25 metrekarelik bir odaya kaç petek gerekir?

Hahhahahahahahahah klimadan değil mi?Bilmem kar zarar oranını iyi yapmak lazım klima çok gelmez ama yaaa...Ben üç petek yakıp ayda 500 ödüyorum tabi 3-5 ay...
Gecen ay elektrik fat 271 bu ay 221 (tek klima) kisinda 150 tl falan. Bu arada tup masrafi da var 2 ayda 105 tl 😂 iste sen hesapla Yilda 3-4 ay klima kullanilmiyor.

Gecen ay elektrik fat 271 bu ay 221 (tek klima) kisinda 150 tl falan. Bu arada tup masrafi da var 2 ayda 105 tl 😂 iste sen hesapla Yilda 3-4 ay klima kullanilmiyor.
Aaay tüp mü ona verdiğim paraya acırım yaaa ne tüpü doğalgazı gece gündüz yaksan ayda 50 gelmez tüp belası kötü yaaa

Aaay tüp mü ona verdiğim paraya acırım yaaa ne tüpü doğalgazı gece gündüz yaksan ayda 50 gelmez tüp belası kötü yaaa
Dogalgaz yeni geliyor antalya ya 😂 benim de en cok aradigim dogalgaz da ocak zaten. Bir de dus. Kisin dus icin terkosifon aciyorsun ki o da elektrik yakiyor. 😂 yani her yerin bir sikintisi var. Yine de ben eskisehiri tercih ederdim. 4 ay odeyip kurtuluyordum. Burda hic bitmiyor.

Dogalgaz yeni geliyor antalya ya 😂 benim de en cok aradigim dogalgaz da ocak zaten. Bir de dus. Kisin dus icin terkosifon aciyorsun ki o da elektrik yakiyor. 😂 yani her yerin bir sikintisi var. Yine de ben eskisehiri tercih ederdim. 4 ay odeyip kurtuluyordum. Burda hic bitmiyor.
Aynen ya doğalgaz şükürlük nimet...

Ben eskisehir drydim ve 25 mtkare salonda 3 petek vardi alti bostu ancak yetiyordu.

Su an antalya dayim burda petek diye bir sey yok 😂 kisin usuyunce klima aciyoruz. Hatay da oldukca sicak. Bir istanbul cok daha soguk elbette.
Aa geldınız mı hıc hataya🙏🙏 İstanbulsa bısey dıyemem kısın hıc gıtmedım ama haberlerden falan kar mar goruyoruz hatta bır ara onlıne beyaz esya satıyordum kardan yollar kapalıymıs dıye kargo lar servısler dagıtıma cıkmadı musterılerde arayığ bana kufur edıyordu yaptıgınz ıse edeyım bir buzdolanı aldım 1 hagtadır gelmedı dıye. Yav napım yagan karımı durdurayım ıstanbula gelıp yollarımı kurekleyeym dedm🤣 baya spguk gecıyor anlasılan ama bunu bir petekcıye vs ya da daha ıyı anlayan bırılerıne danıssanız sızın ıcın daha ıyı olur banabenigeriver banabenigeriver

Bende simdiden yolunu yapiyorum anneme ama yatak odamizin soguk olduhunu bebegin usuyecegini iddia ediyor simdiden.
Ah o anneler...
Büyük oğlum temmuz doğumlu, dikişlerimden kendi odamdaki yatağa eğilemediğim için yatamıyordum, 1 ay misafir odasındaydık.
Ve açılır camı olmayan, balkona çıkışı bulunan, bir cephesi komple cam bir oda.
Tam sera etkisi yani!
Oda sıcaklığı 34 oluyor bir bakıyorum bebeğime şapka takılmış, üstü örtülmüş falan.
O sıcaklıkta yenidoğan bile olsa atlet ve müslin örtü yeterlisidir yani.
Delirtmişlerdi beni, bir annem bir kayınvalidem çocuğu giydirir de giydirir.
Benim hiç uyanınca yelektir, terleyince bez koymak falan alışkanlıklarım olmadı.
Çok da iyi ettim, insan yaşadığı doğal ortama ayak uydurmaya zorunlu bir canlı.
Neye alıştırırsanız öyle gidiyor.
Öyle lahana giysilerde çocuk denizden çıkıp rüzgar yese hasta oluyor maalesef.
Şuan ondan gayet 22 derece odada tshirtle yatıyor oğlum.

Aa geldınız mı hıc hataya🙏🙏 İstanbulsa bısey dıyemem kısın hıc gıtmedım ama haberlerden falan kar mar goruyoruz hatta bır ara onlıne beyaz esya satıyordum kardan yollar kapalıymıs dıye kargo lar servısler dagıtıma cıkmadı musterılerde arayığ bana kufur edıyordu yaptıgınz ıse edeyım bir buzdolanı aldım 1 hagtadır gelmedı dıye. Yav napım yagan karımı durdurayım ıstanbula gelıp yollarımı kurekleyeym dedm🤣 baya spguk gecıyor anlasılan ama bunu bir petekcıye vs ya da daha ıyı anlayan bırılerıne danıssanız sızın ıcın daha ıyı olur banabenigeriver banabenigeriver
Bende gitmiştim hataya ama ağustosun ortasında uçaktan inerken sıcak esiyordu çok fena oranın sıcağı bir başkaydı...🙄

Bizim bir de çocuk var odada, hala ayıramadığımız için.
Ama uzmanlar iyi bir uyku için zaten 18 dereceyi öneriyorlar.
Bilemedim, sizinki fazlaca soğuk herhalde ya da evin diğer bölümlerini aşırı sıcak mı yapıyorsunuz da burası soğuk geliyor?

Kış için 21 22 derece olarak açıklıyor doktorlar. Tabi neye göre bu bilmiyorum

Bende gitmiştim hataya ama ağustosun ortasında uçaktan inerken sıcak esiyordu çok fena oranın sıcağı bir başkaydı...🙄
Cukurda oldugu ıcın evet asırı sıcak. Ve bogucu. Trafık hındıstan gıbi sıcaktan ınsanlar bırbırıne catıyor. Ama artık ankaradayım oh mıss serın serın yasıyorum. Kısında kahveyle o karı ızlemek efsane bırsey. ❤️

2 metrelik petekten tabi tam randiman alamazsiniz.Petek buyudukce verdigi isi azaliyor.Ayni evin icinde elinizle bir kucuk petege bir de buyuk petege dokunun farku goruceksiniz.Kac petek gerektigini en iyi dosemeye gelenler kesfe gelince bilirler.

Kış için 21 22 derece olarak açıklıyor doktorlar. Tabi neye göre bu bilmiyorum
Tabi tropikal bir bölgenin 21 ile, karasal iklimin bile farklıyken, insan ve bedene göre de her şey değişir.
Ama ben yapı olarak hep bahar havalarını seven, sıcakta ve kalabalıkta beyni uyuşup enseden giren bir karıncalanma hissiyle bayılma eşiğine gelen bir tipim.
Ev sıcakken kafamı derin dondurucuya sokar kendime gelirim mesela😂😂
Bu sebeple soğuk olmasın ama 23 ün üzeri de fazla sıcak ev ortamı için, öyle düşünüyorum.

Bu mı
2 metrelik petekten tabi tam randiman alamazsiniz.Petek buyudukce verdigi isi azaliyor.Ayni evin icinde elinizle bir kucuk petege bir de buyuk petege dokunun farku goruceksiniz.Kac petek gerektigini en iyi dosemeye gelenler kesfe gelince bilirler.
Malesef petek bir önceki boyutundan hesaplandı yani 20 metre kare falanken bilmiyorum peteklerde bir tuhaf diğer odalarda camlar büyük ama petekler yinede hemen altlarında neredeyse yere yapışık döşeyen nasıl döşemiş bilmiyorum...

Yaşadığınız ile, odanın hacmine, cephesine, katına, radyatörün markasına vs bir sürü şeye göre değişir bu hesap.
Altınız, üstünüz boşmuş ve bir duvar komple pencereymiş. Pvc'nin markası, camı da önemli.
En doğru hesabı mühendis yapar. İşini düzgün yapan birini bulup bir gözden geçirtin bence.

Yaşadığınız ile, odanın hacmine, cephesine, katına, radyatörün markasına vs bir sürü şeye göre değişir bu hesap.
Altınız, üstünüz boşmuş ve bir duvar komple pencereymiş. Pvc'nin markası, camı da önemli.
En doğru hesabı mühendis yapar. İşini düzgün yapan birini bulup bir gözden geçirtin bence.
Yapılacak en ucuz PVC olduğuna eminim evet işin ehline danışman en iyisi

Benim salonum 30 m2 den büyüktür tek petek hiç ısınmıyor 15 derecelerde geziyor. Cok kötü oluyor ya evde daimi bir serinlik. Yalitimlar 2 sene sonra tam fayda ediyor diyorlar bu arada. Benim yalitim gibi seçeneğimde yok ne yapacağız bakalım.

benimde büyük bir salonum var o öyle
kocaman odaya uzun bir tane petek koymuşlar.
kışın morg gibi oluyor yaksak bile.
biz de patates soğan koyuyoruz.
bozulmuyo😁

ama bence 25 metrekareye hakkatten 3 petek lazim. çünkü altı boş demissiniz.

Benim yatak odamda 25 mt2 ve zor ısınıyoe 🤦🏻‍♀️ İki adet peter var, İkisi de 120cmlik, ama ısınmıyor. Benimkinin sebebi evde yalıım olmaması, arka cephe ve boşlukta yer alması. rüzgar soğutuyor. Oturma odam 30mt2, orda da yalıtım yok ama ön cephe diye sanırım çok kolay ısınıyo 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ sebep sadece peteğin az olması mı sizde acaba? Yalıtım, cephe, alt üst komşuların yakmaması gibi sebepler de var mı

Kapanan balkonun duvarlarında ve zemininde ısı yalıtımı yapıldı mı? Soğuk gelen bir yer var mı odada? Ekstra petek koyamıyorsanız yağlı radyatör deneyebilirsiniz o da iyi ısıtıyor.

Back
X