beni hormon tedavisine baslatti. 3 hafta sonra butun testler tekrar edilecek ve duruma gore bir yol izlenecek. Cok caresiz hissediyorum. Bir an iyi bir an kotuyum. Umuyorum o %10 un icinde olabiliriz..