• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında evden kaçmak?

Bak kesin ve net olarak ne olacağını anlatayım sana Velevki kaçtın ilk günler çok mutlu olursun çok eglenirsin hatta belki de evlenirsin ya da evlenmezsin o kısmını bilemiyorum ama kendini özgür mutlu ve iyi hissedeceğin kesin zamanla o cicim ayları geçer ve birbirinize batmaya başlarsınız kavgalar başlar kimi gün iyi kimi gün kötü olursunuz ve muhtemelen siz evden kaçtığınız için hayatınızda size saygı duymayacak bir adam olur şimdi bana hayır duyuyor saygı diyebilirsiniz ama böyle bir şey değil bir süre sonra onun omuzlarına yük olursunuz ya da doğrusu bu şekilde anlatmak daha iyi çünkü onun sorumlulugu haline gelirsiniz ve insan bir süre sonra sorumluluklardan sıkılır hele ki evlenmediyseniz daha da büyük bir sıkıntı evlendiyseniz de sıkıntı… iyi kötü zor kolay günleri geçirip şöyle düşünürsünüz ailemin yanında olsaydım da keşke baskı yapsalardı en azından üzerimde böyle aile sorumlulugu koca sorumlulugu gibi bir baskı olmazdı ve inanın koca sorumlulugu daha da zor ailenizle iken çok da sorumluluk sahibi olduğunuzu düşünmüyorum çünkü sizin sorumluluğununuzu üstlenen ve üstlenmek zorunda kalan bir aileniz var fakat el adamı ben sana bakmak zorunda değilim diyebilir size. Velevki o bakmaz ben kendime bakarım deyip çalışmaya karar verdiniz o zamanda da yine kavgalar başlar siz diyebilirsiniz ki mesela ben çalışıyorum bana karışamazsın vs gibi durumlar işte bilmiyorum sizin dinamiğiniz tarzınızı ve tavrınızı ama evden kaçıp da evlenip de ya da sevgilisiyle yaşayıp da ya da tek başına yaşayıp da mutlu olan tek bir insan bile tanımıyorum bunu 33 yaşında hayat tecrübesi olan ve hayatının on yılını yalnız başına yaşayan hatta evden kaçmadan bunu yapan bir kadın olarak söylüyorum şimdi evliyim mutluyum ama 30 yaşında evlendim ve kaçmadım ailemin rızasını aldım elbette… fakat siz eğer bunu yaparsanız kendinize mecburiyetler sunmuş olursunuz özgürlük değil.
Benim tavsiyem eğer baskıcı ailenizden sıkıldıysanız evden kaçmak yerine gidip çalışmayı tercih edin garsonluk bile olsa en azından kendi özgürlüğünüzü elinize alacaksınız kendi paranızı kazanacaksınız ve bu size emin olun çok iyi gelecektir…
Ve bazen diyorum ki keşke annem ve babam yaşasaydı da bana baskı yapsalardı:) çünkü onları kaybettim ve hayatımın on yılında onlarla birlikte yaşamadığım için kendimi suçlu hissediyorum fakat ben üniversite okudum ve okuduğum şehirde kaldım bu yüzden birlikte yaşamadık ve benim yaşadığım yerde ailemin eviydi yine kaçmadı yani buna rağmen kendimi kötü hissediyorum ailenizin kıymetini bilin iyi kötü baskıcı baskısız eğer sizin psikolojinize çok ciddi zararlar vermiyorlarsa ve sadece problem baskıysa emin olun bunu da sizi korumak için yapıyorlardır sizin kötülüğünüzü kolay kolay isteyeceklerini düşünmüyorum açıkçası.
Ve not olarak ekleyeyim sizin iyiliğinizi düşünen hiç kimse sizi evden kaç demez evlenelim der ama yine de evden kaç demez ayrıca anladığım kadarıyla ilişkiniz bir aylıkmış bence böyle bir hata yapmayın abla tavsiyesi çok zor ve kötü günler geçirirsiniz kendinizi hiç istemediğim bir çukurun içinde bulursunuz aile yoksa hayat bir kız çocuğu için de genç bir kadın için de çok zor çok büyük bir cesaret gerektiriyor ya mesela şöyle söyleyeyim hepimiz dondurma yemeyi severiz öyle değil mi ilk zamanlar çok mutluluk verir ama düşünsenize bütün gün sürekli dondurma yediğinizi mideniz bulanır böyle bir hayat yaşarsınız işte özgürlük her zaman mutluluk getirmiyor bazen insan kısıtlanmayı da istiyor

denize dusen yilana sarilir derler. simdi gidecek bir sevgiliniz var. giderseniz isler umdugunuz gibi olmazsa (ki olmaz) geri donecek bir aileniz olmayacak. o zaman ne yapacaksınız?
madem 25 yasindasiniz, ailenizden biktiniz, gemileri yaktiniz yazilin bir ajansa sizi yatili bakici - yatili temizlikci - yatili hasta bakici olarak yerlestirsinler bir yere. hem fazla fazla para alirsiniz , hem kira vs ugrasmazsiniz masrafiniz olmaz birikim yaparsiniz. hem de ailenize "kactim mi, basinizi one mi egdim? edebimle calisiyorum" falan dersiniz zamanla araniz duzelir az göre göre. sonra evlenirsiniz de isterseniz. ama boyle cebinde para arkanda aile olmadan , 10 - 0 baslayacagin bir evlilige degil

Çalışayım cabalayayim kendi ayaklarım ustunde durayım yok illa bir erkeğin gölgesi isteme çabası. Hele de dedikleri gibi internetten tanıdığın 1 haftalik adamda kalacaksın ha. Yok ya gerçek değildir bu konu. Gerçekse bu kafaya ne desek boş boşuna yorulmayalim. İnşallah hayatta başına çok kötü şeyler gelmez

25 yaşında hala baskıcı bir aileye sahibim evden kaçsam sadece erkek arkadaşımla kalabilirim.Sizce kaçmak daha mı kötü yapar her şeyi?
Berbat eder zbu sefer erkek arkadaşının ve ailesinin baskısı altına gireceksin. İki laflarindan biri sen kaçtın gelmeseydin olacak.

Yıl olmuş 2025 evden kaçmak diye bir şey mi kaldı? Müge Anlı programı kalitesinde bir hayatı mı layık görüyorsunuz kendinize?

Maksimum yapacağınız şey ailenizden evinizi ayırmak olmalıdır. Bir erkekten medet umup bir şeyler başaramazsınız. Hele bu erkeği daha bir haftadır tanıyorsanız asla mümkün değil hayalinizdeki mutlu son.

25 yaşında hala baskıcı bir aileye sahibim evden kaçsam sadece erkek arkadaşımla kalabilirim.Sizce kaçmak daha mı kötü yapar her şeyi?
25 yaşındasın 25 ... ailen nekadar baskıcı ne konuda baskıcı? Kaçmak yerine çok daha başka alternatıfler var neden kaçmak hemde hiç tanımadığın bir erkeğe? Kusura bakma tanımıyorsun insanlar 4 duvar içinde baş başa kalınca tanışıyor sevgilisiyle yada eşiyle. bu çokta kolay bişey değil. Hadi kaçtın gitin adam seni terk etti baba ocağına nasıl döneceksin? Hayır bırakmaz deme bırakır ayrılan yada birlikte olan ilk değilsiniz sonda olmayacaksınız.

Kaç ya da kaçma demeden arkadaşımın başına gelen bir olayı anlatacağım.

Ailesi çok baskıcıydı ve evden ayrılıp erkek arkadaşıyla yaşamaya başladı. Bir iki ay güzel gitti. Sonra adam arkadaşımın maaşını almaya başladı. Bayağı elinden parasını aldı yani. Arkadaşım ailesine dönmekte tereddüt ettiği için adama katlandı. Adam onu borca soktu, hakaretler etti, eve başka kadınlar getirdi vs. Arkadaşım yakasını zor kurtardı.

Maaşı daha yüksek bir işi zar zor buldu. Tek başına kiraya çıktı. Çok zorlandı ama bir şekilde hayatını oturttu. Şuanda da kadın ev arkadaşlarıyla yaşıyor. Farklı bir sevgili yaptı. Aynı evde yaşamıyorlar, adam arada gidip geliyor. Ama arkadaşım kendi hayatını tamamen kendi kontrolü altında tutuyor. Ailesiyle de ayda bir telefonlaşıp görüşüyor, ziyarete gidiyor.

Üzerine ev araba al öyle kaç şaka bir yana da onlada olmazsa nereye kacacaksiniz .Baskudan kurtulmanin yolu bu degilki.Rahat edeyim calismayayim emeklisi kalsın kafasindakiler bile bedelini her gün ödüyor çok mu kolay hayat bu kadar .Çabasız hicbisey olmaz parasız hicbisey olmaz aşka güvenerek yola cikilmaz

Bu devirde kimseye bu kadar güvenme. Kaçtığın zaman ailen de arkanda olmayacak artık böyle düşün. Başına bir şey gelse Allah korusun kim ne yapabilir? Mantıklı düşün daha farklı çözümler illaki vardır.

Alın terinle çalış para kazan. Bir haftadır tanıdığın daha bir kere gördüğün elin herifi babasının hayrına senin hayatını kurtarmayacak. Bu kafayla seninle işini görür sonra kapı önüne koyar. Bu hayatta kimseye bel bağlama maddi gücünü eline al. Abla tavsiyesi.

Kimse ailesiyle güllük gülistanlık geçinmiyor Önce iş bul çalış. Erkek arkadaşının bir gün seni postalamayacağının garantisi yok o zaman nereye döneceksin?

Aileniz baskıcı diye 7 şubatta Erkek arkadaşla ilk buluşma? diye konu açıp; 8 Şubat 2025 te yüz yüze ilk defa gördüğünüz adama kaçmayı mı düşünüyorsunuz gerçekten ?

Bu konunuza bakınca, ailenizin baskı yapmak için bir sebebi olabileceğini düşünüyor insan.
Burda herkes dedektif bunları netden görüyorsunuz ben bilemedim daha

Ben su kafadayim kendize güvenip paranızı kazanmiyorsaniz hiç kimseye güvenlikte,evden kaçılmaz.Evdekiler ne kadar kotu de olsa disaridakilerden daha iyi değildir heralde.Hayatinizj mahvetmekten başka bir iş yapmamış olursunuz.

Ömrün boyunca ayağına dolanacak saçma sapan bi karar alıp hayatını mahvetme sakın.
Okumadıysan oku, okuduysan çalış ama sakın aile baskısından kurtulmak için bi erkeğin yanına "kaçmayı" düşünme. Macera, gözü karalık sanıyorsun muhtelemen de çocuk oyuncağı değil böyle şeyler.
Hem evden kaçmak gibi uç bir şeye cesaretin varsa çalışıp ayrı eve çık, ayrı bi düzen kur?

25 yaşında meslek sahibi olmanız gerekirdi.
Ayrıca üç gündür tanıdığınız birine kaçmamanız gerektiğini de bilmeniz gerekirdi.

Aileniz neden baskıcı şimdi daha net belli oluyor böyle alt alta yazınca.

"pazartesi kaçayım mi dedigi, cok guvendigi adam salı günü terketti"

bunu yazıyorum ki gelecekte okuyanlar görsünler-kendileri boyle bir plan yaparlarsa akıllarını ucunda olsun diye

Back